NRK > Nyheter

Sunday, 26 March, 17:40

NRK - 03 feb 23 kl. 15:32

Rødt vil legge ned Bane Nor – ønsker full gjennomgang av jernbanen i Norge

Rødt-leder Bjørnar Moxnes har fått nok av problemene med Follobanen, og ønsker å legge ned Bane Nor. Partileder i Rødt, Bjørnar Moxnes, mener Bane Nor må legges ned i sin nåværende form, og at hele jernbanen må samles i én integrert organisasjon. – Kaoset i Bane Nor er et ektefødt barn av jernbanereformen, sier Moxnes til Frifagbevegelsen. – Regjeringa må slutte å se på dette som enkelthendelser. Det er åpenbart at noe ikke fungerer som det skal.
Les mer på NRK


Les mer om:
Bjørnar Moxnes, Follobanen, Bane Nor, Rødt, Moxnes, Frifagbevegelsen, Sporveien, Oslo, Sæthre, Norsk Jernbaneforbund, NTB, Norge

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Rødt, vil, legge, ned, Bane, Nor, ønsker, full, gjennomgang, av jernbanen i Norge
NRK - 10 nov 22 kl. 13:12

«Ocean Viking» får legge til kai i franske Toulon

Det norskregistrerte redningsskipet «Ocean Viking» har fått tillatelse til å legge til kai i den franske byen Toulon. Innenriksminister Gérald Darmanin fordømte Italias manglende vilje til å la skipet legge til kai da han torsdag kunngjorde at Frankrike har gitt grønt lys. Så langt har franske myndigheter sagt ja til at tre syke migranter samt én hjelpearbeider få gå i havn.

Klartale - 09 jan 23 kl. 14:15

Støre sier han vil gjøre alt for å få ned prisene på strøm

Jonas Gahr Støre er Norges statsminister. De siste årene har det vært mye prat om prisene på strøm. De har vært veldig høye, noe som har ført til at staten har måttet støtte folk med penger for å betale regningene.

NRK - 25 okt 22 kl. 12:00

Sp vil legge ned Jernbanedirektoratet

Senterpartiet går inn for å legge ned Jernbanedirektoratet. I tillegg har partiet vedtatt at oppsplittingen av togtrafikken på Østlandet må stanses. – Senterpartiets landsstyre har lite forståelse for hvilke samfunnsoppdrag Jernbanedirektoratet har å løse all den tid jernbanereformen ikke videreføres.

Klartale - 15 feb 23 kl. 16:15

Her kan du glede deg til våren

I Nord-Norge har det vært kraftig uvær. Slik vil det fortsette også torsdag. Men det vil roe seg før helgen.

Klartale - 13 feb 23 kl. 09:40

Ukjent ting skutt ned fra lufta av USA

Amerikanske jagerfly skjøt ned en flygende ting søndag. Det er tredje nedskytingen på tre dager. Denne gangen i delstaten Michigan.

NRK - 05 mar 23 kl. 16:01

Fylkeslag i Senterpartiet vil ha omkamp om sykehusplanene på Gaustad

I forkant av årets Sp-landsmøte tar flere fylkeslag til orde for å skrote planene om å legge ned Ullevål og bygge et nytt Rikshospital på Gaustad. – Slik planleggingen av nytt Oslo universitetssykehus (OUS) har utviklet seg, er det klar at en realisering av prosjektet vil bli svært dyrt, ha stor risiko for overskridelser og vil fortrenge nødvendig drift og investeringer i spesialisthelsetjenesten over hele landet, heter det i en resolusjon som ble vedtatt på fylkesårsmøtet til Akershus Sp i helgen. Planene om å legge ned Ullevål sykehus og bygge nytt Rikshospital må stanses, slår fylkeslaget fast.

NRK - 18 feb 23 kl. 19:18

Kina varsler forslag til fredsplan for Ukraina

Kina har planer om å legge fram et forslag til fredsplan for Ukraina innen kort tid, ifølge Beijings toppdiplomat Wang Yi. – Vi vil legge fram noe, sa Wang på sikkerhetskonferansen i München lørdag. Det som Kina vil legge fram, er ifølge Wang Kinas innstilling til politisk løsning på Ukraina-krisen.

NRK - 06 okt 22 kl. 10:39

Eldreombudet utfordrer SV

Eldreombudet ber SV stanse forslaget om å legge ned Eldreombudet i høstens forhandlinger på Stortinget. I forslaget til statsbudsjett foreslår regjeringen i dag å legge ned Eldreombudet i 2023. – Det er skuffende at regjeringa fremmer et forslag om nedlegging kort tid etter at Stortinget enstemmig opprettet Eldreombudet ved lov, sier eldreombud Bente Lund Jacobsen.

Klartale - 11 okt 22 kl. 16:00

Tror de kan vinne mot England neste gang

– Det er veldig fint for oss å matche oss mot bedre lag. Da får vi en realitetssjekk på hvor lista ligger. Det sier Aurora Mikalsen til nyhetsbyrået NTB.

NRK - 21 okt 22 kl. 13:38

Statsadvokaten vil legge ned påstand om å frifinne Viggo Kristiansen

Oslo statsadvokatembeter vil legge ned påstand om frifinnelse av Viggo Kristiansen i tråd med Riksadvokatens beslutning. Det bekrefter Oslo statsadvokatembeter i en pressemelding..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Brannvesenet rykte ut etter tulletelefon

Klokka 16.20 rykte naudetatane ut med store ressursar til melding om brann i Borre i Vestfold og Telemark. På staden viste det seg at nokre barn hadde ringt inn ei falsk melding.

NRK - 2 timer siden

Benbrudd på 900 meter over havet

En kvinne har pådratt seg et benbrudd på Kavringtinden i Lyngen, på omtrent 900 meter over havet. Hun er del av et utenlandsk turfølge på seks, melder politiet. Redningshelikopter er på vei til stedet.

NRK - 45 minutter siden

Tass: Ukrainsk drone angreip bysentrum

Det russiske nyheitsbyrået Tass melder at ein ukrainsk drone skal ha treft eit bysentrum i Russland og skada to personar. Dronen skal ha vore av typen Tupolev og var fylt med eksplosiv. Tass siterer ikkje opne kjelder i meldinga, og russiske styresmakter har ikkje enno kommentert hendinga..

NRK - 1 time siden

Russland benådar 5000 kriminelle Wagner-soldatar

Over 5000 kriminelle som har kjempa for det private militære selskapet Wagner-gruppa mot Ukraina er benåda av russiske styresmakter. Fleire tusen menn i russiske fengsel har blitt rekrutterte til Wagner-gruppa, der dei har fått moglegheit til å bli slopne fri mot å delta i krigen i Ukraina. – Til no har over 5000 menneske blitt lauslatne og benåda etter å ha fullført kontraktane deira med Wagner, seier Wagner-sjef Jevgenij Prigozjin på Telegram.

NRK - 1 time siden

Årsak til straumstans funnen

Nettselskapet Elvia har funne feilen til straumbrotet i søre Oslo, skriv politiet på Twitter. Årsaka til røykutviklinga skal ha vore kortslutning i ein spenningstransformator. Brannvesenet melder at røyken er ute av trafostasjonen i Øvre Prinsdals vei.

NRK - 1 time siden

Vedum vil ruste Sp for ny EU-kamp

Høgre-leiar Erna Solberg fortalde landsmøtet i partiet at det er på høg tid at Noreg melder seg inn i EU. Trygve Slagsvold Vedum i Senterpartiet meiner hans eige parti no må ruste seg til ny EU-kamp. – Vi som meiner at eit EU-medlemskap vil svekke folkestyret, tar dette på fullt alvor, seier han..

NRK - 1 time siden

Ung mann siktet for blind vold mot mann i 80-årene

En mann i 80-årene ble lørdag utsatt for vold på Tjensvoll i Stavanger. Det skriver Aftenbladet. En ung mann i tenårene er pågrepet, siktet for grov kroppskrenkelse.

NRK - 2 timer siden

Brann i trafostasjon – 40.000 var utan straum

Over 40.000 husstandar miste straumen i Oslo-bydelen Søndre Nordstrand og i Nordre Follo kommune søndag ettermiddag. – Det er sør i Oslo, frå Bøler og sørover, der vi har eit stort straumbrot.

NRK - 1 time siden

Agatha Christie-bøker har blitt omskrivne

Det er blitt gjort endringar i ei rekkje bøker av Agatha Christie, ifylgje The Telegraph. Det er snakk om bøker om Miss Marple og Hercule Poirot. Bøkene skal ha blitt gjennomgått av såkalla sensitivitetslesarar på oppdrag frå forlaget HarperCollins.

NRK - 2 timer siden

Turgåar med beinbrot henta av helikopter

I eit utanlandsk turfylgje på seks personar har ei kvinne pådratt eg eit beinbrot ved Kavringtinden i Lyngsalpene i Troms..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com