NRK > Nyheter

Sunday, 14 April, 09:22

NRK - 03 apr 24 kl. 02:12

Reuters: Tsunamivarsel etter jordskjelv med styrke 7,5 sørvest for Japan

Et jordskjelv med en styrke foreløpig målt til 7,5 er registrert sørvest for Japan. En tsunami på opptil tre meter er ventet å nå øya Okinawa. Vitner melder ifølge nyhetsbyrået Reuters om at et kraftig skjelv har vært merkbart i Taiwans hovedstad Taipei, der strømmen er borte i noen områder. (NTB).
Les mer på NRK


Les mer om:
Japan, Okinawa, Reuters, Taiwans, Taipei, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Reuters, Tsunamivarsel, etter, jordskjelvmed , styrke, 7,5, sørvest, for, Japan
NRK - 07 dec 23 kl. 14:23

Tsunamivarsel etter jordskjelv i Sør-Stillehavet

Et jordskjelv med styrke 7.3 har rammet Vanuatu, en øynasjon i Oseania sør i Stillehavet. Det er utstedt tsunamivarsel som følge av jordskjelvet, som skjedde på ti kilometers dyp.

NRK - 03 dec 23 kl. 21:04

Nytt jordskjelv i Filippinane

Eit jordskjelv med styrke 6, 3 og eit djupn på ti kilometer råka Filippinane, melder Reuters. Jordskjelvet råka Mindanao, den nest største øya på Filippane. Det same skjedde laurdag, men då hadde skjelvet ein styrke på 7, 5.

NRK - 03 dec 23 kl. 21:04

Nytt jordskjelv på Filippinane

Eit jordskjelv med styrke 6, 8 og eit djupn på ti kilometer råka Filippinane, melder Reuters. Jordskjelvet råka Mindanao, den nest største øya på Filippane. Det same skjedde i går, men då hadde skjelvet ein styrke på 7, 5.

NRK - 08 jan 24 kl. 22:05

Fleire jordskjelv nære Indonesia og Filipinane

Det har vore eit jordskjelv på 6.8 på Kepulauan Talaud i Indonesia og eit jordskjelv styrke 7 på Filippinane. Varsletet kom frå det europeiske jordskjelvsenteret EMSC og det amerikanske jordskjelvsenteret USGS.

Dagbladet - 03 apr 24 kl. 03:36

Tsunamivarsel i tre land

Et jordskjelv med en styrke på 7,5 er registrert utenfor kysten av Taiwan, mot Japan. Det er sendt ut tsunamivarsel i de to landene og for Filippinene..

NRK - 02 jan 24 kl. 02:00

Japans statsminister: En kamp mot klokka

– Innsatsen for å redde dem som er rammet av mandagens kraftige jordskjelv i Japan, er en kamp mot klokka, sier statsminister Fumio Kishida. Kishida sier det japanske forsvaret allerede har sendt ute mange soldater til de berørte områdene, og at de vil fortsette å hjelpe dem som er rammet. Minst åtte personer er bekreftet omkommet etter skjelvet, som hadde en styrke på 7,5, melder Reuters.

NRK - 02 dec 23 kl. 15:52

Kraftig jordskjelv og tsunamivarsel på Filippinane

Jordskjelvet er målt til 7, 7, ifølgje Reuters. Eit jordskjelv på nivå sju tilsvarer «skadeleg», medan nivå åtte tydar «svært skadeleg», ifølgje Europeisk Makroseismisk Skala som vert brukt i Noreg. Eit amerikansk tsunamivarselsystem seier det er ein auka sjanse for tsunami i regionen etter jordskjelvet..

NRK - 01 jan 24 kl. 08:19

Jordskjelv på 7,4 utenfor Japan

En kraftig jordskjelv med en styrke på 7,4 er utløst utenfor Japan. Det er utstedt tsunamivarsel. Like etter gikk det et nytt skjelv med en styrke på 6,3.

NRK - 01 jan 24 kl. 08:19

Jordskjelv på 7,6 utenfor Japan

En kraftig jordskjelv med en styrke på 7,6 er utløst utenfor Japan. Det er utstedt tsunamivarsel. Like etter gikk det et nytt skjelv med en styrke på 6,3.

NRK - 07 dec 23 kl. 14:23

Jordskjelv i Sør-Stillehavet

Et jordskjelv med styrke 7.3 har rammet Vanatu, en øynasjon sør i Stillehavet i Oseania. Det melder Reuters.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Jordan sier de avskar objekter

Jordan sier de stoppet objekter som kom inn i deres luftrom sist natt, melder Reuters..

NRK - 30 minutter siden

Iran truer med større angrep

– Vår respons vil være mye større enn nattens militæraksjon hvis Israel gjengjelder, sier sjefen for de væpnede styrkene, generalmajor Mohammad Bagheri til stalig TV..

NRK - 45 minutter siden

G7-ledere vil ha videokonferanse om angrepet

G7-landenes ledere skal holde en videokonferanse om Irans angrep på Israel. Det opplyser kilder til Reuters. G7-landene er Canada, Frankrike, Italia, Japan, Storbritannia, Tyskland og USA..

NRK - 45 minutter siden

Iran advarer mot gjengjeldelse

Iran advarer USA, og sier at basene deres vil bli angrepet om de støtter Israels gjengjeldelse. Det kommer fram i en melding som er sendt fra Iran til USA via Sveits, melder Reuters. Irans revolusjonsgarde sier de vil hevne enhver form for angrep fra Israel..

NRK - 45 minutter siden

Israel: Hamas har avvist forslag til våpenhvile

Hamas har avvist det seneste forslaget fra internasjonale meklere om en våpenhvile i Gaza, melder Israels etterretningstjeneste Mossad. – Avvisningen av forslaget beviser at Sinwar ikke ønsker en humanitær avtale, sier Mossad i en uttalelse gjengitt av den israelske statsministerens kontor. Yahya Sinwar er Hamas' øverste leder på Gazastripen.

NRK - 1 time siden

Barth Eide: – Vi har advart sterkt mot dette

– Det er et veldig alvorlig tegn på at dette kan eskalere kraftig. Vi har advart sterkt mot dette, og vi fordømmer dette angrepet. Det er ikke rom for denne typen hevn i folkeretten, sier utenriksminister Espen Barth Eide til NRK..

NRK - 1 time siden

Israel og Jordan har gjenåpnet luftrommene sine

Både Israel og Jordan har gjenåpnet luftrommene sine etter den iranske angrepsbølgen. I Israel har farevarselet for angrep blitt opphevet. Israels luftrom har vært åpent igjen siden klokken 6.

NRK - 2 timer siden

EU-topp fordømmer angrepet

Ursula Von der Leyen, president for EU-kommisjonen, sier hun fordømmer Irans angrep på Israel, skriver Reuters. Den israelske hæren sier Iran sendte ut over 300 droner og raketter mot mål i Israel. 99 prosent av dem skal ha blitt avskåret, ifølge Israel..

NRK - 1 time siden

VG: Mann funnet omkommet etter brann i båt

Én person var savnet etter båtbrann utenfor Hvaler. Nå er en mann funnet omkommet, skriver VG. De pårørende er varslet.

NRK - 2 timer siden

Forsvarsministeren skal besøke USA

Forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) besøker USA fra 15.-18. april.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com