NRK > Nyheter

Sunday, 14 July, 13:26

NRK - 24 apr 23 kl. 05:05

Rapport: Ukrainske styrker skal ha rykket fram ved Dnipro-elva

Ukrainske styrker skal ha rykket fram til østbredden av Dnipro-elva i den delvis frigjorte regionen Kherson, heter det i en analyse fra en vestlig tenketank. Det amerikanske instituttet for studier av krig (ISW) offentliggjorde søndag geodata og meldinger fra russiske bloggere som indikerer at ukrainske styrker har gått i stilling på østsiden av Dnipro, i et område som tidligere var kontrollert av russiske soldater. Det er første gang man på vestlig hold har registrert ukrainske posisjoner på dette stedet, men omfanget av denne forflyttingen er høyst uklar. Det er helt uvisst om det som nå er oppdaget, er en forsmak på den mye omtalte offensiven som Ukraina angivelig skal sette i gang på våren. Den russisk-oppnevnte lederen for det delvis okkuperte Kherson-fylket, Vladimir Sa
Les mer på NRK


Les mer om:
Dnipro, Kherson, ISW, Ukraina, Saldo, Reuters, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Rapport, Ukrainske, styrker, skalha , rykketfram , ved, Dnipro-elva
NRK - 27 nov 23 kl. 13:05

Russland angriper to byer i Ukraina

Russland er på offensiven mot byen Avdijivka og landsbyen Robotyne som lenge har vært under angrep, ifølge ukrainske kilder. Ingen av partene har gjort synderlig framgang de siste ukene, og fronten synes å være ganske frosset. Men i de siste ukene har Russland trappet opp innsatsen mot industribyen Avdijivka, som ligger bare ti kilometer fra Donetsk.

NRK - 10 aug 23 kl. 20:59

Ukraina: Framgang i Bakhmut – vanskelig ved Kupjansk

Ukrainske myndigheter ber sivile forlate Kupjansk-området, der det pågår harde kamper. Ukrainske styrker skal samtidig ha erobret høyder ved Bakhmut. Russland har samlet store styrker som forsøker å rykke fram ved Kupjansk, som ligger nordøst i Ukraina i Kharkiv-regionen.

NRK - 03 mar 23 kl. 10:42

Wagner-sjefen hevder Bakhmut er nesten fullstendig omringet av russiske styrker

Den ukrainske byen Bakhmut har lenge opplevd kraftige russiske angrep. Nå hevder lederen for den beryktede leiesoldatgruppen Wagner, Jevgenij Prigozjin, at byen nesten er fullstendig omringet. Dette er ikke bekreftet fra ukrainsk hold eller fra uavhengige kilder.

NRK - 10 maj 23 kl. 13:06

Ukrainske styrker melder om framgang i Bakhmut

Ukrainske styrker hevder de har gjort framgang og drevet russiske styrker tilbake sørvest for den hardt bestridte byen Bakhmut. – Angrepene ble gjennomført i tre kilometers bredde og 2,6 kilometers dybde, sier Andrij Biletskyj i den ukrainske Azov-bataljonen på Telegram. Han hevder videre at det gjenvunne området er helt tomt for russiske styrker, og at ukrainerne har tatt fanger.

NRK - 30 aug 23 kl. 21:40

Seks ukrainske soldater omkom i helikopterulykke

Seks ukrainske soldater mistet livet da to militærhelikoptre kolliderte øst i Ukraina, opplyser det ukrainske forsvaret. Ukrainske medier skriver onsdag at ulykken skjedde tirsdag i nærheten av byen Kramatorsk øst i landet og at det dreier seg om to militærhelikoptre av typen MI-8. Disse er mye brukt av det ukrainske forsvaret.

NRK - 22 aug 23 kl. 17:52

Ukrainske medier: Sabotører står bak droneangrep på baser dypt inne i Russland

Ukrainske sabotører som opererer dypt inne i Russland, står bak den siste tidas droneangrep, ifølge ukrainske medier. Den ukrainske avisa Pravda skriver at to russiske bombefly er ødelagt og to andre skadd i angrepene. Både Pravda og nettavisen NV skriver at en gruppe ukrainske sabotører står bak angrepet.

NRK - 10 jul 23 kl. 12:27

Ukraina sier de gjenerobret 14 kvadratkilometer

Ukrainske styrker tok i forrige uke tilbake 14 kvadratkilometer som var okkupert av russiske styrker, hevder ukrainske myndigheter mandag. Det gjelder områder sør og øst i landet. – Over ti kvadratkilometer av ukrainsk jord ble gjenerobret sør i Ukraina i forrige uke.

NRK - 04 mar 23 kl. 16:07

Russiske styrker fester grepet rundt Bakhmut

Russiske styrker fester grepet om byen Bakhmut, og de gjenværende ukrainske styrkene der er hardt presset, ifølge britisk etterretning. Ifølge det britiske forsvarsdepartementets daglige etterretningsoppdatering på Twitter har soldater fra den russiske Wagner-gruppen rykket ytterligere fram i forstedene nord i Bakhmut. To strategiske bruer er også sprengt, noe som har gjort det stadig vanskeligere for ukrainske styrker å få inn forsyninger og forsterkninger, heter det videre.

NRK - 14 jul 23 kl. 15:11

Ukraina hevder å ha avansert to kilometer i sør

Ukraina hevder at deres styrker har rykket fram nesten to kilometer langs frontlinjen i sør i løpet av den siste uka. Mykola Ursjalovitsj i den ukrainske nasjonalgarden sier at ukrainske styrker ved hjelp av stridsvogner har rykket fram 1700 meter mot sør og sørøst i landet i løpet av de siste sju dagene. Ukraina hevdet senest forrige uke å ha gjenerobret 14 kvadratkilometer fra russiske styrker, blant annet i deler av Bakhmut-regionen, hvor noen av de verste kampene i krigen har pågått.

NRK - 15 maj 24 kl. 22:55

Ukraina omgrupperer styrker i Kupjansk

Det ukrainske forsvaret har besluttet å omgruppere noen av soldatene Kupjansk, øst for landets nest største by Kharkiv, skriver Reuters. – I enkelte områder er våre styrker omgruppert til mer fordelaktige posisjoner, som følge av kraftige fiendtlige angrep, heter det i en rapport Kupjansk var okkupert av russiske styrker de første ukene etter at fullskalainvasjonen startet i februar 2022. Byen ble tatt tilbake av ukrainske styrker senere samme år.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 4 timer siden

Usikkert om Hamas trekker seg fra våpenhvilesamtaler

Nyhetsbyrået AFP meldte søndag at har Hamas trukket seg fra samtaler om våpenhvile som følge av den siste tids israelske angrep i Gaza. Senere meldte derimot nyhetsbyrået Reuters at de ikke hadde trukket seg fra samtalene. Begge byråene viser til kilder i Hamas.

NRK - 1 time siden

38.584 personer skal være drept siden krigsutbruddet

Helsemyndighetene på Gazastripen melder at minst 38.584 palestinere har blitt drept siden krigsutbruddet mellom Israel og Hamas 7. oktober i fjor.

NRK - 2 timer siden

Over 24 000 besøkande på Norsk Countrytreff

Etter fem dagar med countrystemning og strålande vestlandsvêr kan Norsk Countrytreff på Breim skilte med ny publikumsrekord med over 24 000 besøkande. Det er ein forbetring frå fjorårets rekord som var på 21.300.

NRK - 1 time siden

Åtte parterte kvinner funnet på søppelfylling i Kenya

Kenyansk politi har startet etterforskning etter å ha funnet flere parterte lik i en søppelfylling i hovedstaden Nairobi, skriver AFP. Hittil har åtte lik blitt hentet ut, alle av dem kvinner..

NRK - 2 timer siden

Svær ballong observert flere steder i Nord-Norge

NRK har fått flere tips fra folk som har sett en gigantisk ballong flyvende over flere steder i Nord-Norge. Den er blant annet observert fra Træna, Gildeskål, Bodø, Evenes, Evenskjær, Bardufoss og Vannøya. Det viser seg at ballongen er skutt opp fra Esrange Space Center i Kiruna.

NRK - 9 timer siden

Mistenkte knivstikking i Trondheim

Trøndelag politidistrikt meldte natt til søndag om det som skulle ha vært en knivstikking. En person var lettere skadet i Trondheim sentrum. Både det politiet antok var gjerningspersonen og den skadde forlot stedet etter hendelsen.

NRK - 3 timer siden

Brann i leilighet i Elverum

Politiet fikk melding om brann i en leilighet i flermannsbolig i Eleverum klokken 09.27. Det var ingen personer i leiligheten og øvrige beboere i bygget er evakuert.

NRK - 4 timer siden

Basehoppar omkom

Redningshelikopteret gjorde i natt funn av basehopparen som var sakna i Aurland. Då personen blei funnen like før midnatt blei personen funnen omkomen. Den omkomne var ein utanlandsk statsborgar, melder politiet.

NRK - 3 timer siden

Stoltenberg om Trump-attentatet: – Jeg er sjokkert

Nato-sjef Jens Stoltenberg fordømmer attentatforsøket på Donald Trump. – Jeg er sjokkert av attentatforsøket på tidligere president Trump. Jeg ønsker ham rask bedring og mine tanker går til de som ble rammet.

NRK - 4 timer siden

Politiet brøt opp rave i Østmarka

Omkring 100 personer skal ha deltatt på en ravefest på Grønmo i Østmarka natt til søndag. Høy musikk og berusete personer førte til at politiet brøt opp festen, melder de søndag morgen. – Vi har kontroll på stedet, musikken er slått av og vi oppløser festen nå.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com