NRK > Nyheter

Tirsdag, 11 Mai, 13:45

NRK - 04 mai 21 kl. 13:06

Rekord for CO₂-kvoteprisen

Prisen for å slippe ut ett tonn CO₂ innenfor EUs kvotesystem steg for første gang til over 50 euro, rundt 500 kroner, i formiddag. Dette er den høyeste prisen på utslippskvoter siden systemet trådte i kraft i 2005..
Les mer på NRK


Les mer om:
CO₂, EUs

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Rekord, for, CO₂-kvoteprisen
NRK - 06 mars 21 kl. 08:47

Mer CO₂ i desember 2020 enn i 2019

I desember 2020 ble to prosent mer CO₂ sluppet ut i lufta enn samme måned i 2019. Ifølge en rapport fra Det internasjonale energibyrået, var det et fall i CO₂-utslippene på seks prosent for hele 2020. Det er den største årlige nedgangen av CO₂-utslipp siden andre verdenskrig, og tilsvarer omtrent det samme som hele EUs årlige CO₂-utslipp.

NRK - 01 mars 21 kl. 09:51

Kinas CO₂-utslipp økte i fjor

Til tross for pandemien økte Kinas CO₂-utslipp med 1,5 pst i 2020. Bruken av kull økte med 0,6 prosent, viser foreløpige tall, Veksten i 2020 skjer etter at Kina de tre foregående årene hadde en årlig nedgang i CO₂-utslippene på 2 prosent..

E24 - 16 april 21 kl. 06:06

Norske Skog og Borregaard vurderer CO₂-fangst: Inngår avtale med Equinors CO₂-lager

Industri i Fredrikstad, Sarpsborg og Halden vurderer å lagre CO₂ på norsk sokkel. Nå inngår de intensjonsavtale med Equinor, Shell og Total..

NRK - 20 april 21 kl. 11:15

Grønt lys for Equinor i Øygarden

Equinor har fått tillatelse til å bygge et mottaksanlegg for CO₂ i Øygarden. Anlegget vil kunne motta, transportere og lagre CO₂. Anlegget skal inngå i det nasjonale prosjektet Langskip, som omfatter fangst, lagring, transport og deponering av CO₂..

E24 - 19 feb. 21 kl. 22:19

Stadig dyrere å slippe ut klimagasser: – Tror mange har fått tilbake troen

CO2-utslippene begynner å smerte etter et kraftig prishopp på CO2-kvoter i EU den siste tiden. – Kvoteprisen har blitt veldig høy, sier senioranalytiker Ingvild Sørhus i Refinitiv..

E24 - 18 feb. 21 kl. 09:50

Regjeringens CO₂-grep blir dyrt: Equinor venter ekstraregning på 3,4 milliarder i 2030

Regjeringen vil mer enn doble CO₂-kostnaden for oljebransjen. Det vil gi Equinor en ekstraregning på 3,4 milliarder kroner før skatt i 2030, sammenlignet med det selskapet hadde ventet før forslaget..

E24 - 25 feb. 21 kl. 08:50

Elkem vurderer CO₂-fangst i Norge med Aker

Elkem vurderer CO₂-fangst på flere norske anlegg, og har inngått avtaler med Aker Carbon Capture og Saipem som mulige teknologileverandører..

E24 - 18 mars 21 kl. 11:57

Får støtte til hydrogen og CO₂-rensing: – Jeg syns britene er tøffe

Etter å ha satset tungt på havvind pumper britene penger inn i hydrogen og CO₂-rensing, med Equinor på laget. – Nå går de i bresjen igjen, sier Equinor-topp Irene Rummelhoff..

NRK - 15 april 21 kl. 01:38

Fikk 385 milliarder uten klimakrav

Flyselskapene som har fått mest statsstøtte under pandemien, er også de som slipper ut mest CO₂. Og de slipper å betale CO₂-avgift. Det går frem av en oversikt lagt frem av den europeiske miljøorganisasjonen Transport and Environment (T & E)..

E24 - 20 april 21 kl. 09:54

IEA venter sterk oppgang i CO₂-utslippene: – Dette er en alvorlig advarsel

En ventet opptur i 2021 kan gi dramatisk oppgang i CO₂-utslippene, advarer IEA. – Alt annet enn bærekraftig for klimaet, sier IEA-sjef Fatih Birol..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Fem koronapasienter i Midt-Norge

Helse Midt-Norge har nå fem innlagte pasienter med koronasmitte. Helsedirektoratets oversikt viser at totalt 114 koronasmittede pasienter er innlagt på sykehus i Norge i dag, noe som er tre færre enn i går..

NRK - 5 minutter siden

Kritisk til rekordhøy oljepengebruk

Ungdomspartiene er kritiske til regjeringens rekordhøye oljepengebruk. De frykter at unge må ta regningen for «pengefesten»..

NRK - 4 minutter siden

Berlusconi innlagt på sykehus igjen

Italias tidligere statsminister Silvio Berlusconi er lagt inn på sykehus igjen, opplyser en kilde som står partiet hans nær. Det er fjerde gang i år. Innleggelsen på San Raffaele-sykehuset i Milano er knyttet til senvirkninger av covid-19, som Berlusconi pådro seg i september i fjor, sier en annen kilde til nyhetsbyrået AFP.

NRK - 30 minutter siden

Skredramma kan få 125 mill. ekstra

Regjeringa foreslår å gi Gjerdrum, som i romjula vart ramma av eit stort jordskred som kravde ti menneskeliv, 125 millionar kroner meir. Beløpet skal kompensere kommunen for meirkostnader i samband med skredet. – Gjerdrum kommune står i ein vanskeleg situasjon, og det skulle berre mangle at staten stiller opp.

NRK - 30 minutter siden

114 koronasmitta pasientar innlagde

Tysdag var 114 koronasmitta pasientar innlagde på sjukehus i Noreg. Det er ein nedgang på tre pasientar frå dagen før. 24 av pasientane får respiratorbehandling.

NRK - 45 minutter siden

Fleire arresterte i razzia

Politiet i Stockholm har gjennomført ein razzia mot fleire personar som er mistenkte for å ha overgrepsmateriale mot born, melder Aftonbladet. Bakgrunnen for aksjonen skal vera opplysningar politiet har fått gjennom internasjonalt samarbeid..

NRK - 1 time siden

Symbolsk krav mot AstraZeneca

EU krever foreløpig en symbolsk erstatning på 1 euro fra AstraZeneca for kontraktsbrudd. Selskapet får tre måneders utsettelse på de avtalte vaksineleveransene. Kravet ble fremsatt i et rettsmøte i Brussel tirsdag, i påvente av en beregning av skadevirkningene som følge av at AstraZeneca ikke har levert vaksinene raskt nok, skriver Reuters.

NRK - 1 time siden

EU saksøker AstraZeneca

EU går til søksmål mot vaksineprodusenten AstraZeneca og krever å få levert 90 millioner doser innen juli..

NRK - 1 time siden

Symbolsk krav fra AstraZeneca

EU krever foreløpig en symbolsk erstatning på 1 euro fra AstraZeneca for kontraktsbrudd. Selskapet får tre måneders utsettelse på de avtalte vaksineleveransene. Kravet ble fremsatt i et rettsmøte i Brussel tirsdag, i påvente av en beregning av skadevirkningene som følge av at AstraZeneca ikke har levert vaksinene raskt nok, skriver Reuters.

NRK - 1 time siden

Fire personar i flyet – alle ute

Det var fire personar i flyet som har sklidd av rullebana på Voss. Alle skal vere ute av flyet og ingen av dei skal vera alvorleg skadde, melder 110-sentralen i Vest. Flyet skal lekke ein del drivstoff.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt