NRK > Nyheter

Thursday, 28 September, 00:40

NRK - 12 maj 23 kl. 15:04

Riksdagen: Iransk garde bør terrorlistes av EU

Riksdagen i Sverige ber om at den svenske regjeringen jobber for å sette den iranske Revolusjonsgarden på EUs liste over terrororganisasjoner, ifølge Aftonbladet. Revolusjonsgarden er det iranske regimets sikkerhetsapparat og står allerede på terrorliste i USA. Regjeringen ber nå Riksdagen skape konsensus om en terrorlisting i EU. «Siden september 2022 har det pågått protester flere steder i Iran rettet mot det iranske regimet, som svarte med å henrette personer som demonstrerte. Utenrikskomiteen fordømmer volden som ble utført mot de fredelige protestene.
Les mer på NRK


Les mer om:
Sverige, Revolusjonsgarden, EUs, Aftonbladet, USA, Riksdagen, EU, Iran

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Riksdagen, Iransk, garde, bør, terrorlistesav EU
NRK - 28 feb 23 kl. 08:36

Finland stemmer over Nato-lovforslag

Den finske riksdagen skal i dag stemme over lovgivning som trengs for at landet kan bli med i Nato. For at det skal skje, må forsamlingen være enstemmig. Ny avstemming blir holdt onsdag dersom noen av de folkevalgte foreslår å forkaste lovforslaget.

NRK - 22 mar 23 kl. 11:17

Riksdagen skal ta historisk Nato-avgjerd

Den svenske Riksdagen skal onsdag formelt godkjenne eit svensk medlemskap i Nato. Landet gir med det opp nøytraliteten som alliansefritt land. To av partia i Riksdagen, Miljöpartiet de gröna og Vänsterpartiet, kjem til å stemme imot.

NRK - 17 apr 23 kl. 13:46

Politisk aksjon i riksdagen i Sverige

En tilhører avbrøt budsjettdebatten i riksdagen i Sverige mandag og måtte bæres ut av vakter. Mannen skrek ut politiske ytringer gjentatte ganger. Det er forbudt å komme med ytringer fra tribunen i riksdagen og mannen har blitt overlatt til politiet..

NRK - 28 feb 23 kl. 13:58

Finske folkevalgte må ha ny Nato-avstemning

Spørsmålet om finsk Nato-medlemskap må stemmes over på nytt i den finske riksdagen etter at tre folkevalgte sa nei tirsdag. Forslaget må vedtas enstemmig av alle representanter, og dermed blir det trolig holdt ny avstemming onsdag. To av de som sa nei tirsdag, er Markus Mustajärvi og Johannes Yrttiaho, begge fra Vänsterförbundet.

Aftenposten - 01 mar 23 kl. 13:29

Den finske riksdagen sier ja til Nato-medlemskap

Den finske riksdagen har med stort flertall stemt ja til finsk Nato-medlemskap..

NRK - 09 mar 23 kl. 15:35

Riksdagen skal behandle skjerpede terrorlover

Svenske folkevalgte skal behandle et forslag fra regjeringen om å skjerpe terrorlovene. Forslaget antas å være et forsøk på å imøtekomme krav fra Tyrkia. Lovforslaget skal overleveres Riksdagen torsdag.

NRK - 22 mar 23 kl. 16:03

Følg avstemminga i Riksdagen

Klokka 16 startar Riksdagen i Sverige behandlinga om landet skal bli Nato-medlem..

NRK - 22 mar 23 kl. 16:06

Riksdagen godkjente Nato-medlemskap

Riksdagen i Sverige har godkjent regjeringas forslag om Nato-medlemskap. 269 stemte ja, 37 nei. Parlamenetet braut ut i applaus etter at vedtaket blei gjort..

NRK - 04 apr 23 kl. 13:05

Den finske riksdagen utsatt for dataangrep

Riksdagen i Finland er utsatt for dataangrep. Det skriver de i en pressemelding. Det skjer samme dag som landet skal innlemmes i Nato.

NRK - 22 apr 23 kl. 18:24

Ber Riksdagen åpne for at en væpnet styrke kan bistå i evakuering fra Sudan

Sveriges regjering ber Riksdagen gi grønt lys til å eventuelt sende en væpnet styrke for å bistå i evakueringen av egne og andre lands borgere fra Sudan. Sveriges utenriksminister Tobias Billström og forsvarsminister Pål Jonson møtte pressen i forbindelse med svensk deltakelse i evakuering av borgere fra Sudan. Rundt 100 svenske statsborgere antas å befinne seg i Sudan, ifølge utenriksdepartementet, som understreker at det er vanskelig å skaffe nøyaktige tall.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Motorsyklist kjørte i 100 km/t i 60-sone i Tromsø

En MC-fører mistet lappen på stedet da han ved 22-tiden onsdag ble målt til 100 kilometer i timen i en 60-sone i Langnes i Tromsø. Troms politidistrikt skriver på X at føreren fikk beslaglagt førerkortet på stedet. Kjøringen fant sted på Ringveien på Langnes, og Nordlys skriver at det var en ung mann som kjørte motorsykkelen.

NRK - 10 minutter siden

Trump får ikke byttet dommer

Tanya Chutkan, som er dommer i den føderale valgpåvirkningssaken mot USA ekspresident Donald Trump, avviser hans krav om at hun trekker seg. Trump og hans forsvarere mener at ting Chutkan har sagt som dommer i saker etter kongresstormingen, beviser at hun allerede har trukket konklusjoner rundt Trumps eventuelle skyld, og at hun dermed ikke kan være nøytral. Blant annet har de pekt på at Chutkan i et rettsmøte sa at kongresstormerne var motivert av «blind lojalitet til en person som, forresten, stadig går fri i dag».

NRK - 1 time siden

Hevder å ha slått ned kupp i Burkina Faso

Militærjuntaen som styrer det vestafrikanske landet Burkina Faso hevder å ha slått ned et kuppforsøk, melder nyhetsbyrået AFP. I en uttalelse sier militærjuntaen at flere tjenestepersoner er pågrepet, og at de fortsatt leter etter andre som skal ha vært med på det påståtte mytteriet..

NRK - 2 timer siden

Politiet søker i turområde

Politiet er i gang med undersøkingar i Vågsbygdskogen i Kristiansand. Undersøkingane er knytt til dobbeltdrapet, der ei jente og mor hennar vart funne døde onsdag. – Vi er her fordi vi har sett i verk etterforsking og undersøking.

NRK - 3 timer siden

To menn pågrepet etter skuddløsning på Nordstrand

I forbindelsen med skytingen mot en bolig og en bil på Nordstrand tirsdag kveld, har politiet i kveld pågrepet to menn. De er siktet for grov ulovlig befatning med skytevåpen. Begge de siktede er kjent for politiet fra tidligere.

NRK - 4 timer siden

Arabisk familie skutt og drept i Israel

En arabisk familie på fem ble skutt og drept i hjemmet sitt nord i Israel onsdag. Drapene er de siste i en bølge av vold og drap mot arabere i landet. Drapene på de fem, deriblant to barn, skjedde i den nordlige byen Basmat Tab'un og kun timer etter 50 år gammel arabisk mann ble drept i samme område, opplyser israelsk politi.

NRK - 5 timer siden

Skyting i Stockholm: En person død

SISTE: En person er skutt og drept, melder Aftonbladet. - På stedet fant vi en mann med skuddskader. Livet hans sto ikke til å redde.

NRK - 4 timer siden

Trudeau beklager ubehagelig hendelse i Underhuset

Den kanadiske statsministeren Justin Trudeau ba onsdag om unnskyldning etter at en tidligere foredragsholder skal ha berømmet en nazi-veteran i Underhuset. Blant de som var til stede var Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj. Personen som ble hedret er en ukrainsk veteran som kjempet sammen med nazistene under andre verdenskrig.

NRK - 4 timer siden

The Scotsman åpner i nye lokaler

Utestedet The Scotsman bekrefter at de vil åpne et nytt sted. Det skriver Avisa Oslo. På tirsdag kom beskjeden om at den tradisjonsrike baren på Karl Johans gate i Oslo må ut av sine gamle lokaler ved nyttår.

NRK - 5 timer siden

Bruce Springsteen avlyser alle konserter ut 2023

Bruce Springsteen og The E Street Band utsetter alle konserter i 2023 til 2024 på grunn av artistens problemer med magesår. – Bruce Springsteen er fortsatt på bedringens vei fra magesår de siste ukene og fortsetter å motta behandling ut året, i henhold til råd fra legen. Med dette i tankene vil vi for sikkerhets skyld utsette alle resterende konserter i 2023 til 2024, skriver artisten på X/Twitter.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com