NRK > Nyheter

Tuesday, 06 June, 02:00

NRK - 14 mar 23 kl. 01:02

Regjeringa tvilar på landstraum til oljefelt

Regjeringa er usikker på vinninga ved å elektrifisere sokkelen. I eit skriftleg svar til Stortinget skriv næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) at kraft frå land ikkje nødvendigvis er ei «formålstenleg løysing» og at det er regjeringa sitt «primære mål» at krafta kjem frå ein annan stad. Han viser til at kraft frå land «inneber store investeringar» og det er «store variasjonar» i gevinsten ved å forsyne plattformene med kraft frå land. Opposisjonen reagerer på nye og det dei meiner er «oppsiktsvekkjande signal» frå regjeringa om kor smart det er å forsyne sokkelen med landstraum. Ideen om å elektrifisere sokkelen er hovudstrategien for å halvere dei norske utsleppa innan 2030.
Les mer på NRK


Les mer om:
Stortinget, Jan Christian Vestre, TWh, Dagens Næringsliv, Hansson, MDG, Frode Pleym, Greenpeace

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Regjeringa, tvilar, landstraum, til, oljefelt
NRK - 25 jan 23 kl. 18:46

Pollestad lovar næringa at lakseskatten blir endra

Regjeringa jobbar no med den endelege utforminga av grunnrenteskatten. Geir Pollestad i Senterpartiet seier til Dagbladet at ein kan vente store endringar samanlikna med det første forslaget. – Det er heilt sikkert, seier han til avisa.

NRK - 25 jan 23 kl. 18:46

Senterpartiet lovar næringa at lakseskatten blir endra: – Alt for tidleg å seie noko

Regjeringa jobbar no med den endelege utforminga av grunnrenteskatten. Geir Pollestad i Senterpartiet seier til Dagbladet at ein kan vente store endringar samanlikna med det første forslaget. – Det er heilt sikkert, seier han til avisa.

NRK - 10 jan 23 kl. 21:13

Høgre ønsker å bruka 2 milliardar ekstra på straumstøtte til bedriftene

Høgre-leiar Erna Solberg kritiserer regjeringa si straumordning for norske bedrifter, og meiner dei burde få straumstøtte lenger inn i 2023. Frå nyttår stoppa regjeringa straumstøtta til norske bedrifter. Prislappen enda på 2,8 milliardar.

NRK - 06 dec 22 kl. 11:30

Regjeringa gir ekstra pengar til kulturlokale

Regjeringa gir eit tilskot på 4 millionar kroner til Kulturrom i 2022 for å sikre tilgang til gode øvingslokale og utstyr til norsk kulturliv. Det skjer i forbindelse med fordelinga av restmiddel frå Norsk Tippings overskot til kulturformål, skriv regjeringa i ei pressemelding. Kulturrom fekk litt over 46 millionar kroner frå spelemidla til kulturformål i 2022, og dei ekstra pengane skal sørge for at det blir gjort naudsynte investeringar for framtida..

NRK - 27 apr 23 kl. 15:47

Regjeringa skal gå gjennom reindriftsloven

Regjeringa har besluttet at Landbruks- og matdepartementet skal starte gjennomgang av reindriftsloven fra 2007. Det skriver de i en pressemelding. Regjeringa skal ha ansvaret for å gjennomføre og organisere arbeidet.

NRK - 11 dec 22 kl. 20:58

Regjeringa får kritikk for nye Svalbard-reglar

For å styrke nasjonal kontroll på Svalbard, vil regjeringa ha eit krav om tre års butid på fastlandet for utanlandske statsborgarar som vil stemme ved lokalval på Svalbard. Men kravet møter motstand på Svalbard, blant anna frå lokalstyreleiar i Longyearbyen, Arild Olsen. – Sjølv om eg forstår det juridiske grunnlaget, så meiner eg det ikkje er i klok avgjerd, seier han.

NRK - 10 feb 23 kl. 08:45

Opnar for E6 gjennom Lågendeltaet med meir avbøtande tiltak

Regjeringa skriv i ei pressemelding at dei opnar for å byggje ny E6. Den vil eventuelt bli byggja på strekninga Roterud – Storhove ved Lillehammer. – Under føresetnad av det vert gjennomført ytterlegare miljøforbetrande tiltak utover dei om føljer av Statsforvaltarens vedtak, skriv regjeringa i pressemeldinga.

NRK - 22 maj 23 kl. 08:46

Høgre antydar at dei kunne gått med på ein lakseskatt på 15 prosent

I Politisk Kvarter måndag antydar Høgre at dei kunne ha vore med på ein skattesats på 15 prosent. – Vi ønska å sjå på moglegheita for eit moderat opplegg. Det betyr at vi meiner at satsen må betydeleg ned, seier Helge Orten frå Høgre i Politisk kvarter.

NRK - 18 nov 22 kl. 14:00

E16 inne i Høgre sitt alternative statsbudsjett

Høgre har funne plass til vidare utgreiing av ny E16 og jernbane mellom Bergen og Voss i sitt framlegg til statsbudsjett. At vegen ikkje blei prioritert i statsbudsjettet var ei av overraskingene då regjeringa presenterte budsjettet i oktober. «Eit svik», tordna fylkesvaraordføraren.

NRK - 30 mar 23 kl. 14:31

Macron: – Demonstrasjonar stansar ikkje pensjonsreforma

Demonstrasjonane som sidan januar har funne stad i Frankrikes gater, fører ikkje til at regjeringa stansar den omstridde pensjonsreforma. – Demonstrasjonar er normalt. Det betyr ikkje at vi kjem til å stoppe reforma, sa president Emmanuel Macron torsdag.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Angrep mot Kyiv

Det er luftangrep mot den ukrainske hovedstaden, ifølge ukrainske myndigheter. Natt til tirsdag er luftforsvarssystemer tatt i bruk i og rundt Kyiv, melder Reuters. Lokale militærmyndigheter skriver på Telegram at systemene slår tilbake flere luftangrep mot Kyiv-regionen..

NRK - 2 timer siden

Russland hevder Ukraina fortsetter offensiven i Donetsk

Det russiske forsvarsdepartementet hevder at ukrainske styrker fortsetter offensiven i Donetsk. Russerne sier videre at de har påført ukrainerne store tap, og hevder de har ødelagt åtte Leopard-stridsvogner, skriver nyhetsbyrået Reuters. De hevder at Ukraina har satt inn nye soldater i kampene øst i landet, men at alle angrep slås ned av russiske styrker, ifølge nyhetsbyrået..

NRK - 2 timer siden

Zelenskyj: – Nyhetene vi har ventet på

Den ukrainske presidenten begynte i kveld sin tale med å takke for nyheter fra styrker som kjemper i Bakhmut. Han beskrev det som nyhetene de har ventet på, uten å gå mer i detalj på hva det innebærer. – Jeg er takknemlig for hver av våre soldater, alle våre forsvarere, som har gitt oss nøyaktig de nyhetene vi har ventet på, skriver han ifølge VG.

NRK - 2 timer siden

Mette Frederiksen ikke aktuell som Nato-leder nå

Den danske statsministeren Mette Frederiksen sier det ikke er aktuelt å lede Nato nå. Det sa hun etter et møte med USAs president Joe Biden mandag. – Jeg har sagt det før at jeg ikke er kandidat for noen annen jobb enn den jeg har nå, og det har ikke endret seg etter mitt møte med den amerikanske presidenten, sa Fredriksen til pressen etter møtet.

NRK - 3 timer siden

Samme selskap bak eksamen- og varselsvikt

Selskapet Visma som leverte datasystemet hvor mange bekymringsmeldinger ikke kom fram til barnevernet var også leverandør av datasystemet som brøt sammen under hovedmål-eksamen 22. mai. Ifølge selskapet er dette tilfeldig.

NRK - 3 timer siden

Flere skogbrannhelikoptre i lufta

Det settes inn flere helikoptre for å overvåke skogbrannfaren. Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) har gjort en vurdering og setter ekstra beredskap med to helikopter på Kjeller i Lillestrøm og ett på Kjevik i Kristiansand. Den faste beredskapsmaskinen står på Torp, opplyser DSB..

NRK - 4 timer siden

Væpna politi rykket ut til trusselsituasjon

Flere patruljer rykket i kveld ut en adresse i Hafrsfjord i Stavanger etter melding om en trusselsituasjon. På grunn av innholdet i meldingen valgte politiet å bevæpne seg. En mann i 20-årene hadde blitt truet av en mann i 30-årene.

NRK - 3 timer siden

To pågrepet etter hagleskudd i leilighet

Det har blitt avfyrt et hagleskudd i et leilighetskompleks i Lillestrøm, skriver politiet på Twitter. Skuddet gikk gjennom en vegg til en tilfeldig leilighet. Ingen skadd.

NRK - 4 timer siden

Professor stiller som presidentkandidat i USA

Aktivisten og professoren Cornel West sier han stiller som kandidat i neste års presidentvalg i USA for venstreorienterte Folkets parti. West (70) er en kjent svart filosof og forfatter i USA, og han er tidligere professor ved både Harvard og Princeton. I en video lagt ut på Twitter mandag sier West at han vil kjempe for sannhet og rettferdighet og stille som presidentkandidat.

NRK - 4 timer siden

Kontroll på brann i Risør

Det er kontroll på brannen som startet i en del av et lagerbygg ved Furomoveien i Risør mandag kveld, melder brannvesenet. Det skal ikke være personer inne i bygget..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com