NRK > Nyheter

Friday, 01 December, 16:45

NRK - 31 okt 22 kl. 07:47

Putin gratulerer Lula

President i Russland Vladimir Putin har mandag morgen gått ut med en gratulasjon til Brasils nyvalgte president Lula da Silva. Putin håper på et godt og konstruktivt samarbeid med den nyvalgte presidenten, sier han i en uttalelse ifølge Kreml. Jair Bolsonaro, som nå har tapt valget, har foreløpig ikke uttalt seg om tapet..
Les mer på NRK


Les mer om:
Russland Vladimir Putin, Brasils, Lula, Silva, Kreml, Bolsonaro

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Putin, gratulerer, Lula
Klartale - 02 okt 22 kl. 06:00

Vinner Bolsonaro eller Lula?

Brasil er et av verdens største demokratier. Nå skal brasilianerne velge hvordan framtiden deres ser ut. To vidt forskjellige personer kan bli president.

Klartale - 25 jan 23 kl. 14:22

Nå starter jobben for å redde regnskogen

Urfolk og miljøvernere var viktige da Lula vant valget mot president Jair Bolsonaro. Nå får folk fra disse gruppene mye makt og ansvar av Lula.Han har utnevnt flere kjent miljøvernere og urfolk til viktige jobber, blant annet i Funai.

Klartale - 02 nov 22 kl. 08:43

Bolsonaro skal være klar for å slutte som president

Bolsonaro sa selv ingenting om å gi makten videre, Lula da Silva eller tapet i valget. Han takket de som stemte på ham, og ba folk demonstrere uten bruk av vold. Bolsonaro sa at han ville følge grunnloven, og at han også vil gjøre det i fortsettelsen.

Klartale - 03 okt 22 kl. 08:37

Brasil må velge enda en gang

Det var valg på ny president i Brasil søndag. Jair Bolsonaro og Lula da Silva var mest populære. Men ingen av dem fikk 50 prosent av stemmene.

Klartale - 31 okt 22 kl. 07:59

Lula da Silva skal styre Brasil igjen

Lula fikk støtte fra nesten 51 prosent av de som stemte ved valget. Han vant mot Jair Bolsonaro, som har vært president de siste årene.– Vi går mot nye tider med fred, kjærlighet og håp.

NRK - 20 dec 22 kl. 16:38

Brasils president til Putin: Søker dialog med alle

Den nyvalde presidenten i Brasil, Lula Inacio Lula Da Silva, har sagt at han i dag snakka med Russlands president Vladimir Putin. Ifølge den brasilianske presidenten sa Putin at han håpa dei to landa ville styrka relasjonen mellom seg. – Brasil er tilbake, søker dialog med alle og er dedikert til å søka ei verd utan svolt og med fred, sa Lula på Twitter.

NRK - 16 aug 22 kl. 02:31

Lula leder på meningsmåling før valget i Brasil

Brasils tidligere president Luiz Inacio Lula da Silva leder med tolv prosentpoeng over nåværende president og høyrepopulist Jair Bolsonaro. Det kommer frem i en ny måling gjort av meningsmålingsinstituttet Ipec. Første valgrunde blir holdt 2.

NRK - 17 okt 22 kl. 05:26

Bolsonaro og Lula barket sammen i debatt

Tidligere president Lula og nåværende president Jair Bolsonaro møttes søndag i deres første én-mot-én-debatt i andre runde av den brasilianske valgkampen. I debattene i den første runden av presidentvalget deltok også flere andre kandidater, men ingen av disse fikk mer enn 5 prosent av stemmene 2. oktober.

NRK - 25 okt 22 kl. 06:45

Lula: Håper Bolsonaro vil akseptere et tap i valget

Brasils ekspresident Luiz Inacio Lula da Silva sier han håper president Jair Bolsonaro vil akseptere et eventuelt tap i andre runde av presidentvalget. – Jeg håper at om jeg vinner valget, så vil han i et øyeblikks tilregnelighet ringe meg for å akseptere valgresultatet, sa Lula til en pressekonferanse i São Paulo mandag. – Jeg tapte tre valg.

NRK - 03 nov 22 kl. 10:53

Brasils Lula skal på klimatoppmøtet i Egypt

Brasils nyvalgte president Luiz Inacio Lula da Silva, kjent som Lula, skal delta på COP27 i Sharm el-Sheikh. – Han skal reise, men vi har ikke datoene ennå, bekrefter Gleisi Hoffman, lederen for Lulas parti PT, ifølge Reuters. Lula skal ikke reise som en del av Brasils offisielle delegasjon, ettersom han ikke overtar som president før 1.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Ankedomstol i USA: Trump må møta i sivile søksmål om 6. januar-angrepa

Ein amerikansk ankedomstol avgjorde fredag at den tidlegare amerikanske presidenten Donald Trump må møta opp i sivile søksmål om hans rolle i storminga av Kongressen i Washington D.C. den 6.

NRK - 15 minutter siden

Det kvite hus: USA fortsett arbeid for humanitær pause mellom Israel og Hamas

USA held fram med å samarbeida med Israel, Egypt og Qatar for å utvida ein humanitær pause i Gaza, seier ein talsperson for Det kvite hus fredag. Den amerikanske presidenten Joe Biden vil også fortsetta å engasjera seg i arbeidet med den humanitære pausen og lausletinga av gisler, la talspersonen til. Våpenkvila mellom Israel og Hamas varte i omtrent ei veke, og blei broten i dag.

NRK - 10 minutter siden

E6 stengt fra Mjøsbrua på ubestemt tid – må kontrollere bru

E6 ved Biri er fremdeles stengt etter at en kranbil tok oppi ei bru, melder politiet i Innlandet. Årsaken er at det trengs en ekstra kontroll av bruelementet. Det er ukjent hvor lenge den blir stengt.

NRK - 30 minutter siden

Første kvinne som satt i USAs høgsterett er død

Den tidlegare høgsterettdommaren Sandra Day O'Connor er død, opplyste USAs høgsterett fredag. O'Connor blei 93 år, var den første kvinna som sat i USA sin høgsterett, skriv CNN. I 2018 blei det kjend at ho hadde blitt diagnostiert med eit tidleg stadium av demens, som truleg var av typen Alzheimer.

NRK - 30 minutter siden

Ankedomstol i USA: Trump må møta i sivilt søksmål om 6. januar-angrepa

Ein amerikansk ankedomstol avgjorde fredag at den tidlegare amerikanske presidenten Donald Trump må møta i eit sivilt søksmål om hans rolle i angrepet mot Kongressen i Washington D.C. den 6.

NRK - 30 minutter siden

137 gisler fortsatt fanget på Gazastripen ifølge Israel

115 menn, 20 kvinner og to barn holdes fortsatt som gisler på Gazastripen, opplyser en israelsk regjeringstalsmann fredag. Blant gislene er det 126 israelske statsborgere og elleve utlendinger, opplyser talsmann Eylon Levy. Uttalelsen kom fredag etter at våpenhvilen ble brutt og Israel gjenopptok kamphandlingene mot enklaven.

NRK - 30 minutter siden

Utenriksministeren om første dag av COP28: – Svært glad

Klima- og miljøminister Espen Barth Eide er på plass som en del av den norske delegasjonen under klimatoppmøtet i Dubai. Han er svært glad for utfallet av første dag, da det ble opprett et skade og tap fond. – Det har aldri skjedd før at man har tatt en så viktig beslutning på aller første dag, så det var en usedvanlig god start på dette møtet, sier han.

NRK - 1 time siden

E6 Hamar-Lillehammer stengt i begge retningar

E6 Hamar-Lillehammer er stengt i begge retninger ved Biri travbane nord for Mjøsbrua etter et uhell med kranbil. Det er skader på broen over E6, og en stor kran og store steiner må fjernes før veien kan åpne. Derfor blir det omkjøring mellom Mjøsbrua og Biri, men trafikken mellom Oslo og Trondheim blir nå anbefalt å kjøre Rv 3 Østerdalen i stedet for Gudbrandsdalen.

NRK - 1 time siden

Påtroppende Norges Bank-direktør får beholde millioninvesteringer i risikoaksjer

Ekspedisjonssjef Therese Steen ved Statsministerens kontor får beholde millioninvesteringer i risikoaksjer når hun neste år blir direktør for administrasjon i Norges Bank. – I forkant av ansettelsen har Norges Bank innhentet relevante opplysninger fra Steen og gjort en grundig gjennomgang av hennes aksjeportefølje. Hennes eierskap er vurdert å være innenfor Norges Banks etiske regelverk og habilitetskrav, skriver bankens pressesjef Bård Ove Molberg i en e-post til NRK.

NRK - 1 time siden

Helseministeren besøker Gravdal sykehus 12. desember

Først kom finansminister Trygve Slagsvold Vedum. Så kom Frp-leder Sylvi Listhaug. 12.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com