NRK > Nyheter

Thursday, 01 June, 11:02

NRK - 24 mar 23 kl. 10:50

Prisstigning øker prislappen på flyplass i Rana

Et brev fra Samferdselsdepartementet slår fast at kostnadsrammen for den nye lufthavnen ved Mo i Rana økes til 4 milliarder kroner, skriver Rana Blad. I 2021 var det anslått at flyplassen ville koste 3,3 milliarder kroner Samferdselsdepartementet har gitt Avinor AS oppdraget med å bygge den nye lufthavna, innenfor den kostnadsrammen som Stortinget har vedtatt. Departementet forventer som eier av Avinor AS og oppdragsgiver for prosjektet, at det skal gjennomføres innenfor den vedtatte kostnadsrammen, står det i brevet..
Les mer på NRK


Les mer om:
Samferdselsdepartementet, Mo, Rana, Rana Blad, Avinor AS, Stortinget

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Prisstigning, øker, prislappen, flyplassi , Rana
NRK - 13 dec 22 kl. 06:48

Kan bli ny sprekk for nytt Oslo-vann

Oslos nye vannforsyning kan bli enda dyrere enn det vedtatte budsjettet på nær 27 milliarder kroner. Årsaken er en ekstraordinær lønns- og prisvekst på 16,24 prosent i løpet av ett år. I sin kvartalsrapport til byrådsavdeling for miljø og samferdsel ber Vann- og avløpsetaten (VAV) om mer penger for å unngå å tære på reservene.

NRK - 15 feb 23 kl. 14:15

DNB tror på tre renteøkninger etter dagens BNP-tall

Bruttonasjonalprodukt (BNP) for fastlandsøkonomien økte med 3,8 prosent fra 2021 til 2022. Det tror DNB fører til tre renteøkninger fram mot sommeren. Norsk økonomi var i fjor preget av gjeninnhenting etter pandemien og kraftig prisstigning, spesielt på energivarer.

NRK - 17 feb 23 kl. 10:03

Norges Bank: Økonomene venter en prisstigning på 4,3 prosent om tolv måneder

Prisveksten i Norge vil ligge på 4,3 prosent om tolv måneder, anslår økonomene i Norges Banks forventningsundersøkelse. Årslønnsveksten anslås til 4,5 prosent. Undersøkelsen ble offentliggjort av Norges Bank fredag formiddag.

Aftenposten - 30 dec 22 kl. 12:51

34 mill. var prislappen for Norges plass i Sikkerhetsrådet. Var det verdt innsatsen?

34 millioner var prislappen for å få en plass i FNs sikkerhetsråd. Nå er Norges to år der over. Var det verdt innsatsen?.

NRK - 11 maj 23 kl. 10:10

Stad skipstunnel sett på pause

Verdas første skipstunnel blir sett på pause. Den kring 1,7 kilometer lange tunnelen er omstridd, ikkje minst på grunn av prislappen på nær tre milliardar kroner. Tunnelen skulle etter planen opne i 2026.

NRK - 27 mar 23 kl. 10:02

Avganger fra Israels viktigste flyplass stanset etter streikevarsel

Avgangene fra Israels største internasjonale flyplass er innstilt etter at det er varslet generalstreik i protest mot regjeringens omstridte rettsreform. Luftfartsmyndighetene opplyser til nyhetsbyrået AP at flyene som skulle tatt av fra Ben Gurion internasjonale flyplass mandag formiddag, er satt på bakken. Israels største fagforbund, Histadrut, varslet mandag umiddelbar generalstreik blant sine rundt 800.

Klartale - 07 jan 23 kl. 07:00

Disse bøkene lånte vi mest i 2022

Deichman bibliotek har laget lister over bøkene som ble mest lånt i 2022. Deichman er Oslo kommunes folke-bibliotek. Så dette er bøkene Oslofolk lånte mest i 2022.

NRK - 10 feb 23 kl. 08:14

Må rydde flyplass for over hundre millioner kroner

Svalbard lufthavn er kraftig forurenset av miljøgiften PFAS. Nå får Avinor pålegg om å fjerne de forurensede massene. Prislappen er på 114 millioner kroner.

Klartale - 09 mar 23 kl. 12:47

Forfattere vil ha kontrakt mot sensur av bøker

Mye av debatten rundt endring av bøker starter for noen uker siden. Da bestemte det engelske forlaget Puffin å endre bøkene til Roald Dahl. Dahl har laget verdenskjente barnebøker, som «Matilda» og «Charlie og sjokoladefabrikken».

Klartale - 13 dec 22 kl. 14:20

Mange sliter med penger før jula

21 prosent sier de sliter økonomisk. Og at de må ha hjelp til å dekke utgifter før jul. Mange har også bedt Frelsesarmeen om hjelp til jul.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Obos-prisene falt 1,2 prosent i Oslo i mai

Prisene for brukte Obos-boliger falt med 1,2 prosent i Oslo fra april til mai i år. Det melder Obos i en pressemelding. På landsbasis falt prisene med 0,7 prosent.

NRK - 45 minutter siden

Venstre ber justisministeren svare på hva som gjøres for å sikre pride-arrangementer framover

Venstres Ingvild Wetrhus Thorsvik krever at justisministeren trygger pride-arrangementer. Søndag er et barnearrangement i Bergen avlyst på grunn av trusler. – Dette er totalt uakseptabelt.

NRK - 30 minutter siden

Nye søk etter Madeleine McCann: Skal gjennomgå beslag

I de nye søkene etter savnede Madeleine McCann i Arede-demningen i Algrave i Portugal, ble det gjort flere beslag. Disse skal nå undersøkes, sier påtalemyndigheten i Tyskland, ifølge Reuters. Tysk politi mistenker en tysk mann for bortføringen, og bisto politiet i Portugal i de nye søkene.

NRK - 1 time siden

Millionstøtte til anlegg på Rjukan

Aker Horizons Asset Development (AAD), hydrogenselskapet til Aker Horizons, får inntil 135 millionar kroner i tilskot og lån frå Innovasjon Noreg til å utvikle eit storskala produksjonsanlegg for grønt hydrogen på Rjukan. Anlegget som skal etablerast på Rjukan er forventa å føre til auka sysselsetjing og mogleg tilvekst av nye bebuarar i Tinn. – Produksjonsanlegget vil bidra til at Rjukan kan styrkjast kraftig som ein viktig industrilokasjon i Noreg, seier kommunal- og distriktsminister Sigbjørn Gjelsvik..

NRK - 1 time siden

Omstridt sensurkrav for retten i USA

Et omstridt sensurkrav for biblioteker i den amerikanske delstaten Arkansas havner i retten. Både biblioteker, fagforeninger og forfattere reagerer på kravet. Bakgrunnen er en ny lov som etter planen skal tre i kraft 1.

NRK - 1 time siden

Redd Barna avlyser pride-barnefestival søndag etter trusler om vold

Redd Barna avlyser pridefestival for barn etter å ha mottatt flere trusler om trakassering og vold, opplyser de. Det er barnefestivalen under pride i Bergen som avlyses. – Vi hadde gledet oss til lek, moro, regnbuer, feiring av mangfold og god stemning.

NRK - 1 time siden

Follobane-kaos dro ned Vys punktlighet

Vy rapporterer om en punktlighet på 85 prosent i sin rapport for første tertial. Follobanen får hovedskylda for tallene, som ligger langt under målet. Det er 3 prosentpoeng lavere enn samme periode i fjor, og 5 prosentpoeng under målet på 90 prosent, ifølge en pressemelding fra selskapet – som vedgår at lav punktlighet gir dårlige opplevelser.

NRK - 2 timer siden

Zelenskyj på politisk toppmøte i Moldova

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj er i Moldova for å delta på et europeisk toppmøte. Det melder flere nyhetsbyråer torsdag morgen. Han var den første av opptil 47 europeiske ledere til å ankomme møtet, ifølge AFP.

NRK - 2 timer siden

Zelenskyj besøker toppmøte i Moldova

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj er i Moldova for å delta på et europeisk toppmøte. Det melder flere nyhetsbyråer torsdag morgen. Norges statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) deltar også på møtet, som er en del av the European Political Community.

NRK - 2 timer siden

Trafikkulykke på E6 ved Ulven i Oslo

Det har vært en trafikkulykke på E6 inngående på Ulven i Oslo. Tre bilister er involvert. En person har smerter i brystet, og blir sjekket av ambulanse på stedet.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com