NRK > Nyheter

Wednesday, 22 March, 13:55

NRK - 07 jul 22 kl. 10:51

Russisk missilåtak mot Slangeøya

Det russiske forsvarsdepartementet fortel at eit russisk krigsfly har skote mot Slangeøya, kort tid etter at ukrainske troppar skal ha heist sitt flagg på øya. Russland forlèt den symbolsk og strategisk viktige Slangeøya for ei dryg veke sida..
Les mer på NRK


Les mer om:
Slangeøya

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Russisk, missilåtakmot , Slangeøya
NRK - 01 jul 22 kl. 07:48

Tankesmie: Ukrainsk offensiv drev russerne vekk fra Slangeøya

Det var en ukrainsk offensiv med rakettangrep og artilleriild som drev russerne vekk fra slangeøya, ifølge en amerikansk tankesmie. Tankesmia Institute for the study of war følger krigen i Ukraina tett og kommer med daglige analyser av situasjonen på slagmarken. De slår fast at det var ukrainske angrep som tvang russiske styrker til å forlate Slangeøya torsdag.

NRK - 01 jul 22 kl. 03:22

Zelenskyj: Kontroll over Slangeøya er strategisk viktig

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier at situasjonen i Svartehavet blir betydelig endret når Slangeøya nå er tilbake på ukrainske hender. – Slangeøya er fri igjen, sier presidenten i sin daglige tale natt til fredag. Det var torsdag ettermiddag at nyheten kom om at Ukraina har tatt tilbake kontrollen over øya, som ligger i Svartehavet, 38 kilometer utenfor landets sørvestlige kyst.

NRK - 11 maj 22 kl. 06:46

Britisk etterretning: Kampene fortsetter på Slangeøya

I sin daglige rapport skriver den britiske etterretningen at kampene mellom ukrainske og russiske styrker fortsetter på Slangeøya. Russlands forsyningsfartøy skal ha liten beskyttelse i det vestlige Svartehavet, etter den russiske marinens retrett til Krim etter tapet av Moskva, hevder etterretningen. De mener at Russland kan dominere det nordvestlige Svartehavet.

NRK - 30 jun 22 kl. 10:40

Reuters: Russland forlet Slangeøya

Det melder den russiske forsvarsministeren, ifølge nyheitsbyrået Reuters. Kampen om Slangeøya har blitt eit symbol på ukrainaranes sin mostand mot Russland. Slangeøya ligg midt i Svartehavet, like ved grensa mellom Romania og Ukraina..

NRK - 30 jun 22 kl. 10:40

Russland forlèt Slangeøya

Det stadfestar den russiske forsvarsministeren, ifølge nyheitsbyrået Reuters. Det er også stadfesta frå Ukrainas presidentskap. Kampen om Slangeøya, eller Zmiinyi-øya, har blitt til eit symbol på ukrainarane sin motstand mot Russland.

NRK - 02 jul 22 kl. 18:59

Lukashenko skuldar Ukraina for missilåtak

Presidenten i Belarus, Alexander Lukashenko, hevdar at det ukrainske militæret har forsøkt å treffe militære anlegg på territoriet til Belarus, men at alle missila hadde blitt fanga opp. Det melder Reuters som siterer det statlege nyheitsbyrået Belta. President Lukashenko gav ikkje bevis for åtaket, men seier han ikkje ønskjer krig med Ukraina..

NRK - 27 mar 22 kl. 20:31

Zelenskyj sier ukrainske soldater overlevde angrep på Slangeøya

Noen av de 13 ukrainske soldatene som forsvarte en øy i Svartehavet under krigens første dag, er i live. Det sier Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj i et intervju med russiske medier. De 13 var utstasjonert på øya Zmiinyi (Slangeøya på norsk) i Svartehavet.

Klartale - 24 mar 22 kl. 09:02

Nord-Korea skal ha skutt opp ny rakett

Raketten ble skutt ut mot havet i øst. Der skal den ha landet i havet, rundt 17 mil fra Nord-Japan. Det sier kystvakten i Japan.

NRK - 12 maj 22 kl. 21:41

Skal ha truffet russisk skip ved Slangeøya

Ukrainske styrker skal ha truffet det moderne logistikk-skipet, Vsevolod Bobrov, fra den russiske marinen ved Slangeøya i Svartehavet. Skipet skal ha tatt fyr. Det hevder en talsperson for det ukrainske forsvaret i Odesa, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

VG - 15 mar 22 kl. 03:24

Satellittbilde viser skader på «Slangeøya»

Det har vært flere versjoner om hva som skjedde på «Slangeøya» 24. februar. Nye satellittbilder kan gi noen flere svar..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Mann tiltalt for nye truslar mot BT-tilsette

Ein mann i 40-åra er sett under tiltale ved Hordaland tingrett etter å ha sendt truande e-postar til to tilsette i Bergens Tidende. I november blei det klart at mannen skulle i retten tiltalt for drapstruslar mot BT-redaktør Frøy Gudbrandsen. I ein tilleggstiltale kjem det no fram at mannen har truga endå ein tilsett i avisa.

NRK - 15 minutter siden

To nye siktet etter skytingen på Grim i Kristiansand

En mann og en kvinne i 20-årene er siktet for drapsforsøk, etter at en mann i 20-årene i februar ble alvorlig skadet etter å ha blitt skutt mot utenfor Meny på Grim i Kristiansand. Det skriver Fædrelandsvennen. Tidligere er en mann i 20-årene pågrepet i saken.

NRK - 30 minutter siden

NVE: Fyllingsgraden fortsetter å synke

Ved inngangen av året, i uke 1, hadde vannmagasinene i Norge en fyllingsgrad på 61,8 prosent. Ti uker senere er det redusert med mer enn en tredel. I vannmagasinene i Norge lå fyllingsgraden på 38,3 prosent ved utgangen av forrige uke, altså uke 11.

NRK - 45 minutter siden

Macron: Pensjonsreform bør tre i kraft før årsskiftet

Frankrikes president Emmanuel Macron seier til fransk TV at den omstridde pensjonsreforma bør bli vedteke og tre i kraft før årsskiftet, melder Reuters. Han sa han forstod at reforma er upopulær, men at ho er naudsynt. – Jo lenger vi ventar, desto verre blir underskotet.

NRK - 45 minutter siden

Bekrefter aksjon mot Karlsøybruket

Christin Pedersen i selskapet Fjordlaks bekrefter at det tirsdag var en aksjon mot Karlsøybruket i Troms. – Regnskapet til denne bedriften blir administrert og ført i Ålesund. Derfor ble det i den forbindelse også gjort beslag i dokumenter som befant seg i Ålesund, skriver Pedersen i en uttalelse.

NRK - 45 minutter siden

Kina vil ha FN-gransking av Nord Stream-sabotasjen

Kina støttar Russlands ønske om ei FN-leia, uavhengig gransking av sabotasjeaksjonen mot gassrøyrleidningane Nord Stream 1 og 2 i Austersjøen. Det opplyser kinesisk UD på Twitter onsdag. Ukraina har skulda Russland for å stå bak sabotasjen, medan europeiske land har vore forsiktige med å seie noko om kven som kan stå bak..

NRK - 45 minutter siden

Lager Easee - 81 mister jobben

Norautron har produsert elbil-laderen Easee. Nå får det konsekvenser for 81 ansatte i Horten at elbil-laderen har fått forbud mot salg i Sverige. Det kom fram på et allmøte i går tirsdag, skriver Gjengangeren.

NRK - 45 minutter siden

Togpassasjerene mindre fornøyde enn før

Jernbanedirektoratets undersøkelse av kundetilfredshet viser en nedgang fra fjerde kvartal i fjor til første kvartal i år. Det er særlig punktligheten og kundeinformasjon når togene ikke er i rute som drar tilfredsheten ned, mens kundene er jevnt over godt fornøyd med servicen om bord og renhold på togene. Særlig på Østlandet har det de siste månedene vært mange avvik og lav punktlighet, i tillegg til problemene med Follobanen.

NRK - 45 minutter siden

Macron: Pensjonsreform blir vedteke før årsskiftet

Frankrikes president Emmanuel Macron seier til fransk TV at den omstridde pensjonsreforma kan bli vedteke før årsskiftet, melder Reuters. Den siste tida har det vore fleire demonstrasjonar mot reforma, som blant anna hevar pensjonsalderen. Regjeringa overlevde også så vidt eit mistillitsforslag tidlegare denne veka..

NRK - 1 time siden

Fleire skadde etter skipsvelt i Skottland

Fleire personar er skadde etter at eit skip velta medan det låg i tørrdokk i ei hamn i Skottland, melder Reuters. Fem ambulansar, eit redningshelikopter og redningsmannskap har rykka ut til staden som ligg i Leith utanfor Edinburgh. Ifølge kjelder på staden var kraftig vind grunnen til velten..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com