VG > Nyheter

Tuesday, 06 June, 02:04

VG - 26 feb 23 kl. 03:40

Russisk romskip har ankommet ISS

En ubemannet russisk Sojuz-kapsel har nådd Den internasjonale romstasjonen (ISS). Senere i år skal den frakte to russere og en amerikaner tilbake til jorden..
Les mer på VG


Les mer om:
Sojuz, Den, ISS

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Russisk, romskiphar , ankommet, ISS
NRK - 26 feb 23 kl. 04:08

Russisk romskip har ankommet ISS

En ubemannet russisk Sojuz-kapsel har nådd Den internasjonale romstasjonen (ISS). Senere i år skal den frakte to russere og en amerikaner tilbake til jorden. MS-23-kapselen koblet seg natt til søndag automatisk til ISS, viste en direktesending fra Nasa.

NRK - 03 mar 23 kl. 09:05

Nytt mannskap er framme på ISS

Et SpaceX-fartøy ankom Den internasjonale romstasjonen (ISS) fredag. Om bord var fire romfarere fra USA, Russland og De forente arabiske emirater. De fire forlot jorda like etter midnatt natt til torsdag amerikansk tid og koblet seg på ISS knappe 25 timer senere.

NRK - 23 dec 22 kl. 08:19

Russland vurderer redningsaksjon for ISS

Russland vurderer å sende opp et redningsfartøy til Den internasjonale romstasjonen (ISS) etter at en romkapsel begynte å lekke kjølevæske i forrige uke. Russland undersøker om fartøyet fortsatt er trygt å bruke. Det er for øyeblikket sju personer om bord på romstasjonen, men ISS har bare ett redningsfartøy som kun tar fire personer.

NRK - 28 mar 23 kl. 14:38

Skadd russisk romkapsel er tilbake på jorda

Den skadde russiske romkapselen Sojuz MS-22 landet på jorda torsdag, tre måneder etter at det ble oppdaget at den lakk kjølevæske mens den var påkoblet ISS. Kapselen fullførte den nesten to timer lange returen fra Den internasjonale romstasjonen (ISS) uten mannskap. Den landet på steppene i Kasakhstan, noen hundre kilometer unna romfartssenteret Bajkonur.

NRK - 25 apr 23 kl. 21:12

Sjef for NASA: Forventer russisk-amerikansk samarbeid om internasjonal romstasjon

NASA-sjefen Bill Nelson sier at han forventer at russere og amerikanere jober sammen på den internasjonale romstasjonen ISS frem til den blir avviklet i 2031. Nelson fordømmer samtidig Russlands invasjon i Ukraina. Romstasjonen ble realisert i 1998, delvis som et forsøk på å forbedre det russisk-amerikanske forholdet.

NRK - 16 dec 22 kl. 18:00

Lekkasje i Sojuz-kapsel ikke kritisk

Temperaturen har steget i Sojuz-kapselen som er dokket med Den internasjonale romstasjonen (ISS), etter at det ble oppdaget en væskelekkasje. Det opplyser den russiske romfartsorganisasjonen Roskosmos. Situasjonen skal imidlertid ikke være farlig for romfarerne.

NRK - 12 mar 23 kl. 06:40

SpaceX-fartøyet Endurance tilbake på jorden

I natt norsk tid landet et SpaceX-fartøy utenfor østkysten av USA. Ombord var to amerikanere, en japaner og en russer. De fire har vært på den internasjonale romstasjonen ISS på et fem måneder langt forskningsoppdrag.

NRK - 21 maj 23 kl. 06:23

SpaceX sender romturister til ISS

Space X Crew Dragon-oppdraget Ax-2 skal etter planen ta av med kurs for Den internasjonale romstasjonen (ISS) søndag Dette er den andre helprivate romferden i regi av SpaceX. Om bord er fire romturister, deriblant to saudiarabiske statsborgere. Oppskytingen skal etter planen skje klokka 23.

NRK - 22 maj 23 kl. 00:44

Fire romturister skutt opp fra Florida

En kvinne og en mann fra Saudi-Arabia er blant fire som natt til mandag la ut på en privat romreise til Den internasjonale romstasjonen ISS. De to saudiarabiske romfarerne, Rayyanah Barnawi og Ali Al-Qarni, reiser i følge med tidligere Nasa-astronaut Peggy Whitson og den amerikanske gründeren John Shoffner. De fire ble i natt skutt opp fra Kennedy Space Center på Cape Canaveral i Florida med SpaceX Falcon 9-raketten.

NRK - 05 dec 22 kl. 03:07

Pristak og importforbud av russisk olje trer i kraft

Mandag trer to avtaler rettet mot russisk olje i kraft – pristak på russisk oljeeksport og importforbud mot sjøfrakt av russisk olje. Pristaket trer i kraft parallelt med EU-forbudet mot import av russisk olje som fraktes sjøveien. (NTB-DPA).

Fler nyheter fra VG

VG - 4 timer siden

Zelenskyj i kveldsmelding: – Nyhetene vi har ventet på

– Fienden vet at Ukraina vil vinne, sier Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj i sin kveldsmelding på Telegram..

VG - 4 timer siden

John Christian Elden om flydroppsaken: – Kan være en komplett katastrofe

Noen av de dømte i den såkalte flydroppsaken kjemper om tilgang til hemmeligholdte lydopptak som forsvarer John Christian Elden mener kan være frifinnende..

VG - 4 timer siden

Spionen Robert Hanssen er død

Han ble funnet bevisstløs og senere erklært død i fengselet der han sonet i Colorado..

VG - 7 timer siden

Kreml: «Krigstale» fra Putin var falsk

Flere russiske radiostasjoner skal ha blitt hacket og en radiotale av «president Putin» har blitt overført. I talen het det at Ukrainas hær hadde invadert tre regioner på grensen til Russland..

VG - 11 timer siden

Laila Bertheussen debuterer med kunstutstilling under Arendalsuka

Med kunstnernavnet «Laila B.» skal trusseldømte Laila Bertheussen blant annet stille ut egne vesker på Agder kunstsenter under Arendalsuka..

VG - 12 timer siden

Ukraina-offensiven: – Avgjørende for å lykkes

Russland hevder å ha slått tilbake første bølge av en ukrainsk offensiv. Viser nye bilder at kampene er i gang, eller det bevisst villedning?.

VG - 12 timer siden

Bekymringsmeldinger til barnevernet på avveie: – Forventer handling

En teknisk feil har ledet til at bekymringsmeldinger til barnevernet ikke har kommet frem. Nå krever en rekke politikere svar fra barne- og familieminister Kjersti Toppe..

VG - 13 timer siden

Får ikke selge 60 tonn poteter: – Kun visuelt

Ivar Thomas Høgset gir seg nå som potetbonde. I helgen har mange fra lokalbefolkningen vært innom gården hans for å kjøpe potet..

VG - 14 timer siden

Varslet Datatilsynet i mai: Dette er meldingen som fikk alarmen til å gå

Innholdet i en av de første bekymringsmeldingene som forsvant, og som fikk alarmen til å gå i Bergen kommune, omtales som alvorlig..

VG - 16 timer siden

Regjeringen sier ja til nytt Mjøssykehus på Moelv i Innlandet

Regjeringen beslutter å gå videre med planene for Mjøssykehuset. Det sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) under pressekonferanse mandag..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com