NRK > Nyheter

Monday, 04 March, 22:47

NRK - 30 jun 23 kl. 00:06

Rettssaken mot Bolsonaro fortsetter fredag

Fire av sju dommere i Brasils øverste valgdomstol har stemt i saken mot landets tidligere president Jair Bolsonaro som er anklaget for maktmisbruk. Tre av dommerne har sagt ja til å frata Bolsonaro retten til å stille til valg de neste åtte årene. Dermed trenger bare en av de resterende tre dommerne å stemme for domfellelse. Rettssaken fortsetter fredag. Dersom fire av de sju dommerne er enige, vil Bolsonaro bli forhindret fra å stille til valg fram til 2030..
Les mer på NRK


Les mer om:
Brasils, Jair Bolsonaro, Bolsonaro

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Rettssakenmot , Bolsonaro, fortsetter, fredag
NRK - 22 jun 23 kl. 15:07

Rettssaken mot Bolsonaro i gang

Valgdomstolen TSE har begynt behandlingen av saken der Brasils ekspresident Jair Bolsonaro anklages for maktmisbruk for å påvirke valget. Et mindre parti stevnet Bolsonaro for domstolen med anklager om at han misbrukte presidentembetet og myndighetenes kommunikasjonskanaler til å fremme egen valgkamp og så tvil om det brasilianske valgsystemet. Blir han dømt, kan Bolsonaro miste retten til å stille som presidentkandidat i 2026 – og alle andre politiske embeter.

NRK - 15 mar 23 kl. 23:00

Bolsonaro må levere tilbake smykker og våpen

En domstol i Brasil har gitt landets tidligere president Jair Bolsonaro frist på fem dager til å gi fra seg smykker og våpen han fikk i gave på et statsbesøk. Bolsonaro fikk juvelene verdt 35 millioner kroner under et offisielt besøk i Saudi-Arabia i oktober 2021, men skal ha unnlatt å registrere gaven slik loven krever. Bolsonaro pålegges også å gi fra seg to våpen som han fikk under et offisielt besøk i De forente arabiske emirater i 2019.

NRK - 16 jun 23 kl. 20:18

Funn av kupplaner på telefonen til en av Bolsonaros medarbeidere

Brasiliansk politi har funnet en detaljert plan for et militærkupp på telefonen til en av medarbeiderne til ekspresident Jair Bolsonaro, ifølge nyhetsmagasin. Det er uklart hvem som skrev dokumentet og hvorvidt Bolsonaro har sett det, skriver det brasilianske nyhetsmagasinet Veja. Et lignende, men mindre detaljert dokument ble i januar funnet hjemme hos tidligere justisminister Anderson Torres.

NRK - 30 jun 23 kl. 17:35

Utestenger Bolsonaro fra politikken frem til 2030

Brasils statlige valgdomstol har flertall for å utestenge tidligere president Jair Bolsonaro fra politikken frem til 2030. Bolsonaro er anklagd for å ha misbrukt makten sin i fjorårets valg. Fire dommere i domstolen har stemt for å dømme Bolsonaro for misbruk av makt og misbruk av mediene i landet..

NRK - 18 aug 23 kl. 21:06

Bolsonaros bankkontoer skal granskes

Brasils høyesterett har gitt politiet tilgang til tidligere president Jair Bolsonaros bankkontoer. Han og kona anklages for å ha underslått smykker og gaver. Også kona Michelles bankkontoer skal undersøkes, ifølge lokale medier.

NRK - 22 feb 24 kl. 21:49

Bolsonaro i avhør om kuppmistanker

Brasils tidligere president Jair Bolsonaro valgte å være helt taus i et innledende politiavhør om hvorvidt han planla et kupp etter valgnederlaget i 2022. Etterforskere mener den ytre høyre-populisten og eksoffiseren Bolsonaro ledet en gruppe kuppmakere som satte spørsmålstegn ved valgsystemet og resultatet, som innebar at Luiz Inácio Lula da Silva vant og ble landets nye president. Bolsonaro har tidligere avvist alle anklager.

NRK - 04 mar 23 kl. 16:35

Bolsonaro: – Jeg har aldri gjort noe ulovlig

Brasils tidligere president Jair Bolsonaro avviser rapporter fra lokale medier om at han skal ha prøvd å frakte smykker han og konen fikk i gave, fra saudiarabiske myndigheter, inn i landet. – Jeg blir anklaget for en gave jeg verken har bedt om eller har fått. Det finnes ingen ulovligheter fra min side.

NRK - 04 mar 23 kl. 23:38

Bolsonaro fikk rockestjerne-mottakelse på CPAC

Brasils tidligere president Jair Bolsonaro ble tatt imot med flere runder stående applaus da han talte på en konferanse for konservative politikere i USA. Bolsonaro talte foran en av de største folkemengdene så langt på den fire dager lange Conservative Political Action-konferansen utenfor Washington. Talen brukte han både på å erklære sin støtte til USAs tidligere president Donald Trump, angripe obligatorisk vaksinering mot koronaviruset og til å så tvil om sitt eget valgnederlag.

NRK - 24 mar 23 kl. 16:08

Bolsonaro reiser tilbake til Brasil 30. mars

Brasils ekspresident Jair Bolsonaro reiser tilbake til hjemlandet 30. mars, opplyser partiet hans. Bolsonaro reiste til USA 30.

NRK - 14 apr 23 kl. 20:31

Bolsonaro beordret til å vitne om storming av Kongressen

Brasils høyesterett Dommer Alexandre de Moraes har beordret tidligere president Jair Bolsonaro til å vitne for føderalt politi innen 10 dager, melder Reuters. Bolsonaro-tilhengere stormet kongressen i Brasília 8. januar i år..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Kamala Harris er dypt bekymret for den humanitære situasjonen i Gaza

USAs visepresident Kamala Harris ber Israel om å ta flere grep i samarbeid med USA for å få mer humanitær hjelp inn i Gaza. Det sa hun i en samtale med Israels Benny Gantz, som sitter i Netanyahu-regjeringens krigskabinett. I møtet i Det hvite hus diskuterte de også situasjonen i Rafah, melder Reuters..

NRK - 30 minutter siden

Operasjon Dagsverk til Colombia

Årets Operasjon Dagsverk er tildelt Utviklingsfondet som skal støtte urfolksungdom i Guatemala. Målet er å bekjempe sult gjennom klimatilpasning. Det er elever i hele Norge som har stemt fram hvilket prosjekt de mener bør få støtte, skriver OD og Utviklingsfondet i en pressemelding..

NRK - 30 minutter siden

Politiet stanset politimann på buss ved Nordkjosbotn

Politiet i Troms stanset mandag en buss ved Nordkjosbotn etter meldinger om en mann med våpen om bord. Mannen viste seg å være en av deres egne, melder NTB. Politimannen fra Nordland hadde et elektrosjokkvåpen i belte.

NRK - 1 time siden

SVT: Eksplosjon i boligblokk sør i Stockholm

Svensk politi fikk melding om eksplosjonen halv ni mandag kveld. Den skal ha skjedd i oppgangen i blokken. Det meldes ikke om at noen er skadd.

NRK - 2 timer siden

FN: – Grunn til å tro på meldinger om seksuell vold

En gruppe FN-eksperter sier det er skjellig grunn til å feste lit til meldingene om at det ble begått seksuell vold, deriblant voldtekter, under Hamas-angrepet på Israel 7. oktober i fjor. Ekspertgruppen, ledet av FNs spesialutsending for seksuell vold i konfliktområder, Pramila Patten, besøkte Israel i perioden 29.

NRK - 2 timer siden

Hamas vet ikke hvor mange gisler som fortsatt er li live

– Vi vet ikke eksakt hvor mange av fangene som er i live eller døde, drept som følge av angrep eller sult sier Bassen Naim, som sitter i ledelsen i Hamas, til nyhetsbyrået AFP. – Det er fanger som holdes av flere grupper på flere steder i det palestinske territoriet, sier han. Naim som er tidligere helseminister på Gazastripen, sier videre at en våpenhvile er nødvendig «så vi kan få sjekket dette, finne navn, antall og status på hvorvidt de er i live eller døde».

NRK - 4 timer siden

Misbrukte navnet til Røde Kors: Kjøpte varer til verdi på over 268.000 kroner

To brødre i 20-årene fra Lørenskog er tiltalt for å ha misbrukt andres kreditt- eller bankkort for egen vinning. De tiltalte møtte mandag i Romerike og Glåmdal tingrett. Fra mars til mai 2023 bestilte de varer ved flere elektronikkbutikker til en samlet verdi på over 268 000 kroner med andres bank-og kredittkort.

NRK - 2 timer siden

Israel beskylder FN for å holde tett om Hamas-overgrep

Den israelske utenriksministeren Israel Katz sa mandag at han har kalt hjem Israels ambassadør til FN, Gilad Erdan, for umiddelbare konsultasjoner. Katz vil drøfte med ambassadøren det Israel hevder var massevoldtekter og seksuell vold utført av Hamas-krigere 7. oktober og manglende behandling i FN.

NRK - 3 timer siden

Jusstudentene i Oslo mener fakultetet er preget av usunn konkurransekultur

Hverdagen til jusstudentene i Oslo er sterkt preget av usunn konkurranse og karakterpress, ifølge en undersøkelse. I tillegg til å oppgi at studiehverdagen er preget av konkurranse, opplever 80 prosent av deltakerne karakterpress, skriver NTB. Det er ifølge en nylig utført læringsmiljøundersøkelse av Senter for erfaringsbasert juridisk læring (Cell) ved Det juridiske fakultet i Oslo.

NRK - 3 timer siden

Foreløpig obduksjonsrapport etter dødsfall

Politiet har mottatt den foreløpige obduksjonsrapporten, etter at en mann ble funnet død i en bolig i Notodden sentrum forrige mandag, skriver Telen. – Det virker som om mannen har dødd alene. Alt tyder på at det ikke har vært noen andre omstendigheter rundt dette dødsfallet, sier etterforskningsleder Jarle Lindeland hos Kongsberg-politiet.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com