Klartale > Nyheter

Thursday, 01 June, 12:14

Klartale - 27 mar 23 kl. 12:09

Russisk mann har spionert i Polen

Påtale-myndighetene i Gdansk i Polen har pågrepet enda en russisk mann. Han er mistenkt for spionasje. Ni russere ble nylig siktet for det samme. – Mannen prøvde å samle informasjon i flere regioner, sier påtale-myndigheten. Informasjonen skal ha blitt delt med russisk etteretnings-tjeneste, mener påtale-myndigheten.
Les mer på Klartale


Les mer om:
Gdansk, Polen

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Russisk, mannhar , spionerti , Polen
NRK - 27 mar 23 kl. 11:32

Russisk mann pågrepet for spionasje i Polen

Påtalemyndigheten i Gdansk sier de har pågrepet ytterligere en russisk mann, mistenkt for spionasje. Nylig ble ni russere siktet for spionasje i Polen. – Funn i saken viser at mannen handlet til fordel for russisk etterprøving ved å anskaffe og samle informasjon om kritisk infrastruktur i regionene Pomorze og Kujawy-Pomorze og om sikkerhetstjenestes aktiviteter, sier påtalemyndigheten i havnebyen nord i Polen.

NRK - 03 mar 23 kl. 08:25

To nordmenn pågrepet i Polen etter voldshendelse i Sandefjord

To nordmenn er pågrepet i Polen etter at en mann i 30-årene ble utsatt for vold i Sandefjord i forrige uke. Til sammen fire personer er pågrepet i saken, skriver Sandefjords Blad. En mann i 20-årene ble først pågrepet av politiet like etter voldshendelsen.

NRK - 12 dec 22 kl. 21:46

Polen takker Tyskland for luftvernraketter

Polens president har takket Tyskland for planene om å utplassere luftvernsystemet Patriot i nabolandet i øst. – For oss er dette en veldig viktig gest fra en alliert og en veldig viktig gest fra en nabo, sier Andrzej Duda etter et møte med Tysklands president Frank-Walter Steinmeier i Berlin mandag. Etter at en ukrainsk rakett på avveie slo ned i Polen og drepte to personer i november, ble forsvarsministrene fra Polen og Tyskland enige om at tyskerne skulle overføre deler av sitt rakettforsvar til Polen.

NRK - 16 maj 23 kl. 04:56

Rakettsystemet Himars på plass i Polen

Polen har fått tilsendt det første av flere amerikanske rakettsystemer av typen Himars og skal utplassere det i grenseområdene ved Kaliningrad. – Dette våpenet skal utplasseres i den nordøstlige delen av landet vårt. Dets formål skal være å avskrekke aggressoren, sier Polens forsvarsminister Mariusz Blaszczak.

NRK - 23 feb 23 kl. 09:46

Russisk mann tiltalt for spionasje i Polen

En russisk statsborger som har bodd i Polen i mange år, er tiltalt for spionasje til fordel for Russland fra 2015 fram til han ble pågrepet i april 2022. Mannen ble pågrepet på det tidspunktet fordi politiet mente han hadde samlet informasjon om beredskapen til polske militærstyrker og Nato-styrker. Disse opplysningene ble så delt med russisk etterretning.

NRK - 08 jan 23 kl. 06:14

Beryktet cubansk spion løslatt etter 21 år i fengsel i USA

En tidligere etterretningsanalytiker som ble dømt for å ha spionert for Cuba i USA for mer enn 20 år siden, er nå løslatt fra fengsel. Den nå 65 år gamle Ana Montes ble dømt til 25 år i fengsel for å ha spionert for Cuba mens hun jobbet som analytiker ved USAs etterretningstjeneste. Hun ble løslatt fredag.

NRK - 06 dec 22 kl. 12:43

Drapssiktet nordmann kan bli utlevert til Polen før jul

En 26 år gammel mann fra Vestlandet sitter fortsatt fengslet i Danmark, siktet for drapet på sin ekskjæreste i Polen. Polen har bedt Danmark om utlevering av mannen. 9.

NRK - 02 dec 22 kl. 20:22

Enighet i EU om pristak på 60 dollar for russisk olje

EU-landene er blitt enige om et pristak på russisk olje. Polen holdt lenge igjen, men gikk til slutt med på å sette taket på 60 dollar per fat. Pristaket skal etter planen tre i kraft allerede mandag, parallelt med EU-forbudet mot import av russisk olje som fraktes sjøveien.

NRK - 10 jan 23 kl. 11:53

UD: Drapssiktet nordmann kan søke om overføring til Norge

Norske myndigheter bistår vestlendingen som er siktet for drap og kidnapping i Polen. Han ble pågrepet i Danmark 5. november og ble derfra til Polen i romjulen.

NRK - 23 jan 23 kl. 10:03

Polen vil be Tyskland om lov til å sende Leopard-stridsvogner til Ukraina

Polens statsminister Mateusz Morawiecki sier at Polen kommer til å be Tyskland om tillatelse til å sende tyskproduserte Leopard-stridsvogner til Ukraina. Stridsvognene kan brukes mer offensivt enn det militære utstyret Ukraina så langt har fått fra vestlige land. Foreløpig har derfor Tyskland sagt nei til å sende Leopard-stridsvogner til Ukraina.

Fler nyheter fra Klartale

Klartale - 30 minutter siden

Bergen Pride styrker sikkerheten

På fredag starter Bergen Pride. Det skal feire skeiv kjærlighet. Søndag skulle barn få være med på festivalen, men Redd Barna har avlyst.

Klartale - 45 minutter siden

Norge tvang samer til å bli norske

Samer, kvener og skogfinner har lenge blitt presset til å bli norske.24. oktober 2022 skrev Klar Tale en sak om Nathaniel Holan Larsen.

Klartale - 45 minutter siden

Se rapporten om samer, kvener og skogfinner

Samer, kvener og skogfinner har lenge blitt presset til å bli norske. Årsaken er fornorsknings-politikken. Er du usikker på hva den handlet om, les mer om det her.

Klartale - 1 time siden

Trusler avlyser festival – ordføreren er rasende

Søndag skulle barn være med på en festival i Bergen. Den skulle feire skeiv kjærlighet. Men Redd Barna avlyser.

Klartale - Igår: 15:03

Klar Tales valgordbok

11. september er det valgdag. Denne datoen skal det velges hvem som får styre i din kommune og i fylket ditt.

Klartale - 3 timer siden

Valgfunksjonær

Når du skal stemme, vil du møte valg-funksjonærene. Det er folk som jobber i valglokalet ditt.Deres jobb er å passe på at alt går riktig for seg.

Klartale - 3 timer siden

Valgurne

Skal du stemme i lokalvalget? Da ender stemmen din i en valgurne.Valg-urnen er en boks.

Klartale - 3 timer siden

Klare for Nato-møte

Områder er sperret av. Politi med våpen står på hvert sitt hjørne. Det er liten tvil om at det skjer noe stort i Oslo i dag (torsdag).

Klartale - 3 timer siden

Grønland i Oslo får eget politi for nabolaget

Politiet i Oslo skal få et eget politi på Grønland. Det blir kalt et nabolags-politi. Politifolkene der skal kun patruljere til fots.

Klartale - 6 timer siden

Derfor sjekket Elena seg for kreft

Sykdommen kreft setter livet på hodet. Årlig får 350 kvinner i Norge den skumle beskjeden: «Du har kreft i livmorhalsen». Men en enkel prøve fra underlivet kan oppdage kreft tidlig.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com