NRK > Nyheter

Friday, 17 September, 01:54

NRK - 19 jul 21 kl. 22:43

Redusert straff for dømt 20-åring

Etter en ankesak har Gulating lagmannsrett redusert straffen for en 20-åring fra Sandnes som ble dømt for nettvoldtekter mot fire jenter under 14 år. I tingretten ble mannen dømt til sju års fengsel. Lagmannsretten fant også mannen skyldig, men straffen ble redusert til fem års fengsel. Halve straffen gjøres i tillegg betinget med en prøvetid på tre år, skriver Stavanger Aftenblad..
Les mer på NRK


Les mer om:
Gulating, Sandnes, Stavanger Aftenblad

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Redusert, straff, for, dømt, 20-åring
NRK - 03 apr 21 kl. 09:18

Redusert fremkommelighet fv 3048

Politiet melder om redusert fremkommelighet på fylkesvei 3048 mellom Hvarnes og Kvelde i Vestfold i forbindelse med slukningsarbeid. Det brenner i ei hytte i området, men det skal ikke være meldt om savnede personer..

NRK - 03 apr 21 kl. 16:03

Redusert fremkommelighet

Fire personer er involvert i trafikkulykken på Notodden. Skadeomfanget er ukjent og det skal være redusert fremkommelighet på stedet. Nødetatene er på vei..

NRK - 04 apr 21 kl. 13:12

Redusert sikt på Haukelifjell

Det er redusert sikt enkelte steder på E134 på Haukelifjell, og kolonnekjøring kan innføres på kort varsel, melder vegtrafikksentralen. Det er flere fjelloverganger som er stengt i dag på grunn av dårlig vær..

NRK - 07 maj 21 kl. 09:07

10 millioner til filmer

Regjeringen vil gi 10 millioner til filmer som ble rammet av pandemien. – Dette er 10 millioner kroner i friske midler for å hjelpe filmprodusenter som har blitt rammet særlig hardt av stengte kinoer og redusert kapasitet under pandemien, sier kultur- og likestillingsminister Abid Raja i en pressemelding. Kompensasjonsordningen vil bli administrert av Norsk filminstitutt (NFI), og filmprodusenter kan nå søke om midler for filmer som var i distribusjon i perioden 13.

NRK - 11 maj 21 kl. 10:17

Redusert momssats fases ut

Regjeringen foreslår i revidert nasjonalbudsjett å sette den lave momssatsen tilbake til 12 prosent fra 1. oktober, erfarer NTB. Den lave merverdiavgiftssatsen har under koronapandemien vært redusert fra 12 prosent til 6 prosent.

NRK - 04 jun 21 kl. 09:16

Nedgang i drosjekjøring

Nye tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB) viser at til tross for en stabil seksårsperiode mellom 2014 og 2019, gikk drosjebransjen på en smell i 2020 med en nedgang på over 30 prosent. I 2019 kjørte nordmenn i alt 282 millioner kilometer med drosje. I 2020 var dette redusert til 195 millioner kilometer.

NRK - 19 jun 21 kl. 16:33

Færre tjuveri og innbrot

Erstatningane etter innbrot og tjuveri frå bustadar har gått kraftig ned hittil i år samanlikna med fjoråret, viser tal frå Finans Norge. Ifølgje statistikken blei erstatningane etter denne typen hendingar redusert med 14 prosent til 78 millionar kroner dei fire første månadane i år, samanlikna med same periode i fjor. Erstatningane etter biltjuveri gjekk endå meir ned – då blei det redusert med 41 prosent i same periode.

NRK - 28 aug 21 kl. 08:42

Redusert framkommelighet i Oslo

På grunn av Sentrumsløpet vil det være redusert framkommelighet i Oslo fram til cirka klokka 20 lørdag. Det melder Vegtrafikksentralen øst på Twitter. Sentrumsløpet er et mosjonsløp som går av stabelen midt i Oslo sentrum, og ble arrangert for første gang i 1981..

NRK - 08 jul 21 kl. 10:44

Høyesterett opphever rusdom

Eidsivating lagmannsrett må ta stilling til en anke etter en heroindom på nytt. Høyesteretts ankeutvalg mener synet på straff for rusmisbrukere har endret seg, skriver NTB. I kjennelsen sier Høyesteretts ankeutvalg at tidligere praksis må fravikes i tilfeller der tiltalte er rusmisbruker, skriver Rett24.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

Franskmann tiltalt i folkemord

En franskmann i 70-årene er tiltalt for å ha vært involvert i folkemordet i Rwanda i 1994, opplyser franske antiterrormyndigheter. Mannen, Isaak Kamali, ble født i Rwanda, men har siden fått fransk statsborgerskap. Han har vært på radaren til de franske myndighetene siden 2009, og tiltales nå for folkemord og forbrytelser mot menneskeheten.

NRK - 30 minutter siden

To menn siktet for drap på reporter

To menn er siktet for drapet på den nordirske journalisten Lyra McKee, som ble skutt og drept da hun dekket opptøyer i Derry i 2019. 29 år gamle McKee var ansett som en av Nord-Irlands mest lovende journalister, skriver The Guardian. Ekstremistgruppen New IRA påtok seg ansvaret for drapet, melder NTB.

NRK - 1 time siden

3000 helsearbeidere suspendert

Frankrike har suspendert 3000 helsearbeidere uten lønn for å ha nektet å la seg vaksinere mot koronaviruset. Helseminister, Olivier Véran, opplyser at helsearbeidere har blitt varslet skriftlig før regjeringen fastsatte fristen om å ha minst en dose. I juli fortalte president Emmanuel Macron personal på sykehus, alders- og omsorgsboliger og ansatte i brannvesenet at de hadde frem til 15.

NRK - 1 time siden

«Ny» tegning av Van Gogh oppdaget

En blyanttegning av en eldre mann, som sitter med hode i hendene, har blitt identifisert som et verk av Vincent van Gogh, skriver The Guardian.Tegningen har vært i privat eierskap siden 1910, og vises nå frem på et museum i Amsterdam. Seniorforsker ved Van Gogh museet i Amsterdam sier det er en spektakulær oppdagelse fra den tiden kunstneren bodde i Haag.

NRK - 1 time siden

Beboere evakuert fra blokk

Beboere fra en blokk i Strømmen ble evakuert på grunn røykutvikling fra en leilighet. Brannvesenet har kontroll på det hele, melder politiet i Øst på Twitter..

NRK - 1 time siden

Alt vel med romturistene

Alt er vel med de fire sivile romturistene som onsdag ble skutt opp fra Florida med en Falcon 9-rakett fra SpaceX, ifølge selskapet. Mannskapet er «friske, fornøyde og hviler», heter det i en uttalelse torsdag, den første siden avreisen fra Cape Canaveral kvelden i forveien. De fire amerikanerne har «reist 5,5 ganger rundt jorden, fullført den første runden med vitenskapelige undersøkelser, og nytt et par måltider» før de gikk til sengs, heter det videre.

NRK - 1 time siden

982 nye koronasmittede siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 982 koronasmittede i Norge. Det er 647 færre enn samme dag i forrige uke. De siste sju dagene er det i snitt registrert 1.

NRK - 2 timer siden

Fordømmer deflin-drapene

Regin Jacobsen som er laksedirektør på Færøyene fordømmer drapet på over 1400 delfiner som fant sted sist søndag, skriver DR. Han understreker at selskapet hans, som selger oppdrettslaks til hele verden, ikke hadde noe med hendelsen søndag å gjøre. Men opplever at bildene av slaktede delfiner som har gått verden rundt er et økende press.

NRK - 3 timer siden

Holder testament hemmelig i 90 år

En domstol har bestemt at avdøde prins Philips testamente skal forsegles for offentligheten i 90 år for å beskytte verdigheten til hans kone dronning Elizabeth. Testamenter er vanligvis offentlige dokumenter i Storbritannia, men det gjelder altså ikke prins Philips. Det forsegles etter pålegg fra High Court i London, noe som er kutyme for kongefamiliens testamenter.

NRK - 3 timer siden

Ny leder for Videnskaps-Akademi

Lise Øvreås ble torsdag valgt som ny leder av Det Norske Videnskaps-Akademi (DNVA) etter Hans Petter Graver. Hun er valgt for perioden 2022–2024. Øvreås er professor i geomikrobiologi ved Universitetet i Bergen (UiB) og direktør for UiBs senter for bærekraftig hav, Ocean Sustainability Bergen..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt