NRK > Nyheter

Monday, 27 March, 22:55

NRK - 18 mar 23 kl. 21:16

Protestane held fram i Israel

For ellevte laurdag på rad demonstrerer opposisjonelle i Israel for å vise misnøye med mot regjeringa i landet, melder AFP. Det er særleg ein foreslått rettsreform som har fått tusenvis av demonstrantar i fleire byar til å ta til gatene. Parlamentet skal blant anna få mogelegheit til å oppheve dommar frå landets høgaste domstol. Ifølge kritikarane er målet til regjeringa å styrke makta si..
Les mer på NRK


Les mer om:
Israel, AFP

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Protestane, heldfram i , Israel
Klartale - 31 jan 23 kl. 13:10

Kan konflikten mellom Israel og Palestina løses?

Vestbredden og Øst-Jerusalem har hatt nye angrep den siste tiden. Det gir oss en påminnelse om verdens eldste flyktningkrise. Og okkupasjonen som aldri tok slutt.

Klartale - 23 nov 22 kl. 08:49

Flere skadd og døde etter bombeangrep i Israel

En av de skadde døde, sier politiet ifølge avisa Ha’aretz. De sier at det er mellom 11 og 18 skadde, og at det er alvorlig for 4 av de skadde.Det var først uklart hva som hadde ført til de to eksplosjonene.

Klartale - 23 nov 22 kl. 08:49

En drept og flere skadd etter bomber i Israel

En av de skadde døde, sier politiet ifølge avisa Ha’aretz. De sier at det er mellom 11 og 18 skadde, og at det er alvorlig for 4 av de skadde. Den døde var en 16 år gammel ungdom.

NRK - 03 dec 22 kl. 23:56

Protestar i konservativ del av Iran

Kvinner i den konservative delen av Iran tar del i protestane. Til nå har stort sett berre mennene i den iranske provinsen tatt til gatene i protestar mot regimet. Svartkledde kvinner i den meir religiøse og tradisjonelle regionshovudstaden Zahedan i provinsen i Sistan-Balutsjistan tok fredag del i protestane mot det iranske regimet, skriv nyheitsbyrået AFP.

NRK - 05 feb 23 kl. 12:03

Iransk medium: Ayatollah Khamenei gir amnesti til tusenvis av fangar

Irans øvste leiar Ali Khamenei skal ha innvigla amnesti til titusenvis av fangar, inkludert fleire av dei som har blitt arrestert under protestane mot regimet i landet, ifølge iransk statleg media. Det skriv nyheitsbyrået Reuters. Amnestiet gjeld ikkje dei som er dømd for spionasje, kontakt med utanlandsk etteretning eller øydelegging av offentleg eigendom, skriv de iranske universitetstudentane sitt nyheitsbyrå ISNA.

NRK - 19 jan 23 kl. 21:21

Bidens sikkerhetsrådgiver på besøk hos Netanyahu

President Joe Bidens nasjonale sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan er i Israel der han torsdag møtte statsminister Benjamin Netanyahu. Ifølge Netanyahus kontor diskuterte de to blant annet utsiktene til normalisering i forholdet mellom Israel og Saudi-Arabia, som begge er nære allierte av USA i Midtøsten. Israel inngikk i 2020 avtaler om normalisering med De forente arabiske emirater, Bahrain og Marokko, og Netanyahu har ikke lagt skjul på at han håper på en tilsvarende avtale med Saudi-Arabia.

NRK - 05 jan 23 kl. 12:35

Palestiner løslatt i Israel etter 40 år i fengsel

Israel løslot torsdag den 66 år gamle palestineren Karim Younis, som har sonet 40 år i fengsel for å ha drept en israelsk soldat på de okkuperte Golanhøydene. – Alle fangers historie er samtidig historien til et helt folk, og jeg er stolt av å være en av dem som har ofret meg for Palestina, sa Younis da han ankom hjemlandsbyen Ara nord i Israel. Younis er israelsk statsborger og det israelske myndigheter omtaler som israelsk araber.

NRK - 20 jan 23 kl. 16:02

Saudi-Arabia utelukker normalisering med Israel

Normalisering med Israel er ikke aktuelt før palestinerne har fått sin egen stat, slår Saudi-Arabias utenriksminister fast. Israel inngikk i 2020 avtaler om å etablere normale diplomatiske forbindelser med De forente arabiske emirater, Bahrain og Marokko, og statsminister Benjamin Netanyahu har ikke lagt skjul på at han håper på en tilsvarende avtale med Saudi-Arabia. Normalisering blir ikke aktuelt uten en framforhandlet tostatsløsning der palestinerne får sin egen stat i områdene Israel okkuperte i 1967, ifølge Saudi-Arabias utenriksminister Faisal bin Farhan al-Saud.

NRK - 26 jan 23 kl. 23:51

Rakettangrep mot Israel fra Gazastripen

To raketter som ble avfyrt fra Gazastripen mot Israel natt til fredag, er skutt ned av det israelske luftforsvarssystemet. Få minutter tidligere var flyalarmen blitt utløst i den sørlige delen av Israel, nær Gazastripen. Rakettangrepet fant sted etter at israelske styrker aksjonerte på Vestbredden torsdag.

NRK - 06 feb 23 kl. 14:41

Israel har gjer jordskjelv-hjelp til Syria og Tyrkia

Statsminister i Israel Benjamin Netanyahu har gitt grønt lys for å senda hjelp til jordskjelvramma Syria, etter at Syria sjølv bad om hjelp, melder nyheitsbyrået AFP. Netanyahu sa at han også ville senda hjelp til Tyrkia, og la til at hjelpa ville bli sendt snart. Israel og Syria har ingen diplomatiske forbindingar mellom seg, og har vore i konflikt sidan staten Israel blei oppretta i 1948.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Stridsvogner fra Storbritannia er fremme i Ukraina

Britiske Challenger-stridsvogner har ankommet Ukraina fra Storbritannia, opplyser det ukrainske forsvarsdepartementet. – De har alt kommet fram til Ukraina, sier talskvinne Iryna Zolotar til nyhetsbyrået AFP. Den britiske regjeringen kunngjorde i januar at Ukraina skulle få britiskproduserte Challenger-stridsvogner.

NRK - 1 time siden

Person påkjørt på Økern

Det har vært en trafikkulykke like ved en rundkjøring på Økern, skriver politiet på Twitter. En person er påkjørt i et gangfelt. Vedkommende er bevisst, men har smerter i lår.

NRK - 4 timer siden

Regjeringen kaller inn til pressekonferanse om lakseskatt

Regjeringen legger frem forslag om grunnrenteskatt på havbruk tirsdag. Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) og finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) inviterer til pressekonferanse tirsdag 28. mars klokka 8, der de vil redegjøre for forslaget, skriver finansdepartementet i en pressemelding..

NRK - 1 time siden

Bussjåfør stanset med promille

Politiet fikk mandag kveld melding om en buss som vinglet på vei fra Åsgårdstrand mot Tønsberg. Det viste seg å være en rutebuss med flere passasjerer på vei mot sentrum av byen. En politipatrulje stanset bussen ved Kilen, opplyser Inge Landsrød, operasjonsleder i Sørøst politidistrikt.

NRK - 1 time siden

Russland fikk ikke gjennomslag for uavhengig Nord Stream-gransking

Russland har fremmet en resolusjon i FNs sikkerhetsråd om en FN-ledet uavhengig gransking av sabotasjen mot Nord Stream-ledningene i fjor høst. Mandag stemte sikkerhetsrådet over forslaget. Kun Kina, Russland og Brasil stemte for forslaget.

NRK - 2 timer siden

Oslo-psykiater tiltalt for besittelse av overgrepsbilder av barn

En psykiater i Oslo er tiltalt for å ha vært i besittelse av 69 bilder som viser seksualiserte barn eller seksuelle overgrep mot barn. De aller fleste bildene, 66 i alt, er tatt av én enkelt tenåring, som var under 18 år da bildene ble tatt, skriver avisa Vårt Oslo. Psykiateren, som er i 60-årene, er tiltalt etter straffelovens paragraf 311, som omhandler besittelse av bilder som seksualiserer barn og/eller viser overgrep mot barn.

NRK - 2 timer siden

USA og Storbritannia positive til Netanyahus reformpause

Både USA og Storbritannia er fornøyd med at Israels statsminister Benjamin Netanyahu har satt den omstridte rettsreformen på pause. Det hvite hus sa seg fornøyd med Netanyahus beslutning, og oppfordret også israelske ledere til å finne fram til et kompromiss i saken så raskt som råd. – Demokratiske samfunn styrkes av maktfordelingsprinsippet, heter det i uttalelsen fra Washington.

NRK - 2 timer siden

Det hvite hus: – Hjerteskjærende

Det hvite hus uttaler seg etter skoleskytingen i Nashville, der seks personer ble drept. – Hjerteskjærende, sier talskvinne for president Joe Biden, Karine Jean-Pierre. Biden oppfordrer nå kongressen i USA til å innføre strengere våpenlover og -reguleringer.

NRK - 5 timer siden

Seks drept i skoleskyting i Nashville – gjerningskvinne drept av politiet

Det har vært skyting på en barneskole i Nashville i delstaten Tennessee i USA. Syv personer ble drept i angrepet, sier politiet i Nashville. Blant dem er det tre barn og to voksne, sier en talsperson for sykehuset, ifølge Reuters.

NRK - 3 timer siden

Netanyahu: – En ekstremistisk minoritet vil splitte nasjonen

– Det er en ekstremistisk minoritet som vil splitte nasjonen. Det sier Israels statsminister Benjamin Netanyahu i en tale mandag kveld. Det var varslet at han ville tale til nasjonen etter de voldsomme opptøyene mot en omstridt planlagt rettsreform.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com