NRK > Nyheter

Monday, 05 December, 11:22

NRK - 06 okt 22 kl. 10:42

Regjeringa reknar med 1.000 milliardar kroner i petroleumsinntekter

Inntektene kjem i hovudsak frå svakare kronekurs og ei forventning om høge gassprisar. Norsk gasseksport til Europa ligg i år an til å auke med 100 TWh energi frå i fjor. Regjeringa ventar at produksjonen aukar fram mot 2024, og at det i 2023 blir investert om lag 182 milliardar kroner på norsk sokkel. Dei fleste nye investeringsprosjekta er mindre havbotnsutbyggingar som blir fasa inn til eksisterande infrastruktur. – Dei nye utbyggingsprosjekta vil også bidra til at Noreg kan halde oppe eit relativt høgt produksjonsnivå fram mot 2030 og slik halde fram med å vere ein stabil leverandør av energi til Europa, seier olje- og energiminister Terje Aasland (Ap)..
Les mer på NRK


Les mer om:
Europa, TWh, Noreg, Terje Aasland

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Regjeringa, reknarmed , 1.000, milliardar, kroneri , petroleumsinntekter
NRK - 09 jun 22 kl. 12:20

Nedgang i våpeneksport frå Noreg

I 2021 eksporterte norske bedrifter våpen og militært utstyr til ein verdi av 6,3 milliardar kroner. I fjor eksporterte bedriftene for rundt 6,7 milliardar kroner. Det skriv Utenriksdepartementet i ei pressemelding.

NRK - 03 nov 22 kl. 11:44

Frp, Høgre, MDG og SV sakner konkrete tiltak for å nå det nye klimamålet

Regjeringa auka i dag Noregs klimamål til 55 prosent utsleppskutt innan 2030, frå tidlegare 50 til 55 prosent. Frp meiner regjeringa si oppjustering av dei norske klimamåla vitner om manglande verkelegheitsforståing, seier klimapolitisk talsperson Marius Arion Nilsen. Han meiner Noreg må stilla strengare krav til dei mest folkerike landa i verda.

NRK - 06 okt 22 kl. 11:53

10 000 flyktningar frå Ukraina

Regjeringa ventar det vil kome 10 000 flyktningar og fordrivne frå Ukraina til Noreg neste år. Samt 4 000 andre asylsøkarar. Men dei skriv at prognosane for 2023 er «svært usikre» Regjeringa foreslår å bruke 1,6 milliardar kroner av bistandsbudsjettet på flyktningar i Noreg.

NRK - 03 nov 22 kl. 11:44

Frp, Høgre og SV sakner konkrete tiltak for å nå det nye klimamålet

Regjeringa auka i dag Noregs klimamål til 55 prosent utsleppskutt innan 2030, frå tidlegare 50 til 55 prosent. Frp meiner regjeringa si oppjustering av dei norske klimamåla vitner om manglande verkelegheitsforståing, seier klimapolitisk talsperson Marius Arion Nilsen. Han meiner Noreg ikkje einsidig kan skjerpa sine utsleppforpliktingar, utan å stilla strengare krav til dei mest folkerike landa i verda.

NRK - 23 jun 22 kl. 11:13

Bybanen til Åsane blir mange milliardar dyrare

Det kjem til å kosta minst 17 milliardar kroner å byggja bybane til Åsane, opplyser Plan- og bygningsetaten i Bergen til BT. Anslaget er ein auke på nesten fem milliardar kroner frå sist prisen vart rekna på, hausten 2020. Den gong var kostnadsoverslaget på 12,6 milliardar kroner..

NRK - 2 timer siden

Sjømateksport auka i november

Noreg eksporterte sjømat for 14,4 milliardar kroner i november. Det er ein auke på 2,3 milliardar kroner, eller 19 prosent, samanlikna med november i fjor, melder NTB. Så langt i år har Noreg eksportert sjømat for 138 milliardar kroner, som er 29,2 milliardar kroner meir enn i same periode i fjor.

NRK - 03 nov 22 kl. 08:45

Regjeringa aukar klimamålet til 55 prosent

Neste veke reiser regjeringa til klimatoppmøtet COP27 i Egypt. Nå aukar regjeringa Noregs klimamål til å kutta 55 prosent innan 2030. I fjor reduserte Noreg klimagassutsleppa sine med 0,7 prosent frå 2020, som er 4,7 prosent lågare enn i 1990.

NRK - 12 jul 22 kl. 17:08

Nasa publiserer første bilde frå James Webb-teleskopet

Nasa har publisert dei første bilda frå teleskopet James Webb, som er eit samarbeid med Den europeiske romfartsorganisasjon (ESA) og Den kanadiske romfartsorganisasjonen (CSA). Det nye romteleskopet kan sjå lenger enn noko anna instrument, og fangar opp infraraudt lys som gjer det mogleg å sjå 13 milliardar år tilbake i tid. Teleskopet fangar opp lys i det infraraude spekteret.

NRK - 25 aug 22 kl. 07:00

Norwegian med resultat på 1,25 milliardar

Norwegian hadde eit resultat på 1248 millionar i andre kvartal. Det viser kvartalsrapporten for Norwegian som omfattar månadane april, mai og juni. Dei omsette for 4,8 milliardar og driftsresultatet enda på 1,36 milliardar kroner, noko som er det høgste nokonsinne i eit andre kvartal.

NRK - 11 okt 22 kl. 10:08

Nettavis: – Haaland kan kjøpast for 2 milliardar

Erling Braut Haaland har eit punkt i Manchester City-avtalen som gjør at han kan kjøpast fri for 2 milliardar kroner frå sommaren 2024, hevdar The Athletic. City-manager Pep Guardiola avviste nyleg at det finst ein slik utkjøpsklausul. – Det er ikkje sant.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Over 2500 døde seler skylt i land ved Kaspihavet

Tallet på døde seler som har blitt funnet sør i Russland ved kysten av Kaspihavet har steget til over 2500, melder Reuters. Det er foreløpig ikke kjent hva som er årsaken til massedøden. Antall sel av denne arten har falt med rundt 90 prosent i løpet av det siste århundret.

NRK - 10 minutter siden

Ny avtale skal sikre sivilt styre i Sudan

I Sudan har politiske partier kommet til enighet om en rammeavtale som sørger for en to-årig sivil-ledet overgang mot valg, melder Reuters. Sudan har vært preget av store protester etter at militære kuppmakere tok makten i landet i oktober 2021..

NRK - 10 minutter siden

Møbelkjede må betale 275.000 kroner i gebyr

Møbel- og interiørkjeda Home and Cottage har fått ei bot på 275.000 kroner for brot på regelverket som skal hindre ulovleg handel med tømmer og treprodukt. Det skjer etter fleire tilsyn og brot på regelverket, skriv Miljødirektoratet i ei pressemelding.

NRK - 10 minutter siden

Noreg gir 325 millionar til matsikkerheit i Somalia

Den norske regjeringa har bestemt å gje 25 millionar til akutt mathjelp til tørkeramma område av Somalia. Afrikas Horn er råka av den mest omfattande tørka på 40 år. Mange stader har både dyr og avlingar døydd, og mange har flykta frå heimane sine for å finne mat.

NRK - 15 minutter siden

Kraftig fall i bustadprisane

Bustadprisane søkk med 2,2 prosent i november 2022. Det viser tal frå Eiendom Norge. Korrigert for sesongvariasjonar søkk prisane med 0,9 prosent.

NRK - 15 minutter siden

Letter på testregler i Shanghai

Kravet om koronatest for å komme inn på de fleste offentlige områder i den kinesiske storbyen Shanghai vil bli fjernet fra 6. desember. Det sier lokale myndigheter, ifølge Reuters..

NRK - 30 minutter siden

Finland vil godkjenne Nato-traktat

Regjeringen i Finland sier mandag at den har bedt nasjonalforsamlingen om å formelt vedta Natos grunnleggende traktat, melder Reuters. Ved å vedta Atlanterhavspakten vil de forberede landet for medlemskap i militæralliansen til når Ungarn og Tyrkia godkjenner søknaden..

NRK - 30 minutter siden

Over 2500 døde skylt i land ved Kaspihavet

Tallet på døde seler som har blitt funnet sør i Russland ved kysten av Kaspihavet har steget til over 2500, melder Reuters..

NRK - 30 minutter siden

60 personer skutt og drept i Sverige hittil i år

Antall personer som er skutt og drept i Sverige i år, nådde i helgen 60. Det foreløpig siste offeret befant seg i Södertälje, som er rammet av en voldsspiral. I alt har sju personer blitt skutt og drept i byen, som ligger vest for Stockholm og har 76.

NRK - 45 minutter siden

RIA: Kina fortsetter energisamarbeidet med Russland

Kina fortsetter energisamarbeidet med Russland basert på respekt og gjensidig nytte, melder et russisk nyhetsbyrå. Meldingen kom samme dag som EU og andre vestlige land innførte nye oljesanksjoner mot Russland. Uttalelsen fra det kinesiske utenriksdepartementet blir gjengitt av det russiske nyhetsbyrået RIA, som legger til at Kina har kjøpt mer olje fra Russland i år enn tidligere.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com