NRK > Nyheter

Sunday, 05 December, 06:09

NRK - 10 aug 21 kl. 12:02

Rettssaken mot Zuma utsatt igjen

Korrupsjonssaken mot Sør-Afrikas tidligere president Jacob Zuma blir igjen utsatt, denne gangen fordi han er til helsemessig observasjon, ifølge Bloomberg. Rettssaken ble også utsatt i juli, den gangen på grunn av demonstrasjoner i landet. Zuma er tiltalt for svindel, korrupsjon og organisert pengeutpressing i forbindelse med kjøp av kampfly, patruljebåter og militært utstyr fra flere europeiske våpenprodusenter da han var visepresident i 1999..
Les mer på NRK


Les mer om:
Sør-Afrikas, Jacob Zuma, Bloomberg, Zuma

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Rettssakenmot , Zuma, utsatt, igjen
NRK - 05 sep 21 kl. 16:53

Jacob Zuma blir prøveløslatt

Sør-Afrikas tidligere president Jacob Zuma er prøveløslatt på medisinsk grunnlag, opplyser landets fengeselmyndigheter til AFP. Zuma (79) ble tidligere i sommer dømt til 15 måneders fengsel for å ha vist forakt for retten etter å ha nektet å møte for å forklare seg for landets antikorrupsjonskommisjon. Selve korrupsjonsrettssaken mot Zuma har blitt utsatt flere ganger på grunn av hans helse.

NRK - 06 aug 21 kl. 11:35

Jacob Zuma innlagt på sykehus

Sør-Afrikas fengslede ekspresident Jacob Zuma er innlagt på sykehus for noe som beskrives som rutinemessig observasjon. Innleggelsen fredag skjedde mindre enn en uke før Zuma (79) etter planen igjen skal møte i retten. Han er anklaget for korrupsjon, og meningen er at rettssaken nå skal gjenopptas.

NRK - 20 jul 21 kl. 13:43

Rettssaken mot Zuma utsatt igjen

Korrupsjonssaken mot Sør-Afrikas tidligere president Jacob Zuma blir igjen utsatt, denne gangen i tre uker på grunn av opptøyene i landet. Zumas forsvarer ba om utsettelse og viste også til koronapandemien. Dommeren gikk med på dette og besluttet tirsdag at rettssaken starter opp igjen 10.

NRK - 04 jul 21 kl. 20:49

Zuma vil ikke overgi seg

Sør-Afrikas tidligere president Jacob Zuma sier han ikke har noen planer om å overgi seg for å sone dommen på 15 måneders fengsel. Zuma hadde opprinnelig frist til søndag med å møte opp til soning i fengselet eller overgi seg til politiet. Men fristen har blitt utsatt til 12.

NRK - 06 jul 21 kl. 19:47

Zuma kjemper for å unngå fengsel

Sør-Afrikas tidligere president Jacob Zuma skylder på dårlig helse og håper at han slipper å sone dommen på 15 måneder fengsel. 79 år gamle Zuma ble nylig dømt for å ha vist forakt for retten etter at han gjentatte ganger nektet å møte for landets antikorrupsjonskommisjon. Han har anket dommen på 15 måneder ubetinget fengsel, og tirsdag ble ankesaken behandlet av Pietermaritzburg High Court..

NRK - 08 jul 21 kl. 02:35

Zuma klar til å sone i fengsel

Sør-Afrikas tidligere president Jacob Zuma (79) overgir seg til myndighetene og er klar for å sone fengselsstraffen på 15 måneder, ifølge stiftelsen hans. Zuma ble nylig dømt for å ha vist forakt for retten etter at han gjentatte ganger nektet å møte for landets antikorrupsjonskommisjon. Han har anket dommen..

NRK - 17 sep 21 kl. 12:31

Zuma framleis i fengsel

Sør-Afrikas tidlegare president Jacob Zuma får ikkje omgjort dommen på 15 månader fengsel utan vilkår, opplyser grunnlovsdomstolen i landet. Zuma blei i sommar dømd til fengsel for å ha vist forakt for retten etter at han nekta å møte og forklare seg for landets antikorrupsjonskommisjon. Han bad om å få oppheva dommen av helsemessige årsaker, og meinte også at dommen var overdriven..

NRK - 03 jul 21 kl. 20:02

Zumas fengselssoning utsatt

Sør-Afrikas tidligere president Jacob Zuma har fått utsatt tidspunktet for oppmøte for å begynne soning av en 15 måneder lang fengselsstraff. Zuma hadde opprinnelig frist til søndag med å møte opp i fengselet. Men fristen har blitt utsatt til 12.

NRK - 09 jul 21 kl. 12:14

Zuma får ikke utsatt soning

Tidligere president i Sør-Afrika, Jacob Zuma, får ikke utsatt soningen av fengselsstraffen. Det har en sørafrikansk domstol bestemt..

NRK - 25 maj 21 kl. 12:42

Starter rettssak mot president

Jacob Zuma, den korrupsjonstiltalte presidenten i Sør-Afrika, skal nå starte. Saken har vært utsatt flere ganger, melder NTB. Zuma er tiltalt for 16 tilfeller korrupsjon knyttet til et forsvarsinnkjøp i 1999..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 09 nov 21 kl. 16:18

Stans i togtrafikken på Oslo S

Det er store togforsinkelser på Oslo S etter et problem ved Brynsbakken stasjon. Det gjør at flere tog står stille på Oslo S. – Alle tog som går forbi Brynsbakken står stille.

NRK - 09 nov 21 kl. 16:08

Fengslet etter dødelig slagsmål

To av de tre som er siktet for grov kroppsskade med døden til følge etter et slagsmål i Grimstad i helgen, er varetektsfengslet i to uker. Sistemann er løslatt. Det opplyser politiadvokat Geir Magne Søfteland til NTB tirsdag ettermiddag.

NRK - 09 nov 21 kl. 16:01

Alvorlig trafikkulykke

Politiet er på vei til en alvorlig trafikkulykke mellom bil og lastebil ved Skogmoen i Nordland..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:52

Anbefaler munnbind i Bergen

Smittevernoverlegen i Bergen anbefaler munnbind i Bergen. Det skriver Bergens Tidende..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:39

FHI ber Bergen vurdere tiltak

I et møte mellom Bergen og FHI i slutten av forrige uke ba FHI Bergen om å vurdere en rekke nye tiltak, skriver Bergens Tidende. Bakgrunnen er at kommunen opplever økt smittepress. Etter et møte mellom Bergen og FHI i slutten av forrige uke, kommer det frem at FHI ber kommunen å vurdere en rekke tiltak de har utarbeidet for kommuner som opplever økt smittepress.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:15

Ørliten fredsmulighet for Etiopia

Utenlandske utsendinger jobber intenst for å stanse krigføringen i Etiopia og hindre en fryktet opptrapping. Håpet er at et nytt framstøt som Den afrikanske union står i spissen for, kan føre til stans i fiendtlighetene. FN har denne uka advart om stor fare for at Etiopia kastes ut i en mer omfattende borgerkrig..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:16

Legger frem budsjett på mandag

SV legger fram sitt alternative statsbudsjett mandag 15. november klokken 11, i forkant av forhandlinger med regjeringen om neste års budsjett. SVs alternative budsjett viser endringene partiet vil gjøre sammenlignet med budsjettet til Solberg-regjeringen og danner grunnlag for de videre forhandlingene med Ap og Sp.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:17

Dømt til tvungent psykisk helsevern

59-åringen som i mai drepte sin egen mor med hagle i Lyngdal, er dømt til tvungent psykisk helsevern. Retten mener at det er stor gjentakelsesfare. – Det er snakk om en svært alvorlig handling, drap begått med hagle, står det i dommen fra Agder tingrett, ifølge Fædrelandsvennen.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:17

Russerne diskuterer migrant-krise

Russlands president Vladimir Putin og hans hviterussiske kollega Aleksandr Lukasjenko diskuterte tirsdag migrant-situasjonen på den polske grensen. De to presidentene er spesielt bekymret for utplassering av polske militære styrker langs grensen, ifølge en hviterussisk uttalelse, melder NTB..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:11

Tine får ny skje

Tine har fått på plass en ny og lengre bambusskje etter å ha fått massiv kritikk for den korte de opprinnelig hadde. Tilbakemeldingene har vært positive, men ikke alle er helt fornøyde, sier Tine til Nationen. – Vi har allerede fått positive tilbakemeldinger på at skaftet er lengre og at den oppleves som bedre å spise av.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt