NRK > Nyheter

Monday, 04 March, 21:28

NRK - 23 aug 23 kl. 07:37

Rapport: Somatisk sykdom blir oversett hos pasienter med psykiske lidelser

Symptomer på fysisk sykdom blir oversett hos pasienter med alvorlige psykiske lidelser. Det kan føre til manglende akutt og forebyggende helsehjelp, ifølge en ny rapport. Ukoms rapport viser en fare for at den psykiske lidelsen overskygger fysisk sykdom, skriver Ukom (Statens undersøkelseskommisjon for helse- og omsorgstjenesten) i en pressemelding. Overskygging betyr at symptomer på fysisk sykdom blir oversett, undervurdert eller forklart med den psykiske lidelsen. Rapporten peker på flere ting, blant annet mener Ukom at manglende ønske om hjelp skaper utfordringer for helsepersonell – og at det er usikkerhet rundt juridiske spørsmål knyttet til samtykke og bruk av tvang.
Les mer på NRK


Les mer om:
Ukom, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Rapport, Somatisk, sykdomblir , oversett, hos, pasientermed , psykiske, lidelser
Klartale - 20 apr 23 kl. 06:00

Tre år med en sykdom ingen ser

Brystsmerter og tung pust. Vondt i lungene. Utmattet av små ting.

Klartale - 22 dec 23 kl. 11:12

Nytt koronavirus på vei?

Det er mye sykdom i Norge nå. Mange får influensa og korona. Og en ny versjon av koronaviruset er på vei.

Aftenposten - 06 sep 23 kl. 02:00

Feilaktig om somatisk medisin

I en kronikk 31. august skriver psykiatriprofessor Sigmund Karterud at «det som skiller psykiske lidelser fra kroppslige….

NRK - 19 jun 23 kl. 12:07

Russlands advarer om myggbåren sykdom etter oversvømmelse

Oversvømmelsen i Kherson kan føre til utbrudd av myggbåren sykdom i områder med flom, ifølge Russlands forsvarsdepartement. Store områder i Kherson i Sør-Ukraina ble oversvømt da Kakhovka-demningen kollapset 6. juni.

VG - 17 aug 23 kl. 07:25

Springsteen avlyser konserter på grunn av sykdom

Sykdom setter en stopper for to konserter Bruce Springsteen skulle spilt med E Street Band denne uken. Det er ikke kjent hva slags sykdom det er snakk om..

Klartale - 08 nov 23 kl. 15:33

Bør vi tro på kjerringråd?

Høsten og vinteren er høytid. Da herjer virusene med oss mennesker. Kroppen blir slapp, du hoster og nyser.

Klartale - 10 nov 23 kl. 12:20

Har nok vaksiner mot korona

Vinterens bølge av korona er i full gang. Sykehusene og kommunene må være forberedt. Flere kan bli lagt inn på sykehus med sykdom.

NRK - 20 nov 23 kl. 15:15

Covid-19 ikke lenger en allmennfarlig sykdom

Covid-19 skal ikke lenger regnes som en allmennfarlig smittsom sykdom i Norge. Helse- og omsorgsdepartementet har vedtatt en endring i forskrift om allmennfarlige smittsomme sykdommer som fjerner covid-19 fra denne sykdomslisten. Samtidig oppheves covid-19-forskriften.

Klartale - 18 dec 23 kl. 06:00

Hvordan unngå å få influensa?

For tiden er det to ting som gjør folk syke. Det er influensa, som er en type forkjølelse og det er korona-viruset, som oppfører seg annerledes avhengig av personen.Preben Aavitsland jobber for Folkehelse-instituttet (FHI).

Klartale - 11 feb 24 kl. 06:20

– Min mor er en superhelt

Dette er et debattinnlegg. Meningene er skribentens egne. Din klare mening kan sendes inn her.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

SVT: Eksplosjon i boligblokk sør i Stockholm

Svensk politi fikk melding om eksplosjonen halv ni mandag kveld. Den skal ha skjedd i oppgangen i blokken. Det meldes ikke om at noen er skadd.

NRK - 1 time siden

FN: – Grunn til å tro på meldinger om seksuell vold

En gruppe FN-eksperter sier det er skjellig grunn til å feste lit til meldingene om at det ble begått seksuell vold, deriblant voldtekter, under Hamas-angrepet på Israel 7. oktober i fjor. Ekspertgruppen, ledet av FNs spesialutsending for seksuell vold i konfliktområder, Pramila Patten, besøkte Israel i perioden 29.

NRK - 1 time siden

Hamas vet ikke hvor mange gisler som fortsatt er li live

– Vi vet ikke eksakt hvor mange av fangene som er i live eller døde, drept som følge av angrep eller sult sier Bassen Naim, som sitter i ledelsen i Hamas, til nyhetsbyrået AFP. – Det er fanger som holdes av flere grupper på flere steder i det palestinske territoriet, sier han. Naim som er tidligere helseminister på Gazastripen, sier videre at en våpenhvile er nødvendig «så vi kan få sjekket dette, finne navn, antall og status på hvorvidt de er i live eller døde».

NRK - 2 timer siden

Misbrukte navnet til Røde Kors: Kjøpte varer til verdi på over 268.000 kroner

To brødre i 20-årene fra Lørenskog er tiltalt for å ha misbrukt andres kreditt- eller bankkort for egen vinning. De tiltalte møtte mandag i Romerike og Glåmdal tingrett. Fra mars til mai 2023 bestilte de varer ved flere elektronikkbutikker til en samlet verdi på over 268 000 kroner med andres bank-og kredittkort.

NRK - 1 time siden

Israel beskylder FN for å holde tett om Hamas-overgrep

Den israelske utenriksministeren Israel Katz sa mandag at han har kalt hjem Israels ambassadør til FN, Gilad Erdan, for umiddelbare konsultasjoner. Katz vil drøfte med ambassadøren det Israel hevder var massevoldtekter og seksuell vold utført av Hamas-krigere 7. oktober og manglende behandling i FN.

NRK - 1 time siden

Jusstudentene i Oslo mener fakultetet er preget av usunn konkurransekultur

Hverdagen til jusstudentene i Oslo er sterkt preget av usunn konkurranse og karakterpress, ifølge en undersøkelse. I tillegg til å oppgi at studiehverdagen er preget av konkurranse, opplever 80 prosent av deltakerne karakterpress, skriver NTB. Det er ifølge en nylig utført læringsmiljøundersøkelse av Senter for erfaringsbasert juridisk læring (Cell) ved Det juridiske fakultet i Oslo.

NRK - 1 time siden

Foreløpig obduksjonsrapport etter dødsfall

Politiet har mottatt den foreløpige obduksjonsrapporten, etter at en mann ble funnet død i en bolig i Notodden sentrum forrige mandag, skriver Telen. – Det virker som om mannen har dødd alene. Alt tyder på at det ikke har vært noen andre omstendigheter rundt dette dødsfallet, sier etterforskningsleder Jarle Lindeland hos Kongsberg-politiet.

NRK - 3 timer siden

HKH Kronprins Haakon Magnus på besøk i Trøndelag

Heimevernsdistrikt 12 i Trøndelag og operasjon Gunge fikk i dag besøk av HKH Kronprins Haakon Magnus, det skriver Heimevernet i en pressemelding. Kronprinsen skal ha fått møte ukrainske soldater som for tiden får fagutdannelse innen skarpskyting, sanitet og grunnleggende ledelse. – Det var veldig hyggelig at Kronprinsen tok seg tid til å besøke oss her i Trøndelag i dag, og se nærmere på den innsatsen våre instruktører legger i den viktige jobben med å gi fagutdannelse til ukrainske soldater.

NRK - 2 timer siden

USA innfører sanksjoner mot Zimbabwes president

Ifølge det amerikanske finansdepartementet blir i alt tre instanser og elleve personer, deriblant presidentparet og visepresident Constantino Chiwenga gjenstand for sanksjoner på grunn av deres angivelige innblanding i korrupsjon og menneskerettsbrudd. President Emmerson Mnangagwa anklages blant annet for å beskytte gull- og diamantsmuglere som opererer i Zimbabwe, for å ha beordret statsansatte til å tilrettelegge for salg av gull og diamanter på det svarte markedet, og for å ha mottatt bestikkelser for dette. En talsmann for regjeringen i Zimbabwe avviser anklagene.

NRK - 2 timer siden

Dømt til tvungent psykisk helsevern

En mann i 60-årene er fortsatt dømt til tvungent psykisk helsevern, etter at han forsøkte å drepe huseieren sin i 2013. Beslutningen om tvungent psykisk helsevern er senere forlenget gjentatte ganger, senest i 2021. Mannen har selv samtykket til dette, også denne gangen, og blir dermed boende på institusjon fremover..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com