NRK > Nyheter

Monday, 05 December, 13:00

NRK - 06 okt 22 kl. 11:32

Reagerer på kutt for de fattigste i Norge

Både MDG og KrF er misfornøyde med forslaget til statsbudsjettet for de fattigste i landet. – I morges har hele Norge hørt på nyhetene at fattigdommen i Norge øker og flere og flere står i matkø i Norge - det er totalt uakseptabelt, sier Lan Marie Berg, parlamentarisk leder i MDG. Hun mener vi trenger en krisepakke for de som har minst, men det ser det ikke ut til at vi får, sier hun. . – Det er en tapt mulighet, og uverdig ovenfor de som må stille seg i matkø igjen i morgen, sier Berg, som mener 400.
Les mer på NRK


Les mer om:
MDG, KrF, Norge, Lan Marie Berg, Berg, Ingolf Ropstads, Ukraina, Stortinget

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Reagerer, kutt, forde , fattigstei , Norge
Klartale - 09 jun 22 kl. 06:30

Izabely vokste opp i favelaen

Rio de Janeiro er kjent for vakre strender og livlige fester. Turister fra hele verden kommer til den brasilianske byen. De nyter vakker natur, godt vær og luksus.

NRK - 22 aug 22 kl. 03:35

SV vil ha klimasvar fra Senterpartiet

Før SV skal forhandle med regjeringen om statsbudsjettet, vil klimatalsperson Lars Haltbrekken ha klart svar på Sps holdning til klimamålene og kvotekjøp. – Senterpartiet er nødt til å avklare sitt forhold til klimakrisen og de norske klimamålene, sier Haltbrekken til Klassekampen. Gjennom, Parisavtalen har Norge forpliktet seg til å kutte utslippene med 50 prosent innen 2030.

NRK - 14 jun 22 kl. 10:05

KrF: Bra med omgjøring av bistandskutt, men ikke nok

Finanspolitisk talsperson i KrF, Kjell Ingolf Ropstad, er glad for at SV har fått reversert deler av regjeringens bistandskutt, men han mener det er langt fra nok. – Det er bra at SV har fått rettet opp noe av det brutale bistandskuttet til regjeringen, men jeg er opprørt over at de ikke fikk til mer. 1,5 milliarder i kutt til verdens fattigste er brutalt, sier han..

NRK - 14 jun 22 kl. 13:40

Ruter fastholder rutekutt

Det blir fortsatt kutt i busstilbudet på Romerike, i Follo og i Asker og Bærum fra 4. juli selv om det kommer mer penger til kollektivtrafikken i revidert nasjonalbudsjett. Det blir også færre avganger på Slemmestad-båten.

NRK - 02 nov 22 kl. 20:22

VG: Mehl trekker initiativ om politikutt i storbyene

Justisminister Emilie Enger Mehl trekker forslaget om å kartlegge mulige store kutt i politiet i de store byene. Ifølge VG er ett av punktene Politidirektoratet ble bedt om å utrede, et kutt på 20 prosent av ansatte i politiet i de store byene og ansettelsesstopp. Det førte til massive reaksjoner fra Oslo-politikere.

NRK - I førrgår: 02:09

Fylkesdeling kan gi Finnmark problemer

Skilsmissen mellom Troms og Finnmark blir en dyr affære for Finnmark. Kutt i rutetilbud og nedlegging av skoler er noe av det både politikere og elever frykter. – Dette betyr null opprusting av vei, kutt i rutetilbud og kutt i antall skoler, hevder Jo Inge Hesjevik, fylkestingsrepresentant for Finnmark Høyre.

VG - 02 nov 22 kl. 17:11

Utreder kraftige kutt for politiet i byene: - Uansvarlig

Regjeringen har bedt Politidirektoratet vurdere store kutt for politiet i byene for å flytte mer politi ut i distriktene, får VG opplyst. Politiets Fellesforbund reagerer kraftig..

NRK - 03 nov 22 kl. 11:24

Reagerer på psykiatri-kutt i Oslo

I går fortalte NRK at Oslo universitetsjukehus planlegg å kutta 200 millionar kroner i psykiatri-budsjettet sitt. Det betyr at talet på døgnplassar skal ned og at klinikkar kan ryka i hovudstaden. Stortingsrepresentant og leiar i Krf, Olaug Bollestad reagerer sterkt på kuttet.

NRK - 12 jun 22 kl. 16:36

MDG og Venstre reagerer på Frp og KrF-utspill

Miljøpartiet De Grønne og Venstre reagerer på at Frp og KrF har tatt til orde for at politiet må få ransake rusmistenkte. Det har aldri vært lov, påpeker MDG. Rusavhengige som blir tatt med narkotika til eget bruk, skal få behandling som straffereduksjon, har Høyesterett slått fast.

NRK - 06 okt 22 kl. 11:59

Foreslår 10,6 millioner for å satse på lesing – Forleggerforeningen reagerer

Nordmenn leser færre bøker enn før, og regjeringen foreslår 10,6 millioner kroner til tiltak for å snu trenden. Summen skal ifølge forslaget fordeles på forskjellige organisasjoner som fremmer lesing. Blant annet får Språkrådet en økt bevilgning på 1 millioner kroner.

Fler nyheter fra NRK

NRK - nu

Eksplosjon ved flybase i Russland

Mandag morgen kom det meldinger om en eksplosjon ved eller på flybasen Engels i Saratov-regionen i Russland. Geoverifiserte videoer fra området viser at det har skjedd en eksplosjon i området. Det kan imidlertid ikke slås fast at eksplosjonen har skjedd på flybasen.

NRK - nu

Unio-lederen: Er streikeretten reell?

–Reallønnsveksten vi krevde og forventet i årets tariffoppgjør, er nå bare en illusjon. Prisveksten er langt høyere enn lønnsveksten, sa leder Ragnhild Lied da hun åpnet den årvisse Unio-konferansen på Sundvolden i dag. Med statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) i salen gikk hun hardt ut mot regjeringens bruk av tvungen lønnsnemnd for å avbryte lærerstreiken tidligere i høst.

NRK - 30 minutter siden

Brann i enebolig i Porsgrunn med fare for spredning

Det er full fyr i en enebolig i Porsgrunn og brannvesenet jobber iherdig med å unngå spredning til garasjen som ligger ca. en meter fra huset. Huseier har bekreftet til politiet at det ikke er personer inne i huset.

NRK - 30 minutter siden

Meldinger om luftangrep mot Ukraina

En talsperson for det ukrainske luftforsvaret sier ifølge Reuters at Russland har satt i gang et nytt missilangrep mot landet. Flyalarmer ble hørt mange steder i Ukraina på mandag, melder nyhetsbyrået. De viser til lokale myndigheter, som skal ha oppfordret sivilbefolkningen til å søke tilflukt..

NRK - 30 minutter siden

Flyalarm i Ukraina

Flyalarmer ble hørt mange steder i Ukraina på mandag, melder Reuters. De viser til lokale myndigheter, som skal ha oppfordret sivilbefolkningen til å søke tilflukt..

NRK - 30 minutter siden

Brann i enebolig i Porsgrunn

Det skal være full fyr i en enebolig i Porsgrunn. Brannvesenet er i gang med å slokke brannen..

NRK - 1 time siden

Bild: Barn skadd i knivangrep i Tyskland

Flere barn skal være skadd i et knivangrep ved en skole sørvest i Tyskland, melder den tyske avisen Bild. Ifølge Bild skal det være snakk om to barn i grunnskolealder som på vei til skolen ble angrepet av en mann. Politiet skal ha pågrepet gjerningsmannen etter at han flyktet inn i et nærliggende bolighus.

NRK - 1 time siden

Innstilt som ny styreleder i FFB

Tidligere næringsminister og helseminister for Høyre, Ansgar Gabrielsen, er etter det NRK kjenner til innstilt som styreleder i Foreningen for barnepalliasjon (FFB). Gabrielsen har sagt ja til å være «arbeidende styreleder» frem til våren, ifølge innstillingen fra valgkomiteen. I forrige uke trakk styreleder Lisbeth Andersen og resten av styret seg.

NRK - 1 time siden

Revolusjonsgarden i Iran: Vil ikke vise nåde

Revolusjonsgarden i Iran sier mandag at sikkerhetsstyrkene ikke vil vise nåde mot det de kaller «opprørere, kjeltringer og terrorister». Det melder nyhetsbyrået Reuters. Siden midten av september har landet opplevd store demonstrasjoner mot regimet.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com