NRK > Nyheter

Monday, 25 October, 11:57

NRK - 18 sep 21 kl. 13:31

Russland:Utenlandsk valginnblanding

Russlands valgkommisjon sier lørdag at de har registrert utenlandsk innblanding i de pågående parlamentsvalget. – I går registrerte vi tre målrettede angrep fra utlandet, sier lederen for kommisjonens informasjonssenter, Alexander Sokoltsjuk. Han la til at det er snakk om cyberangrep, og at Russland nå forbereder seg på flere angrep i morgen, som er siste dag man kan stemme.. Russiske myndigheter har tidligere anklaget vestlige sosiale medieplattformer for valginnblanding fordi de ikke fjerner informasjon relatert til fengslede opposisjonslederen Aleksej Navalnyj..
Les mer på NRK


Les mer om:
Sokoltsjuk, Russland, Aleksej Navalnyj, Utenlandsk

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Russland:Utenlandsk, valginnblanding
NRK - 18 sep 21 kl. 13:31

Russland: Utenlandsk valginnblanding

Russlands valgkommisjon sier lørdag at de har registrert utenlandsk innblanding i det pågående parlamentsvalget. – I går registrerte vi tre målrettede angrep fra utlandet, sier lederen for kommisjonens informasjonssenter, Alexander Sokoltsjuk. Han la til at det er snakk om cyberangrep, og at Russland nå forbereder seg på flere angrep i morgen, som er siste dag man kan stemme.

NRK - 10 sep 21 kl. 19:34

Anklager USA for valginnblanding

Det russiske utenriksdepartementet har kalt USAs ambassadør John Sullivan inn på teppet for å protestere mot det russerne mener er amerikansk valginnblanding. Russland holder valg på ny nasjonalforsamling senere i september. – Det er én grunn – innblanding i russiske valg.

NRK - 07 jun 21 kl. 11:35

Forbyr utenlandsk påvirkning

Nord-Korea har innført en omfattende ny lov som skal hindre enhver form for utenlandsk påvirkning. Besittelse av utenlandsk film og klær blir straffet hardt. Personer som blir oppdaget med store mengder mediemateriale fra Sør-Korea, USA eller Japan, risikerer dødsstraff.

NRK - 05 jul 21 kl. 10:46

Høye covid-19-dødstall i Russland

654 mennesker er rapportert døde av covid-19 i Russland de siste døgnet. Det er den tiende dagen på rad med over 600 døde i Russland. Siste døgn er det meldt om 24.

NRK - 23 aug 21 kl. 07:40

Russisk TV-kanal «utenlandsk agent»

Myndighetene i Russland har klassifisert en populær, uavhengig TV-kanal, TV-Dozdh, som «utenlandsk agent». Dette vil gjøre det vanskeligere for kanalen å fortsette arbeidet sitt i landet. Det siste halve året har presset på uavhengige medier i Russland blitt mye hardere.

NRK - 04 jun 21 kl. 23:42

Putin vil ha bedre forhold til USA

Russlands president Vladimir Putin sa fredag at han håper å forbedre det svært kompliserte forholdet til USA under toppmøtet med Joe Biden i Genève. Den russiske og den amerikanske lederen skal møtes fysisk i Genève 16. juni.

NRK - 20 sep 21 kl. 17:17

Kritiserer valet i Russland

Både Storbritannia og USA kritiserer valet som blei heldt i Russland. Storbritannia kallar det «eit seriøst tilbakesteg for demokratisk fridom», og seier tiltaka rundt valet er i strid med dei internasjonale forpliktingane som Russland har inngått. Dei viser mellom anna til at landet skal ha sensurert sjølvstendige medium og ekskludert viktige opposisjonskandidatar frå å delta i valet.

NRK - 13 okt 21 kl. 14:17

Gir Europa skulda for høg gasspris

Russland skuldar Europa for høg gassprisar, og Russland sin energiminister Nikolaj Sjulginov seier at nye kontraktar om leveransar må til for å få ned prisen. Han understrekar at landet er ein påliteleg leverandør, men at det er lite landet aleine kan gjere med dagens høge prisnivå. Russland står for rundt ein tredel av gassforsyninga til Europa.

NRK - 27 aug 21 kl. 06:54

Slipper trolig straff etter utslipp

Skipet som forurenset Oslofjorden med plastpellets, slipper trolig straff. Politiet henla saken fordi norsk lov ikke gjelder utslipp fra utenlandsk skip i utenlandsk farvann. Naturvernforbundet har klaget på henleggelsen, skriver Dagsavisen..

NRK - 21 jun 21 kl. 18:10

Russland og Myanmar vil samarbeide

Militærjuntaen i Myanmar og Russland er blitt enige om å samarbeide tettere, ifølge Russlands sikkerhetsråd. Myanmars juntaleder Min Aung Hlaing har reist til Moskva for en sikkerhetskonferanse som starter på tirsdag. I et møte med Nikolaj Patrusjev, som leder det russiske sikkerhetsrådet, diskuterte de to kampen mot terrorisme, regional sikkerhet og utenlandsk innblanding i Myanmar..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Huitfeldt om Sudan: Urovekkende

Utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) reagerer på meldingene om et forsøk på statskupp i Sudan. – Urovekkende meldinger i dag om et kupp mot Hamdoks regjering, et uakseptabelt forsøk på å hindre overgangen til demokrati. Norge står sammen med folket i Sudan og deres streben etter frihet, fred og rettferdighet, sier Huitfeldt i en melding lagt ut på Twitter.

NRK - 30 minutter siden

22 millioner afghanere kan sulte

Over 22 millioner afghanere vil lide under akutt matmangel denne vinteren, advarer Verdens matvareprogram (WFP). – Denne vinteren vil millioner av afghanere bli tvunget til å velge mellom migrasjon og sult, med mindre vi klarer å trappe opp den livreddende hjelpen, sier WFP-sjef David Beasley. Krisen i Afghanistan er allerede mer alvorlig enn situasjonen i Jemen og Syria, og bare i Kongo er matsituasjonen verre, får AFP opplyst av FN-kilder..

NRK - 30 minutter siden

Klimagassrekord i atmosfæren

Konsentrasjonen av drivhusgasser i atmosfæren nådde et rekordnivå i 2020, og økte mer i fjor enn gjennomsnittet det forrige tiåret, ifølge en rapport fra Verdens meteorologiske organisasjon. Utslippene gikk ned med 5,6 i fjor som følge av mindre økonomisk aktivitet på grunn av koronapandemien, men det hadde ingen merkbar effekt på konsentrasjonen av klimagasser i atmosfæren. Det hadde heller ingen merkbar effekt på hvor raskt konsentrasjonen av drivhusgasser øker..

NRK - 45 minutter siden

Tre personer fra Askøy savnet

Alle de tre som er savnet i Tokagjelet på Kvamskogen er fra Askøy. Askøy kommune satte krisestab søndag kveld og har opprettet et pårørendesenter i Møllesalen i Strusshamn. – Våre varmeste tanker går nå først og fremst til de pårørende.

NRK - 45 minutter siden

Har funnet båt i Tokagjelet

Politiet i Kvam sier de har funnet en båt etter søk i Tokagjelet. Båten knyttes til hendelsen der. Tre personer er fremdeles savnet..

NRK - 45 minutter siden

Savnet kvinne funnet

Kvinnen som var savnet fra boligen sin i Larvik, er funnet i god behold. Kvinnen ble funnet ved Lågen, opplyser politiet..

NRK - 45 minutter siden

Har funnet båt

Politiet i Kvam sier de har funnet en båt etter søk i Tokagjelet..

NRK - 1 time siden

Fengslingsmøte i Mortensrud-saken

Mannen som er pågrepet og siktet for medvirkning til drapet på Hamse Hashi Adan, fremstilles for varetektsfengsling i Oslo tingrett i dag. Den pågrepne mannen er i 40-årene og bosatt i Oslo. De to andre siktede er fortsatt etterlyst internasjonalt, men ikke pågrepet ennå..

NRK - 1 time siden

Nytt rekordnivå for klimagasser

Konsentrasjonen av klimagasser i atmosfæren har nådd et nytt rekordnivå. Det kommer fram i en ny utgave av publikasjonen Greenhouse Gas Bulletin som utgis hvert år av Verdens meteorologiorganisasjon (WMO). Mengden drivhusgasser øker nå så raskt hvert år at Paris-avtalens mål står i fare, skriver WMO i en pressemelding.

NRK - 1 time siden

Fullt hus på Munchmuseet

Det var, ikke overraskende, fullt hus hele helgen på det nye Munchmuseet i Oslo. Da de 15.000 billettene ble sluppet, ble de revet bort på noen få timer, opplyser Munchmuseet til NRK.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt