NRK > Nyheter

Saturday, 23 September, 21:08

NRK - 19 maj 23 kl. 17:34

Republikansk senator vil bli president

Tim Scott, som er senator fra Sør-Carolina, kunngjorde fredag at han kaster seg inn i kampen om å bli nominert som Republikanernes presidentkandidat ved valget i 2024. Scott har vokst opp i fattige kår som barn av en alenemor. Han viser gjerne til sin egen bakgrunn som et bevis på at det fortsatt er mulig å jobbe seg opp i USA..
Les mer på NRK


Les mer om:
Scott, Sør-Carolina, Republikanernes, USA

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Republikansk, senator, vilbli , president
Klartale - 05 jun 23 kl. 06:00

Dette er partienes viktigste saker

11. september 2023 er valgdagen for kommune- og fylkestingsvalget. Der skal det bestemmes hvem som skal styre de ulike kommunestyrene og fylkestingene rundt om i landet.

NRK - 13 jul 23 kl. 23:55

Én senator blokkerer godkjenning av 260 militære sjefer

Én enkelt senator fra Alabama blokkerer for Senatets godkjenning av 260 militære nominasjoner i protest mot at hæren betaler for soldaters abortreiser. Senator Tommy Tuberville er fast bestemt på å hale ut nominasjonen av Pentagon-toppene til hærens helsetjeneste slutter å betale for permisjon og reiser for kvinner som trenger abort, til stater der det er tillatt. Blant dem som er rammet av den konservative republikanerens soloaksjon som har pågått siden mars, er generalen som er nominert til å bli ny øverstkommanderende, Randy George.

NRK - 20 mar 23 kl. 18:34

Biden nedla veto mot republikansk forslag

Joe Biden benyttet seg mandag for første gang av vetoretten som amerikansk president og stanset et republikansk lovforslag. Lovforslaget ville ha hindret pensjonsforvaltere i å ta hensyn til miljømessige, sosiale og styringsmessige faktorer i investeringer, noe Biden ikke vil være med på. Lovforslaget ville vært en trussel mot pensjonssparing «ved å gjøre det ulovlig å vurdere risikofaktorer», tvitrer Biden.

NRK - 22 maj 23 kl. 20:14

Tim Scott går offisielt inn for å bli republikanernes presidentkandidat

Tim Scott (57), den eneste svarte senatoren for det republikanske partiet i USA, har lansert sin kampanje for å bli partiets presidentkandidat ved neste års valg. Det skriver nyhetsbyrået Reuters. Scott, som er senator for Sør-Carolina, kunngjorde før helgen at han kaster seg inn i valgkampen.

Dagbladet - 07 maj 23 kl. 03:10

Uventet trussel

Den tidligere Fox News-profilen Tucker Carlson kan utgjøre den største trusselen mot Donald Trumps planer om å bli republikansk presidentkandidat igjen, mener tidligere republikansk strateg. Trumps tidligere justisminister advarer samtidig om en «skrekkforestilling» dersom Trump blir gjenvalgt..

Klartale - 07 sep 23 kl. 09:09

Landet får sin første kvinnelige president

Mexico endrer seg. Bare få kilometer fra USA, hvor lovene om abort blir strengere enkelte steder. Mexico går motsatt retning.

NRK - 26 apr 23 kl. 19:21

Asa Hutchinson lanserer seg som presidentkandidat i USA

Den tidligere guvernøren i Arkansas, Asa Hutchinson (72), lanserte seg onsdag som republikansk presidentkandidat ved valget i 2024. Hutchinson presenterte sitt kandidatur i hjembyen Bentonville onsdag, på samme sted der han for 30 år innledet et mislykket forsøk på å bli innvalgt som senator. Hutchinson er en hardnakket konservativ, men han er samtidig en av de få som tør kritisere Donald Trump.

NRK - 17 jul 23 kl. 21:59

Senatorer haler ut godkjenning av 38 amerikanske ambassadører

USAs utenriksminister Antony Blinken ber innstendig Senatet slutte å hale ut utnevnelsen av 60 diplomater, inkludert 38 ambassadører. I et brev til de 100 senatorene skriver Blinken at forsinkelsen er en trussel mot den nasjonale sikkerheten. Han viser til at 35 av ambassadørene er karrierediplomater som har jobbet under både demokratiske og republikanske presidenter.

NRK - 30 aug 23 kl. 20:33

Republikansk senator Mitch McConnell (81) blei taus og fråverande under pressekonferanse

Republikanarane sin leiar i Senatet, Mitch McConnell (81), måtte bli fulgt ned frå podiet under ei tilstelning i Kentucky onsdag. McConnell skulle svara på spørsmål frå journalister då han plutseleg blei taus og stirra ut i lufta i 30 sekund, viser eit opptak frå NBC News. Etter at medarbeidarar til slutt fekk «vekka» han opp, svarte han kort på spørsmålet som blei gjentatt, før han blei fulgt ned frå podiet.

NRK - 03 feb 23 kl. 08:03

Lula anklager Bolsonaro for kupplaner

Tusenvis av Bolsonaros støttespillere brøt seg 8. januar inn i presidentpalasset, kongressen og høyesterett i Brasilia og tok til orde for et militærkupp for å sette valget av Lula i oktober til side. – I dag er jeg sikker, og jeg vil si det høyt og tydelig: Den mannen forberedte kuppet, sa Lula med henvisning til Bolsonaro i et intervju med kringkasteren RedeTV torsdag kveld.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Sammenstøt mellom politi og demonstranter i Paris

Grupper av demonstranter og politi barket sammen under en protest mot politivold i Paris lørdag. Den franske innenriksministeren Gérald Darmanin kaller voldsbruken uakseptabel. En film som er lagt ut på X/Twitter av Paris' politisjef Laurent Nunez, viser en politibil som blir angrepet av demonstranter med jernstenger.

NRK - 1 time siden

Lavrov langet ut mot Vesten fra FNs talerstol

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov langet ut mot USA og Vesten da han inntok talerstolen under høynivåuka i FNs hovedforsamling lørdag. Landets krig i Ukraina brukte han imidlertid ikke særlig mye av taletiden på. – USA og dets underordnede vestlige kollektiv fortsetter å nøre oppunder konflikter som kunstig deler menneskeheten i fiendtlige blokker, og hindrer oppnåelsen av overordnede mål.

NRK - 1 time siden

Riksvei 9 stengt etter ulykke

To biler har kollidert front mot front på riksvei 9 ved Grendi i Bygland. Skadeomfanget er foreløpig ikke kjent. Luftambulanse er på vei, opplyser politiet.

NRK - 2 timer siden

Trafikkulykke med flere biler involvert i Lillestrøm

Det har vært en trafikkulykke i en tunnel i Lillestrøm med flere biler involvert. Det skriver politiet på X/Twitter. Tunnelen er sperret og nødetatene er på vei..

NRK - 2 timer siden

Eva Joly mener Erna Solberg må gå av

Jurist, korrupsjonsjeger og tidligere politiker Eva Joly mener Solberg må gå av som partileder for å bevare tilliten til demokratiet. Hun mener Økokrim må åpne en sak og se på Sindre Finnes mange børsoperasjoner. – Det er klart her er det røde flagg for innsidehandel som må etterforskes, sier jurist Eva Joly.

NRK - 3 timer siden

MC-fører alvorlig skadet etter ulykke i Ringsaker

Ved 17-tiden lørdag ettermiddag var en MC og en personbil involvert i en trafikkulykke på Stavsjøvegen i Ringsaker. MC-føreren, en gutt i tenårene, er ifølge politiet i Innlandet alvorlig skadet etter ulykken. Vedkommende er flydd til Ullevål sykehus.

NRK - 2 timer siden

Aserbajdsjan lover FN å behandle etniske armenere som «likeverdige borgere»

Myndighetene i Aserbajdsjan lover FN å behandle de etniske armenerne i Nagorno-Karabakh som likeverdige borgere. Den væpnede armenske militsen i regionen Nagorno-Karabakh ble denne uken tvunget til å legge ned våpnene etter kraftige aserbajdsjanske angrep. Etter kapitulasjonen er det bekymring for framtiden til den armenske folkegruppen i området.

NRK - 4 timer siden

Minst 15 drept og 40 såret av selvmordsbombe i Somalia

Minst 15 mennesker er drept og 40 er såret etter et kjøretøy lastet med eksplosiver eksploderte ved en veisperring i Beledweyne i Somalia lørdag, ifølge AFP. Leder for departementet for humanitær hjelp og krisehåndtering i delstaten Hirshabelle, Abdifatah Mohamed Yusuf, bekrefter dødstallet og skadde..

NRK - 3 timer siden

Fleire hundre i prideparaden i Sogndal

Fleire hundre deltok då det for første gong vart arrangert ein prideparade i Sogndal. – Det har gått over all forventing, til og med i ordentleg vestlandsvêr, seier Sandra Tenud, leiar i Sogn og Fjordane pride. Ho seier ho er begeistra over det gode oppmøte og den gode stemninga.

NRK - 3 timer siden

SVT: E6 vil være stengt i flere måneder etter skredet

Natt til lørdag ble en buss og flere biler ble tatt av et leirskred på E6 nær Göteborg. Ifølge SVT vil E6 være stengt i flere måneder på grunn av skredet. Ingen ble alvorlig skadd.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com