NRK > Nyheter

Saturday, 23 September, 19:46

NRK - 05 jun 23 kl. 21:48

Professor stiller som presidentkandidat i USA

Aktivisten og professoren Cornel West sier han stiller som kandidat i neste års presidentvalg i USA for venstreorienterte Folkets parti. West (70) er en kjent svart filosof og forfatter i USA, og han er tidligere professor ved både Harvard og Princeton. I en video lagt ut på Twitter mandag sier West at han vil kjempe for sannhet og rettferdighet og stille som presidentkandidat. – For å bekjempe fattigdom, massefengsling, for å få en slutt på kriger og økologisk kollaps, for å garantere boliger, helsetjenester, utdanning og levelige lønninger for alle. Han har kommet med krass kritikk av både det demokratiske og det republikanske partiet, og av deres frontfigurer Joe Biden og Donald Trump.
Les mer på NRK


Les mer om:
Cornel West, USA, Folkets, Harvard, Princeton, Twitter, West, Joe Biden, Donald Trump, Barack Obama, Bernie Sanders, Sanders, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Professor, stillersom , presidentkandidati , USA
Klartale - 10 mar 23 kl. 06:09

Vår smarte kropp gir oss lykkerus

Du gir alt du har, og svetten pipler. Andpusten stopper du og tar en pust i bakken. Etter økta kjenner du på en slags lykke.

NRK - 31 maj 23 kl. 13:18

Axios: Chris Christie vil stille som presidentkandidat i USA

Tidligere guvernør i New Jersey og presidentkandidat i 2016, republikanske Chris Christie (60), ventes å lansere sitt kandidatur som presidentkandidat i USA neste uke. Det melder det politiske nyhetsnettstedet Axios..

NRK - 22 maj 23 kl. 20:14

Tim Scott går offisielt inn for å bli republikanernes presidentkandidat

Tim Scott (57), den eneste svarte senatoren for det republikanske partiet i USA, har lansert sin kampanje for å bli partiets presidentkandidat ved neste års valg. Det skriver nyhetsbyrået Reuters. Scott, som er senator for Sør-Carolina, kunngjorde før helgen at han kaster seg inn i valgkampen.

NRK - 13 aug 23 kl. 02:39

Ecuador: Storaksjon for å flytte gjengleder

4000 soldater og politifolk måtte bidra da en gjengleder ble overført til et høysikkerhetsfengsel i Ecuador. Han skal ha truet en presidentkandidat som ble drept. Gjenglederen Jose Adolfo Macias, kjent som «Fito», soner en dom på 34 år for organisert kriminalitet, narkotikasmugling og drap.

Klartale - 16 mar 23 kl. 06:00

Tabbene som ga oss den brutale terrorgruppa IS

USA invaderte Irak. Det skjedde 20. mars for 20 år siden.

Klartale - 09 maj 23 kl. 10:52

Hvorfor skjer det igjen og igjen?

Bare i løpet av helgen var det to massedrap i Texas. Åtte mennesker ble drept. Det var inkludert gjerningsmannen selv.

NRK - 05 mar 23 kl. 15:18

Larry Hogan stiller ikke som presidentkandidat

66 år gamle Hogan, som nylig avsluttet to perioder som en populær republikansk guvernør i Maryland, har vært sett på som en mulig utfordrer til Trump som Republikanernes presidentkandidat. I New York Times søndag skriver han at han setter pris på støtten han har fått, men at han har bestemt seg for at han ikke vil dra familien sin gjennom en ny, anstrengende valgkamp, og at han ikke har det minste lyst på et «kamikaze»-oppdrag..

NRK - 21 jul 23 kl. 20:57

Politirazzia mot partikontoret til presidentkandidat i Guatemala

Politiet i Guatemala ransaket fredag kontoret til presidentkandidat Bernardo Arévalos parti Semilla, opplyser landets riksadvokat. Fredagens razzia ble gjennomført kun en måned før andre runde i presidentvalget. Bakgrunnen for politiaksjonen er påstander om uregelmessigheter med partiets medlemslister.

Klartale - 12 maj 23 kl. 06:00

Kaos for migranter på grensa til USA

Titusenvis av migranter har samlet seg. De står flere steder i Mexico, tvers over grensa. De ønsker å komme inn i USA.

NRK - 04 mar 23 kl. 21:32

New Age-forfatter vil utfordre Biden i Demokratenes nominasjonskamp

Selvhjelpsbok-forfatteren og aktivisten Marianne Williamson er den første som formelt lanserer sitt kandidatur til å bli Demokratenes presidentkandidat i 2024. Williamson kunngjorde lørdag at hun stiller som kandidat i Demokratenes nominasjonskamp, og hun er med det den første som formelt utfordrer Joe Biden. - Fra og med i dag er jeg kandidat til posisjonen som USAs president, sa 70-åringen da hun sparket i gang valgkampen sin i presidentsuiten på Union Station, togstasjonen i Washington D.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Sammenstøt mellom politi og demonstranter i Paris

Grupper av demonstranter og politi barket sammen under en protest mot politivold i Paris lørdag. Den franske innenriksministeren Gérald Darmanin kaller voldsbruken uakseptabel. En film som er lagt ut på X/Twitter av Paris' politisjef Laurent Nunez, viser en politibil som blir angrepet av demonstranter med jernstenger.

NRK - 15 minutter siden

Lavrov langet ut mot Vesten fra FNs talerstol

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov langet ut mot USA og Vesten da han inntok talerstolen under høynivåuka i FNs hovedforsamling lørdag. Landets krig i Ukraina brukte han imidlertid ikke særlig mye av taletiden på. – USA og dets underordnede vestlige kollektiv fortsetter å nøre oppunder konflikter som kunstig deler menneskeheten i fiendtlige blokker, og hindrer oppnåelsen av overordnede mål.

NRK - 30 minutter siden

Riksvei 9 stengt etter ulykke

To biler har kollidert front mot front på riksvei 9 ved Grendi i Bygland. Skadeomfanget er foreløpig ikke kjent. Luftambulanse er på vei, opplyser politiet.

NRK - 45 minutter siden

Trafikkulykke med flere biler involvert i Lillestrøm

Det har vært en trafikkulykke i en tunnel i Lillestrøm med flere biler involvert. Det skriver politiet på X/Twitter. Tunnelen er sperret og nødetatene er på vei..

NRK - 1 time siden

Eva Joly mener Erna Solberg må gå av

Jurist, korrupsjonsjeger og tidligere politiker Eva Joly mener Solberg må gå av som partileder for å bevare tilliten til demokratiet. Hun mener Økokrim må åpne en sak og se på Sindre Finnes mange børsoperasjoner. – Det er klart her er det røde flagg for innsidehandel som må etterforskes, sier jurist Eva Joly.

NRK - 2 timer siden

MC-fører alvorlig skadet etter ulykke i Ringsaker

Ved 17-tiden lørdag ettermiddag var en MC og en personbil involvert i en trafikkulykke på Stavsjøvegen i Ringsaker. MC-føreren, en gutt i tenårene, er ifølge politiet i Innlandet alvorlig skadet etter ulykken. Vedkommende er flydd til Ullevål sykehus.

NRK - 1 time siden

Aserbajdsjan lover FN å behandle etniske armenere som «likeverdige borgere»

Myndighetene i Aserbajdsjan lover FN å behandle de etniske armenerne i Nagorno-Karabakh som likeverdige borgere. Den væpnede armenske militsen i regionen Nagorno-Karabakh ble denne uken tvunget til å legge ned våpnene etter kraftige aserbajdsjanske angrep. Etter kapitulasjonen er det bekymring for framtiden til den armenske folkegruppen i området.

NRK - 3 timer siden

Minst 15 drept og 40 såret av selvmordsbombe i Somalia

Minst 15 mennesker er drept og 40 er såret etter et kjøretøy lastet med eksplosiver eksploderte ved en veisperring i Beledweyne i Somalia lørdag, ifølge AFP. Leder for departementet for humanitær hjelp og krisehåndtering i delstaten Hirshabelle, Abdifatah Mohamed Yusuf, bekrefter dødstallet og skadde..

NRK - 2 timer siden

Fleire hundre i prideparaden i Sogndal

Fleire hundre deltok då det for første gong vart arrangert ein prideparade i Sogndal. – Det har gått over all forventing, til og med i ordentleg vestlandsvêr, seier Sandra Tenud, leiar i Sogn og Fjordane pride. Ho seier ho er begeistra over det gode oppmøte og den gode stemninga.

NRK - 2 timer siden

SVT: E6 vil være stengt i flere måneder etter skredet

Natt til lørdag ble en buss og flere biler ble tatt av et leirskred på E6 nær Göteborg. Ifølge SVT vil E6 være stengt i flere måneder på grunn av skredet. Ingen ble alvorlig skadd.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com