NRK > Nyheter

Tuesday, 28 November, 12:01

NRK - 13 mar 22 kl. 14:32

Reuters: Framgang i samtalane mellom Russland og Ukraina

Mykhailo Podoljak, som sit i den ukrainske forhandlingsdelegasjonen og er rådgjevar til den ukrainske presidenten, seier det er gjort framsteg i forhandlingane med Russland, melder Reuters. – Russland har blitt meir konstruktive. Eg trur vi vil kunne sjå resultat om få dagar, seier han i ein video. Også den russiske delegaten Leonid Slutskij seier det er gjort framsteg i forhandlingane. Han seier til nyheitsbyrået RIA at han trur delegasjonane snart kan kome til ei felles forståing, melder Reuters..
Les mer på NRK


Les mer om:
Podoljak, Russland, Reuters, Leonid Slutskij, RIA, Ukraina

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Reuters, Framgangi , samtalane, mellom, Russlandog , Ukraina
NRK - 16 mar 22 kl. 12:00

Framgang i forhandlingane mellom Ukraina og Russland

Både Ukraina og Russland seier dei ser framgang i forhandlingane, tre veker etter at krigen starta. Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj seier onsdag at samtalane med Russland har blitt meir realistiske. Medan den russiske utanriksministeren seier at han ser eit håp om kompromiss, melder Reuters.

NRK - 17 okt 21 kl. 13:28

Iran klare for atomsamtalar torsdag

Iran er klare til å ta opp att samtalane om ein ny atomavtale torsdag, seier eit iransk parlamentsmedlem til AFP. Dåverande president Donald Trump trekte USA ut av atomavtalen med Iran i 2018. Den nye administrasjonen gjorde eit forsøk på å ta opp att samtalane i april, men forsøket stranda i juni.

NRK - 11 maj 23 kl. 00:24

Reuters-kilde: Framgang i samtalene mellom partene i Sudan

Det er framgang i samtalene mellom den sudanske hæren og den paramilitære gruppa RSF, og en våpenhvile ventes snart, opplyser en meklingskilde til Reuters. Samtalene mellom partene ble innledet lørdag og foregår i Saudi-Arabias hovedstad Jeddah. USAs viseutenriksminister Victoria Nuland sa tidligere onsdag at deres forhandlere er forsiktig optimistiske.

NRK - 20 okt 21 kl. 11:01

Ville USA skulle snakke med Taliban

Den russiske utanriksministeren Sergej Lavrov beklagar at USA ikkje blir med på samtalane med Taliban onsdag. Russland, USA, Kina og Pakistan hadde samtalar om vegen vidare for Afghanistan tysdag. Onsdag held samtalane fram med Taliban, men der ville ikkje USA vere til stades, melder Reuters..

NRK - 13 mar 22 kl. 10:27

Medium: Iran bryt samtalar med Saudi-Arabia

Iran har brote samtalane med Saudi-Arabia, melder nyheitsnettstaden Nournews, som har tette band til iranske styresmakter. Irak har vore meklar i samtalane, som hadde som mål å normalisere forholdet mellom sjiamuslimske Iran og sunnimuslimske Saudi-Arabia. Det er ikkje kjent kva som er grunngjevinga for brotet, men det skjer kort tid etter at Saudi-Arabia avretta 81 menneske.

NRK - 26 jun 23 kl. 08:01

Britisk etterretning: Ukrainsk framgang rundt Bakhmut

Den ukrainske motoffensiven har framgang i Bakhmut-området i Donetsk fylke, ifølge britisk etterretning. Måndag morgon skriv dei at ukrainske soldatar har gjort framgang både nord og sør for byen..

NRK - 29 jun 23 kl. 11:48

Ukraina melder om sakte framgang ved Bakhmut

Ukraina melder at deres styrker møter sterk motstand fra russiske okkupasjonsstyrker, men gjør sakte framgang i områdene rundt Bakhmut. – Vi har framganger nær Bakhmut, og vi fortsetter. Vi er i bevegelse, sier den lokale sjefen for de ukrainske styrkene, Oleksandr Syrskyj.

NRK - 07 jul 23 kl. 09:12

IAEA melder om framgang ved Zaporizjzja-kraftverket

FNs atomenergibyrå IAEA sier det blir gjort framgang i prosessen med å få tilgang til det utsatte Zaporizjzja-kraftverket i Ukraina. Ukraina og Russland har anklaget hverandre for å planlegge angrep ved atomkraftverket, som er Europas største. Tidligere denne uken ba IAEA om tilgang til takene på to reaktorer, i tillegg til deler av turbinhallene og kjølesystemene.

NRK - 17 sep 21 kl. 10:10

Bastholm går tur med Støre

MDG-leiar Une Bastholm møtte fredag føremiddag Ap-leiar Jonas Gahr Støre for å snakke om valresultatet. Dei to møttest ved bustaden til Støre, før dei gjekk ein tur i skogen saman. Målet med samtalane er å finne ut korleis MDG skal samarbeide med ei ny regjering.

NRK - 15 mar 22 kl. 21:50

Ukraina: Tona frå russisk side er meir konstruktiv

Ukraina og Russland møtte tysdag til ein ny runde med forhandlingar, der tonen frå russisk side var meir konstruktiv enn før, ifølgje ein av Zelenskyj sine rådgivarar. Ifølgje Ihor Zjovkva stiller ikkje Russland lenger krav om at Ukraina må overgje seg, skriv NTB. Dei ukrainske representantane er «moderat optimistiske» etter samtalane, seier Zjovkva, som understrekar at eit gjennombrot i forhandlingane føreset at Zelenskyj og Russlands president Vladimir Putin møtest.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Vil gjere Frankrike røykfritt

Den franske regjeringa sa tysdag at dei ville forby røyking på alle strendene i landet, i offentlege parkar og skogar og i nærleiken av skular. – Frå no av vil røykfrie område vere norma,sa helseminister Aurelien Rousseau til journalistar på ein presentasjon av antirøykeprogrammet til regjeringa. Skattane på tobakk skal også aukast og waping skal bli forbode.

NRK - 15 minutter siden

Skuffa over at Sverige ikkje er med

Nato-sjef Jens Stoltenberg hadde håpa at Tyrkia og Ungarn hadde godkjent Sveriges medlemssøknad før Natos utanriksministermøte. Men framleis vaiar ikkje det svenske flagget blant dei andre framfor Nato-hovudkvarteret i Brussel. – Eg hadde håpa at Sverige hadde vorte medlem før møtet.

NRK - 30 minutter siden

Siktet i Jonas-saken varetektsfengsles i tre nye uker

30-åring som er siktet for drap eller medvirkning til drap på Jonas Aarseth Henriksen varetektsfengsles i tre nye uker. Det kommer frem i en kjennelse fra Ringerike, Asker og Bærum tingrett tirsdag. Elverum-mannen ble pågrepet 20.

NRK - 45 minutter siden

Fryktar båtflyktningar frå Russland

Det svenske forsvaret fryktar at det kan kome båtflyktningar frå den russiske enklaven Kaliningrad. Dette som ein del av Russland sine forsøk på å destabilisere regionen, melder SVT. I ein ny rapport blir det peika på som eit av fleire scenario saman med dataangrep og sabotasjeaksjonar under vatn.

NRK - 1 time siden

Hjelpen har nådd fram

Flere tonn nødhjelp har nådd inn i den nordlige delen av Gazastripen, opplyser FNs nødhjelpskontor (OCHA) tirsdag. Det er blant annet snakk om ferdige måltider, drikkevann, telt og tepper, samt medisiner, ifølge FN-byrået. Det ble også levert drivstoff til strømproduksjon og utstyr til driften av avsaltings- og avløpsrenseanlegg og vannpumpestasjoner.

NRK - 1 time siden

Avisa Oslo: Grunde Almeland tar ikke gjenvalg som Oslo Venstre-leder

Grunde Almeland stiller ikke til gjengvalg som leder for Oslo Venstre. Det melder Avisa Oslo. Almeland svarer til Avisa Oslo at han ønsker å gi andre i partiet muligheten til å prøve seg i vervet.

NRK - 1 time siden

Norges Bank-tabbe: Publiserte tall for tidlig

Ved en feil publiserte Norges Bank deler av sin rapport Regionalt nettverk tirsdag. Den skulle egentlig vært publisert torsdag neste uke. Rapporten er en form for temperaturmåling av den norske økonomien, og viser hvordan ulike næringer ser for seg at ståa i økonomien vil være fremover.

NRK - 1 time siden

BankID endeleg på nynorsk

I 20 år har BankID vore tilgjengeleg på bokmål og engelsk. No er også nynorsk eit alternativ for dei som ønskjer det. – BankID er ein sentral og synleg teneste i den moderne kvardagen.

NRK - 2 timer siden

Brann i bolig i Farsund: – Helt overtent

Det brenner i et bolighud på Vanse i Farsund, melder politiet på X. – Huset er helt overtent. Vi har kontroll på beboer i huset.

NRK - 1 time siden

Doblar prisane under OL

Prisane på offentleg transport vil bli dobla under OL i Paris neste sommar. Det er varsla kaos i kollektivtrafikken i heile regionen under leikane som startar 26. juli.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com