NRK > Nyheter

Wednesday, 22 March, 14:43

NRK - 25 jan 23 kl. 06:18

Rekord i antall henvendelser til Forbrukerrådet fra strømkunder

Antall henvendelser til Forbrukerrådet fra norske strømkunder økte med 70 prosent fra 2021 til 2022. Kansellering av fastprisavtaler, krav om forhåndsbetaling, overraskende høye regninger og manglende angrerett, resulterte i et rekordhøyt antall strømhenvendelser til Forbrukerrådet i 2022. Forbrukerrådet mottok i fjor 3450 henvendelser om strøm og nettleie, en økning på hele 70 prosent sammenlignet med 2021. – Strømsalg-selskaper bryter forbrukernes rettigheter og dytter og lurer kundene til å betale for mye for strømmen. Ikke overraskende skaper dette mange sinte og fortvilte forbrukere, sier direktør Inger Lise Blyverket i Forbrukerrådet.
Les mer på NRK


Les mer om:
Forbrukerrådet, Inger Lise Blyverket, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Rekordi , antall, henvendelser, til, Forbrukerrådetfra , strømkunder
NRK - 26 sep 22 kl. 08:20

Mange henvendelser fra barn og unge til Røde Kors

Selv om pandemien er over, kommer det mange henvendelser fra barn og unge til Røde Kors. Så langt i år har det kommet inn nesten 20.000 henvendelser til organisasjonens samtaletilbud for barn og unge, Kors på halsen (chat, telefon og e-post).

NRK - 25 jan 23 kl. 17:44

Foreldreutvalget: Økning i saker om mobbing i barnehager

Foreldreutvalget for barnehager opplevde en klar vekst i henvendelser om utestenging, vold, trakassering i barnehagen i 2022, melder NTB. Antall rådsgivninger om barnehagesaker gikk opp fra 223 i 2021 til 262 i 2022. En tredel av disse henvendelsene involverer ansatte som krenker barn, skriver de i en pressemelding.

NRK - 24 feb 23 kl. 19:49

Vipps melder om rekordmange svindelforsøk

Det har vært en kraftig økning i antall henvendelser til Vipps om svindelforsøk. Antall henvendelser hittil i år er 1500 mot 500 i samme periode i fjor, skriver Nettavisen. Henvendelsene kommer både fra privatpersoner og bedrifter.

NRK - 27 feb 23 kl. 01:39

Flere ber om avdragsfrihet

Flere banker melder om økt pågang fra kunder som ønsker avdragsfrihet på boliglånet. – Vi merker at kundene våre er mer bekymret, sier Anja Lohne Holm i Nordea til Dagens Næringsliv. Flere banker merker økningen.

Klartale - 30 nov 22 kl. 08:58

Ny rekord i antall drepte av skytevåpen i USA

Retten til å bære våpen er et stort tema i USA. Nå viser en rapport at antallet amerikanere som er drept av skytevåpen er det høyeste på lenge. Og antall kvinner som blir drept, vokser fortere enn antall menn.

NRK - 18 dec 22 kl. 10:02

Mange med spiseforstyrrelser gruer seg til jul

Rådgivning om spiseforstyrrelser (ROS) får nå rekordmange henvendelser. Mange gruer seg til jul og prat om mat og kropp. – Julen er en tid der mange opplever mye fokusering på mat og kropp, sier generalsekretær Irene Kingswick i ROS.

Klartale - 06 mar 23 kl. 10:23

Ny norsk rekord og ny personlig rekord

Jakob Ingebrigtsen driver med løping. En av øvelsene han er veldig god på er 3.000 meter.

NRK - 30 nov 22 kl. 06:22

Ny topp i antall drepte av skytevåpen i USA

Antall amerikanere som er drept av skytevåpen er det høyeste på tre tiår. Og antall kvinner som blir drept, vokser fortere enn antall menn. Det går fram av en rapport offentliggjort tirsdag av JAMA Network Open.

NRK - 14 okt 22 kl. 10:13

Over 200 henvendelser om utenforskap i Troms og Finnmark

Over 200 barn og unge i Troms og Finnmark kontaktet elev-, lærling og mobbeombudene forrige skoleår. Dette kommer frem i årsrapporten til elev-, lærling- og mobbeombudene i fylket. Elevene fortalte historier om utenforskap, ensomhet og mobbing, og felles for flere av henvendelsene er at barn og unge opplever å ikke bli tatt på alvor når de prøver å si ifra.

NRK - 29 dec 22 kl. 09:54

Hektisk jul for psykisk hjelpetjeneste

Organisasjonen Mental Helse forteller at det har vært stor pågang på deres hjelpetelefon og chat-tjeneste i julen. Totalt har det kommet inn 4955 henvendelser på chat og hjelpetelefon i perioden 23.-28.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

Advokat Pål-Fredrik Hjort Kraby er død

Politiadvokaten døde etter lengre tids sykdom. Det melder TV 2. Han ledet etterforskningene mot både Anders Behring Breivik og Philip Manshaus.

NRK - 15 minutter siden

15 personer ble skadd etter skipsvelt i Skottland

15 personer ble skadd og fraktet til sykehus etter at et skip veltet mens det lå i tørrdokk i en havn i Skottland onsdag morgen, melder Reuters. Ifølge BBC er det et forskningsfartøy. Fem ambulanser, et redningshelikopter og redningsmannskap rykket ut til dokken som ligger i Leith utenfor Edinburgh.

NRK - 1 time siden

Mann tiltalt for nye truslar mot BT-tilsette

Ein mann i 40-åra er sett under tiltale ved Hordaland tingrett etter å ha sendt truande e-postar til to tilsette i Bergens Tidende. I november blei det klart at mannen skulle i retten tiltalt for drapstruslar mot BT-redaktør Frøy Gudbrandsen. I ein tilleggstiltale kjem det no fram at mannen har truga endå ein tilsett i avisa.

NRK - 1 time siden

To nye siktet etter skytingen på Grim i Kristiansand

En mann og en kvinne i 20-årene er siktet for drapsforsøk, etter at en mann i 20-årene i februar ble alvorlig skadet etter å ha blitt skutt mot utenfor Meny på Grim i Kristiansand. Det skriver Fædrelandsvennen. Tidligere er en mann i 20-årene pågrepet i saken.

NRK - 1 time siden

NVE: Fyllingsgraden fortsetter å synke

Ved inngangen av året, i uke 1, hadde vannmagasinene i Norge en fyllingsgrad på 61,8 prosent. Ti uker senere er det redusert med mer enn en tredel. I vannmagasinene i Norge lå fyllingsgraden på 38,3 prosent ved utgangen av forrige uke, altså uke 11.

NRK - 1 time siden

Macron: Pensjonsreform bør tre i kraft før årsskiftet

Frankrikes president Emmanuel Macron seier til fransk TV at den omstridde pensjonsreforma bør bli vedteke og tre i kraft før årsskiftet, melder Reuters. Han sa han forstod at reforma er upopulær, men at ho er naudsynt. – Jo lenger vi ventar, desto verre blir underskotet.

NRK - 1 time siden

Bekrefter aksjon mot Karlsøybruket

Christin Pedersen i selskapet Fjordlaks bekrefter at det tirsdag var en aksjon mot Karlsøybruket i Troms. – Regnskapet til denne bedriften blir administrert og ført i Ålesund. Derfor ble det i den forbindelse også gjort beslag i dokumenter som befant seg i Ålesund, skriver Pedersen i en uttalelse.

NRK - 1 time siden

Kina vil ha FN-gransking av Nord Stream-sabotasjen

Kina støttar Russlands ønske om ei FN-leia, uavhengig gransking av sabotasjeaksjonen mot gassrøyrleidningane Nord Stream 1 og 2 i Austersjøen. Det opplyser kinesisk UD på Twitter onsdag. Ukraina har skulda Russland for å stå bak sabotasjen, medan europeiske land har vore forsiktige med å seie noko om kven som kan stå bak..

NRK - 1 time siden

Lager Easee - 81 mister jobben

Norautron har produsert elbil-laderen Easee. Nå får det konsekvenser for 81 ansatte i Horten at elbil-laderen har fått forbud mot salg i Sverige. Det kom fram på et allmøte i går tirsdag, skriver Gjengangeren.

NRK - 1 time siden

Togpassasjerene mindre fornøyde enn før

Jernbanedirektoratets undersøkelse av kundetilfredshet viser en nedgang fra fjerde kvartal i fjor til første kvartal i år. Det er særlig punktligheten og kundeinformasjon når togene ikke er i rute som drar tilfredsheten ned, mens kundene er jevnt over godt fornøyd med servicen om bord og renhold på togene. Særlig på Østlandet har det de siste månedene vært mange avvik og lav punktlighet, i tillegg til problemene med Follobanen.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com