NRK - 07 dec 23 kl. 23:13

Republikanernes flertall i Kongressen synker

Republikanernes knappe flertall i Representantenes hus er blitt enda knappere etter at ett medlem er sparket ut og tidligere speaker Kevin McCarthy trekker seg. Etter valget i fjor hadde Republikanerne er lite flertall med 222 mandater mot Demokratenes 213. Men for en uke siden ble George Santos sparket ut etter en drepende rapport om løgner og bedrag. Noen dager senere varslet McCarthy at han trekker seg mot slutten av desember, etter at han ble den første speakeren som noensinne er sparket fra stillingen sin. Dermed er flertallet redusert til 220 mot 213 mandater.
Les mer på NRK


Les mer om:
Representantenes, Kevin McCarthy, Republikanerne, Demokratenes, George Santos, McCarthy, New York, Santos, Johnson, Ohio, Kongressen, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Republikanernes, flertalli , Kongressen, synker
NRK - 30 jan 24 kl. 23:12

Stoltenberg møtte ledere i Kongressen

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg møtte i kveld republikanske og demokratiske ledere i Kongressen. Målet med besøket til Washington er blant annet å sikre videre støtte til Ukraina. Stoltenberg møtte blant annet Republikanernes leder i Representantenes hus Mike Johnson.

NRK - 10 dec 23 kl. 03:06

USAs regjering går utenom Kongressen for å selge granater til Israel

Utenriksdepartementet i USA har gitt grønt lys for salg av ammunisjon til israelske stridsvogner uten å vente på godkjenning fra Kongressen. Biden-administrasjonen opplyser lørdag at den har godkjent salg av 14.000 stridsvogngranater til Israel.

NRK - 11 sep 23 kl. 21:00

NRK-prognose: Ingen klare flertall i Bergen

Valget i Bergen er jevnt, og ingen av blokkene har klart flertall. Det viser NRKs prognose klokken 21. Nær halvparten av stemmene er talt opp.

NRK - 18 sep 23 kl. 15:04

Slik endte bydelsvalget i Oslo

Det ble borgerlig flertall i fem av Oslo 15 bydeler. I Frogner, Nordstrand, Ullern og Vestre Aker har Høyre rent flertall i bydelsutvalget, mens i Nordre Aker har Høyre, Frp og Venstre flertall. Det er klart etter stemmene i bydelsvalget er ferdig telt opp.

NRK - 29 dec 23 kl. 22:09

USAs regjering har godkjent et nytt «nødvåpenslag» til Israel

For andre gang denne måneden omgår regjeringen i USA Kongressen for å få godkjent et «nødvåpenslag» til Israel. USAs utenriksminister Antony Blinken har informert Kongressen om at han har tatt en «nødavgjørelse» om et potensielt salg av ammunisjon til israelske stridsvogner uten å vente på godkjenning fra Kongressen. Blinken har fastslått at det foreligger en nødssituasjon som krever salg av ammunisjon til Israel.

NRK - 29 dec 23 kl. 22:09

USAs regjering har godkjent et nytt «nødvåpensalg» til Israel

For andre gang denne måneden omgår regjeringen i USA Kongressen for å få godkjent et «nødvåpensalg» til Israel. USAs utenriksminister Antony Blinken har informert Kongressen om at han har tatt en «nødavgjørelse» om et potensielt salg av ammunisjon til israelske stridsvogner uten å vente på godkjenning fra Kongressen. Blinken har fastslått at det foreligger en nødssituasjon som krever salg av ammunisjon til Israel.

NRK - 21 sep 23 kl. 21:05

Zelenskyj ønsket å tale til hele Kongressen, men fikk nei

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj ønsket å tale til hele Kongressen i USA. Men topprepublikaneren Kevin McCarthy sa nei, ifølge amerikanske medier. Både TV-stasjonen CNN og nettstedet Axios melder at McCarthy avviste forespørselen.

NRK - 26 nov 23 kl. 02:03

Republikaneren George Santos tror han sparkes fra kongressen

Republikaneren George Santos tror han blir sparket fra Representantenes hus som følge av en hardtslående rapport om lovbrudd. – Jeg har regnet på det, og det ser ikke særlig bra ut, sier han. Santos har brukt valgkampmidler til private formål og sendt falske rapporter til den føderale valgkommisjonen, slo etikkomiteen i Representantenes hus fast i forrige uke.

NRK - 02 mar 24 kl. 19:13

Donald Trump vant nominasjonsvalg i Missouri og Michigan

Ekspresident Donald Trump vant republikanernes nominasjonsvalg i delstaten Missouri, melder NTB som siterer nyhetsbyrået AP. Lørdag ble det også holdt nominasjonsvalg gjennom valgmøter i Michigan, hvor Trump også stakk av med et knusende flertall. Også delstaten Idaho holder nominasjonsvalg lørdag.

NRK - 18 jan 24 kl. 22:59

Kongressen i USA har vedtatt en avtale som hindrer nedstenging av det amerikanske statsapparatet

Representantenes hus i den amerikanske kongressen har stemt for en avtale som hindrer nedstenging av det amerikanske statsapparatet fram til mars. Avtalen ble først vedtatt av Senatet torsdag og ble deretter oversendt til Representantenes hus som vedtok den noen timer senere. Avtalen kom i grevens tid, for ved midnatt natt til fredag går en rekke etater tom for penger.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Minst syv skal være drept etter israelsk luftangrep i Rafah

Minst syv personer skal være drept etter et israelsk luftangrep i Rafah, sør i Gaza. Det melder Al Jazeera, som viser til det palestinske nyhetsbyrået Wafa. Blant de drepte skal det ha vært tre barn..

NRK - 30 minutter siden

Mann pågrepet – skal ha viftet med revolver

Politiet i Oslo har pågrepet en mann utenfor en dagligvarebutikk i Storgata. Han skal ha viftet med en revolver. – Det var flere personer i området, men ingen er skadet.

NRK - 1 time siden

Svensk IS-kriger dømt til fengsel – voldtok barnebrud 100 ganger

En svensk IS-kriger som giftet seg med et barn i Syria er dømt til 10 års fengsel i Sverige, skriver Expressen. Mannen skal ha voldtatt sin barnebrud rundt 100 ganger. Den 12 år gamle jenta var datter av en svensk kvinne, som også hadde tilsluttet seg IS.

NRK - 1 time siden

Politijakt pågår i Bollnäs i Sverige – rundt 60 personer er stengt inne

Rundt 60 personer er innestengt i et konferanselokale i Bollnäs i Sverige som følge av en pågående politijakt. Politiet leter etter en bevæpnet person. Ingen skal være skadd eller pågrepet.

NRK - 2 timer siden

Zelenskyj: Ukraina har angrepet russisk flyplass på Krim

Onsdag formiddag meldte ukrainske medier at ukrainske styrker sammen med etterretningstjenesten sto bak et droneangrepet på den russiske flybasen Dzjankoi på Krim. Onsdag kveld bekreftet president Zelenskyj angrepet da han talte via videolenke til EU-toppmøtet i Brussel. – I dag lyktes våre forsvarsstyrker å ramme et av okkupantenes viktige militær anlegg på Krim.

NRK - 2 timer siden

Funn av død person i Sande på Sunnmøre

Politiet melder at det er gjort funn av ein død person i vatnet i Gursken i Sande kommune på Sunnmøre. Politiet er på staden og opplyser at det ikkje er noko som tyder på eit straffbart forhold. Politiet skal gjere undersøkingar på stadne og avhøyre vitne..

NRK - 2 timer siden

Det israelske luftvåpenet sier de angrep Hizbollah-infrastruktur i østlige Libanon

Israels luftvåpen sa onsdag i en uttalelse at deres jagerfly angrep infrastruktur tilhørende Hizbollah nord for Baalbek i østlige Libanon..

NRK - 2 timer siden

Det israelske luftvåpenet sier de angrep Hezbollah-infrastruktur i østlige Libanon

Israels luftvåpen sa onsdag i en uttalelse at deres jagerfly angrep infrastruktur tilhørende Hezbollah nord for Baalbek i østlige Libanon..

NRK - 4 timer siden

Sjukehustilsett dømt til fengsel

Ein mann i 30-åra frå Romsdal er dømt til fengsel i eitt år og seks månader for å ha misbrukt stillinga si til å skaffe seg seksuell omgang med ein pasient som var innlagt på sjukehuset der han jobba. Dette gjorde han mot den kvinneleg pasienten si vilje. Mannen erkjente ikkje straffeskuld då saka blei behandla i Møre og Romsdal tingrett.

NRK - 4 timer siden

Macron: EU må innføre sanksjoner mot Iran

– Vår plikt er å utvide sanksjonene, sa Macron i forkant av EU-toppmøtet i Brussel onsdag. Der blir Irans angrep mot Israel i helgen et av temaene. Også Tysklands statsminister Olaf Scholz og Belgias statsminister Alexander De Croo tok til orde for flere sanksjoner mot Iran på vei inn til toppmøtet.

Mest delt i dag

  Mest delt i går   Nyhetspressen i Sociala medier

   Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

   Liknende Nyheter


   Prenumerert på nyheter (RSS)

   Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.


   Siste Nyheter

   Økonominyheter
   Om oss

   Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

   RSS

   Kontakt

   contact@nyhetspressen.com