NRK > Nyheter

Saturday, 01 October, 18:42

NRK - 01 aug 22 kl. 18:03

Psykisk helse sentralt i Matapour-saken

Forsvarerne vil avklare om siktede har fått tilstrekkelig helsehjelp, siden han har hatt diagnosen paranoid schizofreni. Matapour tok livet av to og skadet 21 da han skjøt mot flere utesteder i Rosenkrantz' gate i Oslo natt til lørdag 25. juni i år under Pride-måneden..
Les mer på NRK


Les mer om:
Rosenkrantz, Oslo, Pride, Matapour

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Psykisk, helse, sentralti , Matapour-saken
Klartale - 29 jun 22 kl. 14:47

Politiet er usikre på om skytteren har fått hjelp før angrepet

43 år gamle Zaniar Matapour er siktet for terror, drap og drapsforsøk. Han skjøt mot to utesteder i Oslo natt til lørdag. Politiet er ganske sikre på at han angrep alene.

NRK - 21 jul 22 kl. 15:36

Terrorsiktede Matapour blir likevel ikke tvangsinnlagt

Retten slo fast at den siktede etter skytingen i Oslo i juni, Zaniar Matapour, skulle tvangsinnlegges for å få gjennomført en prejudisiell observasjon. Årsaken var at Matapour ikke samtykket til en slik vurdering. Nå har partene funnet en løsning der den siktede samarbeider med de sakkyndige Det var Bergens Tidende som først omtalte saken.

Klartale - 02 aug 22 kl. 10:48

Har funnet svar på om Matapour fikk nok hjelp

To personer døde. Flere ble skadd. Det skjedde da Zaniar Matapour skjøt mot utesteder i Oslo.

NRK - 25 jun 22 kl. 20:34

NRK erfarer: Oslo-skytter hadde kontakt med Arfan Bhatti

Etter det NRK vet har terrorsiktede Zaniar Matapour (42) og den sentrale islamisten Arfan Bhatti hatt kontakt. NRK får også opplyst at politiet etterforsker hvem i det ekstreme islamistmiljøet 42-åringen har hatt kontakt med, og hvor omfattende kontakten eventuelt har vært. NRK har forsøkt å kontakte Bhatti, men har ikke fått svar.

NRK - 23 aug 22 kl. 17:15

Forkaster anken – siktet etter Oslo-skytingen blir tvangsinnlagt

Borgarting lagmannsrett har forkastet Zaniar Matapour anke over Oslo tingretts beslutning om tvungen observasjon. Det er besluttet at det skal gjennomføres en full rettspsykiatrisk undersøkelse av Matapour, som er siktet etter skytingen i Oslo sentrum 25. juni der to personer ble drept og 21 skadd.

NRK - 19 sep 22 kl. 20:04

Terrorsiktede Zaniar Matapour fengsles i fire nye uker

Oslo tingrett har besluttet at varetektsfengslingen av Zaniar Matapour, som er siktet etter skytingen i Oslo 25. juni, forlenges med fire nye uker. Han undergis brev- og besøksforbud i hele fengslingsperioden, som varer fram til 17.

NRK - 01 aug 22 kl. 14:55

Matapour har hatt samtaler med sakkyndige

Den siktede etter skytingen i Oslo 25. juni, Zaniar Matapour, har hatt samtaler med de rettsoppnevnte sakkyndige. Det bekrefter forsvarerne til NRK.

NRK - 12 jul 22 kl. 16:23

Ber om tvangsobservasjon av Matapour

De sakkyndige har bedt om at Zainar Matapour skal innlegges for observasjon, opplyser politiet til NRK. – Det er retten som tar stilling til det spørsmålet om han skal legges inn. Vi avventer resultatet der, opplyser politiadvokat Ingvild Myrvold til NRK.

NRK - 26 jun 22 kl. 14:14

Politiet: Matapour blir overført til fengsel i dag

Det opplyser politiet på en pressekonferanse søndag ettermiddag. Zainar Matapour (42) var i et nytt avhør søndag klokken 12.00, men også dette avhøret ble avbrutt etter kort tid.

NRK - 26 jun 22 kl. 21:52

Elden: Bhatti og Matapour har vært naboer

Flere medier har skrevet at terrorsiktede Zaniar Matapour og islamisten Arfan Bhatti har en relasjon. Deres forsvarer bekrefter at de to har vært naboer. – Jeg har forstått av PST sin pressekonferanse at de mener min klient satt i samme bil som Bhatti en gang i april måned, og at de setter dette i sammenheng med en protest mot Sians koranbrenning.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

Frankrike nekter for innblanding i kupp

Den franske utenriksministeren benekter påstander fra kuppmaker Ibrahim Traore om at Burkina Fasos styrtede president Paul-Henri Damiba skal ha søkt tilflukt ved en fransk militærbase. Samtidig kommer FNs generalsekretær med en sterk fordømmelse av militærkuppet i det afrikanske landet..

NRK - 15 minutter siden

Motoffensiv på gang etter militærkupp i Burkina Faso

Burkina Fasos militære kuppmaker sier de har klart å roe situasjonen etter det ble løsnet skudd i hovedstaden. Den selverklærte lederen, Ibrahim Traore, knytter skytingen til det han kaller en motoffensiv fra den avsatte presidenten i landet, melder Reuters..

NRK - 15 minutter siden

Pågrep mann med kniv på kjøpesenter

Politiet har anholdt en mann som skal ha truet andre med kniv på et kjøpesenter i Gjøvik. Foreløpig er det ikke kjent at noen er skadet. Det melder politiet på Twitter..

NRK - 30 minutter siden

Justisministeren besøker grensen mot Russland

Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) besøker Kirkenes søndag. Der skal hun se den norske grensa til Russland. Ved Jarfjord grensestasjon vil hun få en oppdatering fra Forsvaret, som på vegne av politiet utfører grensekontrollen.

NRK - 1 time siden

Nord Stream 2 lekker ikke lenger

Gassrørledningen Nord Stream 2 lekker ikke lenger under Østersjøen. Det har nå oppstått likevekt mellom trykket fra gassen og fra vannet, sier talsperson for selskapet, Ulrich Lissek, til nyhetsbyrået AFP. Det er altså fortsatt gass i ledningen..

NRK - 1 time siden

Kystvakten patruljerer rundt olje- og gassinstallasjoner

Regjeringen har skjerpet beredskapen i Norge og Forsvaret viser økt tilstedeværelse ved norsk infrastruktur for olje og gass. Kystvaktens fartøy patruljerer nå med økt årvåkenhet i nærhet til olje- og gassinstallasjoner både langs kysten og til havs. Det melder Kystvakten på Twitter..

NRK - 1 time siden

Barn blant de drepte nær Kupiansk

22 sivile, inkludert ti barn, ble funnet døde etter et artilleriangrep utført av russiske styrker på en konvoy med biler nær byen Kupiansk øst i Ukraina. Det melder Kharkiv-regionens påtalemakt ifølge CNN..

NRK - 1 time siden

Jordskjelv i Japan

Et jordskjelv med styrke 5.6 har rammet Kyushu, den tredje største av de fire japanske hovedøyene i Japan, melder Reuters..

NRK - 1 time siden

Hevder kastet president planlegger motoffensiv

Burkina Fasos nye, selverklærte militære leder, Ibrahim Traore sier at president Paul-Henri Damiba planlegger å slå tilbake etter at Traoer tok makten ved et militærkupp. Det går frem av en uttalelse på statlig TV i det afrikanske landet..

NRK - 2 timer siden

Russiske styrker ut av Lyman

Russlands forsvarsminister sier at russiske styrker har trukket seg ut av Lyman i Donetsk i Ukraina, melder det russiske nyhetsbyrået RIA..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com