NRK > Nyheter

Wednesday, 29 June, 09:17

NRK - 30 mar 22 kl. 07:49

Rapport: Russiske enheter har trukket seg tilbake til Hviterussland

Russiske styrker har lidd store tap og har blitt tvunget til å trekke seg tilbake til Hviterussland for å omgruppere, ifølge britisk etterretning. – Dette fører til ytterligere press på Russlands allerede anstrengte logistikkproblemer og viser problemene som Russland har med å reorganisere sine enheter inne i Ukraina, skriver det britiske forsvarsdepartementet i sin daglige etterretningsoppdatering. Departementet skriver videre at Russland trolig vil kompensere manglende framgang på bakken med å fortsette med tung artilleribeskytning og rakettangrep. (NTB).
Les mer på NRK


Les mer om:
Hviterussland, Russlands, Russland, Ukraina, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Rapport, Russiske, enheterhar , trukket, seg, tilbake, til, Hviterussland
NRK - 09 apr 22 kl. 04:03

USA: Tusener av russiske soldater nær Kharkiv

Tusener av russiske soldater har samlet seg nær utkanten av den ukrainske byen Kharkiv, ifølge en høytstående tjenestemann i USAs forsvarsdepartement. Antallet taktiske enheter nær den russiske grensebyen Belgorod har økt fra 30 til 40, ifølge Pentagon-tjenestemannen. Han oppgir ikke nøyaktig tall på hvor mange flere soldater det dreier seg om, men sier at denne type bataljoner typisk består av 600-1000 soldater.

NRK - 22 maj 22 kl. 23:40

Flere russiske soldater sier opp

CNN har snakket med en russisk offiser som sa opp kontrakten sin i hæren etter noen uker i Ukraina. Han sier at han ikke er alene om å trekke seg fra felttoget. Aleksei Tabalov som leder en organisasjon som hjelper russiske soldater, sier til CNN at han har hjulpet flere som vil hjem.

Klartale - 25 feb 22 kl. 13:36

Dette har skjedd til nå i krigen i Ukraina

Russland har angrepet Ukraina. Flere ukrainske byer har blitt bombet og russiske soldater går mot hovedstaden Kyiv.Hvordan startet dette?

NRK - 05 apr 22 kl. 15:52

Latvia og Estland utviser 27 russiske diplomater

Både Latvia og Estland varsler stenging av russiske konsulater og utvisning av diplomater tirsdag. – Tatt i betraktning krigsforbrytelsene som er begått av russiske styrker i Ukraina, har Latvia besluttet å stenge de russiske generalkonsulatene i Daugavpils og Liepaja, og utvise 13 russiske diplomater og ansatte, skriver utenriksminister Edgars Rinkevics på Twitter. Estland utviser 14 russiske ansatte, hvorav sju har diplomatisk status, og stenger konsulatene i Narva og Tartu, står det i en uttalelse fra det estiske utenriksdepartementet.

Klartale - 20 apr 22 kl. 09:01

Russland misfornøyd med boikott fra norske turistselskap

Norske turister på Svalbard vil gjerne ha med seg unike opplevelser. Da er det vanlig med et besøk til de russiske byene Barentsburg og Pyramiden. Tidligere bestilte norske turistbedrifter ofte lunsj og annet opplegg i de russiske byene.

NRK - 23 feb 22 kl. 21:36

Aktorer har trukket seg i Trump-sak

Aktorene Carey R. Dunne og Mark F. Pomerantz har trukket seg i etterforskningen av tidligere president Donald Trump og forretningene hans, skriver New York Times.

NRK - 02 jun 22 kl. 16:16

Den russiske Østersjøflåten øver på kampberedskap

Den russiske Østersjøflåten har startet en øvelse i Kaliningrad. Flere enn 1.000 soldater deltar i øvelsen, opplyser den russiske marinen.

NRK - 23 jun 22 kl. 07:02

Guvernør: Russland har tatt to bosettinger nær Luhansk

Russland har tatt to bosettinger nær Luhansk, melder Reuters, og siterer guvernøren i området. – Vi fortsetter å holde tilbake russerne i Sieverodonetsk og Sirotin. Okkupantene ødelegger industrien i Sieverodonetsk, skriver guvernør Serhij Hajdaj i en melding på Telegram.

NRK - 21 mar 22 kl. 22:36

Russisk avis meldte om 9861 drepte russiske soldater

Den pro-russiske avisen Komsomolskaya Pravda skrev mandag at 9861 russiske soldater har mistet livet så langt under invasjonen av Ukraina. Videre meldte de at 16.153 var blitt såret.

NRK - 06 apr 22 kl. 01:27

Twitter begrenser russiske konti

Twitter ha innført restriksjoner på mer enn 300 kontoer som tilhører russiske offisielle institusjoner og personer. Det gjelder blant annet kontoene til president Vladimir Putin, den russiske regjeringen og landets ambassader. Restriksjonene gjennomføres som en endring i algoritmene som innebærer at meldingene fra disse kontoene ikke lenger vil bli anbefalt, dukket opp i strømmen eller som varsler, opplyser Twitter ifølge BBC.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Norge bidrar i våpenleveranser til Ukraina

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) sier onsdag at Norge sammen med Storbritannia bidrar til å sende langtrekkende presisjonsartilleri til Ukraina, skriver NTB. Statsministeren gjorde donasjonen av langtrekkende rakettartilleri av typen MLRS på Natos toppmøte i Madrid. Norge donerer også mer artilleriammunisjon til Ukraina.

NRK - 10 minutter siden

Norge sender langtrekkende artilleri til Ukraina

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) sier onsdag at Norge sammen med Storbritannia bidrar til å sende langtrekkende presisjonsartilleri til Ukraina..

NRK - 5 minutter siden

Støre lettet over svensk-finsk enighet med Tyrkia

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) mener det er en lettelse og glede for Norge at motforestillingene mot svensk og finsk Nato-medlemskap er ryddet av veien. – Jeg kjenner en veldig lettelse, sa Støre da han møtte norsk presse på Natos toppmøte i Madrid onsdag. Det er ventet at Natos ledere senere onsdag vil vedta å invitere Sverige og Finland inn i alliansen.

NRK - 15 minutter siden

Reisekaos i Tyskland – problemet skal være løst

Tyskland måtte begrense flytrafikken i store deler av landet på grunn av tekniske problemer ved et flykontrollsenter onsdag, skriver Focus. Problemene skal ha ført til flere forsinkelser og kanselleringer, ifølge Reuters. Ved 8.

NRK - 30 minutter siden

Stoltenberg varsler «fundamentalt skifte» i Nato

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg mener alliansen vil gjennomgå en transformasjon på toppmøtet i Madrid. – Dette er den største overhalingen av vårt kollektive forsvar siden den kalde krigens slutt, sa Stoltenberg da han ankom til toppmøtet onsdag formiddag. Ifølge ham vil stats- og regjeringssjefene på toppmøtet vedta å utplassere flere framskutte styrker og forhåndslagre mer våpen på østflanken.

NRK - 45 minutter siden

Altinn melder om ustabilitet i tjenestene

– Enkelte brukere kan oppleve ustabilitet i Altinn, skriver tjenesten på sine nettsider. De jobber med å rette problemet. Altinn er en internettportal for digital dialog mellom næringslivet, privatpersoner og offentlige etater..

NRK - 1 time siden

Gjelsten trekker seg ut av Molde – Kjell Inge Røkke blir eneeier

Kjell Inge Røkke kjøper opp Bjørn Rune Gjelstens eierandel på en tredel i Molde Fotball AS. – Kjell Inge har gjennom 30 år vært en drivende kraft i utviklingen av Molde Fotball AS og Molde FK, og siden 2013 har Bjørn Rune vært deleier. Bjørn Rune velger nå å tre ut som eier, men vi er sikre på at han fortsatt er en ivrig supporter og bidragsyter til Molde FK, sier styreleder Leif-Arne Langøy i Molde Fotball AS til klubbens hjemmeside.

NRK - 1 time siden

Tidenes høyeste krafteksport i 2021, melder Statistisk sentralbyrå

Eksporten av kraft økte med 30 prosent i 2021 sammenlignet med snittet for de siste fem årene, og var det høyeste noensinne. Kraftproduksjonen i Norge økte med 1,9 prosent fra 2020 til 2021. Det melder Statistisk sentralbyrå i en pressemelding onsdag..

NRK - 1 time siden

Kamp om parkeringsplass endte med gigantbot

Kvinnen ble rasende da en bilist kuppet parkeringsplassen hun holdt av på Storosenteret i Oslo. Nå er hun dømt til å betale 45.000 kroner i bot og erstatning.

NRK - 1 time siden

VG: 75 fly innstilt i dag

Ifølge Avinor er 75 flyavganger kansellert onsdag 29. juni. 17 av de berørte flyavgangene er utenlands og 58 innenlands.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com