NRK > Nyheter

Friday, 12 August, 04:32

NRK - 17 feb 22 kl. 07:33

Rekordresultat for Airbus etter to år med tap

Etter to år med tap på grunn av koronapandemien fikk flyprodusenten Airbus et rekordresultat i fjor med økende salg av fly. Fortjenesten var på 4,2 milliarder euro som følge av at selskapet leverte 611 nye fly i løpet av året. Airbus har også fått 507 nye bestillinger, blant dem de første på det nye fraktflyet A-350. Reiselivsbransjen ble hardt rammet av pandemien. Flyselskapene måtte kutte kraftig ned på rutene og satte hundrevis av fly i opplag, noe som førte til at markedet for nye fly tørket inn..
Les mer på NRK


Les mer om:
Airbus

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Rekordresultat, for, Airbus, etterto år med , tap
NRK - 26 okt 21 kl. 08:47

Rekordresultat for Hydro

Høye aluminiumspriser førte til rekordresultat for Norsk Hydro i tredje kvartal. De melder om et justert driftsresultat på 7,2 milliarder kroner. Resultatet er opp fra 3,1 milliarder kroner for samme kvartal i fjor.

NRK - 04 maj 22 kl. 19:17

Airbus-overskuddet øker kraftig

Overskuddet til flyprodusenten Airbus ble tredoblet i første kvartal. Nettoresultatet ble på 1,2 milliarder euro, opplyste selskapet onsdag. Utviklingen ses i sammenheng med innhentingen i kjølvannet av pandemien.

E24 - 11 jun 22 kl. 07:36

Varslet om korrupsjon i Airbus: – Store selskaper er som små barn

Ian Foxley avslørte at Airbus betalte bestikkelser i Saudi-Arabia. Han og Økokrim-sjefen mener selskaper må få svi mer for korrupsjon..

NRK - 01 jul 22 kl. 15:14

Kina kjøper 292 fly frå Airbus

Kinesiske flyselskap kjøper 292 fly frå den europeiske produsenten Airbus. Kjøpet har ein verdi på 37 milliardar dollar, ifølge nyheitsbyrået AFP..

NRK - 10 feb 22 kl. 01:44

Rekordresultat for Uber

Amerikanske Uber fikk en omsetning i fjor som overgikk forventningene. Det satte fart i aksjekursen da resultatet ble lagt fram onsdag. I siste kvartal fikk Uber et overskudd på 892 millioner dollar, i overkant av 7,8 milliarder kroner.

E24 - 10 feb 22 kl. 08:19

Aker BP-aksjen stiger etter rekordresultat

Etter en strøm av resultater torsdag morgen åpner børsen svakt opp..

E24 - 10 feb 22 kl. 08:19

Aker BP-aksjen faller markant etter rekordresultat

Oslo Børs vingler mellom svak positiv og svak negativ børs etter flere resultater..

E24 - 04 maj 22 kl. 09:08

PGS rett opp på Børsen etter pengeinnhenting

Equinor-aksjen-faller etter rekordresultat for første kvartal. DNB Markets tror mangelen på økt kapitaldistribusjon til aksjonærene vil tynge olje- og gassaksjen..

E24 - 03 nov 21 kl. 06:30

Kongeparken med rekordår etter å ha fått 12 millioner i koronastøtte: - Tar seg ikke bra ut

I flere måneder måtte Kongeparken holde stengt og antall besøkende sank med 37.000. Likevel fikk selskapet et rekordresultat på 19,7 millioner kroner.

E24 - 09 feb 22 kl. 16:28

Sterkeste børsdag for XXL siden mai 2020

Sportsutstyrskjeden hadde sin beste børsdag på nesten to år etter sterkt resultat og varsel om utbytte. Rekordresultat fra tungvekteren Equinor bidro til sterk børsdag..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Elektrifisering av sokkelen kan frigjøre ny gass til EU

Elektrifisering av den norske sokkelen kan øke gasseksporten til EU med 2,5 prosent årlig, viser tall fra bransjeorganisasjonen Offshore Norge – Det har stor betydning for Europa som skriker etter gass, sier Benedicte Solaas i Offshore Norge til Klassekmapen. Hun er direktør for klima og miljø i organisasjonen og mener Norge har et ansvar for å hjelpe Europa med å sikre stabil energiforsyning. (NTB).

NRK - 1 time siden

Minst 21 demonstranter drept i Sierra Leone

Minst 21 sivile er drept i demonstrasjonene mot myndighetene i Sierra Leone de siste dagene, opplyser sykehuskilder til Reuters. I tillegg er åtte politibetjenter drept, skriver CNN. Det har vært omfattende demonstrasjoner både i hovedstaden Freetown og i en rekke byer rundt om i landet de siste dagene.

NRK - 2 timer siden

Avis: FBI lette etter dokumenter om atomvåpen

FBI-agentene som ransaket hjemmet til Donald Trump, så etter dokumenter om atomvåpen, skriver The Washington Post. Ifølge avisas kilder er det dyp bekymring blant amerikanske tjenestemenn for hvilke dokumenter som kunne være i Trumps besittelse på eiendommen i Mar-a-Lago. Avisa skriver at det ikke er klart om dokumentene FBI så etter dreide seg om amerikanske atomvåpen, eller om andre staters våpenarsenal.

NRK - 2 timer siden

Mann i 60-årene funnet død etter leteaksjon

Det ble torsdag kveld satt i gang en leteaksjon langs Femundselva i Engerdal kommune etter en mann i 60-årene som ikke hadde kommet tilbake etter en fisketur. Mannen ble meldt savnet av pårørende. Både redningshelikopter og frivillige mannskaper bisto politiet i søket.

NRK - 2 timer siden

Mann i 60-årene druknet i Femundselva

Det ble torsdag kveld satt i gang en leteaksjon ved Femundselva i Engerdal kommune etter en mann i 60-årene som ikke hadde kommet tilbake fra en fisketur. Mannen ble funnet i elva av politiet like før midnatt. – Det ble forsøkt HRL, men savnede er bekreftet omkommet.

NRK - 3 timer siden

Estland stenger grensen for russiske turister

Estland vil ikke lenger la russiske turister slippe inn i landet. Det er en konsekvens av krigen i Ukraina. Dermed blir en populær rute inn i Europa og resten av schengenområdet stengt for russiske turister.

NRK - 3 timer siden

Egenæs: Amnestys troverdighet har fått seg et skudd for baugen

Amnesty International Norges generalsekretær varsler intern granskning og sier at den omstridte Ukraina-rapporten hjelper russisk propaganda. John Peder Egenæs sier til Morgenbladet at han personlig skulle ønske at Amnesty hadde valgt en litt annerledes strategi i forbindelse med rapporten der de skriver at de kan dokumentere at Ukraina har brutt folkeretten i utplasseringen av militære styrker i boligstrøk og ved skoler og sykehus. Han sier blant annet at svarfristen Ukrainas forsvarsdepartement fikk var for kort og at det kan hende det ville ha vært best å dele funnene med Ukraina først, uten å gå ut offentlig med dem.

NRK - 4 timer siden

Ohio-gjerningsmannen død

En væpnet mann i skuddsikker vest troppet opp ved FBIs Cincinnati-kontor i Ohio før han flyktet fra stedet og ble drept i skuddveksling med politiet. Hendelsen fant sted torsdag morgen. Etter en innsats fra spesialagenter fra FBI flyktet den mistenkte fra stedet, opplyser etaten.

NRK - 4 timer siden

Republikanere vil ha flere svar

Republikaneren Lindsey Graham sier det fortsatt er mange spørsmål FBI og justisdepartementet må svare på om ransakelsen hos Donald Trump. Justisminister Merrick Garland bekreftet torsdag at han personlig godkjente at FBI skulle be om en ransakelsesordre. Samtidig ble det offentliggjort dokumenter i saken.

NRK - 5 timer siden

Kutter ut talkum i babypudder

Johnson & Johnson vil fra neste år stanse alt internasjonalt salg av sitt talkumbaserte babypudder. Salget ble stanset i USA og Canada for snart to år siden etter at selskapet ble dømt til å betale erstatning til fire kvinner som skal ha fått kreft i eggstokkene som følge av at det skal ha vært asbest i pulveret. – Som følge en av en gjennomgang av vår produktkatalog, har vi tatt en kommersiell avgjørelse om å gå over til å lage babypudder basert på maisstivelse, sier selskapet i en uttalelse..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com