NRK > Nyheter

Tuesday, 06 June, 01:29

NRK - 12 maj 22 kl. 19:59

Reagerer på kutt i global bistand

Unicef kaller regjeringens kutt i global bistand «tragisk» og mener det går utover fattige barn. FNs utviklingsprogram sier Norges renommé nå står på spill. I revidert statsbudsjett foreslår regjeringen å kutte hele kjernestøtten på 440 millioner kroner til FNs utviklingsprogram (UNDP). Organisasjonen reagerer kraftig, og sier konsekvensene er svekket norsk respons på humanitære kriser og utviklingsutfordringer verden over..
Les mer på NRK


Les mer om:
FNs, Norges, UNDP

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Reagerer, kutti , global, bistand
Klartale - 08 maj 23 kl. 14:11

Norge har aldri gitt mer i bistand enn i fjor

Mange land ga mye i bistand i fjor. Norge har aldri gitt mer i bistand enn i 2022. Ukraina fikk mest.

Klartale - 02 jun 23 kl. 11:00

Dette må til for å nå klimamålene

Kan Norge nå klimamålet? Ikke med dagens politikk. Men Miljø-direktoratet har laget en ny rapport.

Klartale - 14 jun 22 kl. 09:59

Dette vil regjeringen bruke penger på

Staten bruker mye penger hvert år. Nå er det lagt fram et forslag for hva de vil bruke penger på framover. Eigil Knutsen, Geir Pollestad og Kari Elisabeth Kaski har forhandlet om hva Norge skal bruke penger på.

NRK - Igår: 02:33

Kilder: Møte i Opec+ kan gi ytterligere oljekutt

Møtet mellom OPEC og andre store oljeeksportører i helgen kan munne ut i kutt på opptil 1 million fat per dag, opplyser kilder til nyhetsbyrået Reuters. Møtet i Opec+, som i tillegg til de 13 Opec-medlemmene omfatter 10 andre store eksportører, startet lørdag. Oljeprodusentene kjemper mot fallende priser og utsikter til et mettet marked.

Klartale - 02 jun 22 kl. 13:07

Huitfeldt sier de fortsatt vil gi bistand til Afghanistan

Taliban har makta i Afghanistan. Likevel har Norge sagt at de fortsatt vil gi bistand til landet. Det gjør at mange er misfornøyd.

NRK - 13 sep 22 kl. 09:07

Vil ha bistand fra Kripos

Sysselmesteren har anmodet Kripos om teknisk bistand etter storbrannen i Longyearbyen i går. Det skriver Svalbardposten. 55 beboere ble evakuert fra storbrannen, hvor et leilighetsbygg med 12 boenheter brant til grunnen.

NRK - 06 okt 22 kl. 10:22

Når ikke målet om 1 prosent til bistand

Regjeringen foreslår å bruke 43,8 milliarder kroner til bistand i 2023. Det er en økning på 2,5 milliarder kroner fra årets budsjett. Summen utgjør 0,75 prosent av kroner brutto nasjonalinntekt (BNI) og er dermed langt unna målet om at Norge skal gi 1 prosent av BNI i bistand.

NRK - 06 okt 22 kl. 12:01

0,75 prosent til bistand

Regjeringa vil bruke 0,75 prosent av brutto nasjonalinntekta (BNI) til bistand. Dermed er dei langt unna Stortinget sitt vedtak om å bruke 1 prosent av BNI på bistand. I budsjettet skriv dei at veksten i anslått brutto nasjonalinntekt er "eksepsjonelt høg".

NRK - 09 dec 22 kl. 20:29

FN: Bistand skal unntas fra sanksjoner

Humanitær bistand får bedre beskyttelse når sanksjoner mot land vedtas. Det bestemte FNs sikkerhetsråd fredag. Resolusjonen for å unnta humanitær bistand fra sanksjoner ble vedtatt med 14 av Sikkerhetsrådets stemmer.

Klartale - 13 apr 23 kl. 08:47

Mange land ga mye penger til bistand

Mange land ga mye til bistand året 2022. Såpass mye at det ble satt rekord. Hele 2.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Angrep mot Kyiv

Det er luftangrep mot den ukrainske hovedstaden, ifølge ukrainske myndigheter. Natt til tirsdag er luftforsvarssystemer tatt i bruk i og rundt Kyiv, melder Reuters. Lokale militærmyndigheter skriver på Telegram at systemene slår tilbake flere luftangrep mot Kyiv-regionen..

NRK - 2 timer siden

Russland hevder Ukraina fortsetter offensiven i Donetsk

Det russiske forsvarsdepartementet hevder at ukrainske styrker fortsetter offensiven i Donetsk. Russerne sier videre at de har påført ukrainerne store tap, og hevder de har ødelagt åtte Leopard-stridsvogner, skriver nyhetsbyrået Reuters. De hevder at Ukraina har satt inn nye soldater i kampene øst i landet, men at alle angrep slås ned av russiske styrker, ifølge nyhetsbyrået..

NRK - 2 timer siden

Zelenskyj: – Nyhetene vi har ventet på

Den ukrainske presidenten begynte i kveld sin tale med å takke for nyheter fra styrker som kjemper i Bakhmut. Han beskrev det som nyhetene de har ventet på, uten å gå mer i detalj på hva det innebærer. – Jeg er takknemlig for hver av våre soldater, alle våre forsvarere, som har gitt oss nøyaktig de nyhetene vi har ventet på, skriver han ifølge VG.

NRK - 2 timer siden

Mette Frederiksen ikke aktuell som Nato-leder nå

Den danske statsministeren Mette Frederiksen sier det ikke er aktuelt å lede Nato nå. Det sa hun etter et møte med USAs president Joe Biden mandag. – Jeg har sagt det før at jeg ikke er kandidat for noen annen jobb enn den jeg har nå, og det har ikke endret seg etter mitt møte med den amerikanske presidenten, sa Fredriksen til pressen etter møtet.

NRK - 2 timer siden

Samme selskap bak eksamen- og varselsvikt

Selskapet Visma som leverte datasystemet hvor mange bekymringsmeldinger ikke kom fram til barnevernet var også leverandør av datasystemet som brøt sammen under hovedmål-eksamen 22. mai. Ifølge selskapet er dette tilfeldig.

NRK - 3 timer siden

Flere skogbrannhelikoptre i lufta

Det settes inn flere helikoptre for å overvåke skogbrannfaren. Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) har gjort en vurdering og setter ekstra beredskap med to helikopter på Kjeller i Lillestrøm og ett på Kjevik i Kristiansand. Den faste beredskapsmaskinen står på Torp, opplyser DSB..

NRK - 3 timer siden

Væpna politi rykket ut til trusselsituasjon

Flere patruljer rykket i kveld ut en adresse i Hafrsfjord i Stavanger etter melding om en trusselsituasjon. På grunn av innholdet i meldingen valgte politiet å bevæpne seg. En mann i 20-årene hadde blitt truet av en mann i 30-årene.

NRK - 3 timer siden

To pågrepet etter hagleskudd i leilighet

Det har blitt avfyrt et hagleskudd i et leilighetskompleks i Lillestrøm, skriver politiet på Twitter. Skuddet gikk gjennom en vegg til en tilfeldig leilighet. Ingen skadd.

NRK - 3 timer siden

Professor stiller som presidentkandidat i USA

Aktivisten og professoren Cornel West sier han stiller som kandidat i neste års presidentvalg i USA for venstreorienterte Folkets parti. West (70) er en kjent svart filosof og forfatter i USA, og han er tidligere professor ved både Harvard og Princeton. I en video lagt ut på Twitter mandag sier West at han vil kjempe for sannhet og rettferdighet og stille som presidentkandidat.

NRK - 3 timer siden

Kontroll på brann i Risør

Det er kontroll på brannen som startet i en del av et lagerbygg ved Furomoveien i Risør mandag kveld, melder brannvesenet. Det skal ikke være personer inne i bygget..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com