NRK > Nyheter

Saturday, 02 December, 23:54

NRK - 04 sep 23 kl. 10:00

Reuters: Russiske droner eksploderte i Romania

To russiske droner skal ha detonert på rumensk territorium under angrepet mot den nærliggende havnebyen Izmail i Ukraina i natt. Det opplyser en kilde til Reuters. Mye infrastruktur og flere lagerbygg ble skadet av flere titalls russiske droneangrep mot Izmail i går. Romania er medlem av Nato, hvis artikkel 5 forutsetter at et væpnet angrep mot et medlemsland skal regnes som et væpnet angrep mot hele alliansen..
Les mer på NRK


Les mer om:
Izmail, Ukraina, Reuters, Nato, Romania

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Reuters, Russiske, droner, eksplodertei , Romania
NRK - 30 jul 23 kl. 03:46

Tass: Luftrommet over Moskva stengt – droner skal ha truffet to kontorbygninger

To bygninger i Moskva har fått skader i angrep fra ukrainske droner, men ingen personer er såret, opplyser byens ordfører. Luftrommet over Moskva er nå stengt. Det er nødetatene som melder om stengningen tidlig søndag, ifølge nyhetsbyrået Tass.

NRK - 03 aug 23 kl. 09:49

Russland hevder ha skutt ned seks droner

Russiske militrmyndigheter hevder ha skutt ned seks droner i Kaluga-regionen rundt 200 kilometer fra Moskva. Det russiske forsvarsdepartementet sier at et terroristangrep med droner er avverget. I natt forskte seks droner passere Kaluga-regionen.

NRK - 04 sep 23 kl. 15:56

Ukraina: - Bevis på at russiske droner traff Romania

Ifølge Reuters hevder Ukrainas utenriksminister at de har bevis på at russiske droner traff Romania. Tidligere i dag kom nyheten om at to russiske droner skal ha detonert på rumensk territorium under angrepet mot den nærliggende havnebyen Izmail i Ukraina i natt. Men Romania har konsekvent nektet for at russiske droner har truffet deres territorium, siden Ukraina første gang hevdet det.

NRK - 04 aug 23 kl. 06:16

Russland sier de stanset 13 droner og 2 sjødroner ved Krim

Det ble hørt eksplosjoner fra skip ved den russiske havna Novorossijsk tidlig fredag. Russland sier de har stanset angrep både fra luft og sjø ved Krim. Det statlige nyhetsbyrået Tass siterer forsvarsdepartementet i Russland på at de har ødelagt to sjødroner ved en marinebase ved Novorossijsk.

NRK - 05 sep 23 kl. 16:51

Russland anklager Ukraina for å bruke australske droner

Ukrainske styrker har angrepet mål i Russland med australskproduserte droner, ifølge det russiske utenriksdepartementet. – Det viser seg at australske droner faktisk blir benyttet for å angripe mål i Russland, sier departementets talsperson Maria Zakharova. Avisen Sydney Morning Herald skrev i forrige uke at Ukraina hadde benyttet australskproduserte droner i et angrep mot en flybase i den russiske byen Kursk.

NRK - 24 jul 23 kl. 04:21

Russland sier de har skutt ned ukrainske droner i Moskva

Droner har truffet to bygninger i Moskva, opplyser byens ordfører. Ifølge Russlands forsvarsdepartement ble to droner avfyrt fra Ukraina avskåret og ødelagt. Ifølge ordfører Sergej Sobjanin skjedde droneangrepene rundt klokka 4 lokal tid natt til mandag.

NRK - 08 okt 23 kl. 13:59

Ukraina forventer kraftig økning i russiske angrep med iranske droner

Ukrainas flyvåpen forventer et rekordstort antall av russiske droneangrep mot Ukraina i vinter. Det sier talsperson Yuriy Ihnat søndag. Ihnat sa at data for september viste en kraftig økning i russisk bruk av iranske Shahed kamikaze-droner mot landet.

NRK - 20 jun 23 kl. 08:04

Omfattende droneangrep mot Kyiv

Russland gjennomførte et stort droneangrep mot Kyiv natt til tirsdag og angrep også andre regioner, ifølge ukrainske tjenestemenn. Det er ikke meldt om skadde. – Nytt omfattende luftangrep mot hovedstaden.

NRK - 12 aug 23 kl. 06:13

Russland sier 20 ukrainske droner er ødelagt over Krim-halvøya

20 ukrainske droner som ble sendt mot Krim-halvøya, skal være uskadeliggjort, melder russiske nyhetsbyråer. Ifølge det russiske forsvarsdepartementet ble 14 ukrainske droner skutt ned av russisk luftvern, mens de øvrige seks dronene ble satt ut av spill ved hjelp av elektronisk krigføring. Uttalelsen er viderebrakt av russiske medier.

NRK - 07 maj 23 kl. 13:59

Russland hevder å ha ødelagt 22 ukrainske droner over Svartehavet

Forsvarsdepartementet i Moskva sier at russiske styrker skjøt ned 22 ukrainske droner over Svartehavet natt til søndag, ifølge russisk nyhetsbyrå. Ukraina anklages blant annet for å ha rettet flere droner mot byen Sevastopol på den okkuperte Krim-halvøya, der den russiske svartehavsflåten er stasjonert. – Antiluftskyts og elektroniske krigføringsenheter stanset et nytt angrep, sier den russisk-innsatte guvernøren Mikhail Razvozjajev søndag.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Funn av vrakrester i Bunnefjorden – avslutter redningsaksjon

Det ble lørdag kveld satt i gang søk etter funn av vrakrester i Bunnefjorden i Oslo. Hovedredningssentralen melder at en båteier har tatt kontakt med politiet og meldt at båten hans har gått ned. – Politiet jobber med å avhøre en person som har meldt seg for politiet om at han har vært ute i båt og at båten hans har sunket i det aktuelle området som vi leter i, sier redningsleder, Andreas Bull, ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til NRK.

NRK - 45 minutter siden

Eksplosjon i boligområde i Uppsala

En person er sendt til sykehus etter en eksplosjon i et villaområde i Uppsala i Sverige, melder Aftonbladet..

NRK - 30 minutter siden

Funn av vrakrester i Bunnefjorden – starter søk

Det er satt i gang søk etter funn av vrakrester i Bunnefjorden i Oslo. – I forbindelse med observasjon av nødsignaler fra området har vår politibåt funnet vrakrester som gir grunn til å tro at en båt/fartøy har gått på grunn eller gått ned, opplyser operasjonsleder, Sven Christian Lie, i Oslo politidistrikt. Det søkes blant annet med helikopter og redningsskøyte..

NRK - 1 time siden

USA ber Israel skjerme sivile

USAs forsvarsminister Lloyd Austin sier Israel må skjerme sivile om de skal vinne en bykrig mot Hamas. I en tale på Reagan-senteret i California lørdag sa Austin at han lærte mye om krigføring i byer da han kjempet mot IS i Irak. Han sa at IS, som Hamas, var en integrert del av byene de hadde kontroll på, og at den internasjonale koalisjonen mot IS anstrengte seg hardt for å verne sivile og opprette humanitære korridorer.

NRK - 1 time siden

En drept og en skadet i angrep i Paris

En person er drept og en annen skadd etter et angrep på forbipasserende sentralt i Paris. Det opplyser Frankrikes innenriksminister på X, ifølge Reuters..

NRK - 2 timer siden

Brann i rekkehus på Frekhaug – evakuerer heile rekka

Det pågår evakuering frå store delar av området kring rekkehuset som står i brann på Frekhaug utanfor Bergen. Politiet seier til NRK at dei ikkje har fått melding om at nokon er sakna. – Det me veit er at det er full fyr i eit rekkehus.

NRK - 2 timer siden

Brann i rekkehus på Frekhaug – evakuerer heile rekkebustaden

På X melder politiet at det er full overtenning og mykje tjukk røyk i området, og at vert jobba med å evakuera rekkehuset og dei ander bustadane i rekka. 110 Vest melder på X at det er sendt ut store ressursar frå to ulike brannstasjonar..

NRK - 2 timer siden

Brann i rekkehus i Bergen – mogleg spreiingsfare

Det brenn i eit rekkehus på Frekhaug i Bergen, og det kan vera fare for spreiing til dei andre bustadane i rekka, melder politiet på X. Naudetatane har rykka ut..

NRK - 2 timer siden

Haaretz: Rakettåtak mot Tel Aviv

Hamas hevdar dei har gjennomført eit rakettåtak mot Tel Aviv. Det israleske forsvaret (IDF) melder på X at fleire rakettalarmar over heile sentral-Israel har gått, inkludert storbyen Tel Aviv. Ein talsperson for IDF fortel på X at rakettskjolda i byen Iron Dome slo ut fleire av rakettane..

NRK - 2 timer siden

Tidlegare gislar ber om å få henta ut dei siste gislane

Fleire av dei lauslatne gislane som Hamas tok 7. oktober samla seg i kveld i Tel Aviv. Både gislar og pårørande møtte opp på det israelske forsvaret sitt hovudkvarter i Tel Aviv.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com