NRK > Nyheter

Tuesday, 28 November, 12:02

NRK - 23 maj 23 kl. 14:28

Rødt: Urettferdig trygdeoppgjør

- Det går ikke an å betale regningene med prosent. Når regjeringen nå legger opp til er trygdeoppgjør med flatt prosenttillegg, betyr det at de med lavest pensjon og lavest trygd får minst. Det er urettferdig, sier Mimir Kristjansson, stortingsrepresentant for Rødt. Partiet mener regjeringa i stedet burde ha gått for et kronetillegg eller et lavtrygdstillegg. Tirsdag ble det kjent at grunnbeløpet i folketrygden økes med 6,41 prosent til 118.
Les mer på NRK


Les mer om:
Mimir Kristjansson, Rødt, Freddy André, Stortinget, SV

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Rødt, Urettferdig, trygdeoppgjør
NRK - 22 feb 23 kl. 16:21

Pensjonistene krever minst 7 prosent vekst i trygdeoppgjøret

Pensjonistene må bli inntektsvinnerne i år, mener forbundsleder Jan Davidsen. Pensjonistforbundet vil kreve minst 7 prosent vekst i trygdeoppgjøret til våren. Pensjonistene har vært inntektstapere i ti år på rad, ifølge Davidsen.

NRK - 23 maj 23 kl. 13:57

Trygdeoppgjøret er klart: Grunnbeløpet i folketrygden økes med 6,41 prosent til 118.620 kroner

Pensjonistene er nærmest garantert økt kjøpekraft i år etter at trygdeoppgjøret kom i havn. Grunnbeløpet i folketrygden økes med 6,41 prosent til 118.620 kroner.

E24 - 23 maj 23 kl. 14:01

Trygdeoppgjøret er klart

Pensjonistene er nærmest garantert økt kjøpekraft i år etter at trygdeoppgjøret kom i havn..

NRK - 25 apr 23 kl. 18:20

ANC mener Sør-Afrika bør forlate ICC

President Cyril Ramaphosa og regjeringspartiet ANC mener Sør-Afrika bør trekke seg fra Den internasjonale straffedomstolen (ICC). ICC utstedte i forrige måned arrestordre på Russlands president Vladimir Putin, noe som innebærer at Sør-Afrika er pålagt å pågripe ham dersom han stiller på toppmøtet i de såkalte Bricks-landene i august. Sør-Afrika er vertsnasjon for årets toppmøte, der Ramaphosa og lederne fra Russland, Brasil, India og Kina etter planen skal møtes.

VG - 17 jul 23 kl. 15:27

Opptak til studier: Urettferdig og unødvendig

Opptak til studier: Urettferdig og unødvendig.

NRK - 06 nov 23 kl. 15:26

Donald Trump har ankommet retten i New York: – Urettferdig

Flere medier melder at den tidligere amerikanske presidenten Donald Trump har ankommet rettslokalene i New York. Han skal vitne i den sivile rettssaken mot ham, der han, selskapet hans og sønnene er tiltalt for å ha forfalsket verdiene på eiendelene deres slik at de fremsto høyere enn de var. Det er ventet at han skal vitne rundt klokken 16 norsk tid.

NRK - 13 jun 23 kl. 10:35

Løfter sosialhjelpssatser med 10 prosent

SV og regjeringspartiene er i budsjettforhandlingene blitt enige om å løfte sosialhjelpssatsene med 10 prosent. – Det blir en varig økning for mange med dårlig råd. Og det blir endelig slutt på at trygdemottakere mister bostøtte når de får etterbetalt for trygdeoppgjøret, sier SVs finanspolitiske talsperson Kari Elisabeth Kaski.

Aftenposten - 25 jan 23 kl. 15:50

Reagerer på billettendringer hos serielederen: – Ekstremt urettferdig

Engasjementet rundt Arsenal er på topp for tiden. Det skaper vansker for norske fans..

VG - 25 jan 23 kl. 15:50

Reagerer på billettendringer hos serielederen: – Ekstremt urettferdig

Engasjementet rundt Arsenal er på topp for tiden. Det skaper vansker for norske fans..

NRK - 02 feb 23 kl. 09:42

Mindre korrupsjon i Afghanistan under Taliban

Etter at USA og andre vestlige land hjalp en allianse av krigsherrer og opprørere til makten i Kabul i 2001, strømmet milliardene inn til regimet i Kabul. Det resulterte i massiv korrupsjon. Da Taliban rykket inn i Kabul høsten 2021 lå Afghanistan på 174.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Vil gjere Frankrike røykfritt

Den franske regjeringa sa tysdag at dei ville forby røyking på alle strendene i landet, i offentlege parkar og skogar og i nærleiken av skular. – Frå no av vil røykfrie område vere norma,sa helseminister Aurelien Rousseau til journalistar på ein presentasjon av antirøykeprogrammet til regjeringa. Skattane på tobakk skal også aukast og waping skal bli forbode.

NRK - 15 minutter siden

Skuffa over at Sverige ikkje er med

Nato-sjef Jens Stoltenberg hadde håpa at Tyrkia og Ungarn hadde godkjent Sveriges medlemssøknad før Natos utanriksministermøte. Men framleis vaiar ikkje det svenske flagget blant dei andre framfor Nato-hovudkvarteret i Brussel. – Eg hadde håpa at Sverige hadde vorte medlem før møtet.

NRK - 30 minutter siden

Siktet i Jonas-saken varetektsfengsles i tre nye uker

30-åring som er siktet for drap eller medvirkning til drap på Jonas Aarseth Henriksen varetektsfengsles i tre nye uker. Det kommer frem i en kjennelse fra Ringerike, Asker og Bærum tingrett tirsdag. Elverum-mannen ble pågrepet 20.

NRK - 45 minutter siden

Fryktar båtflyktningar frå Russland

Det svenske forsvaret fryktar at det kan kome båtflyktningar frå den russiske enklaven Kaliningrad. Dette som ein del av Russland sine forsøk på å destabilisere regionen, melder SVT. I ein ny rapport blir det peika på som eit av fleire scenario saman med dataangrep og sabotasjeaksjonar under vatn.

NRK - 1 time siden

Hjelpen har nådd fram

Flere tonn nødhjelp har nådd inn i den nordlige delen av Gazastripen, opplyser FNs nødhjelpskontor (OCHA) tirsdag. Det er blant annet snakk om ferdige måltider, drikkevann, telt og tepper, samt medisiner, ifølge FN-byrået. Det ble også levert drivstoff til strømproduksjon og utstyr til driften av avsaltings- og avløpsrenseanlegg og vannpumpestasjoner.

NRK - 1 time siden

Avisa Oslo: Grunde Almeland tar ikke gjenvalg som Oslo Venstre-leder

Grunde Almeland stiller ikke til gjengvalg som leder for Oslo Venstre. Det melder Avisa Oslo. Almeland svarer til Avisa Oslo at han ønsker å gi andre i partiet muligheten til å prøve seg i vervet.

NRK - 1 time siden

Norges Bank-tabbe: Publiserte tall for tidlig

Ved en feil publiserte Norges Bank deler av sin rapport Regionalt nettverk tirsdag. Den skulle egentlig vært publisert torsdag neste uke. Rapporten er en form for temperaturmåling av den norske økonomien, og viser hvordan ulike næringer ser for seg at ståa i økonomien vil være fremover.

NRK - 1 time siden

BankID endeleg på nynorsk

I 20 år har BankID vore tilgjengeleg på bokmål og engelsk. No er også nynorsk eit alternativ for dei som ønskjer det. – BankID er ein sentral og synleg teneste i den moderne kvardagen.

NRK - 2 timer siden

Brann i bolig i Farsund: – Helt overtent

Det brenner i et bolighud på Vanse i Farsund, melder politiet på X. – Huset er helt overtent. Vi har kontroll på beboer i huset.

NRK - 1 time siden

Doblar prisane under OL

Prisane på offentleg transport vil bli dobla under OL i Paris neste sommar. Det er varsla kaos i kollektivtrafikken i heile regionen under leikane som startar 26. juli.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com