NRK > Nyheter

Tirsdag, 11 Mai, 13:42

NRK - 20 april 21 kl. 06:34

Prioriterer utviklingshemmede ulikt

Kommuner over hele landet tolker de nasjonale vaksinereglene ulikt når det gjelder personer med utviklingshemning. Folkehelseinstituttets liste over sykdommer inkluderer kun somatisk sykdom, og ikke psykiske lidelser eller ulike former for utviklingshemming, skriver Klassekampen. I Bergen har byrådet bestemt seg for å følge Folkehelseinstituttets rekkefølge, men vaksinerer personale som jobber med utviklingshemmede. I for eksempel Trondheim og Stovner i Oslo har man prioritert å vaksinere mennesker med utviklingshemming og personellet som jobber med dem. Funksjonshemmedes fellesorganisasjon (FFO) mener at det kognitive funksjonsnivået bør bli brukt som et grunnlag for høyere vaksineprioritering..
Les mer på NRK


Les mer om:
Klassekampen, Bergen, Folkehelseinstituttets, Trondheim, Stovner, Oslo, FFO

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Prioriterer, utviklingshemmede, ulikt
NRK - 20 april 21 kl. 05:56

Tolker vaksinereglene ulikt

Kommuner over hele landet tolker de nasjonale vaksinereglene ulikt når det gjelder personer med utviklingshemning. Folkehelseinstituttets liste over sykdommer inkluderer kun somatisk sykdom, og ikke psykiske lidelser eller ulike former for utviklingshemming, skriver Klassekampen. I Bergen har byrådet bestemt seg for å følge Folkehelseinstituttets rekkefølge, men vaksinerer personale som jobber med utviklingshemmede.

Aftenposten - 09 feb. 21 kl. 21:00

Min utviklingshemmede sønn skal vaksineres. Det føles som urettferdig flaks.

Mange pårørende frykter at det er økt risiko for alvorlig sykdom og død blant utviklingshemmede..

Aftenposten - 11 mars 21 kl. 19:00

– Forelskelse er ikke ulikt narkotika. Det er jo deilig, men det er ikke kjærlighet.

– Forelskelsen er en kort og intens fase, ikke ulikt narkotika, sier vitenskapsjournalist Lone Frank i samtale med Finn….

NRK - 21 jan. 21 kl. 18:27

Koronasmittede måtte gå på jobb

Under et koronautbrudd i jula på en omsorgsbolig for psykisk utviklingshemmede på Østlandet fikk smittede ansatte beskjed av ledelsen om å komme på jobb, melder VG. Ledelsen mente de kunne jobbe med brukere som også hadde fått påvist korona..

Aftenposten - 01 mars 21 kl. 08:30

Storebroren min er autist. Det er ikke et skjellsord.

Vi må endre holdningene våre til psykisk utviklingshemmede..

Aftenposten - 12 april 21 kl. 23:00

Kort sagt, tirsdag 13. april

Urettferdige tiltak. Barselomsorg. Vaksine for utviklingshemmede.

VG - 26 april 21 kl. 14:49

Trygler kommunen om å omplassere uvaksinert helsepersonell

Foreldrene vil ikke at vaksinenektere skal jobbe tett på deres utviklingshemmede sønn. Mor Cathrine Furseth mener at friheten til ikke-vaksinerte truer sårbare pasienter..

VG - 24 jan. 21 kl. 22:28

Erna Solberg: – Dette blir alvorlig

Erna Solberg er bekymret for dugnadsånden, fordi coronaen rammer så ulikt. Hun varsler mye hardere tiltak hvis vi mister kontroll på det britiske mutant-viruset..

NRK - 26 jan. 21 kl. 14:10

IMF tror på økt vekst i 2021

Det internasjonale pengefondet (IMF) anslår at verdensøkonomien vil vokse 5,5 prosent i år. Det er 0,3 prosentpoeng høyere enn fondets anslag i oktober. Samtidig advarer IMF mot økte forskjeller fordi gjenreisingen etter pandemien vil slå ulikt ut..

Aftenposten - 02 feb. 21 kl. 19:21

Hvorfor behandles fortsatt menn og kvinner ulikt i idrett?

Nesten alle hopprenn for kvinner er avlyst på grunn av koronaviruset. Mennene har ikke mistet noen renn..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Skredramma kan få 125 mill. ekstra

Regjeringa foreslår å gi Gjerdrum, som i romjula vart ramma av eit stort jordskred som kravde ti menneskeliv, 125 millionar kroner meir. Beløpet skal kompensere kommunen for meirkostnader i samband med skredet. – Gjerdrum kommune står i ein vanskeleg situasjon, og det skulle berre mangle at staten stiller opp.

NRK - 30 minutter siden

114 koronasmitta pasientar innlagde

Tysdag var 114 koronasmitta pasientar innlagde på sjukehus i Noreg. Det er ein nedgang på tre pasientar frå dagen før. 24 av pasientane får respiratorbehandling.

NRK - 45 minutter siden

Fleire arresterte i razzia

Politiet i Stockholm har gjennomført ein razzia mot fleire personar som er mistenkte for å ha overgrepsmateriale mot born, melder Aftonbladet. Bakgrunnen for aksjonen skal vera opplysningar politiet har fått gjennom internasjonalt samarbeid..

NRK - 45 minutter siden

Symbolsk krav mot AstraZeneca

EU krever foreløpig en symbolsk erstatning på 1 euro fra AstraZeneca for kontraktsbrudd. Selskapet får tre måneders utsettelse på de avtalte vaksineleveransene. Kravet ble fremsatt i et rettsmøte i Brussel tirsdag, i påvente av en beregning av skadevirkningene som følge av at AstraZeneca ikke har levert vaksinene raskt nok, skriver Reuters.

NRK - 1 time siden

EU saksøker AstraZeneca

EU går til søksmål mot vaksineprodusenten AstraZeneca og krever å få levert 90 millioner doser innen juli..

NRK - 45 minutter siden

Symbolsk krav fra AstraZeneca

EU krever foreløpig en symbolsk erstatning på 1 euro fra AstraZeneca for kontraktsbrudd. Selskapet får tre måneders utsettelse på de avtalte vaksineleveransene. Kravet ble fremsatt i et rettsmøte i Brussel tirsdag, i påvente av en beregning av skadevirkningene som følge av at AstraZeneca ikke har levert vaksinene raskt nok, skriver Reuters.

NRK - 1 time siden

Fire personar i flyet – alle ute

Det var fire personar i flyet som har sklidd av rullebana på Voss. Alle skal vere ute av flyet og ingen av dei skal vera alvorleg skadde, melder 110-sentralen i Vest. Flyet skal lekke ein del drivstoff.

NRK - 1 time siden

75 prosent meldte om bivirkninger

I alt 28,7 prosent sier at de opplevde bivirkninger etter første dose med Pfizer-vaksinen. Hele 75,7 prosent AstraZeneca-vaksinerte sier det samme. Folkehelseinstituttet (FHI) har gjennomført en undersøkelse der 7.

NRK - 1 time siden

Fly har sklidd av rullebane på Voss

Et fire seters fly har sklidd av rullebanen på Bømoen på Voss, melder 110-sentralen..

NRK - 1 time siden

Bøndene tropper opp ved Stortinget

Jordbruksoppgjøret har satt sinnet i kok hos norske bønder. Nå møter de opp foran Stortinget for å vise sin misnøye. Det bli også flere markeringer andre steder i landet tirsdag..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt