NRK > Nyheter

Thursday, 18 July, 06:37

NRK - 23 maj 24 kl. 01:14

Rundt 20 drept i angrep i Niger

Væpnede angripere har drept rundt 20 mennesker i en landsby i den urolige regionen Tillaberi i Niger, melder en offentlig kringkaster. – Tillaberi er i sorg etter et angrep utført av væpnede banditter mandag 20. mai, sier radiostasjonen La Voix du Sahel onsdag og legger til at angrepet «dessverre førte til tap av rundt 20 personer». Nyheten kommer dagen etter at forsvarsdepartementet i landet sier mistenkte jihadister drepte sju soldater i regionen. Området har i en årrekke vært utsatt for angrep fra opprørere tilknyttet Al Qaida og IS.
Les mer på NRK


Les mer om:
Tillaberi, Niger, La Voix, Sahel, Al Qaida, IS, Burkina Faso, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Rundt20 , drepti , angrepi , Niger
NRK - 06 jul 24 kl. 19:15

Tyskland stenger flybase i Niger

Tysklands forsvarsdepartement melder lørdag at den tyske flybasen i Niger vil bli stengt den 31. august. Innen da vil alle stasjonerte soldater og ansatte på flybasen bli trukket tilbake, og det militære samarbeidet med det afrikanske landet vil bli avsluttet, skriver AFP.

NRK - 20 apr 24 kl. 01:08

USA trekker soldater ut av Niger

USA trekker 1000 soldater ut av Niger de neste månedene. Det melder New York Times. Niger styres av militære kuppmakere, og i mars opphevet Niger en militæravtale med USA.

Klartale - 05 feb 24 kl. 06:00

En tragisk og mørk januar

«Hjerter blør i hele Norge». «Vanskelig å forstå». «Smertefullt».

Klartale - 12 feb 24 kl. 06:13

Tre land vil ut av afrikansk fellesskap

Ecowas er et fellesskap for stater i Vest-Afrika. Samarbeidet er både økonomisk og politisk. 12 land er med.

NRK - 17 mar 24 kl. 10:24

Niger opphever militæravtale med USA

Niger opphever med øyeblikkelig virkning en militæravtale med USA, sa talsmann for militærjuntaen, oberst Amadou Abdramane, lørdag. Avtalen åpnet for at USA kunne stasjonere militære styrker i Niger, skriver NTB. Beslutningen om å avslutte avtalen, ble tatt etter et besøk i forrige uke av USAs statssekretær for afrikanske saker, Molly Phee, og general Michael Langley, som er sjef for USAs Afrika-kommando.

NRK - 26 jun 24 kl. 00:40

21 drept i angrep i Niger

En væpnet gruppe har drept 20 soldater og en sivil person vest i Niger onsdag, ifølge landets forsvarsdepartement. Sikkerhetsstyrker ble angrepet av «en koalisjon av væpnede terrorgrupper» nær grensen til Burkina Faso, opplyser myndighetene. Ni personer ble såret i angrepet.

Klartale - 22 apr 24 kl. 12:41

Flere barn drept i israelske angrep

18 barn ble drept i israelske angrep natt til søndag. Det skjedde sør på Gazastripen. Det sier lokale sykehus.

NRK - 18 maj 24 kl. 01:14

Sikkerhetskilder: Minst fem drept i israelsk angrep i Libanon

Minst fem mennesker, blant dem to barn, er ifølge sikkerhetskilder og FNs barnefond (Unicef) drept i israelske angrep i den sørlige og østlige delen av Libanon. Israel gjennomførte fredag en rekke angrep sør og øst i Libanon. I et av angrepene ble et Hizbollah-medlem og to syriske sivile drept, ifølge sikkerhetskilder som nyhetsbyrået Reuters siterer.

NRK - 03 jul 24 kl. 15:06

Hizbollah-kommandant drept i israelsk angrep

En høytstående Hizbollah-kommandant er drept i et israelsk luftangrep mot et kjøretøy ved byen Tyr sør i Libanon, bekrefter militsen. Muhammad Nimah Nasser, også kjent under navnet Hajj Abu Nimah ble drept i et israelsk angrep i Hosh-området, opplyser Hizbollah på sin offisielle Telegram-kanal. Ifølge den libanesiske militsen var Nasser 58 år gammel, men de opplyser ikke hvordan han ble drept.

NRK - 31 jan 24 kl. 11:06

Minst 26.900 palestinere drept på Gaza

Minst 26 900 palestinere har blitt drept og 65.949 skadet i israelske angrep på Gaza siden 7. oktober, sa helsedepartementet i Gaza i en uttalelse om onsdag.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 45 minutter siden

CNN: Pelosi har sagt til Biden at han ikke kan slå Trump

Demokratenes tidligere leder i Representantenes hus, Nancy Pelosi, skal i et privat møte, ha sagt til president Joe Biden at målingene viser at han ikke kan slå Donald Trump, sier kilder til CNN. Pelosi skal også ha sagt at Biden kan ødelegge Demokratenes sjanse for flertall i Huset ved valget i november. – Biden svarte med å gå imot Pelosi og si at han hadde sett målinger som viste at han kan vinne, sier en kilde om samtalen de to toppolitikerne hadde nylig.

NRK - 1 time siden

Landsmøtedeltakere går med ørebandasje til støtte for Trump

Ørebandasje er blitt symbolsk mote på Republikanernes landsmøte, der noen deltakere med antatt friske ører har bandasjert dem i sympati med Donald Trump. Mens Trump har bandasjert det høyre øret fordi han ble skadet i lørdagens attentat, velger noen landsmøtedelegater å bandasjere seg som en støtteerklæring til presidentkandidaten. Det var riktignok ikke veldig mange som kom med bandasje på høyre øre på møtets tredje dag, men de var mange nok til å bli lagt merke til.

NRK - 2 timer siden

Korrupsjonsdømt senator avviser at han vil trekke seg

Den demokratiske senatoren Bob Menendez avviser medieoppslag om at han vil trekke seg etter at han ble kjent skyldig i korrupsjon. Onsdag meldte NBC News at to personer med kjennskap til saken sier Menendez har informert noen av støttespillerne sine om at han akter å trekke seg. Menendez hevder det ikke er noe hold i påstandene og sier det fremstår som et forsøk på å tvinge ham til å uttale seg.

NRK - 2 timer siden

Klimaaktivist dømt til fengselsstraff i Tyskland

En tysk domstol har dømt en klimaaktivist til 16 måneders fengsel etter flere aksjoner der det er brukt maling og veier er sperret. Den 32 år gamle kvinnen, som tilhører klimagruppen Siste generasjon (Letzte Generation) ble dømt for skadeverk og for å ha hindret politiet, sier en talsperson for domstolen i Tiergarten i Berlin. Kvinnen er tidligere bøtelagt i Hamburg og Berling for lignende forhold.

NRK - 3 timer siden

Mange unge mener det er greit å bruke anabole steroider

I en fersk studie fra Antidoping Norge svarer 18 prosent av unge mellom 13 og 19 år at det er greit å bruke anabole steroider i sammeheng med trening. Blant gutter svarte 26 prosent at det var greit. Det melder TV 2.

NRK - 3 timer siden

Innbruddstrend i Stockholm – bruker syre til å smelte låser

Svensk politi undersøker om en bølge av innbrudd der tyvene bruker syre for å smelte låser, henger sammen med lignende saker andre steder i Europa. Siden 20. mai har politiet registrert 49 saker i den svenske hovedstaden, primært i sentrum, der salpetersyre er brukt til å ødelegge låser, sier talsperson Ola Österling.

NRK - 4 timer siden

Secret Service sjef sier ja til å forklare seg

Direktøren for Secret Service går med på å forklare seg for en komité i Representantenes hus om attentatet mot ekspresident Donald Trump i helgen. Kimberly Cheatle har takket ja til å komme til høringen, som skal holdes 22. juli, opplyser komiteen.

NRK - 4 timer siden

Nasa dropper månerobot

Etter forsinkelser og budsjettsprekk kutter Nasa en robot som skulle lete etter vann ved månens sørpol. Den har allerede kostet 450 milliarder dollar å utvikle. – Slike beslutninger er aldri lette å ta.

NRK - 5 timer siden

Korrupsjonsdømt senator sier han vil trekke seg

Den demokratiske senatoren Bob Menendez sier han vil trekke seg etter at han ble kjent skyldig i korrupsjon, sier kilder til NBC. Presset mot senatoren fra New Jersey har økt etter at han tirsdag ble funnet skyldig i 16 tiltalepunkter, inkludert bestikkelser. Både senatsleder Chuck Schumer og den andre New Jersey-senatoren Cory Booker har bedt Menendez trekke seg.

NRK - 5 timer siden

Schumer skal ha bedt Biden trekke seg

Toppdemokraten Chuck Schumer skal ha bedt president Joe Biden om å trekke seg i et møte lørdag, melder ABC News. Schumer skal ha sagt til Biden at det er bedre for landet og det demokratiske partiet om han trekker sitt kandidatur, ifølge Reuters..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com