NRK > Nyheter

Tuesday, 20 February, 22:24

NRK - 25 jan 23 kl. 06:18

Rekord i antall henvendelser til Forbrukerrådet fra strømkunder

Antall henvendelser til Forbrukerrådet fra norske strømkunder økte med 70 prosent fra 2021 til 2022. Kansellering av fastprisavtaler, krav om forhåndsbetaling, overraskende høye regninger og manglende angrerett, resulterte i et rekordhøyt antall strømhenvendelser til Forbrukerrådet i 2022. Forbrukerrådet mottok i fjor 3450 henvendelser om strøm og nettleie, en økning på hele 70 prosent sammenlignet med 2021. – Strømsalg-selskaper bryter forbrukernes rettigheter og dytter og lurer kundene til å betale for mye for strømmen. Ikke overraskende skaper dette mange sinte og fortvilte forbrukere, sier direktør Inger Lise Blyverket i Forbrukerrådet.
Les mer på NRK


Les mer om:
Forbrukerrådet, Inger Lise Blyverket, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Rekordi , antall, henvendelser, til, Forbrukerrådetfra , strømkunder
Klartale - 29 dec 23 kl. 11:00

Mange har tatt kontakt med problemer

Flere har kontaktet Mental Helses hjelpetelefon 116 123. De har hatt 4,5 prosent flere henvendelser i jula i år enn i fjor. I alt 4.

NRK - 26 sep 22 kl. 08:20

Mange henvendelser fra barn og unge til Røde Kors

Selv om pandemien er over, kommer det mange henvendelser fra barn og unge til Røde Kors. Så langt i år har det kommet inn nesten 20.000 henvendelser til organisasjonens samtaletilbud for barn og unge, Kors på halsen (chat, telefon og e-post).

NRK - 28 dec 23 kl. 13:29

Økt pågang til Mental Helse i julen

Mental Helses hjelpetelefon har hatt en økning på 4,5 prosent i antallet henvendelser i julen i år. Også Alarmtelefonen har hatt stor pågang. I alt har Mental Helses hjelpetelefon 116 123 hatt 4230 henvendelser fra 18.

NRK - 04 apr 23 kl. 06:53

Rekordmange unge søker hjelp – frykter å bli sendt til utlandet

Aldri før har så mange unge tatt kontakt med hjelpeapparatet fordi de er redde for at foreldrene skal sende dem til utlandet. Det bekymrer regjeringen. I fjor fikk Kompetanseteamet mot tvangsekteskap, kjønnslemlestelse og negativ sosial kontroll og minoritetsrådgivere rundt om på skoler i alt 387 henvendelser om ufrivillig opphold i utlandet.

NRK - 25 jan 23 kl. 17:44

Foreldreutvalget: Økning i saker om mobbing i barnehager

Foreldreutvalget for barnehager opplevde en klar vekst i henvendelser om utestenging, vold, trakassering i barnehagen i 2022, melder NTB. Antall rådsgivninger om barnehagesaker gikk opp fra 223 i 2021 til 262 i 2022. En tredel av disse henvendelsene involverer ansatte som krenker barn, skriver de i en pressemelding.

NRK - 24 feb 23 kl. 19:49

Vipps melder om rekordmange svindelforsøk

Det har vært en kraftig økning i antall henvendelser til Vipps om svindelforsøk. Antall henvendelser hittil i år er 1500 mot 500 i samme periode i fjor, skriver Nettavisen. Henvendelsene kommer både fra privatpersoner og bedrifter.

NRK - 27 feb 23 kl. 01:39

Flere ber om avdragsfrihet

Flere banker melder om økt pågang fra kunder som ønsker avdragsfrihet på boliglånet. – Vi merker at kundene våre er mer bekymret, sier Anja Lohne Holm i Nordea til Dagens Næringsliv. Flere banker merker økningen.

Klartale - 30 nov 22 kl. 08:58

Ny rekord i antall drepte av skytevåpen i USA

Retten til å bære våpen er et stort tema i USA. Nå viser en rapport at antallet amerikanere som er drept av skytevåpen er det høyeste på lenge. Og antall kvinner som blir drept, vokser fortere enn antall menn.

Dagbladet - 08 jul 23 kl. 09:06

Rekordmange henvendelser om hoggormbitt

Forrige måned fikk Giftinformasjonen 185 henvendelser om hoggormbitt. Det er rekord for juni, men det er likevel ikke grunn til å være livredd, ifølge ekspert..

VG - 08 jul 23 kl. 09:23

Rekordmange henvendelser om hoggormbitt

Forrige måned fikk Giftinformasjonen 185 henvendelser om hoggormbitt. Det er rekord for juni, men det er likevel ikke grunn til å være livredd, ifølge ekspert..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Aftenposten: Stortingsvara fra Senterpartiet har meldt seg inn i Høyre og Europabevegelsen

Vararepresentant på Stortinget, Haakon Skramstad, har meldt seg ut av Senterpartiet og inn i Høyre, melder Aftenposten. Han har også meldt seg inn i Europabevegelsen. – Senterpartiet fører ikke lenger tydelig, god gammeldags senterparti-politikk, sier han til avisen.

NRK - 45 minutter siden

Advokat tiltala for mishandling av familien

Ein bergensk mann i 50-åra er tiltala for mishandling, psykisk og fysisk vald og truslar av kona og deira barn. Det skal ha føregått i ein periode på 19 år. Vest politidistrikt skriv i tiltalen at «familiens omsorgsbase var prega av utryggleik og frykt for nye krenkingar».

NRK - 30 minutter siden

Chile gjenåpner etterforskningen av Pablo Nerudas død

Chile skal nok en gang forsøke å løse mysteriet rundt nasjonaldikteren Pablo Nerudas død, har en domstol i landet besluttet. Det skriver NTB. Neruda, som fikk nobelprisen i litteratur i 1971, døde tolv dager etter militærkuppet der landets folkevalgte president Salvador Allende ble styrtet og en militærjunta under ledelse av general Augusto Pinochet overtok makten.

NRK - 30 minutter siden

Ferge på Hvaler har gått på grunn

Hvaler-ferga «Ternen» har satt seg fast ved Herføl, skriver Fredriksstad Blad. Ifølge avisen har ferga ligget stille i én time. Det skal være tåket og dårlig sikt i området.

NRK - 2 timer siden

Mistenkelig gjenstand funnet på SAS-fly var tennisballer

Det ble funnet en mistenkelig gjenstand om bord på et SAS-fly på Arlanda flyplass i Sverige tirsdag kveld, melder Expressen. Det ble satt i gang en stor politiaksjon. Flyet ble evakuert, og politiet sperret av området, skriver avisa.

NRK - 1 time siden

To menn siktet for drap etter masseskytingen under Super Bowl-parade i Kansas City

Påtalemyndigheten i USA melder at to menn er siktet for drap etter masseskytingen under Super-Bowl-paraden i Kansas City i Missouri forrige uke. Én kvinne ble drept og 22 personer skadet i angrepet, åtte av dem barn. Fra før er to ungdommer siktet, skriver NTB.

NRK - 2 timer siden

Mistenkelig gjenstand funnet på SAS-fly var ufarlig

Det ble funnet en mistenkelig gjenstand om bord på et SAS-fly på Arlanda flyplass i Sverige tirsdag kveld, melder Expressen. Det ble satt i gang en stor politiaksjon. Flyet ble evakuert, og politiet sperret av området, skriver avisa.

NRK - 1 time siden

To personer siktet for drap etter masseskytingen under Super Bowl-parade i Kansas City

Påtalemyndigheten i USA melder at to personer er siktet for drap etter masseskytingen under Super-Bowl-paraden i Kansas City forrige uke. Én kvinne ble drept og 22 personer skadet i angrepet, åtte av dem barn..

NRK - 1 time siden

Revisoren ble hacket – flere kommuner havnet på Robek-listen

Mandag kveld meldte regjeringen at både Kautokeino og Nordkapp kommune var kommet på Robek-listen. Årsaken viste seg å være for sent innlevert årsregnskap for 2022. Et dataangrep får skylden for at årsregnskapene ble levert for sent..

NRK - 1 time siden

To av tre flyktninger fra Ukraina vil hjem, viser FN-undersøkelse

Om lag to av tre ukrainske flyktninger og internt fordrevne vil tilbake til hjemmene sine, viser en undersøkelse fra FNs flyktningorganisasjon UNHCR. Det skriver NTB. Av de totalt 9900 som deltok i undersøkelsen i januar og februar, svarte 65 prosent av ukrainske flyktninger og 72 prosent av fordrevne i Ukraina at de ønsker å komme hjem, opplyser UNCHR tirsdag..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com