NRK > Nyheter

Monday, 22 April, 19:00

NRK - 23 aug 23 kl. 07:37

Rapport: Somatisk sykdom blir oversett hos pasienter med psykiske lidelser

Symptomer på fysisk sykdom blir oversett hos pasienter med alvorlige psykiske lidelser. Det kan føre til manglende akutt og forebyggende helsehjelp, ifølge en ny rapport. Ukoms rapport viser en fare for at den psykiske lidelsen overskygger fysisk sykdom, skriver Ukom (Statens undersøkelseskommisjon for helse- og omsorgstjenesten) i en pressemelding. Overskygging betyr at symptomer på fysisk sykdom blir oversett, undervurdert eller forklart med den psykiske lidelsen. Rapporten peker på flere ting, blant annet mener Ukom at manglende ønske om hjelp skaper utfordringer for helsepersonell – og at det er usikkerhet rundt juridiske spørsmål knyttet til samtykke og bruk av tvang.
Les mer på NRK


Les mer om:
Ukom, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Rapport, Somatisk, sykdomblir , oversett, hos, pasientermed , psykiske, lidelser
Klartale - 20 apr 23 kl. 06:00

Tre år med en sykdom ingen ser

Brystsmerter og tung pust. Vondt i lungene. Utmattet av små ting.

Klartale - 22 dec 23 kl. 11:12

Nytt koronavirus på vei?

Det er mye sykdom i Norge nå. Mange får influensa og korona. Og en ny versjon av koronaviruset er på vei.

Aftenposten - 06 sep 23 kl. 02:00

Feilaktig om somatisk medisin

I en kronikk 31. august skriver psykiatriprofessor Sigmund Karterud at «det som skiller psykiske lidelser fra kroppslige….

NRK - 19 jun 23 kl. 12:07

Russlands advarer om myggbåren sykdom etter oversvømmelse

Oversvømmelsen i Kherson kan føre til utbrudd av myggbåren sykdom i områder med flom, ifølge Russlands forsvarsdepartement. Store områder i Kherson i Sør-Ukraina ble oversvømt da Kakhovka-demningen kollapset 6. juni.

VG - 17 aug 23 kl. 07:25

Springsteen avlyser konserter på grunn av sykdom

Sykdom setter en stopper for to konserter Bruce Springsteen skulle spilt med E Street Band denne uken. Det er ikke kjent hva slags sykdom det er snakk om..

Klartale - 08 nov 23 kl. 15:33

Bør vi tro på kjerringråd?

Høsten og vinteren er høytid. Da herjer virusene med oss mennesker. Kroppen blir slapp, du hoster og nyser.

Klartale - 10 nov 23 kl. 12:20

Har nok vaksiner mot korona

Vinterens bølge av korona er i full gang. Sykehusene og kommunene må være forberedt. Flere kan bli lagt inn på sykehus med sykdom.

NRK - 20 nov 23 kl. 15:15

Covid-19 ikke lenger en allmennfarlig sykdom

Covid-19 skal ikke lenger regnes som en allmennfarlig smittsom sykdom i Norge. Helse- og omsorgsdepartementet har vedtatt en endring i forskrift om allmennfarlige smittsomme sykdommer som fjerner covid-19 fra denne sykdomslisten. Samtidig oppheves covid-19-forskriften.

Klartale - 18 dec 23 kl. 06:00

Hvordan unngå å få influensa?

For tiden er det to ting som gjør folk syke. Det er influensa, som er en type forkjølelse og det er korona-viruset, som oppfører seg annerledes avhengig av personen.Preben Aavitsland jobber for Folkehelse-instituttet (FHI).

Klartale - 11 feb 24 kl. 06:20

– Min mor er en superhelt

Dette er et debattinnlegg. Meningene er skribentens egne. Din klare mening kan sendes inn her.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Vestre til TV 2: – Hadde selv privat helseforsikring

Mandag skrev TV 2 at helseminister Jan Christian Vestre tegnet private helseforsikringer til sine ansatte i selskapet Vestre AS i 2018. Nå bekrefter han til kanalen at avtalen også omfattet ham selv mens han var daglig leder. – Jeg har nå undersøkt dette nærmere og kan bekrefte at Vestre AS innførte en avtale om helseforsikring i 2018 da jeg var daglig leder.

NRK - 15 minutter siden

FN-rapportør: Gazas helsevesen fullstendig utslettet

Israels krigføring i Gaza er en krig mot retten til medisinsk behandling og har utslettet helsevesenet, sier FN-rapportør Tlaleng Mofokeng mandag. Hun er en uavhengig ekspert som er utnevnt av FNs menneskerettighetsråd, men som ikke uttaler seg på vegne av FN. – Dette har fra starten av vært en krig mot retten til helsetilbud og forsvarlig behandling.

NRK - 45 minutter siden

Tyskland: Tre personer siktet for spionasje for Kina

Tysk politi har pågrepet og siktet tre tyske statsborgere for spionasje til fordel for Kina, opplyser påtalemakten i en pressemelding. To menn og en kvinne er siktet for å ha overlevert sensitiv teknologi, som kan bli brukt til militære formål, til den kinesiske etterretningstjenesten MSS. Politiet har gjennomsøkt både boligene og arbeidsplassene til de tre og gjort flere beslag, ifølge pressemeldingen.

NRK - 1 time siden

TV-tårn har kollapset i Kharkiv

Et TV-tårn i den ukrainske byen Kharkiv har blitt truffet som følge av et russisk luftangrep, melder Reuters. En AFP-journalist på stedet melder at store deler av tårnet har kollapset. Det skaper store signalproblemer i området..

NRK - 1 time siden

FN-rapportør mener Israel bevisst påfører hungersnød i Gaza

Tlaleng Mofokeng, FNs spesialrapportør for rett til helsetjenester, har mandag holdt pressekonferanse i Geneva om helsesituasjonen på Gazastripen. Her kommer hun med harde ord mot Israel. – Ikke bare dreper og forårsaker Israel uopprettelig skade mot palestinske sivile med sine bombardementer, de og deres allierte påfører også bevisst og med vilje hungersnød, langvarig underernæring og dehydrering.

NRK - 2 timer siden

Alvorlig skadet etter arbeidsulykke på Tysnes

En mann er alvorlig skadet etter å ha fått den ene hånden inn i en vedkløyvemaskin på Tysnes, melder politiet. Ulykken skal ha skjedd i forbindelse med vedhogst. Mannen var våken og bevisst da nødetatene kom frem.

NRK - 2 timer siden

TV 2: Jan Christian Vestre tegnet privat helseforsikring for sine ansatte

Ansatte i møbelprodusenten Vestre AS fikk privat helseforsikring mens nåværende helseminister Jan Christian Vestre (Ap) var leder i bedriften. Det skriver TV 2. Vestre tiltrådte fredag som regjeringens nye helseminister.

NRK - 3 timer siden

En person skadet etter brann i hyttefelt i Åmli

En hytteeier skal ha fått brann og røykskader etter brann mellom hytter i et hyttefelt i Skjeggedal i Åmli. Han får nå hjelp fra ambulansepersonell på stedet. Brannvesenet begynner å få kontroll på brannen som har spredt seg over flere hundre kvadratmeter.

NRK - 2 timer siden

TV2: Jan Christian Vestre tegnet privat helseforsikring for sine ansatte

Ansatte i Vestre AS fikk privat helseforsikring mens nåværende helseminister Jan Christian Vestre (Ap) var leder i bedriften. Det skriver TV2. Vestre tiltrådte fredag som regjeringens nye helseminister.

NRK - 3 timer siden

19-åring siktet for to gullsmedran

En 19 år gammel mann er siktet for å ha ranet gullsmed David-Andersen i Oslo sentrum, samt en gullsmed i Bergen forrige måned. Vest politidistrikt har siktet en 19 år gammel mann med utenlandsk statsborgerskap for et gullsmedran hos Van Bergen på Bryggen i Bergen fredag 22. mars, skriver TV 2.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com