NRK > Nyheter

Tuesday, 06 June, 02:47

NRK - 19 dec 22 kl. 13:23

Råd vil avkriminalisere sexkjøp som ikke omfattes av lovens forbud mot seksuelle krenkelser

Sexkjøp mellom voksne bør avkriminaliseres, såfremt handlingene ikke omfattes av straffelovens kapittel om seksuallovbrudd, mener straffelovrådet. Rådet har gjennomgått hele kapitlet i straffeloven, først og fremst for å sikre at retten til selv å bestemme hvem man vil ha sex med, tilstrekkelig vernes. – All seksuell samhandling må bygge på frivillighet. Straffeloven må sikre vern mot seksuelle krenkelser, som er seksuelle handlinger som ikke er frivillige. Som en konsekvens av dette foreslår rådet å avkriminalisere sexkjøp mellom voksne som ikke innebærer seksuelle krenkelser, sa rådets leder Linda Gröning da hun overrakte sin rapport til justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) mandag ettermiddag.
Les mer på NRK


Les mer om:
Linda Gröning, Emilie Enger Mehl, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Råd, vil, avkriminalisere, sexkjøpsom , ikke, omfattesav , lovens, forbud mot seksuelle krenkelser
NRK - 07 mar 23 kl. 06:01

Tajik seier nei til å endre sexkjøp-lova

Stortingsrepresentant for Ap frå Rogaland, Hadia Tajik vil ikkje vrake sexkjøp-lova, som kriminaliserer sexkjøp. Til Klassekampen seier Tajik at ho meiner dette trass i at Straffelovrådet, oppretta av Solbergregjeringa, vil avkriminalisere sexkjøp. Nestleiar i Høgre sitt kvinneforum, Sandra Bruflot, vil avvikle sexkjøp og meiner fleire kvinner blir utsette for vald og diskriminering på grunn av lova..

NRK - 04 jan 23 kl. 03:47

Høyresiden vil skrote sexkjøpsloven

Høyresiden mener sexkjøpsloven har liten betydning og ikke virker og vil avskaffe den. Regjeringen sier de skal vurdere saken. Siden sexkjøpsloven kom i 2009, har antallet som blir anmeldt for kjøp av seksuelle tjenester, gått opp og ned.

NRK - 11 maj 23 kl. 11:25

Vil ikke avkriminalisere bruk av narkotika – setter ned nytt utvalg

Tre erfarne jurister får ett år på seg til å finne en løsning på hvordan rusavhengige kan møtes med behandling og ikke straff når de blir tatt med narkotika. Det kommer fram av mandatet til det offentlige utvalget som torsdag ble utnevnt i statsråd. Pensjonert lagmann Hans-Petter Jahre, lagmann Tonje Vang og professor Ørnulf Øyen skal innen mai neste år komme med en avklaring om behovet for lovendringer når det gjelder hvordan man kan følge opp rusavhengige som blir tatt med mindre mengder narkotika til eget bruk.

Klartale - 20 timer siden

Dette er partienes viktigste saker

11. september 2023 er valgdagen for kommune- og fylkestingsvalget. Der skal det bestemmes hvem som skal styre de ulike kommunestyrene og fylkestingene rundt om i landet.

NRK - 25 mar 23 kl. 04:10

Homonettverk vil avskaffe hallikparagrafen

Arbeiderpartiets homonettverk håper å få Ap-landsmøtet med seg på å vrake hallikparagrafen og evaluere sexkjøpsloven. I begrunnelsen peker homonettverket på at LHBT+-organisasjoner mener det finnes for lite kunnskap om kjøp og salg av sex blant mennesker som bryter med normer for kjønn og seksualitet, skriver Klassekampen. – Vi mener det er behov for å ta tempen på loven på ny, og skaffe ny kunnskap om hvordan den slår ut, sier nettverkets leder Jon Reidar Øyan til Klassekampen.

NRK - 09 dec 22 kl. 12:57

Sør-Afrika vil avkriminalisere kjøp og salg av sex

Regjeringen i Sør-Afrika sa de vil avkriminalisere kjøp og salg av sex. De håper lovendringen vil gjøre det lettere å bekjempe vold mot sexarbeidere. Nå er loven lagt ut på høring.

NRK - 19 dec 22 kl. 13:13

NTB: Straffelovrådet foreslår å senke den seksuelle lavalderen til 15 år

Mandag 19. desember 2022 overleverte leder av Straffelovrådet og jussprofessor Linda Gröning straffelovrådets utredning. Rådet anbefaler en ny bestemmelse om seksuell omgang uten samtykke.

NRK - 19 dec 22 kl. 16:35

Kvinnegruppa Ottar sjokkert over forslag om å endre sexkjøpsloven

Kvinneorganisasjonen Kvinnegruppa Ottar er sjokkert over Straffelovsrådet sitt forslag om å gjera det lovleg å kjøpa sex. Rådet la i dag fram sin rapport om seksuallovbrot og samtykke til justisminister Emilie Enger Mehl (Sp), der dei også slo fast at all seksuell samhandling skal vera frivillig. – Rådet vil på den eine sida legge samtykker til grunn for all seksuell omgang, og på den andre sida gjera samtykke til noko ein kan kjøpa, skriv kvinnegruppa i ei pressemelding.

Aftenposten - 11 maj 23 kl. 10:47

Vil ikke avkriminalisere bruk av narkotika

Tre erfarne jurister får ett år på seg til å finne en løsning på hvordan rusavhengige kan møtes med behandling og ikke….

Klartale - 15 feb 23 kl. 16:15

Her kan du glede deg til våren

I Nord-Norge har det vært kraftig uvær. Slik vil det fortsette også torsdag. Men det vil roe seg før helgen.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Microsoft inngår forlik

Teknologigiganten Microsoft inngår forlik for 20 millioner dollar med amerikanske myndigheter etter ulovlig innsamling av barns personopplysninger. Summen tilsvarer drøyt 220 millioner kroner. Selskapet er anklaget for å ha brutt med lovverk om barns privatliv på nett ved å hente inn personopplysningene til barn som registrerte brukere til selskapets Xbox-spillkonsoller.

NRK - 45 minutter siden

Trekker arrestordre på geriljaleder

Riksadvokaten i Colombia har trukket tilbake en arrestordre på Antonio Garcia, som leder den venstreorienterte ELN-geriljaens fredssamtaler med landets regjering. Det skjer på forespørsel fra presidet Gustavo Petro, opplyser riksadvokat Francisco Barbosa. Den colombianske regjeringen og ELN, den siste aktive geriljagruppa i landet, gjenopptok de formelle fredssamtalene i Venezuela i november.

NRK - 2 timer siden

Angrep mot Kyiv

Det er luftangrep mot den ukrainske hovedstaden, ifølge ukrainske myndigheter. Natt til tirsdag er luftforsvarssystemer tatt i bruk i og rundt Kyiv, melder Reuters. Lokale militærmyndigheter skriver på Telegram at systemene slår tilbake flere luftangrep mot Kyiv-regionen..

NRK - 3 timer siden

Russland hevder Ukraina fortsetter offensiven i Donetsk

Det russiske forsvarsdepartementet hevder at ukrainske styrker fortsetter offensiven i Donetsk. Russerne sier videre at de har påført ukrainerne store tap, og hevder de har ødelagt åtte Leopard-stridsvogner, skriver nyhetsbyrået Reuters. De hevder at Ukraina har satt inn nye soldater i kampene øst i landet, men at alle angrep slås ned av russiske styrker, ifølge nyhetsbyrået..

NRK - 3 timer siden

Zelenskyj: – Nyhetene vi har ventet på

Den ukrainske presidenten begynte i kveld sin tale med å takke for nyheter fra styrker som kjemper i Bakhmut. Han beskrev det som nyhetene de har ventet på, uten å gå mer i detalj på hva det innebærer. – Jeg er takknemlig for hver av våre soldater, alle våre forsvarere, som har gitt oss nøyaktig de nyhetene vi har ventet på, skriver han ifølge VG.

NRK - 3 timer siden

Mette Frederiksen ikke aktuell som Nato-leder nå

Den danske statsministeren Mette Frederiksen sier det ikke er aktuelt å lede Nato nå. Det sa hun etter et møte med USAs president Joe Biden mandag. – Jeg har sagt det før at jeg ikke er kandidat for noen annen jobb enn den jeg har nå, og det har ikke endret seg etter mitt møte med den amerikanske presidenten, sa Fredriksen til pressen etter møtet.

NRK - 4 timer siden

Samme selskap bak eksamen- og varselsvikt

Selskapet Visma som leverte datasystemet hvor mange bekymringsmeldinger ikke kom fram til barnevernet var også leverandør av datasystemet som brøt sammen under hovedmål-eksamen 22. mai. Ifølge selskapet er dette tilfeldig.

NRK - 4 timer siden

Flere skogbrannhelikoptre i lufta

Det settes inn flere helikoptre for å overvåke skogbrannfaren. Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) har gjort en vurdering og setter ekstra beredskap med to helikopter på Kjeller i Lillestrøm og ett på Kjevik i Kristiansand. Den faste beredskapsmaskinen står på Torp, opplyser DSB..

NRK - 4 timer siden

Væpna politi rykket ut til trusselsituasjon

Flere patruljer rykket i kveld ut en adresse i Hafrsfjord i Stavanger etter melding om en trusselsituasjon. På grunn av innholdet i meldingen valgte politiet å bevæpne seg. En mann i 20-årene hadde blitt truet av en mann i 30-årene.

NRK - 4 timer siden

To pågrepet etter hagleskudd i leilighet

Det har blitt avfyrt et hagleskudd i et leilighetskompleks i Lillestrøm, skriver politiet på Twitter. Skuddet gikk gjennom en vegg til en tilfeldig leilighet. Ingen skadd.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com