NRK > Nyheter

Onsdag, 28 Juli, 05:19

NRK - 09 juni 21 kl. 14:54

Regjeringen åpner for oljeleting

Regjeringen åpner opp for oljeleting i 84 nye blokker i det såkalte TFO-området i årets konsesjonsrunde. Det er foretatt en utvidelse av det forhåndsdefinerte området med 84 blokker, hvorav fire i Nordsjøen, ti i Norskehavet og 70 i Barentshavet, skriver Olje- og energidepartementet i en pressemelding. – Utlysning og tildeling av areal er viktig for å opprettholde aktivitetsnivået på norsk sokkel. Det bidrar til god ressursforvaltning, skaper store verdier for fellesskapet, og trygger arbeidsplasser over hele landet, sier olje- og energiminister Tina Bru (H)..
Les mer på NRK


Les mer om:
TFO, Nordsjøen, Norskehavet, Barentshavet, Olje, Tina Bru

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Regjeringen, åpner, for, oljeleting
NRK - 18 mai 21 kl. 11:35

– Tiden for oljeleting er forbi

SV krever stans i norsk oljeleting etter den nye klimarapporten fra Det internasjonale energibyrået (IEA), – Nå er også IEA krystallklare på at det ikke er rom for å lete etter mer fossil energi. Når regjeringen lukker ørene, er det ikke bare klimapolitisk uansvarlig, men økonomisk gambling. Tiden for oljeleting er forbi, skriver SV-leder Audun Lysbakken på Twitter..

NRK - 01 mai 21 kl. 14:59

Vil stanse oljeleting i nye områder

KrFs landsmøte går inn for å kun åpne for ny oljeleting i tilknytning til felt hvor det allerede produseres olje.Dette er et kompromiss som var ment for å samle ulike fløyer i partiet. Det ble vedtatt med stort flertall..

E24 - 01 mai 21 kl. 15:15

KrF-landsmøtet: Vil stanse oljeleting i nye områder

KrFs landsmøte går inn for å kun åpne for ny oljeleting i tilknytning til felt hvor det allerede produseres olje..

VG - 01 mai 21 kl. 16:00

KrF sa nei til oljeleting i nye områder

KrF sier nei til oljevirksomhet i nye områder. Partiets oljekompromiss mellom en utålmodig ungdomsorganisasjon og sterke vest-norske næringsinteresser, er å fortsette oljeleting bare i modne områder..

E24 - 01 mai 21 kl. 16:04

KrF sa nei til oljeleting i nye områder

KrF sier nei til oljevirksomhet i nye områder. Partiets oljekompromiss mellom en utålmodig ungdomsorganisasjon og sterke vest-norske næringsinteresser, er å fortsette oljeleting bare i modne områder..

NRK - 18 mai 21 kl. 14:12

Ap vil ikke stanse oljeleting

Norge bør fortsatt legge til rette for mer oljeleting, fastslår Aps Espen Barth Eide etter framleggelsen av IEAs nye klimarapport. – Det betyr ikke at vi skal slutte verken å lete eller å produsere olje og gass i Norge, men det betyr at vi må forstå de langsiktige endringene i markedene vi er helt avhengige av, sier Aps energi- og miljøpolitiske talsperson..

NRK - 16 juli 21 kl. 13:10

Grønland stanser all oljeleting

Grønlands venstreorienterte regjering stanser all oljeleting og kaller det et naturlig steg i kampen mot klimaendringene, melder NTB. – Vi har besluttet at prisen er for høy. Vi ser konsekvensene av klimaendringene hver eneste dag, og vi vil bidra til globale løsninger, sier Grønlands miljø- og energiminister Kalistat Lund..

E24 - 16 juli 21 kl. 13:47

Grønland stanser all oljeleting

Grønlands venstreorienterte regjering stanser all oljeleting og kaller det et naturlig steg i kampen mot klimaendringene..

E24 - 09 juni 21 kl. 13:58

Regjeringen åpner for oljeleting i 84 nye blokker

Olje- og energidepartementet (OED) lyser ut 84 blokker i det såkalte TFO-området..

NRK - 12 mai 21 kl. 18:30

Åpner for å donere AstraZeneca

Regjeringen åpner for å donere AstrqaZeneca til andre land. EU-avtalen med AstraZeneca og Janssen åpner for å donere vaksiner til andre land. En mulig løsning er at EU-landene får tilbake dosene de har avgitt til Norge.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Asheim vil endre fuske-regler

Utdanningsminister Henrik Asheim ønsker en mer oversiktlig lov etter at rekordmange studenter er tatt i fusk og utestengt fra høyere utdanning. I lovverket skilles det ikke mellom type fusk. For eksempel vil «selvplagiering» sanksjoneres likt som å skrive direkte av pensum, skriver VG..

NRK - 10 minutter siden

39 nye smittet i Oslo

Det er registrert 39 nye koronasmittede i Oslo siste døgn, 12 flere enn forrige tirsdag. De to siste ukene har det i snitt blitt registrert 24 smittede per dag i hovedstaden. Smittetallene er høyest i bydelene Frogner, St.

NRK - 30 minutter siden

Dramatisk da dobbeltsculler kantret

Are Strandli og Kristoffer Brun havnet i vannet like før slutt under semifinalen i lettvekt dobbeltsculler i Tokyo-OL. Dermed er OL-eventyret over for duoen. Videosbilder viser at båten gikk rundt like før målgang da den norske duoen kjempet om å ta seg til finale.

NRK - 30 minutter siden

Skuffet Tufte avsluttet med tårer

Olaf Tufte (45) avsluttet sin OL-karriere med skuffelse og tårer. Nå mener han lagkameratene er lei av ham – og vil trekke seg unna romiljøet for en stund. Den norske dobbeltfireren endte på 9.

NRK - 1 time siden

Kantret fra finaleplass

Kristoffer Brun og Are Strandli røk ut i semifinalen etter at båten kantret på de siste 500 meterne. Den norske duoen la på en andreplass, da Are Strandli misset på et åretak og ett til, før båten gikk rundt og de norske karene havnet i vannet. Dermed er et av Norges store medaljehåp ute av OL..

NRK - 1 time siden

Veltet fra finaleplass

Kristoffer Brun og Are Strandli røk ut i semifinalen etter at båten veltet på de siste 500 meterne. Den norske duoen la på en andreplass, da Are Strandli misset på et åretak og ett til, før båten gikk rundt og de norske karene havnet i vannet. Dermed er et av Norges store medaljehåp ute av OL..

NRK - 1 time siden

Australia forlenger nedstenging

Australske myndigheter forlenger nedstengingen av delstaten New South Wales og storbyen Sydney i enda en måned for å ta knekken på spredningen av deltaviruset. Det opplyser delstatsminister Gladys Berejiklian ifølge Reuters. Siste døgn ble det meldt om 177 nye tilfeller i delstaten.

NRK - 3 timer siden

9. plass på Olaf Tufte & co

Olaf Tufte avsluttet OL-karrieren med en 9.-plass sammenlagt for hans dobbeltfirer i OL i Tokyo, etter at han kom på 3.-plass i B-finalen.

NRK - 3 timer siden

Tufte avsluttet med niendeplass

Olaf Tufte (45) har rodd sitt siste løp i et OL. I det sjuende og siste OL ble det 3.-plass i B-finalen i Tokyo og 9.

NRK - 5 timer siden

Nye verdsarv-stadar utpeikt

Byen Nice, Tlaxcala-katedralen i Mexico, chilenske mumiar og eit eldgamalt solobservatorium i Peru er blant stadane som har fått verdsarvstatus. Unescos verdsarvkomité, som er samla til årsmøte i Fuzhou i Kina, gav tysdag og verdsarvstatus til historiske jødiske sentre i Tyskland og til ein del av grensa til det romerske imperiet..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt