NRK > Nyheter

Mandag, 26 Juli, 15:40

NRK - 23 juni 21 kl. 15:38

Roosevelt-statue fjernes

En stor statue av tidligere president Theodore Roosevelt skal fjernes utenfor USAs naturhistoriske museum fordi den anses å symbolisere rasisme. Bronsestatuen har stått ved inngangen til The American Museum of Natural History ved Central Park i New York siden 1940. Den viser den tidligere presidenten på en hest med en mann fra den amerikanske urbefolkningen på den ene siden og en afrikaner på den andre..
Les mer på NRK


Les mer om:
Theodore Roosevelt, USAs, The American Museum, Natural History, Central Park, New York

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Roosevelt-statue, fjernes
NRK - 23 juni 21 kl. 16:49

Vil hedre Torkelsen med statue

Det er bred politisk enighet i Stavanger om at nylig avdøde Per Inge Torkelsen skal hedres. En statue av komikeren kan være aktuelt. – Det henger veldig høyt å få en statue etter seg, jeg kan ikke huske sist vi gjorde det i Stavanger.

VG - 12 april 21 kl. 12:12

Brasiliansk by bygger Jesus-statue som er høyere enn Rios

Foreløpig er bare hodet og de utstrakte armene på plass, men det er ingen tvil om at Encantados Jesus-statue blir ruvende..

NRK - 25 mai 21 kl. 03:44

Fant død mann i dinosaur-statue

En 40 år gammel mann ble lørdag funnet død funnet inne i foten til en stor statue av en dinosaur i Barcelona i Spania. Mannen hadde vært borte fra familien i to døgn før han ble funnet..

NRK - 25 juni 21 kl. 09:55

Nazistgruppe tagget Floyd-statue

En statue av George Floyd ble ødelagt og merket med navnet til en nynazistgruppe i New York i USA. Litt under en uke etter statuen på nesten to meter ble avduket, fant politiet statuen dekket av maling torsdag morgen lokal tid, melder AFP..

NRK - 01 juli 21 kl. 16:54

Prinser avduket Diana-statue

Prins William og prins Harry har sammen avduket en statue av sin mor Diana, som ville blitt 60 år torsdag. Prinsene har ikke blitt sett sammen i offentligheten siden begravelsen til deres bestefar, prins Philip, i midten av april. Statuen ble avduket i en liten og kort seremoni i hagen ved Kensington Palace i London.

Dagbladet - 06 april 21 kl. 15:09

«Sinnataggen» fjernes etter hærverk

Skulpturen «Sinnataggen» i Vigelandsparken i Oslo fjernes etter at noen har prøvd å sage av den foten..

Aftenposten - 06 april 21 kl. 15:55

Sinnataggen utsatt for hærverk – fjernes midlertidig

Sinnataggen i Vigelandsparken i Oslo fjernes midlertidig etter at noen har forsøkt å sage over den ene ankelen….

NRK - 10 juli 21 kl. 02:23

Gjerdet rundt Kongressen fjernes

Gjerdet som ble satt opp rundt kongressbygningen i Washington etter opptøyene i januar, skal nå fjernes, melder AFP. Tusener av soldater har vært stasjonert rundt Kongressen, og sikkerhetsbarrieren med piggtråd på toppen har forvandlet bygningene til en festning. Et ytre gjerde ble fjernet allerede i mars..

NRK - 6 timer siden

– Ytringsfrihet må veie tyngst

– EUs digitale lover må sikre medienes uavhengighet, sier Medietilsynet. – Desinformasjon og hatefulle ytringer kan være svært skadelig selv når den er innenfor loven, men risikoen i å gi for store fullmakter til å fjerne innhold, er etter vår vurdering for store. Hensynet til ytringsfriheten må veie tyngst, sier direktør Mari Velsand.

Aftenposten - 19 mars 21 kl. 16:00

Slik var forholdet mellom Märtha og USAs førstedame

Det hendte at Eleanor Roosevelt irriterte seg litt over presidentens «flørting» med kronprinsesse Märtha..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 4 minutter siden

Mulig drukningsulykke

Dykkere er sendt til Bystanda i Steinkjer, til det som er en mulig drukningsulykke. En mann var sett ute i vannet, men er nå ute av syne. Ingen er derimot savnet på det nåværende tidspunkt..

NRK - 4 minutter siden

Ny rekord for Pantelotteriet

Så langt i år har Pantelotteriet omsatt for 171 millioner kroner, mot 131 millioner kroner på samme tid i fjor. – Vi setter rekord på rekord og er stolte over at lotteriet i år vil tilføre Norges Røde Kors mer enn 100 millioner kroner, sier daglig leder Gaute Langdal i Norsk Pantelotteri. Han forklarer økningen blant annet med delvis stengte grenser, varmt vær, høyt salg av drikkevarer med norsk pantemerke og en økt interesse for lotteriet.

NRK - 15 minutter siden

Avslutter leteaksjonen

Leteaksjonen etter mannen som ble observert kavende i Venneslafjorden i Vennesla avsluttes da politiet har kommet i kontakt med en mann som stemmer med beskrivelsen. Mannen som er fra Nederland var ute og svømte butterfly i det aktuelle tidsrommet. Mannen gikk i land etter svømmeøkten og har det bra..

NRK - 15 minutter siden

Mista tusen liter maling på E16

Gudvangatunnelen og Fretheimstunnelen på E16 er stengde på grunn av malingssøl. Ein tankbil skal ha mista over tusen liter med måling..

NRK - 15 minutter siden

Avblåser leteaksjonen

Leteaksjonen etter mannen som ble observert kavende i Venneslafjorden i Vennesla avblåses da politiet har kommet i kontakt med en mann som stemmer med beskrivelsen. Mannen som er fra Nederland var ute og svømte butterfly i det aktuelle tidsrommet. Mannen gikk i land etter svømmeøkten og har det bra..

NRK - 30 minutter siden

Tror bryllup-utbruddet er over

51 personer har fått påvist koronasmitte etter et bryllup på Strømmen i starten av juli. Lillestrøm kommune regner ikke med at det kommer flere..

NRK - 45 minutter siden

Bergensbanen er i trafikk att

Toget går att på Bergensbanen etter å ha vore stengd eit par timar grunna brann i eit overbygg ved ein tunnel på Ustaoset. Truleg har gneistregn frå togskinnene sett fyr på gras og spreidd seg til overbygget, opplyser Sørøst politidistrikt til NRK..

NRK - 45 minutter siden

Person slått med jernstang

En person som var involvert i en slåsskamp ved Borkedalen i Lillesand ble blant annet slått med jernstang og kjøres til legevakt av politiet. Flere personer var involvert i slåsskampen, men gikk hver til sitt da politiet ankom stedet..

NRK - 1 time siden

Nye søk i Vennesla

Det søkes nå sørover Otra etter mannen som mandag formiddag ble observert kavende i vannet i Venneslafjorden. Politiet arbeider ut ifra nye observasjoner..

NRK - 45 minutter siden

Sherman hardt ut mot Kina

USAs viseutenriksminister Wendy Sherman gikk hardt ut mot Kina og tok opp deres påståtte hacking på et møte i Tianjin. Kina ber USA slutte å demonisere landet. En rekke saker som cybersikkerhet og menneskerettigheter har bidratt til å forverre forholdet mellom USA og Kina..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt