NRK > Nyheter

Onsdag, 12 Mai, 18:43

NRK - 09 feb. 21 kl. 17:36

Romfartøy i bane rundt Mars

Det arabiske Amal er i bane rundt Mars etter ein vellukka nedbremsingmanøver, opplyser forskarar frå Dei sameinte arabiske emirata. Fartøyet vart skote opp frå Japan i juli og skal gå i bane rundt Mars i minst to år..
Les mer på NRK


Les mer om:
Amal, Mars, Dei, Japan

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Romfartøyi , bane, rundt, Mars
VG - 09 feb. 21 kl. 22:04

Arabisk romfartøy i bane rundt Mars

Romfartøyet Amal er i bane rundt Mars etter en vellykket nedbremsingsmanøver, opplyser romforskere fra De forente arabiske emirater..

NRK - Igår: 01:47

Steinprøver fra asteroide

Etter mer enn to år på og rundt asteroiden Bennu er Nasas romfartøy Osiris Rex på vei tilbake til jorden med viktige steinprøver i bagasjen. Hjemreisen vil ta det amerikanske romfartøyet to år. Mandag forlot det asteroiden med mellom 200 og 400 gram stein i lasterommet.

NRK - 18 feb. 21 kl. 21:56

Perseverance har landet på Mars

Mars-roveren Perseverance har landet på Mars etter en lang og farefull ferd. Det ett tonn tunge kjøretøyet ble skutt opp i et romfartøy fra Florida for sju måneder siden. Den norskutviklede georadaren Rimfax er med ombord..

NRK - 08 mars 21 kl. 15:59

Bane Nor avlyser tunnelkontrakt

Bane Nor avlyser konkurranse om ny togtunnel under Oslo. Årsaken er at Bane Nor ikke har fått på plass en nødvendig avtale med Jernbanedirektoratet for prosjektet for 2021, melder bygg.no.

NRK - 17 jan. 21 kl. 17:16

T-bane-stans på Holmenkollbanen

Sporveien melder at det forsøkes å sette inn buss for bane mellom Majorstuen og Holmenkollen. Togene har problemer med å komme seg opp til Holmenkollen..

NRK - 28 jan. 21 kl. 20:53

Mange snik på buss og bane i Bergen

I Bergen har koronapandemien og vekstarstreiken i haust gjort at ein av tre no snik på buss og bane. Det kan føra til dårelgare kollektivtilbod, åtvarar kollektivselskap..

Aftenposten - 30 jan. 21 kl. 20:06

Akvarium, planetarium og undersjøisk T-bane? Her har «alt» vært lansert, men ingenting er bygget.

Planetarium, designhotell, T-bane, konserthus og fotballstadion. Forslagene har haglet på Vippetangen..

Aftenposten - 04 feb. 21 kl. 20:10

NGI fant kvikkleire i Moss som Bane Nor ikke hadde funnet. Nå trues jernbanebyggingen gjennom byen.

Bane Nor har leid inn revisjonsfirma for å finne ut om de selv burde ha oppdaget store kvikkleireområder..

NRK - 13 feb. 21 kl. 09:17

Bygde bob-bane i hagen

En familiefar i Latvia har brukt seks år på å bygge en bobsleigh-bane i hagen. Til Reuters forteller Aivis Berzins at den 170 meter lange banen er snekret sammen av tiloversblevne planker og skruer for 50 euro. Målet var å gi barna noe å gjøre ute..

NRK - 22 feb. 21 kl. 13:12

Bane Nor vil ha ny organisering

Bane Nor mener dårlig arbeidsdeling med Jernbanedirektoratet er en viktig del av forklaringen på de store kostnadsoverskridelsene de siste årene. Det sa konsernsjef Gorm Frimannslund i en høring i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité i dag..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Nytt høyhus i Gaza bombet

Israel fortsetter luftangrepene mot Gazastripen onsdag ettermiddag. Ifølge nyhetsbyrået AP kollapset et høyhus i Gaza by etter et angrep like før klokken 18 norsk tid. Avisa Times of Israel hevder det er al-Shourouk-bygningen som er ødelagt..

NRK - 10 minutter siden

Gode nyheter for Oslos gjenåpning

Byrådsleder Raymond Johansen peker på stort behov for den skjevfordelingen regjeringen nå går inn for, og sier det er gode nyheter for gjenåpningen av Oslo. – Dette har vi ventet på lenge, og jeg er selvfølgelig veldig glad for at Oslo og andre områder i Norge med høyt smittetrykk får flere vaksiner, sier Johansen til NTB..

NRK - 15 minutter siden

Åpner for å donere AstraZeneca

Regjeringen åpner for å donere AstrqaZeneca til andre land. EU-avtalen med AstraZeneca og Janssen åpner for å donere vaksiner til andre land. En mulig løsning er at EU-landene får tilbake dosene de har avgitt til Norge.

NRK - 30 minutter siden

Regjeringen dropper AstraZeneca

AztraZeneca-vaksinen tas helt ut av vaksineprogrammet. Det sier Erna Solberg på en pressekonferanse onsdag kveld. Janssen-vaksinen blir foreløpig ikke tatt ut men er satt på pause, men skal vurderes for frivillig bruk.

NRK - 30 minutter siden

Regjeringen dropper AztraZeneca

AztraZeneca-vaksinen tas helt ut av vaksineprogrammet. Det sier Erna Solberg på en pressekonferanse onsdag kveld. Janssen-vaksinen blir foreløpig ikke tatt ut men er satt på pause..

NRK - 30 minutter siden

Solberg: Prioriterer ikke lærere

Verken lærere og barnehageansatte eller andre yrkesgrupper skal prioriteres i koronavaksinasjonsprogrammet. Det opplyste Erna Solberg på dagens koronapressekonferanse. Dermed følger regjeringen anbefalingen fra FHI om å ikke prioritere enkelte yrkesgrupper..

NRK - 30 minutter siden

AztraZeneca tas ut av programmet

NRK - 30 minutter siden

Regjeringen vil omfordele vaksiner

Regjeringen vil vurdere en geografisk omfordeling av vaksiner, opplyser statsminister Erna Solberg. Regjeringen går inn for 60 prosent flere vaksiner til kommuner med vedvarende høyt smittetrykk.

NRK - 45 minutter siden

Unge får vaksine tidligere

NRK - 1 time siden

Nytt høyhus i Gaza kollapset

Israel fortsetter luftangrepene mot Gazastripen onsdag ettermiddag. Ifølge nyhetsbyrået AP kollapset et høyhus i Gaza by etter et angrep like før klokken 18 norsk tid..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt