NRK > Nyheter

Saturday, 24 February, 14:46

NRK - 31 mar 23 kl. 13:57

Prisveksten avtar i eurosonen

Prisveksten i eurosonen avtar, og inflasjonen har falt fra 8,5 til 6,9 prosent fra februar til mars, viser tall fra EUs statistikkbyrå. I oktober i fjor var inflasjonen i eurolandene på hele 10,6 prosent, men den har falt jevnt siden. Prisveksten på mat, alkohol og tobakk har imidlertid vært høy, hele 15,4 prosent det siste året. Prisen på energi falt derimot med 0,9 prosent fra februar til mars. I Frankrike var inflasjonen på 6,3 prosent i februar, men har siden falt til 5,6 prosent, viser tall fra Frankrikes statistiske sentralbyrå (INSEE).
Les mer på NRK


Les mer om:
EUs, Frankrike, Frankrikes, Insee, Europas, Tyskland, Spania, Eurostat, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Prisveksten, avtari , eurosonen
Klartale - 14 dec 23 kl. 10:23

Setter opp renta igjen

Beskjeden om hva som skjer med styringsrenta kom torsdag formiddag. Mange eksperter hadde spådd at renta skulle bli værende på 4,25 prosent. Men slik ble det ikke.

NRK - 25 jan 24 kl. 10:00

Norges Bank holder renten uendret

Norges Bank holder renten i ro på 4,5 prosent. Det var ventet at renten skulle holdes uendret etter 14 rentehevinger de siste par årene. – Vår vurdering er at renten nå er tilstrekkelig høy for å få prisveksten tilbake til målet innen rimelig tid, sier sentralbanksjef Ida Wolden Bache.

NRK - 19 jul 23 kl. 11:44

Inflasjonsfall i eurosonen

Inflasjonen har falt i sju av de åtte siste månedene, går det fram av tall fra Eurostat onsdag. Prisveksten i landene som bruker euroen som valuta, var i juni på 5,5 prosent fra samme måned i fjor. Det er ned fra 6,1 prosent i mai, opplyser EUs statistikkontor.

NRK - 10 mar 23 kl. 08:01

SSB: Prisvekst på 6,3 prosent i februar

Statistisk sentralbyrå (SSB) kom fredag med tall som viser hva prisveksten lå på i februar. I januar lå den årlige prisveksten på 7 prosent, noe som var godt over hva analytikerne hadde ventet. Prisveksten for matvarer var på 8,8 prosent.

NRK - 13 mar 23 kl. 14:07

Ekspertutvalg med nytt anslag før lønnsoppgjøret: Prisveksten blir trolig 4,9 prosent i år

Prisveksten kommer til å bli 4,9 prosent i år, anslår Teknisk beregningsutvalg mandag etter å ha gjort nye vurderinger. De oppdaterte anslaget for prisveksten ble offentliggjort mandag ettermiddag. Teknisk beregningsutvalg (TBU) anslo i sin foreløpige rapport for en snau måned siden at prisveksten ville ende på 4,8 prosent i år.

NRK - 09 feb 24 kl. 08:00

Prisveksten var på 4,7 prosent i januar

Prisveksten fra januar 2023 til januar 2024 var på 4,7 prosent. Det viser de nyeste tallene fra SSB. Prisveksten ser dermed ut til å dempe seg noe.

NRK - 29 sep 23 kl. 11:06

Prisveksten i eurosonen endte på 4,3 prosent i september – laveste nivå på nesten to år

Den årlige prisveksten for eurosonen falt til 4,3 prosent i september, viser tall fra EUs statistikkbyrå. Det er det laveste nivået siden oktober 2021. Nedgangen er større enn analytikere forventer for septembertallene for de 20 landene i eurosonen.

NRK - 20 jan 23 kl. 02:25

Rekordinflasjonen øker i Japan

I Japan steg prisveksten i desember til 4 prosent på årsbasis. Det er en økning fra 3,7 prosent i november, som da var den høyeste prisveksten siden 1981. Blant årsakene til prisveksten er økte energikostnader, men om man utelukker prisene for energi og ferske matvarer, er inflasjonen stadig på 3 prosent.

NRK - 10 okt 23 kl. 09:09

Finansministeren glad for fall i prisveksten: – Positivt for bedrifter og husholdningene

– Det er positivt nytt for bedrifter og husholdninger at prisveksten gikk videre ned fra august til september, sier finansminister Trygve Slagsvold Vedum. Prisveksten falt kraftig fra 4,8 til 3,3 prosent i september, meldte Statistiske sentralbyrå (SSB) tirsdag morgen. – Høy prisvekst har gjort hverdagen krevende for mange.

NRK - 30 nov 23 kl. 11:06

Inflasjonen i eurosonen faller til 2,4 prosent – laveste siden juli 2021

De siste 12 månedene har prisveksten i Eurosonen vært på 2,4 prosent. Det er det laveste tallet siden juli 2021. Tallene fra Eurostat inkluderer de 20 landene i EU som bruker euro som valuta, skriver NTB.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 45 minutter siden

Til sjukehus og legevakt etter trafikkulykke

Det var 3 biler og totalt 7 personer involvert i trafikkulykka på Hareid lørdag. En bilfører blir fraktet til sjukehus for videre behandling. Vedkommende fremstår ifølge politiet ikke som alvorlig skadd.

NRK - 1 time siden

Brann i Haugesund er slukket

Lørdag formiddag meldte sør-vest politidistrikt om brann i en leilighet i Haugesund. Brannen er nå slukket og nødetatene har så langt ikke funnet noen personer der inne. Brannmannskap går nå gjennom leiligheten og har startet ventilering.

NRK - 45 minutter siden

En person til sjukehus etter bilulykke

Det var 3 biler og totalt 7 personer involvert i trafikkulykka på Hareid lørdag. En bilfører blir fraktet til sjukehus for videre behandling. Vedkommende fremstår ifølge politiet ikke som alvorlig skadd..

NRK - 30 minutter siden

Første dom med skjerpet straff for hasjsalg i Christiania

Dansk politi innførte på nyåret strengere straffer i et område i og rundt bydelen Christiania i Danmarks hovedstad København. Dette ble innført som et grep for å slå ned på den systematiske hasjhandelen som har foregått i området i årevis. Nå har en kvinne tilstått besittelse av hasj og det syntetiske stoffet skunk som hun skulle selge i Christiania.

NRK - 1 time siden

Full brann i Haugesund

Det full overtenning i et leilighetskompleks i Haugesund, opplyser sør-vest politidistrikt. Det er ikke fare for spredning til boliger rundt. Det er uvisst om personer er inne i leiligheten og nødetatene er på vei til stedet..

NRK - 1 time siden

Macron i debatt med franske bønder som stormet landbruksmesse

Den franske presidenten Emmanuel Macron diskuterer med franske bønder under en landbruksmesse i Paris. Det melder blant andre den franske kanalen BFM TV. Tidligere lørdag morgen ble det kjent at flere bønder stormet landbruksmessen i forbindelse med at Macron skulle dit.

NRK - 1 time siden

Smelteverket er stengt på ubestemt tid

Lørdag formiddag er all drift ved smelteverket i Sauda stanset etter brannen i natt, melder Stavanger Aftenblad. Årsaken til brannen var en liten eksplosjon i en av ovnene på smelteverket som spredde seg til transportbåndet. – Ingen ansatte kom til skade.

NRK - 1 time siden

Kong Charles berømmer det ukrainske folk for «besluttsomhet og styrke»

– Besluttsomheten og styrken til det ukrainske folket fortsetter å inspirere ettersom det uprovoserte angrepet på landet deres, livet deres og levebrødet deres går inn i et tredje, tragisk år, skriver britiske kong Charles i melding i forbindelse med markeringen av toårsdagen for Russlands invasjon av Ukraina. Det melder AFP og flere britiske medier. Han berømmer også det ukrainske folket for sin tapperhet i møte med det han omtaler som «ubeskrivelig aggresjon»..

NRK - 1 time siden

Over 10.000 ble evakuert i Plymouth etter funn av bombe fra andre verdenskrig

En av de største evakueringene i Storbritannia i fredstid noensinne fant sted i byen Plymouth fredag. Grunnen var at en ueksplodert tysk bombe fra andre verdenskrig ble funnet i en hage i byen tidligere i uka. I en militær kolonne ble bomben fraktet gjennom et tett befolket område fredag ettermiddag.

NRK - 2 timer siden

Fikk i seg røyk etter brann

Brannvesenet har slukket brannen i et drivhus på Dømmesmoen i Grimstad. En person skal ha fått i seg røyk og blir sjekket av ambulanse, opplyser politiet. Brannen har trolig oppstått i forbindelse med en elektrisk lampe inne i drivhuset.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com