NRK > Nyheter

Monday, 27 June, 08:15

NRK - 01 mar 22 kl. 11:42

Reuters: Diplomater forlot rommet da Lavrov talte

En rekke diplomater fra EU, USA og Storbritannia forlot rommet i protest da Russlands utenriksminister Sergej Lavrov talte til FNs menneskerettighetsråd i Genève via videolink tirsdag. Det forteller øyenvitner til nyhetsbyrået Reuters. Lavrov deltok digitalt fordi flyet hans ble nektet å fly i EUs luftrom som følge av sanksjoner mot Russland..
Les mer på NRK


Les mer om:
EU, USA, Storbritannia, Russlands, Sergej Lavrov, FNs, Genève, Reuters, EUs, Russland, Lavrov

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Reuters, Diplomater, forlot, rommetda , Lavrov, talte
NRK - 05 apr 22 kl. 15:36

EU utviser russiske diplomater

EU har erklært «et antall» russiske diplomater for uønskede, ifølge utenrikssjef Josep Borrell. Tidligere i dag ble det kjent at Danmark utviser 15 russiske diplomater. Like etter gikk også Sverige ut med at de vil utvise russiske diplomater.

NRK - 05 apr 22 kl. 13:28

Spania utviser russiske diplomater

Spania utviser "rundt" 25 russiske diplomater, melder Reuters. I helgen kom det bilder av døde sivile i Butsja etter at byen hadde vært okkupert av russiske styrker i flere uker. Det har ført til en voldsom internasjonal fordømmelse av Russland Flere europeiske land har utvist russiske diplomater.

NRK - 19 apr 22 kl. 14:32

Russland utviser nederlandske og belgiske diplomater

Moskva utviser 15 nederlandske diplomater etter at Nederland ba 18 russiske diplomater om å reise forrige måned, opplyser det russiske utenriksdepartementet. Russland utviser også belgiske diplomater som en gjengjeldelse, sier russiske myndigheter i en separat uttalelse. Europeiske land har kastet ut flere enn 300 russiske ambassadefolk siden krigen startet i februar, ifølge Reuters.

Klartale - 05 apr 22 kl. 13:29

Sverige sier russiske diplomater må reise fra landet

Tre diplomater fra Russland som jobber i Sverige blir utvist fra landet. Det har de som styrer i Sverige bestemt. En diplomat jobber med å skape gode forhold mellom landet de kommer fra og landet de bor i.

NRK - 18 maj 22 kl. 13:43

Russland utviser 27 spanske diplomater

Russland fortsetter å utvise utenlandske diplomater fra landet. Nå må 27 spanske diplomater forlate Russland. Tidligere i dag har Russland utvist 34 franske diplomater og 24 italienske diplomater..

Klartale - I førrgår: 07:00

Slottet åpner for omvisninger igjen

Det kongelige slott er bolig og arbeidsplass for Kongefamilien. Gjennom sommeren blir det åpent for alle å komme på besøk. Det blir visninger hvert tjuende minutt.

NRK - 08 apr 22 kl. 15:11

Finland utviser to russiske diplomater

Finland vil utvise to russiske diplomater og stoppe visumet til en russisk diplomat på grunn av Russlands invasjon av Ukraina, melder Reuters som siterer den finske regjeringen. Tidligere i dag ble det kjent at japanske myndigheter utviser åtte russiske diplomater, og kaller Kremls handlinger i Ukraina for brudd på folkeretten. Mange land, inkludert Norge har erklært russiske diplomater som uønsket og innført hardere sanksjoner mot Russland etter bilder fra massakeren i Botsja utenfor Kyiv ble kjent i forrige uke..

NRK - 20 apr 22 kl. 18:57

Forlot G20-møtet i protest

Flere land skal ha forlatt G20-møtet i protest mot Russland. Canadas finansminister sier hun forlot G20-møtet i protest mot Russlands deltakelse, melder Reuters. Flere land har på forhånd tatt til orde for at Russland ekskluderes fra møtet.

NRK - 30 mar 22 kl. 18:04

Slovakia utviser russiske diplomater

Slovakias myndigheter vil redusere staben ved Russlands ambassade i Bratislava med 35 personer, opplyser en talsperson for utenriksdepartementet til nyhetsbyrået AFP onsdag. – Vi beklager at i kjølvannet av tidligere utvisninger av russiske diplomater de siste par årene, så har ikke den russiske diplomatiske stasjonen vist noen interesse for å operere på korrekt vis i Slovakia, sier Juraj Tomaga. Tirsdag opplyste EU-landene Nederland, Belgia, Irland og Tsjekkia at de utviser til sammen 43 russiske diplomater.

NRK - 05 apr 22 kl. 12:04

Sverige utviser russiske diplomater

Sveriges utenriksminister Ann Linde kunngjorde nettopp på en pressekonferanse at de vil utvise tre russiske diplomater, skriver Dagens nyheter. I helgen kom det bilder av døde sivile i Butsja etter at byen hadde vært okkupert av russiske styrker i flere uker. Det har ført til en voldsom internasjonal fordømmelse av Russland – Bildene vi har sett fra Butsja er dypt sjokkerende, sier Linde.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Forsterker sikkerhet rundt Pride-arrangement i Grimstad

Politiet i Agder vil være til stede med ekstra mannskap under arrangementet Grimstad Pride til helgen. Det sier leder Åge Bjelland i Fri Agder. Han roser politiets involvering med trusselvurderinger på arrangementer bevegelsen skal ha fremover..

NRK - 15 minutter siden

Kommunen som vokser mest i Norge setter på bremsen

Politikerne i Lørenskog vil bremse utbygginga i kommunen, skriver Romerikes Blad. Lørenskog har i flere år vært kommunen i Norge med størst befolkningsvekst. Men nå holder det, mener politikerne.

NRK - 5 minutter siden

Kontroll på brann i Eidsvoll

Brannvesenet har kontroll på boligbrannen i Eidsvoll. Ingen ble skadd i brannen, og beboerne er gjort rede for. Brannvesenet vil bli og gjøre etterslokking i noen timer framover.

NRK - 30 minutter siden

AP: USA vil forsyne Ukraina med norsk rakettsystem

USA vil forsyne Ukraina med et avansert norskutviklet luftvernrakettsystem, opplyser en kilde med kjennskap til beslutningen til nyhetsbyrået AP. Ifølge kilden dreier det seg om Norwegian Advanced Surface to Air Missile System (NASAMS), som er utviklet av Kongsberg Defence & Aerospace og som produseres i samarbeid med amerikanske Raytheon. NASAMS benyttes blant annet av USA til å beskytte luftrommet rundt Det hvite hus og Kongressen i Washington.

NRK - 45 minutter siden

– Pride er politisk, også i 2022

Det som har gjort mest inntrykk denne helgen er solidaritets- og samholdsfølelsen. Det sier Inger Kristin Haugsevje, leder av Oslo Pride. – Det er det pride-bevegelsen handler om: at vi skal stå sammen og at man samles om viktige budskap.

NRK - 1 time siden

Får sette en femte vaksinedose

Sykehuset Ahus får lov til å sette en femte dose av koronavaksinen, skriver Romerikes Blad. Tilbudet gjelder kun levertransplanterte pasienter. Folkehelseinstituttet har ikke anbefalt en dose nummer fem, men legene der har nå fått lov.

NRK - 1 time siden

Overskrider utslippskvoten

Norge ligger an til å overskride utslippskvoten for 2021. Ifølge foreløpige beregninger fra Statistisk sentralbyrå (SSB) lå utslippene av klimagasser i såkalt ikke-kvotepliktig sektor i Norge på om lag 25.370.

NRK - 1 time siden

Brann i Eidsvoll

Nødetatene har rykket ut til brann i en bolig i nærheten av Vilberg helsetun i Eidsvoll. Ifølge politiet er det en del røyk i området. Beboere i nærheten bes lukke vinduer og dører, og holde seg unna røyken..

NRK - 1 time siden

Syklist til sykehus etter trafikkulykke

En syklist kjøres til sykehus etter en trafikkulykke på Bækkelaget i Oslo, opplyser politiet på Twitter. Ulykken var mellom sykkel og bil, og fant sted i 6-tiden mandag morgen..

NRK - 2 timer siden

Ecuador kutter prisen på drivstoff

Ecuadors president Guillermo Lasso kunngjorde søndag at prisen på drivstoff skal reduseres, men ikke så mye som urfolkene bak omfattende protester krever. Lasso sier i en radio- og TV-overført tale at den galopperende prisen på drivstoff skal reduseres med 10 cent per gallon, det vi si cirka 25 øre per liter. (NTB).


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com