NRK > Nyheter

Wednesday, 29 June, 08:13

NRK - 04 okt 21 kl. 17:33

Religiøse ledere ber om klimatiltak

Pave Frans er blant nærmere 40 religiøse ledere som oppfordrer verden til å gjøre mer for å begrense klimaendringene, skriver NTB som siterer det tyske nyhetsbyrået DPA. – Nå er tiden for rask, radikal og ansvarlig handling. Å endre den nåværende situasjonen krever at verdenssamfunnet handler med større ambisjoner og rettferdighet, i alle deler av sin politikk og sine strategier, heter det i en uttalelse som ble offentliggjort under en konferanse i Vatikanet mandag. Appellen kommer i forkant av klimatoppmøtet COP26, som holdes i Glasgow i slutten av oktober og begynnelsen av november. Den egyptiske storimanen Ahmed al-Tayyeb er blant dem som stiller seg bak appellen.
Les mer på NRK


Les mer om:
Frans, NTB, DPA, Vatikanet, COP26, Glasgow, Ahmed, tayyeb

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Religiøse, ledere, berom , klimatiltak
Klartale - 25 feb 22 kl. 13:36

Dette har skjedd til nå i krigen i Ukraina

Russland har angrepet Ukraina. Flere ukrainske byer har blitt bombet og russiske soldater går mot hovedstaden Kyiv.Hvordan startet dette?

Klartale - 26 apr 22 kl. 08:57

Tre av ti synes det bør være lov å brenne religiøse symboler

Enkelte folk fra Norge vil at vi skal få lov til å brenne religiøse symboler. Blant annet koranen og bibelen. Tre av ti sier i hvert fall at de vil at det.

Klartale - 23 jun 22 kl. 12:10

Derfor feirer vi sankthans

Den 24. juni er det sankthans. Det er en katolsk festdag, ifølge Store norske leksikon.

NRK - 3 timer siden

En av tre unge har aldri lest Bibelen

En tredel av alle under 30 år har aldri åpnet en bibel, viser en undersøkelse. Bibellesingen faller samtidig som det blir flere ikke-religiøse, sier sosiolog. Religionssosiolog Erlend Hovdkinn Fonn ser sammenhengen mellom det at færre regner seg som religiøse og at færre leser Bibelen.

Aftenposten - 21 okt 21 kl. 05:50

Klimatiltak kan koste Oslo flere hundre millioner kroner. Effekt? Ingen.

Oslo-byrådet møter nye skjær i sjøen for å nå klimamålene sine. Nå kan det bli nødt til å fjerne et viktig klimatiltak..

NRK - 25 okt 21 kl. 16:07

Målet om klimabistand nås i 2023

Målet om at rike land i Vesten skal gi fattige land 100 milliarder dollar årlig i klimabistand, blir forsinket og vil ikke være klart før i 2023. Det kommer fram av en plan som ble lagt fram mandag i forkant av klimatoppmøtet COP26 som starter til helgen. Finansiering av klimatiltak er et av hovedtemaene på klimatoppmøtet.

Aftenposten - 02 nov 21 kl. 17:28

Oslo vil dele ut 120 millioner i året til klimatiltak. Mye står ubrukt.

Oslo kommune kan dele ut 120 millioner kroner årlig for å støtte ulike klimatiltak. Det får de ikke til..

VG - 11 apr 22 kl. 20:41

Klimatiltak lønner seg

Anti-klimatiltak-aktivistene bør prøve å se det positive med klimapolitikken..

NRK - 05 jun 22 kl. 10:33

Ber Norge gi mer til Ukraina – og handle mindre med Russland

Etter over 100 dager med krig sier Ukrainas ambassadør at støtten fra Norge aldri vil bli glemt. Men han ber Norge gi mer støtte – og straffe Russland hardere. Ukrainas ambassadør Vjatsjeslav Jatsiuk sier Norge må huske på at ukrainerne kjemper for hele Europas framtid.

NRK - 01 sep 21 kl. 12:05

Zambia: Militære ledere byttes ut

Zambias nye president bytter ut landets militære ledere og sjefen for politiet. Årsaken er at han vil ha ledere som setter folkets rettigheter først. Den tidligere opposisjonslederen ble president etter sitt femte forsøk, og det gir håp til andre opposisjonsledere.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Tidenes høyeste krafteksport i 2021, melder Statistisk sentralbyrå

Eksporten av kraft økte med 30 prosent i 2021 sammenlignet med snittet for de siste fem årene, og var det høyeste noensinne. Kraftproduksjonen i Norge økte med 1,9 prosent fra 2020 til 2021. Det melder Statistisk sentralbyrå i en pressemelding onsdag..

NRK - 15 minutter siden

Kamp om parkeringsplass endte med gigantbot

Kvinnen ble rasende da en bilist kuppet parkeringsplassen hun holdt av på Storosenteret i Oslo. Nå er hun dømt til å betale 45.000 kroner i bot og erstatning.

NRK - 15 minutter siden

VG: 75 fly innstilt i dag

Ifølge Avinor er 75 flyavganger kansellert onsdag 29. juni. 17 av de berørte flyavgangene er utenlands og 58 innenlands.

NRK - 30 minutter siden

Kherson: Forbereder folkeavstemning for tilslutning til Russland

Nestlederen for den russisk-støttende administrasjonen i okkuperte Kherson hevder at de forbereder en folkeavstemning for at fylket skal bli en del av Russland. Det melder Reuters, som siterer det russiske nyhetsbyrået TASS. Kherson ligger sør i Ukraina og har vært under russisk kontroll siden mars.

NRK - 2 timer siden

Mange klimaskeptikere i Norge

Mens åtte av ti italienere mener at klimaendringene er menneskeskapt, er det bare seks av ti nordmenn som mener det samme, viser en EU-studie. Studien har tatt for seg innbyggernes holdninger til klimaforskning og klimaendringer i seks europeiske land. Nordmenn skiller seg ut som de mest klimaskeptiske.

NRK - 2 timer siden

Australia vurderer ambassade-gjenåpning i Kyiv

Australia vurderer gjenåpning av ambassaden i Ukrainas hovedstad, opplyser statsminister Anthony Albanese. Albanese, som nå er i Madrid i forbindelse med Nato-toppmøtet, sier at han har et ønske om tilstedeværelse på bakken i Ukraina. – Australia vurderer dette.

NRK - 2 timer siden

700 vil ta lederutdanning i Forsvaret

700 kandidater konkurrerer om å få skoleplass i Forsvaret. Østlandet og Vestlandet er høyt representert blant søkerne. – For oss er det viktig at alle landsdeler representeres, både her på FOS og i Forsvaret generelt.

NRK - 3 timer siden

EU-enighet om klimanøytrale biler fra 2035

Nye biler som selges i EU, må være klimanøytrale fra 2035. Det er unionens klimaministre enige om. Klimaministrene ble på et møte i Luxembourg natt til onsdag enige om å stanse salg av nye biler med forbrenningsmotor i 2035 og om å styrke det eksisterende kvotehandelssystemet som gjelder for industri og energi.

NRK - 3 timer siden

Høy bot for fyllekjøring med sparkesykkel

En mann i 20-årene er dømt til betinget fengsel og ilagt en bot på 59.000 kroner etter å ha fyllekjørt i Trondheim på en elsparkesykkel. Den unge mannen var ikke klar over at det han gjorde var ulovlig, men har lagt alle kortene på bordet, skriver Adresseavisen.

NRK - 3 timer siden

Oppbygging av kornlager kan ta sju år

Det kan ta sju år å få på plass et beredskapslager med 165.000 tonn matkorn, nok for et halvt års forbruk, viser en rapport. Landbruksdirektoratet har anbefalt at det bygges opp et slikt beredskapslager, skriver Nationen.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com