NRK > Nyheter

Tuesday, 16 July, 10:28

NRK - 23 aug 23 kl. 12:23

Putin vil styrke Briks-landenes rolle i verden

Via video talte Russlands president Vladimir Putin til Briks-møtet i Sør-Afrika. Putin sa at han vil bruke Russlands formannskap i gruppen neste år til å styrke gruppens rolle i verden. Briks – som består av Brasil, Russland, India, Kina og Sør-Afrika – har toppmøtet i Sør-Afrika denne uka. Putin kan ikke delta fysisk siden Sør-Afrika er forpliktet til å pågripe ham på grunn av krigen i Ukraina. Putin annonserte også at Russland vil holde et toppmøte i Kazan i oktober 2024..
Les mer på NRK


Les mer om:
Russlands, Vladimir Putin, Briks, Sør-Afrika, Brasil, Ukraina, Russland, Kazan

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Putin, vil, styrke, Briks-landenes, rollei , verden
NRK - 23 aug 23 kl. 14:28

Xi tar til orde for rask Briks-utvidelse

Kinas president Xi Jinping sier at Briks bør slippe flere land inn i gruppen, slik at verden kan styres på en mer rettferdig og fornuftig måte. Briks består av Brasil, Russland, India, Kina og Sør-Afrika. En av de viktigste diskusjonene under toppmøtet i Johannesburg, er hvorvidt blokken skal utvides med flere land, og hvor raskt det skal skje.

NRK - 23 aug 23 kl. 20:10

Sør-Afrika: Semje om å utvide Briks-gruppa

Sør-Afrika seier det er semje om å utvide Briks-gruppa, melder AFP. Brasil, Russland, Kina og Sør-Afrika møtte kvarandre i Johannesburg. – Vi har laga eit dokument som er vedteke, og vi har retningslinjer, prinsipp og prosessar som skal følgast når nye land skal bli medlemmar av Briks, seier den sørafrikanske utanriksministeren Naledi Pandor til den statlege radiostasjonen Ubuntu Radio.

NRK - 24 aug 23 kl. 08:15

Saudi-Arabia kan bli nytt Briks-land

I går ble det kjent at samarbeidsorganisasjon Briks ønsker å utvide med nye medlemmer. Briks består i dag av Brasil, Russland, India, Kina og Sør-Afrika. Bloomberg melder i dag at Saudi-Arabia nå ligger an til å bli nytt medlem..

NRK - 24 aug 23 kl. 08:15

Saudi-Arabia og Egypt kan bli nye Briks-land

I går ble det kjent at samarbeidsorganisasjon Briks ønsker å utvide med nye medlemmer. Briks består i dag av Brasil, Russland, India, Kina og Sør-Afrika. Bloomberg melder i dag at Saudi-Arabia nå ligger an til å bli nytt medlem.

NRK - 24 aug 23 kl. 09:52

Briks inviterer flere land inn i blokken – blant annet Iran og Saudi-Arabia

På toppmøtet i Johannesburg i Sør-Afrika varslet samarbeidsorganisasjonen Briks at de vil invitere en rekke flere land til å bli medlem. Dette inkluderer Etiopia, Iran, De forente arabiske emirater, Saudi-Arabia og Egypt. Landene vil kunne bli innrullert fra januar 2024..

Klartale - 05 jun 23 kl. 06:00

Dette er partienes viktigste saker

11. september 2023 er valgdagen for kommune- og fylkestingsvalget. Der skal det bestemmes hvem som skal styre de ulike kommunestyrene og fylkestingene rundt om i landet.

Klartale - 01 mar 24 kl. 11:55

Sier Vesten forsøker å svekke Russland fra innsiden

President Vladimir Putin holdt sin årlige tale torsdag. Den handlet om hvordan det går med Russland.Han startet med å si at et stort flertall av russere støtter Russlands krig mot Ukraina.

Klartale - 13 sep 23 kl. 13:15

Kim Jong-un er på besøk hos Vladimir Putin

Kim Jong-un er Nord-Koreas leder. Nå er han å besøker Russland og president Vladimir Putin.Begge lederne sier de støtter hverandre.

NRK - 18 jul 23 kl. 21:49

Ramaphosa: Pågripelse av Putin vil være en krigserklæring

En pågripelse av president Vladimir Putin vil være det samme som å erklære krig mot Russland, mener Sør-Afrikas president Cyril Ramaphosa. Putin er i neste måned invitert til de såkalte Brics-landenes toppmøte i Johannesburg, men det er en kinkig sak for Sør-Afrika. Landet er tilsluttet Den internasjonale straffedomstolen (ICC), som har utstedt arrestordre på den russiske presidenten for krigsforbrytelser i Ukraina.

NRK - 23 aug 23 kl. 12:23

Putin vil styrke Brics-landenes rolle i verden

Via video talte Russlands president Vladimir Putin til Brics-møtet i Sør-Afrika. Putin sa at han vil bruke Russlands formannskap i gruppen neste år til å styrke gruppens rolle i verden. Brics – som består av Brasil, Russland, India, Kina og Sør-Afrika – har toppmøtet i Sør-Afrika denne uka.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Flere drept av militante grupper i Pakistan og India

Det pakistanske militæret melder tirsdag om et angrep mot en militærbase nordvest i landet, skriver Reuters. Åtte av basens sikkerhetspersonell skal ha blitt drept under angrepet, i tillegg til ti militante opprørere. Samtidig er fire indiske soldater drept i et angrep i delstaten Jammu og Kashmir, ifølge den indiske hæren.

NRK - 1 time siden

Afghanistan: Minst 17 omkommet i bussulykke

17 personer er døde og 34 såret etter en bussulykke i Afghanistan. Det melder lokale myndigheter, ifølge AFP..

NRK - 45 minutter siden

USA til Israel: Uakseptabelt høye sivile tap i Gaza

USAs utenriksminister Antony Blinken har gjort det klart overfor Israel at de sivile tapene på Gazastripen er «uakseptabelt høye», melder AFP. Det israelske forsvaret har de siste dagene gjennomført flere massive angrep, blant annet mot en flyktningleir og flere FN-drevne skoler i jakten på medlemmer av toppledelsen i Hamas. Tapstallene har vært omfattende.

NRK - 1 time siden

HRW: Barn fengslet og mishandlet i El Salvador

Mer enn 1000 mindreårige er blitt fengslet under El Salvadors unntakstilstand. Mange blir pågrepet nærmest tilfeldig, ifølge Human Rights Watch (HRW). Barn er blitt dømt til flere års års fengsel, som oftest for svært uspesifikke lovbrudd og på bakgrunn av vitnemål fra politifolk som ikke kan bekreftes fra annet hold, ifølge organisasjonen.

NRK - 1 time siden

Åtte personer drept etter angrep på pakistansk militærbase

Det pakistanske militæret melder tirsdag om et angrep mot en militærbase nordvest i landet, skriver Reuters. Åtte av basens sikkerhetspersonell skal ha blitt drept under angrepet, i tillegg til ti militanter..

NRK - 1 time siden

Elon Musk vil donere 45 millioner dollar månedlig til Trump-valgkampen

Lørdag meldte Bloomberg at Elon Musk har donert «en betydelig sum» penger til en America PAC, en aksjonsgruppe som driver valgkamp for tidligere president Donald Trump. Ifølge Wall Street Journal vil Musk forplikte seg seg til å gi rundt 45 millioner dollar til aksjonsgruppen hver måned. Det tilsvarer nesten en halv milliard norske kroner.

NRK - 1 time siden

WSJ: Elon Musk vil donere 45 millioner dollar månedlig til Trump-valgkampen

Lørdag meldte Bloomberg at Elon Musk har donert «en betydelig sum» penger til en America PAC, en aksjonsgruppe som driver valgkamp for tidligere president Donald Trump. Ifølge Wall Street Journal vil Musk forplikte seg seg til å gi rundt 45 millioner dollar til aksjonsgruppen hver måned. Det tilsvarer nesten en halv milliard norske kroner.

NRK - 3 timer siden

Tyskland forbyr høyreekstremt tidskrift

Tyske myndigheter har forbudt det tyske tidskriftet Compact Magazin. Samtidig blir eiendommer tilknyttet bedriften gjennomsøkt flere steder i landet, skriver Reuters. De begrunner dette med at publiseringen er «et sentralt talerør for den høyreekstreme scenen».

NRK - 2 timer siden

Ekstrem nedbør i Kina

En liten by i den kinesiske Henan-provinsen har blitt truffet av mer regn på én dag enn de vanligvis får på nesten ett år, skriver Reuters. På 24 timer ble det registrert 606,7 mm nedbør i Dagenhying. Det årlige snittet i området 800 mm.

NRK - 3 timer siden

Tyskland forbyr høyreekstrem tidskrift

Tyske myndigheter har forbudt det tyske tidskriftet Compact. Samtidig blir eiendommer tilknyttet bedriften gjennomsøkt flere steder i landet, skriver Reuters. De begrunner dette med at publiseringen er «et sentralt talerør for den høyreekstreme scenen».


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com