NRK > Nyheter

Saturday, 25 June, 07:08

NRK - 10 aug 21 kl. 12:02

Rettssaken mot Zuma utsatt igjen

Korrupsjonssaken mot Sør-Afrikas tidligere president Jacob Zuma blir igjen utsatt, denne gangen fordi han er til helsemessig observasjon, ifølge Bloomberg. Rettssaken ble også utsatt i juli, den gangen på grunn av demonstrasjoner i landet. Zuma er tiltalt for svindel, korrupsjon og organisert pengeutpressing i forbindelse med kjøp av kampfly, patruljebåter og militært utstyr fra flere europeiske våpenprodusenter da han var visepresident i 1999..
Les mer på NRK


Les mer om:
Sør-Afrikas, Jacob Zuma, Bloomberg, Zuma

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Rettssakenmot , Zuma, utsatt, igjen
NRK - 05 sep 21 kl. 16:53

Jacob Zuma blir prøveløslatt

Sør-Afrikas tidligere president Jacob Zuma er prøveløslatt på medisinsk grunnlag, opplyser landets fengeselmyndigheter til AFP. Zuma (79) ble tidligere i sommer dømt til 15 måneders fengsel for å ha vist forakt for retten etter å ha nektet å møte for å forklare seg for landets antikorrupsjonskommisjon. Selve korrupsjonsrettssaken mot Zuma har blitt utsatt flere ganger på grunn av hans helse.

NRK - 06 aug 21 kl. 11:35

Jacob Zuma innlagt på sykehus

Sør-Afrikas fengslede ekspresident Jacob Zuma er innlagt på sykehus for noe som beskrives som rutinemessig observasjon. Innleggelsen fredag skjedde mindre enn en uke før Zuma (79) etter planen igjen skal møte i retten. Han er anklaget for korrupsjon, og meningen er at rettssaken nå skal gjenopptas.

NRK - 20 jul 21 kl. 13:43

Rettssaken mot Zuma utsatt igjen

Korrupsjonssaken mot Sør-Afrikas tidligere president Jacob Zuma blir igjen utsatt, denne gangen i tre uker på grunn av opptøyene i landet. Zumas forsvarer ba om utsettelse og viste også til koronapandemien. Dommeren gikk med på dette og besluttet tirsdag at rettssaken starter opp igjen 10.

NRK - 04 jul 21 kl. 20:49

Zuma vil ikke overgi seg

Sør-Afrikas tidligere president Jacob Zuma sier han ikke har noen planer om å overgi seg for å sone dommen på 15 måneders fengsel. Zuma hadde opprinnelig frist til søndag med å møte opp til soning i fengselet eller overgi seg til politiet. Men fristen har blitt utsatt til 12.

NRK - 06 jul 21 kl. 19:47

Zuma kjemper for å unngå fengsel

Sør-Afrikas tidligere president Jacob Zuma skylder på dårlig helse og håper at han slipper å sone dommen på 15 måneder fengsel. 79 år gamle Zuma ble nylig dømt for å ha vist forakt for retten etter at han gjentatte ganger nektet å møte for landets antikorrupsjonskommisjon. Han har anket dommen på 15 måneder ubetinget fengsel, og tirsdag ble ankesaken behandlet av Pietermaritzburg High Court..

NRK - 08 jul 21 kl. 02:35

Zuma klar til å sone i fengsel

Sør-Afrikas tidligere president Jacob Zuma (79) overgir seg til myndighetene og er klar for å sone fengselsstraffen på 15 måneder, ifølge stiftelsen hans. Zuma ble nylig dømt for å ha vist forakt for retten etter at han gjentatte ganger nektet å møte for landets antikorrupsjonskommisjon. Han har anket dommen..

NRK - 17 sep 21 kl. 12:31

Zuma framleis i fengsel

Sør-Afrikas tidlegare president Jacob Zuma får ikkje omgjort dommen på 15 månader fengsel utan vilkår, opplyser grunnlovsdomstolen i landet. Zuma blei i sommar dømd til fengsel for å ha vist forakt for retten etter at han nekta å møte og forklare seg for landets antikorrupsjonskommisjon. Han bad om å få oppheva dommen av helsemessige årsaker, og meinte også at dommen var overdriven..

NRK - 03 jul 21 kl. 20:02

Zumas fengselssoning utsatt

Sør-Afrikas tidligere president Jacob Zuma har fått utsatt tidspunktet for oppmøte for å begynne soning av en 15 måneder lang fengselsstraff. Zuma hadde opprinnelig frist til søndag med å møte opp i fengselet. Men fristen har blitt utsatt til 12.

NRK - 09 jul 21 kl. 12:14

Zuma får ikke utsatt soning

Tidligere president i Sør-Afrika, Jacob Zuma, får ikke utsatt soningen av fengselsstraffen. Det har en sørafrikansk domstol bestemt..

Klartale - 06 maj 22 kl. 16:30

Dette er rettssaken mellom Amber Heard og Johnny Depp

Johnny Depp saksøker Amber Heard for ærekrenkelse. Heard og Depp giftet seg i 2015. Men de skilte seg igjen i 2017.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 45 minutter siden

Støre: Et grusomt og dypt rystende angrep

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) er orientert om skytingen i Oslo i natt. Han kaller det som har skjedd et rystende og grusomt angrep. – Skytingen utenfor London pub i Oslo i natt var et grusomt og dypt rystende angrep på uskyldige mennesker.

NRK - 1 time siden

Politiet undersøker bag

Politiet undersøker søndag morgen en bag i nærheten av åsstedet i Oslo sentrum. Ifølge vitner skal baggen ha blitt brukt av mannen som er pågrepet for skytingen ved London Pub..

NRK - 1 time siden

Har fått ordre om å trekke seg ut

Ukrainske styrker i Sievjerodonetsk har fått ordre om å trekke seg ut av den krigsherjede byen i Donbas etter mange ukers harde kamper. Byen, som nå ligger i ruiner, er i den siste lommen i Luhansk-provinsen som regjeringsstyrkene fortsatt hadde kontroll over. Byen er nå stort sett under russisk kontroll.

NRK - 1 time siden

NRK erfarer: Gjerningsmannen er tidlegare kjent for politiet

Mannen som er arrestert etter skytinga i Oslo sentrum er tidlegare kjent for politiet, får NRK opplyst. Mannen skal natt til laurdag ikkje ha ønska å samarbeide med politiet..

NRK - 1 time siden

Kvinne savnet på Hardangervidda

Det er lørdag morgen satt i gang søk etter en kvinne i 30-årene som er savnet på Hardangervidda, opplyser Vest politidistrikt i en pressemelding. Kvinnen startet turen lørdag 18. juni på Haukeli og skulle etter planen ankomme Lysefjorden fredag, men dukket ikke opp til avtalt tid.

NRK - 2 timer siden

Minst 19 skadet etter skyting

To personer er døde etter skytingen i Oslo sentrum natt til lørdag. Minst 19 personer får behandling av helsevesenet. Medievakt Hedda Holth ved Oslo universitetssykehus bekrefter at syv pasienter har kommet inn til Ullevål, og at 11 personer er sendt til legevakten.

NRK - 2 timer siden

Politiet har gjennomsøkt mannens bolig

Politiet har gjennomsøkt boligen til mannen som er pågrepet etter skytingen i Oslo sentrum. – Vi har teknikere inne hos han nå som jobber med undersøkelser, sier vaktleder Roger Hjertø ved kriminalvakta hos Oslo-politiet til NRK. Han opplyser at politiet foreløpig ikke har avhørt den pågrepne..

NRK - 2 timer siden

Innsatsleiar: – Sivile hjalp politiet

Politiet fekk hjelp av sivile for å få kontroll på gjerningsmannen. Det fortel innsatsleiar Tore Barstad under ein pressebrief ved 04.30-tida..

NRK - 3 timer siden

Pride-ledelsen har satt krisestab

Pride-ledelsen har satt kristestab etter nattens skyting i Oslo sentrum. Det bekrefter pressesjef Rohan Sandemo Fernando i Pride til NRK. – Våre tanker går til de pårørende og de skadde.

NRK - 3 timer siden

Justisministeren orientert om skytingen

Justisminister Emilie Enger Mehl er orientert om hendelsen i Oslo – Jeg holdes løpende orientert om skytingen i Oslo. Dette er en svært alvorlig hendelse som ryster oss alle. Mine tanker går til de drepte og skadde, og alle berørte.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com