NRK > Nyheter

Wednesday, 22 March, 13:17

NRK - 25 jan 23 kl. 06:18

Rekord i antall henvendelser til Forbrukerrådet fra strømkunder

Antall henvendelser til Forbrukerrådet fra norske strømkunder økte med 70 prosent fra 2021 til 2022. Kansellering av fastprisavtaler, krav om forhåndsbetaling, overraskende høye regninger og manglende angrerett, resulterte i et rekordhøyt antall strømhenvendelser til Forbrukerrådet i 2022. Forbrukerrådet mottok i fjor 3450 henvendelser om strøm og nettleie, en økning på hele 70 prosent sammenlignet med 2021. – Strømsalg-selskaper bryter forbrukernes rettigheter og dytter og lurer kundene til å betale for mye for strømmen. Ikke overraskende skaper dette mange sinte og fortvilte forbrukere, sier direktør Inger Lise Blyverket i Forbrukerrådet.
Les mer på NRK


Les mer om:
Forbrukerrådet, Inger Lise Blyverket, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Rekordi , antall, henvendelser, til, Forbrukerrådetfra , strømkunder
NRK - 26 sep 22 kl. 08:20

Mange henvendelser fra barn og unge til Røde Kors

Selv om pandemien er over, kommer det mange henvendelser fra barn og unge til Røde Kors. Så langt i år har det kommet inn nesten 20.000 henvendelser til organisasjonens samtaletilbud for barn og unge, Kors på halsen (chat, telefon og e-post).

NRK - 25 jan 23 kl. 17:44

Foreldreutvalget: Økning i saker om mobbing i barnehager

Foreldreutvalget for barnehager opplevde en klar vekst i henvendelser om utestenging, vold, trakassering i barnehagen i 2022, melder NTB. Antall rådsgivninger om barnehagesaker gikk opp fra 223 i 2021 til 262 i 2022. En tredel av disse henvendelsene involverer ansatte som krenker barn, skriver de i en pressemelding.

NRK - 24 feb 23 kl. 19:49

Vipps melder om rekordmange svindelforsøk

Det har vært en kraftig økning i antall henvendelser til Vipps om svindelforsøk. Antall henvendelser hittil i år er 1500 mot 500 i samme periode i fjor, skriver Nettavisen. Henvendelsene kommer både fra privatpersoner og bedrifter.

NRK - 27 feb 23 kl. 01:39

Flere ber om avdragsfrihet

Flere banker melder om økt pågang fra kunder som ønsker avdragsfrihet på boliglånet. – Vi merker at kundene våre er mer bekymret, sier Anja Lohne Holm i Nordea til Dagens Næringsliv. Flere banker merker økningen.

Klartale - 30 nov 22 kl. 08:58

Ny rekord i antall drepte av skytevåpen i USA

Retten til å bære våpen er et stort tema i USA. Nå viser en rapport at antallet amerikanere som er drept av skytevåpen er det høyeste på lenge. Og antall kvinner som blir drept, vokser fortere enn antall menn.

NRK - 18 dec 22 kl. 10:02

Mange med spiseforstyrrelser gruer seg til jul

Rådgivning om spiseforstyrrelser (ROS) får nå rekordmange henvendelser. Mange gruer seg til jul og prat om mat og kropp. – Julen er en tid der mange opplever mye fokusering på mat og kropp, sier generalsekretær Irene Kingswick i ROS.

Klartale - 06 mar 23 kl. 10:23

Ny norsk rekord og ny personlig rekord

Jakob Ingebrigtsen driver med løping. En av øvelsene han er veldig god på er 3.000 meter.

NRK - 30 nov 22 kl. 06:22

Ny topp i antall drepte av skytevåpen i USA

Antall amerikanere som er drept av skytevåpen er det høyeste på tre tiår. Og antall kvinner som blir drept, vokser fortere enn antall menn. Det går fram av en rapport offentliggjort tirsdag av JAMA Network Open.

NRK - 14 okt 22 kl. 10:13

Over 200 henvendelser om utenforskap i Troms og Finnmark

Over 200 barn og unge i Troms og Finnmark kontaktet elev-, lærling og mobbeombudene forrige skoleår. Dette kommer frem i årsrapporten til elev-, lærling- og mobbeombudene i fylket. Elevene fortalte historier om utenforskap, ensomhet og mobbing, og felles for flere av henvendelsene er at barn og unge opplever å ikke bli tatt på alvor når de prøver å si ifra.

NRK - 29 dec 22 kl. 09:54

Hektisk jul for psykisk hjelpetjeneste

Organisasjonen Mental Helse forteller at det har vært stor pågang på deres hjelpetelefon og chat-tjeneste i julen. Totalt har det kommet inn 4955 henvendelser på chat og hjelpetelefon i perioden 23.-28.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Lager Easee - 81 mister jobben

Norautron har produsert elbil-laderen Easee. Nå får det konsekvenser for 81 ansatte i Horten at elbil-laderen har fått forbud mot salg i Sverige. Det kom fram på et allmøte i går tirsdag, skriver Gjengangeren.

NRK - 5 minutter siden

Togpassasjerene mindre fornøyde enn før

Jernbanedirektoratets undersøkelse av kundetilfredshet viser en nedgang fra fjerde kvartal i fjor til første kvartal i år. Det er særlig punktligheten og kundeinformasjon når togene ikke er i rute som drar tilfredsheten ned, mens kundene er jevnt over godt fornøyd med servicen om bord og renhold på togene. Særlig på Østlandet har det de siste månedene vært mange avvik og lav punktlighet, i tillegg til problemene med Follobanen.

NRK - 5 minutter siden

Macron: Pensjonsreform blir vedteke før årsskiftet

Frankrikes president Emmanuel Macron seier til fransk TV at den omstridde pensjonsreforma kan bli vedteke før årsskiftet, melder Reuters. Den siste tida har det vore fleire demonstrasjonar mot reforma, som blant anna hevar pensjonsalderen. Regjeringa overlevde også så vidt eit mistillitsforslag tidlegare denne veka..

NRK - 30 minutter siden

Fleire skadde etter skipsvelt i Skottland

Fleire personar er skadde etter at eit skip velta medan det låg i tørrdokk i ei hamn i Skottland, melder Reuters. Fem ambulansar, eit redningshelikopter og redningsmannskap har rykka ut til staden som ligg i Leith utanfor Edinburgh. Ifølge kjelder på staden var kraftig vind grunnen til velten..

NRK - 15 minutter siden

Støre: – Kontrollkomiteens Ukraina-kritikk er feilslått

Statsminister Jonas Gahr Støre mener leder av kontrollkomiteen Peter Frølich (H) prøver å «skåre billig poeng» med kritikken av regjeringens Ukraina-innsats. – Det bildet som komiteens leder prøver å tegne av norsk Ukraina-bistand, mener jeg er feilaktig, sier Støre til NTB. Støre sier at han selvsagt tar komiteens uttalelse på alvor.

NRK - 15 minutter siden

Zelenskyj på besøk nær fronten i Bakhmut

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj besøkte onsdag fronten nær Bakhmut, ifølge ukrainske styresmakter. Der skal han ha møtt soldatar i området, der det har vore svært harde kampar. Slaget om Bakhmut i Aust-Ukraina har gått føre seg i fleire månader.

NRK - 45 minutter siden

Varsler om kraftig snøfokk i Finnmark og Troms

Varslingstjenesten Varsom har sendt ut gult farevarsel for kraftig snøfokk langs kysten og fjordstrøkene i Finnmark og deler av Nord-Troms fra onsdag formiddag av..

NRK - 1 time siden

Ein person gripen for drapsforsøk i Tyskland

Onsdag blei det gjennomført aksjonar mot høgreekstreme miljø i åtte tyske delstatar og Sveits, opplyser tyske styresmakter, ifølge Reuters. Ein person er arrestert mistenkt for drapsforsøk. Ein politibetjent blei skadd då det blei fyrt av skot under aksjonen..

NRK - 1 time siden

Toga går igjen etter ulukka i Hellas

Togtrafikken mellom store byar i Hellas er onsdag i gang igjen etter den store ulukka i slutten av februar. 57 menneske omkom då to tog kolliderte i høg fart mellom Aten og Thessaloniki 28. februar.

NRK - 1 time siden

Abelprisen til matematikaren Luis Caffarelli

Abelprisen for 2023 går til den argentinsk-amerikanske matematikaren Luis Caffarelli. Det er første gong at Abelprisen blir delt ut til ein matematikar frå Latin-Amerika. Han får prisen for banebrytande arbeid med partielle differensiallikningar, som blant anna kan bidra til å forstå korleis naturen endrar seg over tid.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com