NRK > Nyheter

Sunday, 14 July, 13:56

NRK - 23 apr 24 kl. 09:30

Protesterer mot Storbritannias Rwanda-plan

Europarådet og FN protesterer etter at britiske styresmakter vedtok ein plan om å senda asylsøkarar til Rwanda. – Den nye lova markerer eit ytterlegare steg bort frå Storbritannias lange tradisjon for å gi ein tilfluktsstad til dei som treng det, og er i strid med Flyktningkonvensjonen, seier Filippo Grandi, FNs høgkommissær for flyktningar. Lova vart vedtatt i Parlamentet måndag kveld. Storbritannias statsminister Rishi Sunak sa i går kveld at dei allereie har bestilt fly og landingsplass i Rwanda..
Les mer på NRK


Les mer om:
FN, Rwanda, Storbritannias, Flyktningkonvensjonen, Filippo Grandi, FNs, Parlamentet, Rishi Sunak, Storbritannias Rwanda

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Protesterermot , Storbritannias, Rwanda-plan
Klartale - 10 jul 24 kl. 06:00

Frykt for storkrig i Kongo

Gruppa M23 har herjet øst i Kongo. Over 3.000 soldater fra Rwanda har kjempet sammen med dem.

NRK - 22 jan 24 kl. 22:27

Overhuset stanset ratifisering av avtale knyttet til Sunaks Rwanda-plan

Overhuset i det britiske Parlamentet har stemt for å utsette ratifiseringen av en avtale som tar sikte på å overvinne en juridisk blokkering for Rishi Sunaks Rwanda-plan. Den mye omtalte planen innebærer at asylsøkere som ankommer Englands sørkyst i små gummibåter, sendes til Rwanda. Forslaget har møtt mye motstand, blant annet fra britiske domstoler, som mener det er et brudd på folkeretten å sende asylsøkere til Rwanda.

NRK - 20 feb 24 kl. 22:25

USA: Kongo og Rwanda står på randen av krig

USA advarer Kongo og Rwanda, sier at de to nabolandene står på randen av krig og ber dem om å ta et steg tilbake. FN-eksperter og vestlige land anklager Rwanda for å støtte den tutsiledede M23-militsen i Øst-Kongo, og for å ha sendt soldater over grensa, noe ledelsen i Kigali benekter. USA ba i helgen Rwanda om umiddelbart å trekke sine styrker ut av Kongo, samt militært utstyr som truer sivilbefolkningen, FNs fredsbevarende styrke og hjelpearbeidere i området.

NRK - 12 dec 23 kl. 10:38

Labour lover å omgjøre eventuell Rwanda-beslutning

Storbritannias opposisjonsleder Keir Starmer lover å omgjøre en eventuell beslutning om å sende asylsøkere til Rwanda dersom Labour kommer til makten. Parlamentet skal tirsdag stemme over den omstridte asylavtalen den konservative britiske regjeringen har inngått med Rwanda. Britisk høyesterett slo i september fast at det vil være lovstridig å sende asylsøkere til Rwanda ettersom det sentralafrikanske landet ikke kan regnes som trygt for flyktninger.

NRK - 08 jul 24 kl. 22:18

Rwanda tar Starmers beslutning om å skrote asylplan til etterretning

Rwanda noterer seg at britenes nye statsminister Keir Starmer skroter forgjengerens plan om å sende asylsøkere til landet. – Rwanda-planen var død og begravet lenge før den ble satt ut i livet, sa Starmer på sin første pressekonferanse som statsminister. – Vi noterer oss den britiske regjeringens intensjon om å si opp partnerskapsavtalen for migrasjon og økonomisk utvikling, heter det i en uttalelse fra regjeringen i Rwanda.

NRK - 01 maj 24 kl. 13:03

Migranter i varetekt før deportasjon til Rwanda

Britiske myndigheter melder onsdag at de har tatt de første ulovlige migranten som skal deporteres til Rwanda i varetekt. Tidligere i uken meldte britisk medier at de første asylsøkerne med avslag på søknaden har reist til Rwanda frivillig. Den britiske regjeringen har brukt to år på å få godkjent et kontroversielt forslag om å sende mange asylsøkere til Rwanda – 6400 kilometer unna.

NRK - 08 jul 24 kl. 11:51

Fleire tusen soldatar frå Rwanda har kjempa i Kongo

I Kongo har mellom tre- og fire tusen soldatar frå Rwanda kjempa saman med M23-militsen. Det viser ein FN-rapport, ifølge nyheitsbyrået AFP. Opprørargruppa har i fleire år kontrollert delar av Øst-Kongo, og kampane i regionen har ført til at millionar av menneske har flykta.

VG - 23 apr 24 kl. 09:26

Europarådet og FN protesterer mot Storbritannias Rwanda-plan

Europarådet ber Storbritannia om å ikke gjennomføre den omstridte planen om å sende asylsøkere til Rwanda, som ble vedtatt mandag kveld..

VG - 06 jul 24 kl. 15:13

Starmer skroter sin forgjengers Rwanda-plan

Storbritannias nye statsminister Keir Starmer vil ikke gjennomføre den forrige regjeringens plan om å sende asylsøkere til Rwanda..

NRK - 30 apr 24 kl. 23:02

Storbritannia har sendt første asylsøker til Rwanda

Flere britiske medier skriver tirsdag kveld at landet nå har sendt første asylsøker til Rwanda. Forrige uke gikk det kontroversielle lovforslaget til den britiske regjeringen gjennom i det britiske parlamentet. Loven går ut på å sende asylsøkere til landet til et asylmottak i Rwanda.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Republikanerne øker sikkerheten

Donald Trumps valgkampteam varsler at de øker sikkerheten rundt kontorene til valgkampanjen. Det melder Reuters, som viser til Politico. Ansatte blir bedt om å holde seg unna kontorene mens de undersøkes.

NRK - 15 minutter siden

Trump: – Viktigere enn noen gang at vi står samlet

Ekspresident Donald Trump skriver på hans sosiale plattform at han ber for ofrene etter skytingen på valgkampmøtet i Pennsylvania. Han ønsker de to mennene som ble kritisk skadet god bedring. – Det er viktigere enn noen gang at vi står samlet, skriver han..

NRK - 30 minutter siden

Paragliderulykke i Bodø

Politiet melder om paragliderulykke i Bodø. Nødetatene på vei til stedet. Det pågår livreddende førstehjelp på stedet.

NRK - 4 timer siden

Usikkert om Hamas trekker seg fra våpenhvilesamtaler

Nyhetsbyrået AFP meldte søndag at har Hamas trukket seg fra samtaler om våpenhvile som følge av den siste tids israelske angrep i Gaza. Senere meldte derimot nyhetsbyrået Reuters at de ikke hadde trukket seg fra samtalene. Begge byråene viser til kilder i Hamas.

NRK - 1 time siden

38.584 personer skal være drept siden krigsutbruddet

Helsemyndighetene på Gazastripen melder at minst 38.584 palestinere har blitt drept siden krigsutbruddet mellom Israel og Hamas 7. oktober i fjor.

NRK - 2 timer siden

Over 24 000 besøkande på Norsk Countrytreff

Etter fem dagar med countrystemning og strålande vestlandsvêr kan Norsk Countrytreff på Breim skilte med ny publikumsrekord med over 24 000 besøkande. Det er ein forbetring frå fjorårets rekord som var på 21.300.

NRK - 2 timer siden

Åtte parterte kvinner funnet på søppelfylling i Kenya

Kenyansk politi har startet etterforskning etter å ha funnet flere parterte lik i en søppelfylling i hovedstaden Nairobi, skriver AFP. Hittil har åtte lik blitt hentet ut, alle av dem kvinner..

NRK - 2 timer siden

Svær ballong observert flere steder i Nord-Norge

NRK har fått flere tips fra folk som har sett en gigantisk ballong flyvende over flere steder i Nord-Norge. Den er blant annet observert fra Træna, Gildeskål, Bodø, Evenes, Evenskjær, Bardufoss og Vannøya. Det viser seg at ballongen er skutt opp fra Esrange Space Center i Kiruna.

NRK - 10 timer siden

Mistenkte knivstikking i Trondheim

Trøndelag politidistrikt meldte natt til søndag om det som skulle ha vært en knivstikking. En person var lettere skadet i Trondheim sentrum. Både det politiet antok var gjerningspersonen og den skadde forlot stedet etter hendelsen.

NRK - 4 timer siden

Brann i leilighet i Elverum

Politiet fikk melding om brann i en leilighet i flermannsbolig i Eleverum klokken 09.27. Det var ingen personer i leiligheten og øvrige beboere i bygget er evakuert.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com