NRK > Nyheter

Thursday, 01 June, 10:50

NRK - 24 okt 22 kl. 10:49

Pundet stiger etter at Boris trakk seg fra lederkampen

Det britiske pundet stiger mot amerikanske dollar etter at det ble kjent tidligere statsminister Boris Johnson ikke ville stille som statsministerkandidat på nytt melder The Independent. På mandag morgen kostet et pund 1,136 dollar mot 1,11 dollar fredag. Ifølge den siste opptellingen til Sky News har Sunak nå offentlig støtte fra 169 parlamentarikere i Det konservative partiet. Dermed er han langt forbi kravet på 100 parlamentarikere for å komme videre i lederkampen kl. 15 i ettermiddag.
Les mer på NRK


Les mer om:
Boris Johnson, The Independent, Sky News, Sunak, Det, Penny Mordaunt, Boris

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Pundet, stiger, etterat , Boris, trakk, segfra , lederkampen
NRK - 20 okt 22 kl. 17:49

Pundet styrket seg etter Truss-avgang

Den britiske valutaen styrket seg etter at statsminister Liz Truss varslet sin avgang. En kort periode var pundet opp over 1 prosent mot dollar, før den valutakursen gikk litt ned igjen. Samtidig falt rentene på den britiske statsgjelden.

Klartale - 06 jul 22 kl. 09:15

Nytt bråk kan bety slutten for Boris Johnson som statsminister

Rishi Sunak og Sajid Javid var to av de som sa de vil slutte. Sunak har vært finansminister. Javid har vært helseminister.

Klartale - 21 okt 22 kl. 11:23

Dette skjer i Storbritannia nå

I går ble det klart at Liz Truss slutter som statsminister. Hun har kun vært statsminister i 45 dager. – Jeg klarer ikke å levere det jeg lovet da jeg ble valgt.

NRK - 07 jul 22 kl. 10:08

Fleire britiske medium: Boris Johnson går av

Fleire britiske medium, inkludert BBC, melder at Boris Johnson no går av som statsminister. Boris Johnson vil seie opp offentleg i løpet av få timar, ifølge BBC. Ein talsperson frå statsministerkontoret stadfestar at Boris Johnson vil kome med ei utsegn til nasjonen i dag..

NRK - 21 okt 22 kl. 11:45

Pundet synker etter kaosdøgn i Storbritannia

Den britiske valutaen sank mot dollaren fredag, dagen etter statsminister Liz Truss varslet at hun går av. Pundet falt 1 prosent i London-handelen om morgenen før de kom seg litt tilbake til en verdi på 1,1129 dollar. Renten på den britiske statsgjelden klatret imidlertid tilbake til over 4 prosent.

NRK - 16 feb 23 kl. 18:18

Demonstranter har satt fyr på banker i Beirut

Minst seks banker i Libanons hovedstad Beirut ble angrepet av rasende demonstranter torsdag, melder Reuters. Angrepene skjedde etter at kursen på det libanesiske pundet falt til et nytt bunnivå. Bankene i Libanon har innført strenge grenser på bankuttak etter at den libanesiske økonomien brøt sammen i 2019.

E24 - 03 okt 22 kl. 08:51

Pundet styrker seg etter at Truss dropper skattekutt

Storbrittanias finansminster bekrefter at de skroter statsministerens omstridte skattekutt. Pundet hopper på nyheten..

E24 - 07 sep 22 kl. 16:49

Pundet synker til laveste nivå siden 1985

Sist gang verdien av pundet var så svak mot dollar var da Margaret Thatcher var statsminister..

NRK - 21 okt 22 kl. 13:46

Storbritannias forsvarsminister indikerer støtte til Boris Johnson

Den britiske forsvarsministeren Ben Wallace lener seg mot å støtte Boris Johnson i toryenes lederkamp. Med det utelukker han seg selv fra å bli Storbritannias neste statsminister, skriver Sky News. Han er det andre medlemmet av avtroppende Liz Truss' regjering som viser støtte til den tidligere statsministeren, etter at næringsminister Jacob Rees-Mogg fredag formiddag tvitret at han vil se Johnson i Downing Street igjen.

NRK - 03 sep 22 kl. 22:12

Zelenskyj hyller Boris Johnson

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj hyller statsminister Boris Johnson og kaller ham en sann venn av Ukraina. Dager før Johnson går av som statsminister hyller Zelenskyj i en kommentarartikkel i avisa Mail on Sunday den britiske solidariteten siden invasjonen i februar. Han lover samtidig nære bånd til den påtroppende statsministeren.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

Obos-prisene falt 1,2 prosent i Oslo i mai

Prisene for brukte Obos-boliger falt med 1,2 prosent i Oslo fra april til mai i år. Det melder Obos i en pressemelding. På landsbasis falt prisene med 0,7 prosent.

NRK - 30 minutter siden

Venstre ber justisministeren svare på hva som gjøres for å sikre pride-arrangementer framover

Venstres Ingvild Wetrhus Thorsvik krever at justisministeren trygger pride-arrangementer. Søndag er et barnearrangement i Bergen avlyst på grunn av trusler. – Dette er totalt uakseptabelt.

NRK - 30 minutter siden

Nye søk etter Madeleine McCann: Skal gjennomgå beslag

I de nye søkene etter savnede Madeleine McCann i Arede-demningen i Algrave i Portugal, ble det gjort flere beslag. Disse skal nå undersøkes, sier påtalemyndigheten i Tyskland, ifølge Reuters. Tysk politi mistenker en tysk mann for bortføringen, og bisto politiet i Portugal i de nye søkene.

NRK - 1 time siden

Millionstøtte til anlegg på Rjukan

Aker Horizons Asset Development (AAD), hydrogenselskapet til Aker Horizons, får inntil 135 millionar kroner i tilskot og lån frå Innovasjon Noreg til å utvikle eit storskala produksjonsanlegg for grønt hydrogen på Rjukan. Anlegget som skal etablerast på Rjukan er forventa å føre til auka sysselsetjing og mogleg tilvekst av nye bebuarar i Tinn. – Produksjonsanlegget vil bidra til at Rjukan kan styrkjast kraftig som ein viktig industrilokasjon i Noreg, seier kommunal- og distriktsminister Sigbjørn Gjelsvik..

NRK - 1 time siden

Omstridt sensurkrav for retten i USA

Et omstridt sensurkrav for biblioteker i den amerikanske delstaten Arkansas havner i retten. Både biblioteker, fagforeninger og forfattere reagerer på kravet. Bakgrunnen er en ny lov som etter planen skal tre i kraft 1.

NRK - 1 time siden

Redd Barna avlyser pride-barnefestival søndag etter trusler om vold

Redd Barna avlyser pridefestival for barn etter å ha mottatt flere trusler om trakassering og vold, opplyser de. Det er barnefestivalen under pride i Bergen som avlyses. – Vi hadde gledet oss til lek, moro, regnbuer, feiring av mangfold og god stemning.

NRK - 1 time siden

Follobane-kaos dro ned Vys punktlighet

Vy rapporterer om en punktlighet på 85 prosent i sin rapport for første tertial. Follobanen får hovedskylda for tallene, som ligger langt under målet. Det er 3 prosentpoeng lavere enn samme periode i fjor, og 5 prosentpoeng under målet på 90 prosent, ifølge en pressemelding fra selskapet – som vedgår at lav punktlighet gir dårlige opplevelser.

NRK - 2 timer siden

Zelenskyj på politisk toppmøte i Moldova

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj er i Moldova for å delta på et europeisk toppmøte. Det melder flere nyhetsbyråer torsdag morgen. Han var den første av opptil 47 europeiske ledere til å ankomme møtet, ifølge AFP.

NRK - 2 timer siden

Zelenskyj besøker toppmøte i Moldova

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj er i Moldova for å delta på et europeisk toppmøte. Det melder flere nyhetsbyråer torsdag morgen. Norges statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) deltar også på møtet, som er en del av the European Political Community.

NRK - 2 timer siden

Trafikkulykke på E6 ved Ulven i Oslo

Det har vært en trafikkulykke på E6 inngående på Ulven i Oslo. Tre bilister er involvert. En person har smerter i brystet, og blir sjekket av ambulanse på stedet.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com