NRK > Nyheter

Monday, 25 October, 13:32

NRK - 21 sep 21 kl. 10:53

Redusert bruken av antibiotika

Tal frå overvakingsprogrammet Norm viser at bruken av antibiotika blei redusert med 32 prosent i fjor. Det vil seie at vi har nådd regjeringas strategimål for antibiotikabruk, skriv FHI. Høgt forbruk av antibiotika kan føre til antibiotikaresistens, og vere ein fare for folkehelsa. Ved å halde på smittevernråda frå pandemien som handvask, håper helsestyresmaktene at vi kan få bruken av antibiotika ytterlegare ned..
Les mer på NRK


Les mer om:
Norm, FHI

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Redusert, brukenav , antibiotika
NRK - 17 jun 21 kl. 08:14

Brukte mindre antibiotika

Det var en markant nedgang i bruken av antibiotika og hoste- og forkjølelsesmidler i koronaåret 2020, viser nye tall fra Folkehelseinstituttet. Tallene kommer fram i rapporten «Legemiddelforbruket i Norge 2016-2020» fra Folkehelseinstituttet. – Den kraftige nedgangen i antibiotika og hoste- og forkjølelsesmidler har trolig sammenheng med lavere forekomst av infeksjoner under pandemien, sier overlege Hilchen Sommerschild i Folkehelseinstituttets avdeling for legemiddelstatistikk..

NRK - 25 jun 21 kl. 15:17

Færre fikk antibiotika i fjor

16 prosent av befolkningen i Norge fikk antibiotika i fjor, viser tall fra Helsedirektoratet. Det er en nedgang fra 19 prosent året før. Ifølge direktoratet skyldes trolig noe av nedgangen tiltak mot koronasmitte, som også har påvirket annen smitte..

NRK - 03 aug 21 kl. 13:19

MRSA-smitte på nyfødtavdeling

Nyfødtintensiven ved Sykehuset Østfold Kalnes har et pågående utbrudd med MRSA. Totalt 17 er smittet av antibiotikaresistente bakterien MRSA (gule stafylokokker). Det inkluderer 8 barn, 3 foreldre og 6 medarbeidere, per mandag formiddag, skriver sykehuset i en pressemelding.

NRK - 19 jul 21 kl. 22:43

Redusert straff for dømt 20-åring

Etter en ankesak har Gulating lagmannsrett redusert straffen for en 20-åring fra Sandnes som ble dømt for nettvoldtekter mot fire jenter under 14 år. I tingretten ble mannen dømt til sju års fengsel. Lagmannsretten fant også mannen skyldig, men straffen ble redusert til fem års fengsel.

NRK - 10 jun 21 kl. 12:02

Nye regler diskuteres i dag

Stortinget skal i dag diskutere hvordan kommunene kan regulere bruken av elsparkesykler. Stadig flere skader seg selv eller andre når de kjører elsparkesykkel, og elsparkesyklene skaper mye irritasjon. Samferdselsminister Knut Arild Hareide mener kommunene bør regulere bruken bedre..

Aftenposten - 16 jun 21 kl. 10:01

VAR-bruken i EM roses: – Eksemplarisk

Mens mange er kritiske til bruken av VAR i Premier League, flommer rosen mot VAR-dømmingen i EM..

VG - 16 jun 21 kl. 10:01

VAR-bruken i EM roses: – Eksemplarisk

Mens mange er kritiske til bruken av VAR i Premier League, flommer rosen mot VAR-dømmingen i EM..

NRK - 23 jun 21 kl. 12:57

Uefa svarer på kritikken

Det siste døgnet har Uefa fått mye kritikk for å avslå bruken regnbuefarger på Allianz Arena i München. Nå svarer de på kritikken. – Noen har tolket det slik at Uefas beslutning om å avslå Münchens forespørsel om å opplyse arenaen i regnbuefarger er politisk.

NRK - 07 jul 21 kl. 08:00

Nattestenger elsparkesykler

Bolt stenger bruken av sine elsparkesykler i Oslo mellom klokken 00.00 og 05.00 på fredager og lørdager.

Aftenposten - 27 aug 21 kl. 08:04

Er det noen fremtid for Oslos gamle sykkelyndlinger? Bruken av bysyklene er mer enn halvert.

Samtidig som elsparkesyklene dominerer bybildet i stadig større grad, har bruken av Oslos bysykler stupt..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

To nye siktet etter knivstikking

Ytterligere to personer siktet etter knivstikking på Møllenberg i Trondheim lørdag. Dermed er fire personer siktet etter voldshendelsen på Møllenberg, opplyser politiet i en pressemelding. En siktet er foreløpig sjekket ut av saken, men vedkommende beholder formell status som siktet inntil videre.

NRK - 45 minutter siden

Anker til høyesterett

23-åringen som i Agder lagmannsrett ble dømt til to og et halvt års fengsel for bildrap på en 28 år gammel kvinne på Snartemo i Hægebostad, anker dommen til høyesterett. Mannens forsvarer, Berit Therese Knudsen, sier til Lister24 at de mener dommen i lagmannsretten ikke er godt nok begrunnet og ønsker Høyesteretts vurdering. Anken er allerede sendt til ankeutvalget..

NRK - 5 minutter siden

Flere siktet etter knivstikking

Ytterligere to personer siktet etter knivstikking på Møllenberg i Trondheim lørdag, melder NTB..

NRK - 30 minutter siden

125 koronasmittede på sykehus

Mandag var 125 koronasmittede pasienter innlagt på sykehus i Norge. Det er en økning på fire pasienter fra fredag. 14 av pasientene får respiratorbehandling, og 28 ligger på intensivavdeling.

NRK - 1 time siden

Erklærer unntakstilstand i Sudan

Sudans øverste general, Abdel Fattah al-Burhan, har oppløst overgangsregjeringen og erklært unntakstilstand i Sudan. Uttalelsen kom i en TV-sendt tale mandag ettermiddag, timer etter at militæret pågrep landets statsminister og satte ham i husarrest. Generalen sier han snart vil etablere en «kompetent» regjering..

NRK - 1 time siden

Drop-in for influensavaksine

Mange apotek har nå satt i gang drop-in-tilbud for årets influensavaksine. – Sjekk med ditt faste apotek først for bestilling av time, og mange apotek har tilbud om å kjøpe og få satt influensavaksinen på stedet. Dosen koster mellom to og fire hundre kroner, opplyser kommunikasjonssjef Jostein Soldal i Apotekforeningen til NRK.

NRK - 1 time siden

Skyter mot demonstranter

Soldater har skutt mot demonstranter i Sudans hovedstad Khartoum som protesterer mot et angivelig militærkupp. Det melder Sudans informasjonsdepartement..

NRK - 1 time siden

Huitfeldt om Sudan: Urovekkende

Utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) reagerer på meldingene om et forsøk på statskupp i Sudan. – Urovekkende meldinger i dag om et kupp mot Hamdoks regjering, et uakseptabelt forsøk på å hindre overgangen til demokrati. Norge står sammen med folket i Sudan og deres streben etter frihet, fred og rettferdighet, sier Huitfeldt i en melding lagt ut på Twitter.

NRK - 2 timer siden

22 millioner afghanere kan sulte

Over 22 millioner afghanere vil lide under akutt matmangel denne vinteren, advarer Verdens matvareprogram (WFP). – Denne vinteren vil millioner av afghanere bli tvunget til å velge mellom migrasjon og sult, med mindre vi klarer å trappe opp den livreddende hjelpen, sier WFP-sjef David Beasley. Krisen i Afghanistan er allerede mer alvorlig enn situasjonen i Jemen og Syria, og bare i Kongo er matsituasjonen verre, får AFP opplyst av FN-kilder..

NRK - 2 timer siden

Klimagassrekord i atmosfæren

Konsentrasjonen av drivhusgasser i atmosfæren nådde et rekordnivå i 2020, og økte mer i fjor enn gjennomsnittet det forrige tiåret, ifølge en rapport fra Verdens meteorologiske organisasjon. Utslippene gikk ned med 5,6 i fjor som følge av mindre økonomisk aktivitet på grunn av koronapandemien, men det hadde ingen merkbar effekt på konsentrasjonen av klimagasser i atmosfæren. Det hadde heller ingen merkbar effekt på hvor raskt konsentrasjonen av drivhusgasser øker..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt