NRK > Nyheter

Friday, 24 March, 11:35

NRK - 23 jan 23 kl. 16:31

Rekord-besøk på Munch-utstilling i Paris

Munch-utstillingen på Musée d’Orsay i Paris har hatt over 700.000 besøkende, ifølge Munchmuseet i Oslo. Det er rekord i antall besøkende på en Munch-utstilling i utlandet. Munchmuseet har lånt ut 67 Munch-verk til museet i Paris..
Les mer på NRK


Les mer om:
Musée, ’orsay, Paris, Munchmuseet, Oslo, Munch

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Rekord-besøk, Munch-utstillingi , Paris
NRK - 26 jan 23 kl. 13:35

Rekordtall for Munch-utstilling i Paris

Besøkstall fra Munch-utstillingen Edvard Munch. A poem of Life, Love and Death viser at over 720.000 mennesker har opplevd presentasjonen av den norske kunstneren.

Klartale - 02 feb 23 kl. 16:30

Kronprinsparet feirer bursdag med fem reiser og fest

Kronprins Haakon har bursdag 20. juli. Kronprinsesse Mette-Marit har bursdag 19.

NRK - 29 dec 22 kl. 06:11

Ny besøksrekord på Preikestolen

Det blir ny besøksrekord for Preikestolen i år. Rett før årets slutt har over 348.000 personer besøkt Preikestolen.

Klartale - 04 okt 22 kl. 14:25

Paris vil ikke vise kamper på storskjerm

Innen 18. desember vet vi hvilket fotballag som er verdens beste. 32 landslag skal kjempe om å vinne.

NRK - 16 mar 23 kl. 18:49

Sivilombudet lover rapport om situasjonen i Bredtveit fengsel

Sivilombudet var denne uken på et uanmeldt besøk til kvinnefengselet Bredtveit. Bakgrunnen var at det over tid har vært bekymring for situasjonen i fengselet. Besøket innebar blant annet en befaring og samtaler med innsatte, ansatte og helsepersonell.

NRK - 19 mar 23 kl. 13:23

Syrias president på besøk i Emiratene

Syrias president Bashar al-Assad kom søndag på offisielt besøk til De forente arabiske emirater sammen med kona Asma. Assad besøkte også Emiratene i fjor, hans første besøk i et arabisk land siden borgerkrigen i Syria startet i 2011. Siden det forrige besøket har flere arabiske land signalisert at de ønsker å bedre forholdet til Syria.

NRK - 26 sep 22 kl. 02:52

Sammenstøt under Iran-demonstrasjoner i London og Paris

Politi brukte blant annet tåregass mot personer demonstrerte utenfor den iranske ambassaden i Paris søndag. I London ble flere politibetjenter skadd. Ti kvelder på rad har det vært demonstrasjoner og gatekamper i Iran etter at 22 år gamle Mahsa Amini døde i moralpolitiets varetekt.

Klartale - 06 mar 23 kl. 10:23

Ny norsk rekord og ny personlig rekord

Jakob Ingebrigtsen driver med løping. En av øvelsene han er veldig god på er 3.000 meter.

NRK - 01 okt 22 kl. 06:32

Metropolitan Museum med Karl Lagerfeld-utstilling

Metropolitan Museum of Art i New York skal feire livet til motedesigner Karl Lagerfeld med en utstilling med rundt 150 av hans arbeider. «Karl Lagerfeld: A Line of Beauty»-utstillingen åpner i mai neste år og vil presentere den «unike arbeidsmetoden» til den tyskfødte designeren, som døde i 2019. – Lagerfelds flytende linjer forenet hans design for Balmain, Patou, Chloé, Fendi, Chanel og hans eget merke, Karl Lagerfeld, og skapte et mangfoldig og produktivt arbeid uten sidestykke i motehistorien, skriver museet..

NRK - 04 feb 23 kl. 05:25

Notre-Dame blir ikke gjenåpnet innen Paris-OL

Notre-Dame-katedralens spir vil være tilbake på plass innen slutten av året, men en gjenåpning av katedralen vil ikke være mulig innen neste års OL i Paris. Rekonstruksjonen av Notre-Dame, som ble ødelagt i en brann i 2019, er i rute og vil bli ferdig innen slutten av 2024, opplyser det franske kulturdepartementet til AFP. Det betyr at den populære turistattraksjonen ikke vil kunne ta imot de mange besøkende i Paris under sommer-OL samme år.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Andersens mor glad for gjenopptakelse

– Vi hadde håpet at det ble en ny rettsak, og er glade for at det kan bli utfallet nå. Det sier Berit Andersen, mor til Jan Helge Andersen, til NRK. Andersen sier at saken er en stor påkjenning for henne og familien, men at sønnen er innstilt på å møte i retten på nytt.

NRK - 15 minutter siden

Deutsche Bank stuper på børsen

Den tyske storbanken Deutsche Bank faller kraftig i aksjemarkedet, og de europeiske børsene er på vei nedover. På formiddagen hadde bankens aksjer stupt over 11 prosent på Frankfurt-børsen. I forkant av fallet hadde det vært en kraftig økning i prisen for å forsikre seg mot at Deutsche Bank misligholder gjelden sin.

NRK - 30 minutter siden

Jan Helge Andersen blir ikke pågrepet

Statsadvokat Johan Øverberg, som har vært ansvarlig for den nye etterforskningen av Baneheia-saken, sier at påtalemyndigheten har diskutert og vurdert om de skal pågripe Jan Helge Andersen. – Spørsmål om en eventuell pågripelse har vært diskutert og vurdert, men ikke funnet at det er noe grunnlag, sier Øverberg til NRK. – Blir det videre etterforskning?

NRK - 15 minutter siden

Flere døde av tuberkulose i Europa

For første gang på 20 år har det vært en økning i antall dødsfall som følge av tuberkulose i Europa-regionen til Verdens helseorganisasjon (WHO). Regionen omfatter både Europa og land i Sentral-Asia, samt Israel. Økningen fant sted i 2021, det siste året med tilgjengelig statistikk.

NRK - 45 minutter siden

Prisstigning øker prislappen på flyplass i Rana

Et brev fra Samferdselsdepartementet slår fast at kostnadsrammen for den nye lufthavnen ved Mo i Rana økes til 4 milliarder kroner, skriver Rana Blad. I 2021 var det anslått at flyplassen ville koste 3,3 milliarder kroner Samferdselsdepartementet har gitt Avinor AS oppdraget med å bygge den nye lufthavna, innenfor den kostnadsrammen som Stortinget har vedtatt. Departementet forventer som eier av Avinor AS og oppdragsgiver for prosjektet, at det skal gjennomføres innenfor den vedtatte kostnadsrammen, står det i brevet..

NRK - 30 minutter siden

Fiskeridirektoratet melder Aller Aqua etter fiskerømming

Det var i fjor haust at 35.000 fiske rømde frå Aller Aqua Norway AS sitt anlegg i Høyanger kommune. Saka har blitt følgt opp av Fiskeridirektoratet.

NRK - 30 minutter siden

Bjørn Olav Jahr er fornøyd med avgjørelsen

Forfatter og journalist Bjørn Olav Jahr har skrevet to bøker om Baneheia-saken og ment at Viggo Kristians var uskyldig dømt for voldtekt og drap. Han mener det er bra at riksadvokaten har bedt om at saken mot Jan Helge Andersen tas opp igjen. – eg er veldig fornøyd med avgjørelsen og tenker at den er veldig riktig, og er helt som forventet.

NRK - 45 minutter siden

Gjenopptakelseskommisjonen: Kan ta tid

Det vil ta tid før Gjenopptakelseskommisjonen er klar med av avgjørelse om straffesaken mot Jan Helge Andersen gjenopptas, sier kommisjonens leder. – Jeg kan ikke si noe konkret om hvor lang tid dette vil ta. Det kan hende at sekretariatet orienterer Gjenopptakelseskommisjonen innen det neste møtet vårt i mai, men det vil nok ta lenger tid før vi har behandlet saken ferdig, sier kommisjonsleder Kamilla Silseth til NTB.

NRK - 45 minutter siden

Overraskende økning i detaljhandelen i Storbritannia

Detaljhandelen i Storbritannias vokste mer enn ventet forrige måned og ligger nå på samme nivå som før pandemien. Økingen var på 1,2 prosent, ifølge nye tall fra det statistiske sentralbyrået ONS, gjengitt av Bloomberg. Økonomer som deltok i en Bloomberg-undersøkelse i forkant ventet langt lavere vekst.

NRK - 45 minutter siden

Andersens forsvarer: Nekter fortsatt for drap på Lena

Jan Helge Andersen forsvarer Svei Holden sier klienten hans nekter for å ha drept Lena Sløgedal Paulsen. – Jeg hadde nettopp en samtale med han, og han fastholder først og fremst at han ikke er skyldig i den anklagen om drap. Men nå får vi bare ta påtalemyndighetens vurderinger til etterretning så vil vår oppgave være å belyse saken best mulig, sier Holden til NRK.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com