VG > Innenriks

Mandag, 14 Juni, 17:16

VG - 18 juli 14 kl. 10:49

Rekordmange får studieplasstilbud i teknologi og realfag

Rekordmange søkere får tilbud om studieplass i realfag og teknologiske studier. I alt får 84.810 søkere tilbud om studieplass i Samordna Opptaks hovedopptak..
Les mer på VG


Les mer om:
Samordna Opptaks

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Rekordmangefår , studieplasstilbudi , teknologiog , realfag
VG - 18 juli 14 kl. 10:49

Rekordmange får studieplasstilbud i teknologi og realfag

Rekordmange søkere får tilbud om studieplass i realfag og teknologiske studier. I alt får 84.810 søkere tilbud om studieplass i Samordna Opptaks hovedopptak..

Hegnar.no - 18 juli 14 kl. 11:10

Flere tilbud om studieplass i teknologi og realfag

Rekordmange søkere får tilbud om studieplass i realfag og teknologiske studier. I alt får 84.810 søkere tilbud om studieplass i Samordna Opptaks hovedopptak..

P4 - 22 april 15 kl. 14:42

Flere søker helse- og realfag

Norske høgskoler og universiteter opplever en økt interesse for helse- og realfag. Til studier innen realfag er det over 11 prosent flere søkere i år enn i fjor, mens søkningen til helse- og sosialfagutdanningene har steget med nesten 10 prosent. Nesten 128.

NRK - 18 mars 21 kl. 09:09

Rekordmange jenter på søkerlistene

Rekordmange jenter har søkt seg til guttedomminerte utdanningsprogrammer. I 2012 var kun fire prosent av søkerne i bygg- og anleggsteknikk og teknologi- og industrifag. På teknologi- og industrifag var andelen jenter 12 prosent.

Klartale - 18 juli 14 kl. 12:31

Her får rekordmange studieplass

Rekordmange søkere får tilbud om studieplass i realfag og teknologiske studier. I morgen lørdag kommer brevet fra Samorda Opptak..

Hegnar.no - 10 mars 15 kl. 05:54

Få barnehager jobber med realfag

Realfag i barnehagen gjør barna bedre rustet til skolestart, men bare halvparten av barnehagene jobber systematisk med disse fagområdene..

NRK - 22 april 15 kl. 12:26

Flere vil studere helse- og realfag

Til studier innen realfag er det over 11 prosent flere søkere i år enn i fjor, mens søkningen til helse- og sosialfagutdanningene har økt med nesten 10 prosent fra 2014, ifølge tall fra Samordna Opptak..

E24 - 22 april 15 kl. 12:22

Flere vil studere helse- og realfag

Årets søkertall viser en markant økning i antall studenter som ønsker å studere helse- og realfag til høsten..

NRK - 06 okt. 16 kl. 10:25

30 millioner kroner til realfag

Regjeringen foreslår å øke arbeidet mot realfag i skolen med 30 mill. kroner i 2017. De vil snu den negative trenden og forbedre motivasjon, læring og resultat i realfagene..

Hegnar.no - 07 mai 18 kl. 17:44

Øremerker 450 millioner til realfag

Regjeringen varsler i revidert budsjett 450 millioner kroner de neste fem årene til tiltak for å løfte interessen for realfag blant de yngste elevene..

Fler nyheter fra VG

VG - 15 minutter siden

Opplysninger til VG: Ligger an til videre gjenåpning denne uken

I slutten av uken er planen å offentliggjøre at Norge i enda større grad kan åpnes opp..

VG - 1 time siden

Presset øker mot MDG-Lan: Venstre støtter mistillit

Venstre går inn for mistillit mot Oslo-byråd Lan Marie Berg (MDG) etter det de mener er en «særdeles kritikkverdig» styring av utbyggingen av Oslos nye vannforsyning..

VG - 2 timer siden

– Noen områder får mye større grad av frihet enn andre

Mens de med coronasertifikat får tilbake friheter, må en rekke kommuner i Distrikts-Norge holde både innbyggere og ansatte hjemme for å vaksinere midt i fellesferien..

VG - 6 timer siden

Knivstikking i Sandefjord: De siktede blir stilt for varetektsfengsling mandag

En 19 år gammel mann døde søndag i Sandefjord etter knivstikking. De to mennene siktet for drap eller medvirkning til drap på avdøde vil fremstilles for varetektsfengsling mandag ettermiddag..

VG - 8 timer siden

Ap-Raymond til frontalangrep på Sp-Trygve

GRORUD STASJON (VG) Ap og Sp planlegger å gå i regjering sammen til høsten. Det er vanskelig å forstå når en ser på denne duellen:.

VG - 10 timer siden

Mandag 14. juni: Dette skjedde i natt

En mann er sendt til sykehus med uavklart skadeomfang etter å ha falt i sjøen i Tønsberg..

VG - Igår: 14:41

Brumundal: Kraftig brann i enebolig - fem hus evakuert

Brannen i eneboligen skal være under kontroll, og fem nærliggende eneboliger er evakuert. Tre hunder er bekreftet omkommet..

VG - Igår: 14:03

Russen rullet med rutebuss

20-bussen i Oslo ble partybuss da en gruppe ungdommer natt til søndag tok med seg musikkanlegg inn i bussen, til delte reaksjoner. – Null hensyn til sikkerhet, sier passasjer..

VG - Igår: 13:45

Flom i Finnmark – stengte veier

Snøsmelting og mye regn har ført til flom i Troms og Finnmark. Fredag ble flomvarselet oppjustert til oransje nivå i deler av fylket, og E45 er stengt..

VG - Igår: 12:57

Erna i tale til sentralstyret: – Har tro på valgseier

HØYRES HUS (VG) Meningsmålingene er dystre, men statsminister Erna har ikke gitt opp håpet om å vinne stortingsvalget i september..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt