NRK > Nyheter

Wednesday, 22 March, 12:54

NRK - 26 jan 23 kl. 08:15

Rekordhøy petroleumsskatt i fjor

Petroleumsskatten for 2022 ventes å bli 884 milliarder kroner, mer enn en tredobling fra det tidligere rekordåret 2021. Det viser nye og reviderte tall fra Oljeskattekontoret i Skatteetaten. – Etter å ha innhentet oppdaterte tall fra oljeselskapene, er forventet petroleumsskatt for fjoråret oppjustert fra 739 milliarder kroner til 884 milliarder kroner. Det tilsvarer en økning på 20 prosent. Tallene innebærer videre en mer en tredobling for petroleumsskatten fra det tidligere toppåret 2021, heter det i en pressemelding.
Les mer på NRK


Les mer om:
Oljeskattekontoret, Skatteetaten, Nina Schanke Funnemark, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Rekordhøy, petroleumsskatti , fjor
NRK - 26 jan 23 kl. 11:56

Rekordhøy petroleumsskatt i fjor

Petroleumsskatten for 2022 ventes å bli 884 milliarder kroner, nesten en tredobling fra det tidligere rekordåret 2021. Det viser nye og reviderte tall fra Oljeskattekontoret i Skatteetaten. Skattedirektør Nina Schanke Funnemark slår fast at skatteinngangen fra oljeselskapet aldri tidligere har vært i nærheten av så høy som nå.

NRK - 28 nov 22 kl. 08:27

Kraftig hopp i oljeskatten

Høye olje- og gasspriser gjorde at staten tok inn drøyt 320 milliarder kroner mer i petroleumsskatt i fjor enn i 2020. Mens petroleumsskatten endte i minus for to år siden, ga den i fjor en inntekt på 299,2 milliarder, kroner, opplyser Skatteetaten i en pressemelding. – Årsaken til den store økningen er i hovedsak høyere oljepriser og de svært høye gassprisene i andre halvdel av 2021, sier skattedirektør Nina Schanke Funnemark.

E24 - 28 nov 22 kl. 07:58

Kraftig hopp i oljeskatten

Høye olje- og gasspriser gjorde at staten tok inn drøyt 320 milliarder kroner mer i petroleumsskatt i fjor enn i 2020..

NRK - 29 sep 22 kl. 14:49

Tysk inflasjon nådde rekordhøye 10 prosent i september

Inflasjonsraten i Tyskland var på rekordhøye 10 prosent i september, ifølge et foreløpig anslag. I august var raten 7,9 prosent, men prisene har fortsatt å stige raskt, hovedsakelig på grunn av økte energikostnader som følge av krigen i Ukraina. Energiprisene var 43,9 prosent høyere i september i år enn i samme måned i fjor, ifølge Tysklands offisielle statistikkbyrå.

NRK - 08 feb 23 kl. 07:27

Rekordhøy ordreinngang for Aker Solutions

Oljeserviceselskapet Aker Solutions hadde en omsetning på 12,5 milliarder kroner i fjerde kvartal. Det er en økning fra 8,7 milliarder i samme periode året før. Selskapet opplyser at de hadde den største ordreinngangen noensinne i fjor.

E24 - 25 feb 23 kl. 14:58

Warren Buffetts aksjonærbrev: Berkshire Hathaway med rekordhøyt resultat i 2022

Investeringsselskapet Berkshire Hathaway, som kontrolleres av investorlegenden Warren Buffett, melder om et rekordhøyt driftsresultat i fjor..

E24 - 29 sep 22 kl. 14:52

Tysk inflasjon nådde rekordhøye 10 prosent i september

Inflasjonsraten i Tyskland var på rekordhøye 10 prosent i september, ifølge et foreløpig anslag..

NRK - 15 nov 22 kl. 10:30

Frankrike: Lavere arbeidsledighet og økende inflasjon

Arbeidsledigheten i Frankrike falt svakt i tredje kvartal, melder det statistiske byrået INSEE. Samtidig var prisstigningen rekordhøy i oktober. I henhold til ILOs ledighetsstandard falt ledigheten til 7,3 prosent av arbeidsstyrken, mot 7,4 prosent i andre kvartal.

NRK - 25 nov 22 kl. 13:40

Rekordmye metan i atmosfæren over Norge

Aldri før har det blitt målt så høye konsentrasjoner av klimagassen metan på de norske målestasjonene som i 2021. Det skriver Miljødirektoratet i en pressemelding. I tillegg er økningen fra 2020 til 2021 rekordhøy, noe Miljødirektoratet sier er enda mer alarmerende.

NRK - 18 jan 23 kl. 11:00

EA spår rekordhøy etterspørsel etter olje i 2023

Fjerningen av koronarestriksjoner i Kina vil bidra til å løfte oljeetterspørselen til et rekordhøyt nivå i år, tror Det internasjonale energibyrået (IEA). Endringen i Kina antas å veie tyngre enn andre faktorer som bidrar til å dempe forbruket av olje. Blant disse er utsiktene til økonomisk tilbakegang i Europa og USA.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Varsler om kraftig snøfokk i Finnmark og Troms

Varslingstjenesten Varsom har sendt ut gult farevarsel for kraftig snøfokk langs kysten og fjordstrøkene i Finnmark og deler av Nord-Troms fra onsdag formiddag av..

NRK - 45 minutter siden

Ein person gripen for drapsforsøk i Tyskland

Onsdag blei det gjennomført aksjonar mot høgreekstreme miljø i åtte tyske delstatar og Sveits, opplyser tyske styresmakter, ifølge Reuters. Ein person er arrestert mistenkt for drapsforsøk. Ein politibetjent blei skadd då det blei fyrt av skot under aksjonen..

NRK - 1 time siden

Toga går igjen etter ulukka i Hellas

Togtrafikken mellom store byar i Hellas er onsdag i gang igjen etter den store ulukka i slutten av februar. 57 menneske omkom då to tog kolliderte i høg fart mellom Aten og Thessaloniki 28. februar.

NRK - 1 time siden

Abelprisen til matematikaren Luis Caffarelli

Abelprisen for 2023 går til den argentinsk-amerikanske matematikaren Luis Caffarelli. Det er første gong at Abelprisen blir delt ut til ein matematikar frå Latin-Amerika. Han får prisen for banebrytande arbeid med partielle differensiallikningar, som blant anna kan bidra til å forstå korleis naturen endrar seg over tid.

NRK - 1 time siden

– Helseutplattforma kan ikkje utsetjast ytterlegare

– Helseplattforma kan ikkje utsetjast ut over april 2024 med tanke på at det nærmar seg innflytting i det nye sjukehuset på Hjelset. Det sa IKT-direktør i Helse Møre og Romsdal, Helge Storøy. Helse Møre og Romsdal følgjer med på situasjonen og arbeider direkte inn mot Helseplattforma og 15.

NRK - 1 time siden

FN takkar Noreg for innsatsen for fred

FNs undergeneralsekretær for fredsoperasjonar, Jean-Pierre Lacroix. takkar Noreg for den varige støtta til FNs fredsbevaring, melder FN i ei pressemelding. I år er det 75 år sidan FNs fredsbevaring starta.

NRK - 1 time siden

Ny person pågrepet i voldtektssak i Skien

Politiet har pågrepet ytterligere en person etter at en prostituert kvinne natt til tirsdag ble ranet med kniv og voldtatt på en privatadresse i Skien. En lokal mann i 20-årene ble pågrepet samme natt, men ifølge kvinnen var det to personer til stede da hendelsen fant sted. Det skal være denne personen som nå er tatt av politiet, skriver Varden.

NRK - 1 time siden

Riksdagen skal ta historisk Nato-avgjerd

Den svenske Riksdagen skal onsdag formelt godkjenne eit svensk medlemskap i Nato. Landet gir med det opp nøytraliteten som alliansefritt land. To av partia i Riksdagen, Miljöpartiet de gröna og Vänsterpartiet, kjem til å stemme imot.

NRK - 1 time siden

Tømte magasinet på pistolen

27-åringen som har innrømmet at han skjøt og drepte Bård Lanes (33) i Tønsberg, sier våpenet hans klikket etter at han skjøt de første skuddene på utsiden av solstudioet på Kilen. Lanes skulle ta sol sammen med kjæresten, men gikk ut for å gå på do da han møtte på 27-åringen. Den drapssiktede sier han løp etter Lanes etter at han ladet om våpenet, men er usikker på hvor mange skudd han løsnet.

NRK - 1 time siden

Elbiler kjørte mer enn bensinbiler

Norske kjøretøy tilbakela i alt 45,4 milliarder kilometer på veiene i fjor. Tall fra SSB viser at elbiler nå for første gang kjører mer enn bensindrevne biler. Selv om elbiler nå kjører mer enn bensinbiler, kjøres fortsatt dieseldrevne personbiler mer enn bensin- og elbiler sammenlagt, ifølge tallene fra Statistisk sentralbyrå (SSB).


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com