NRK > Nyheter

Lørdag, 24 Juli, 22:54

NRK - 16 juni 21 kl. 04:31

Professorer uenige om munnbindpåbud

Flere fagpersoner er kritiske til at det ikke lenger er et nasjonalt munnbind-påbud i Norge. Opphevelsen av påbudet har ført til at en rekke kommuner nå dropper påbud lokalt. – Munnbind er et kjempeviktig tiltak for beskyttelse. Noen sprer mye virus, andre lite, men vi vet ikke hvem, sier professor emeritus i sosialmedisin, Steinar Westin til VG. Han peker på at smitteoverføringen av koronaviruset ikke bare skjer gjennom dråpesmitte, men også såkalte aerosoler (ørsmå partikler).
Les mer på NRK


Les mer om:
Norge, Westin, VG, Klein, Anne Spurkland

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Professorer, uenigeom , munnbindpåbud
NRK - 24 mars 21 kl. 11:33

Munnbindpåbud i påsken

Både Sauda og Sirdal kommuner innfører påbud om bruk av munnbind i påsken. Ordførerne i begge kommunene sier de fornøyde med de nasjonale innstrammingene, men presiserer i lokale forskrifter at det er påbudt å bruke munnbind innendørs..

VG - 20 april 21 kl. 16:54

Norske professorer slakter UEFA-trussel: – Sopranos-metoder

UEFA er sjanseløse dersom de forsøker å utestenge klubber og spillere som deltar i milliardprosjektet Super League. Det mener to norske professorer..

NRK - 23 mars 21 kl. 06:56

Skjerpa smittetiltak i Østre Toten

Østre Toten kommune innfører strengere tiltak for å hindre koronasmitte fra klokka 08.00 i dag, skriver OA. Det betyr blant annet munnbindpåbud på offentlig sted og forbud mot å bevege seg inn og ut av kommunen om det ikke er strengt nødvendig..

NRK - 12 mai 21 kl. 14:09

Bergen forlenger tiltak

– Vi er helt avhengige av at folk skrur på koronahjernen nå, sier byrådsleder i Bergen Roger Vallhammer. Kommunen fortsetter med rødt nivå i skolene og munnbindpåbud fram til 26. mai.

NRK - 12 mai 21 kl. 14:09

Bergen forlenger koronatiltak

– Vi er helt avhengige av at folk skrur på koronahjernen nå, sier byrådsleder i Bergen Roger Vallhammer. Kommunen fortsetter med rødt nivå i skolene og munnbindpåbud fram til 26. mai.

Dagbladet - 23 mai 21 kl. 04:41

Sammenlikner munnbind med holocaust: - Galskap

Den svært kontroversielle republikaneren Marjorie Taylor Greene sammenliknet munnbindpåbud i Kongressen med holocaust..

Dagbladet - 23 mai 21 kl. 04:41

Sammenlikner munnbind med holocaust: - Galskap

Den svært kontroversielle republikaneren Marjorie Taylor Greene sammenliknet munnbindpåbud i Kongressen med holocaust..

NRK - 13 juni 21 kl. 10:56

Minister vil revurdere munnbindbruk

Tysklands justisminister Christine Lambrecht ønsker en ny vurdering om det er nødvendig med munnbindpåbud. Årsaken er at smittetallene stadig synker i landet. I Tyskland er smittetrykket nå på 17,3 per 100.

NRK - 22 juni 21 kl. 23:02

To nye smittede ved asylmottak

Totalt 19 beboere og ansatte ved Nome asylmottak i Telemark har testet positivt på koronaviruset. Kommunen melder om to nye smittetilfeller tirsdag kveld. I går ble kjent at 17 beboere og ansatte var bekreftet smittet.

NRK - 25 juni 21 kl. 09:58

Munnbindpåbud i Israel

Koronasmitten øker i Israel, og befolkningen må igjen ha på seg munnbind når de er i butikker og andre offentlige bygninger. Det skyldes at antall registrerte koronatilfeller har begynt å øke etter at påbudet ble fjernet for ti dager siden..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Kontroll på alle etter båtvelt

Ein båt skal ha velta ved Hamresanden i Kristiansand. Nokon av dei er i vatnet, skriv politiet på Twitter. Brannvesenet rykker ut med båt og dykkarar, skriv 110 Agder.

NRK - 1 time siden

Fleire i vatnet etter båtvelt

Ein båt skal ha velta ved Hamresanden i Kristiansand. Nokon av dei er i vatnet, skriv politiet på Twitter. Alle naudetatar er på veg til staden.

NRK - 1 time siden

Båt støytt på grunn i Kristiansand

Naudetatane og redningsskøyta rykker ut til melding om ein grunnstøytt båt med personar om bord. Det skal ikkje vere personar i vatnet. – Vi er på staden med mykje ressursar, skriv politiet i Agder på Twitter..

NRK - 1 time siden

Ny flaum i Belgia

Belgia er igjen ramma av kraftige flaumar laurdag, berre ei veke etter uvêret i Mellom-Europa som har tatt livet av over 200 personar. Fleire gater i Dinant i Namur er flødd over av kraftig regn, melder De Standaard. Minst 25 bilar er tatt av vatnet..

NRK - 1 time siden

Ti personar involvert i slagsmål

Politiet fekk klokka 20.11 laurdag melding om eit slagsmål med rundt ti personar involvert i Hagemannsparken i Holmestrand. Politiet er på staden med fleire patruljar for å undersøke kva som har skjedd og snakke med involverte, skriv dei på Twitter..

NRK - 2 timer siden

Politiet rykte ut til insekt

Ein bebuar i Industrigata i Oslo ringde til politiet om det dei meinte var ein reptil som skjulte seg bak ein TV. Berre halen var synleg. – Oppdraget gjekk til nokon av våre tøffaste frå beredskapstroppen.

NRK - 2 timer siden

Bil krasja med høgspentmast

Ein bil med tre personar har køyrt inn i ei høgspentmast på Kongsvingervegen i Vormsund, melder Aust politidistrikt på Twitter. Det er uvisst skadeomfang. Naudetatane er på veg..

NRK - 2 timer siden

Skal ha svindla Nav for 340.000

En mann må møte i Fredrikstad tingrett, tiltalt for å ha tatt imot 340.000 kroner i arbeidsavklaringspenger fra Nav uten å opplyse om at han bodde i Thailand. Arbeidsavklaringspenger fra Norge kan kun beholdes dersom man flytter til EU- eller EØS-land eller Sveits.

NRK - 3 timer siden

Seks soldatar drepne av IS-styrkar

Minst seks kamerunske soldatar er drepne og fire skada etter eit angrep frå IS-styrkar nord i landet, ifølge CRTV. Ifølge myndigheitene i landet er det jamn stigning i angrep frå IS etter at Boko Haram-leiaren vart drepen i juni. IS prøver å ta over område som Boko Haram tidlegare hadde..

NRK - 4 timer siden

160.000 demonstrerar i Frankrike

Situasjonen er amper i Frankrike, der store politistyrkar er plassert ut i fleire byar etter at over 160.000 demonstrantar har tatt til gatene for å protestere mot koronatiltak og vaksinen, skriv Le Figaro. Fleire er arresterte.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt