NRK > Nyheter

Saturday, 03 December, 20:27

NRK - 01 jun 22 kl. 16:02

Regler for private barnehager strammes inn

Regjeringens forslag til endringer i barnehageloven er vedtatt av Stortinget. Dermed må private barnehager blant annet ha større åpenhet om økonomien. Reglene, som skal gjelde fra neste år, sier at alle private barnehager må være egne selskaper, de får ikke lenger drive annen virksomhet, og de får bare låne penger i banker. – For første gang sikrer vi full åpenhet om økonomien i private barnehager. Sammen med et nyetablert tilsyn i Utdanningsdirektoratet vil det fremover bli mulig å se om fellesskapets penger blir brukt på barna og barnehagedriften, sier kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap)..
Les mer på NRK


Les mer om:
Stortinget, Utdanningsdirektoratet, Tonje Brenna

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Regler, for, private, barnehager, strammes, inn
Klartale - 08 apr 22 kl. 14:24

Nye regler for private skoler og barnehager

Regjeringen hadde en pressekonferanse på fredag. Den handlet om nye regler for private skoler og barnehager.– Målet er bedre og mer inkluderende barnehager og skoler.

Klartale - 17 okt 22 kl. 08:32

Ansatte i private barnehager streiker

Det har vært oppgjør for ansatte i private barnehager. Meklingen ble brutt natt til lørdag. Partene ble ikke enige.

NRK - 14 nov 22 kl. 20:27

Oslo-byråd krever avklaring om tilskudd til barnehager i streik

Kunnskapsdepartementet mener kommunene kan frata streikerammede private barnehager tilskuddet, men har ikke pekt på en hjemmel. Nå vil Oslo ha en avklaring. – Departementet har ikke pekt på noen hjemmel for å gjøre det.

NRK - 15 maj 22 kl. 08:44

Private barnehager frykter ny lovendring

Regjeringen foreslår at hver enkelt barnehage skal være et selvstendig rettssubjekt. Det kan koste Norges største barnehagekjede 20 milliarder kroner i året. – Hvis dette går gjennom, blir det norgeshistoriens største tvangsoppsplitting av et selskap, hevder finansdirektør Atle Hørlyk i Læringsverkstedet til E24.

NRK - 21 okt 22 kl. 10:02

Ny opptrapping av barnehagestreiken

Barnehagestreiken trappes opp fra onsdag i neste uke. Fagforbundet tar ut 68 nye medlemmer fordelt på 25 barnehager. I alt 13 nye barnehager tas ut i streik fra onsdag 26.

NRK - 09 nov 22 kl. 14:48

Uklarhet om tilskudd til streikestengte barnehager

Til nå har KS rådet kommunene til å fortsette å betale tilskudd til private barnehager i streik. Men det gjør de ikke lenger. – Den anbefalingen ga vi da streiken startet.

NRK - 15 okt 22 kl. 02:06

Brudd i barnehagemeklingen – mer enn 1.000 ansatte tas ut i streik mandag

Natt til lørdag ble det brudd i oppgjøret for private barnehageansatte. Dermed tas 1.007 ansatte i 112 private barnehager ut i streik mandag.

NRK - 17 okt 22 kl. 03:45

Barnehagestreiken starter mandag morgen

Mandag morgen starter streiken blant drøyt 1.000 ansatte i 112 private barnehager. Etter at det ble brudd i meklingen i helgen er barnehagestreiken nå et faktum.

Klartale - 23 maj 22 kl. 12:34

Snart blir det strengere regler på elsparkesykkel

Fra 15. juni kommer det strengere regler for å kjøre elsparkesykkel. Hvis du har drukket alkohol og kjører, kan du miste førerkortet.

NRK - 24 maj 22 kl. 12:55

Høyresiden sikrer unntak for små barnehager

Arbeiderpartiet og Senterpartiet får støtte fra de borgerlige partiene til å sikre unntak for små aktører når reglene for private barnehager strammes inn. Det er klart etter at utdannings- og forskningskomiteen på Stortinget avga sin innstilling i saken tirsdag. Den nye barnehageloven legger opp til at alle barnehager skal registreres som selvstendige rettssubjekter, noe som vil sikre større åpenhet om økonomien..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Ukrainske ambassader har mottatt pakker med dyredeler

En rekke ukrainske ambassader har mottatt pakker med kroppsdeler fra dyr eller eksplosiver. Landets utenriksminister mener avsenderne forsøker å skape frykt. Utenriksminister Dmytro Kuleba sier i et intervju med CNN at det har vært 17 slike tilfeller.

NRK - 1 time siden

To skadet i trafikkulykke i Troms

Nødetatene rykker ut etter melding om en trafikkulykke på E6 i Balsfjord. To vogntog skal ha kollidert, opplyser politiet i Troms. Tre personer var involvert i ulykken, og to av dem er skadet.

NRK - 30 minutter siden

Person funnet omkommet etter brann i Lofoten

En person har vært savnet etter brann i en bolig på Bøstad i Lofoten lørdag morgen. Krimteknikere fra politiet har vært inne på branntomten og det er gjort funn av en omkommet person, opplyser politiet i Nordland i en pressemelding. Politiet har all grunn til å tro at det er den savnede som er funnet.

NRK - 1 time siden

Fjøsbrann utanfor Florø

Naudetatane er på veg i båt til ein fjøsbrann på ei øy utanfor Florø. Alle dyr skal i fylgje politiet vere redda ut, og personar er gjort greie for. Det er framleis full fyr i fjøset..

NRK - 1 time siden

Minst tre skadd i trafikkulykke i Troms

Nødetatene rykker ut etter melding om en trafikkulykke på E6 i Balsfjord. To vogntog skal ha kollidert, opplyser politiet i Troms. Minst tre personer skal være skadet.

NRK - 1 time siden

Ny kniv-pågripelse i Oslo

Politiet opplyser på Twitter at de har kontroll på en mann som skal ha gått med kniv i parkeringshuset på Oslo S. En vekter hadde observert mannen. Ingen skal ha blitt truet eller skadet..

NRK - 1 time siden

Trafikkulykke mellom to vogntog på E6

Nødetatene rykker ut etter melding om en trafikkulykke på E6 i Balsfjord..

NRK - 1 time siden

Ny person pågrepet med kniv i Oslo

Politiet opplyser på Twitter at de har tatt kontroll på en mann som gikk med kniv i parkeringshuset på Oslo S. Ingen skal ha blitt truet eller skadet. En vekter hadde observert mannen..

NRK - 1 time siden

Mann pågrepet på Grønland

Politiet har pågrepet en mann på Grønland i Oslo, etter å ha fått melding om en mann som gikk med kniv. Mannen skal ikke ha truet eller skadet noen, men skal ha vist frem to kniver til en ansatt i en butikk. Politiet har så langt ikke funnet knivene..

NRK - 2 timer siden

Kritisk skadet etter knivstikking i Oslo

Politiet er på Jernbanetorget i Oslo etter melding om at en person er knivstukket flere ganger i overkroppen. Personen er bevisst, men kritisk skadet, og er fraktet til sykehus. Ifølge politiet er det mulig at hendelsen har funnet sted i en T-banevogn.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com